Bakan'dan Bilişim Öğretmenleri İçin Yeni Bir Açıklama

Kodla Büyü
ben bişi demiyorum bu bakana nereye bakıyor acaba....bilgisayar dersi gereksizmişş...ee nolcak bilgisayar öğretmenleri ve onun fakültesini okuyanları...yazıkk vallaa yazıkkk...bence tüm derssler gereksiz...herkes evde öğrensin..tabletlerine net bağlatsın ..internetten alsın öğrensinn......

hatta bi adım öne taşıyalımm..milli eğitim bakanlığıına ne gerek varr 81 il müdürü şube müdürü varr ne gerek varr :puhaha:

Bütn okullar kapatılıp tamamen kursiyer nete geçilsin oldu olacak... Bakana birilerinin bilgisayarın facebook ve google dan ibaret olmadığını öğretmesi gerekir bence... Çocukların hepsi bilgisayar biliyor derken bunları kastediyor çünkü

bakanın bundan sonraki açıklaması şöyle olacak arkadaşlar: Diğer dersleri de kursiyer.net üzerinden vererek öğretmen tasarrufu yoluna gideceğiz.çocuklar bilgisayar kullanmayı biliyor ne olsa kursiyer nete girer fen,matematik, sosyal ve türkçe yi de ordan öğrenirler.zaten ingilizceyi de dyned ile öğreniyorlar.iş tamam.bu yıl öğretmen alımlarını durdurduk

Üniversite lisans yıllarımda ve halen de yüksek lisansta uzaktan öğretim yöntemlerine çalışıyorum. Böyle bir uygulama ve hedef dünyanın hiçbiryerinde yoktur. Teknoloji daha iyi öğretir diye bir kuram yok. Olsaydı zaten tüm özel üniversiteler, özel okullar teknoloji üsleri olurlardı. Kuramla konuşmak lazım, öngörü yada politik açılımlarla bir ülkenin sermayesi, insanlarının alınteri heba edilemez diye düşünüyorum. Saygılar sunuyorum.

brvysl' Alıntı:
bilişim öğretmeni ne yapar? bence bunu ispatlayan ülke çapında bir proje üretmeliyiz.
Hocam daha ne olsun kurumların web sayfaları, bilgisayar kullanabilen öğrenciler ve öğretmenler, yıllardır tamirci yüzü görmeden çalışan bilgisayarlar, dyned vs. en büyük ispatımız. daha ne olsun

mutluaya' Alıntı:
brvysl' Alıntı:
bilişim öğretmeni ne yapar? bence bunu ispatlayan ülke çapında bir proje üretmeliyiz.
Hocam daha ne olsun kurumların web sayfaları, bilgisayar kullanabilen öğrenciler ve öğretmenler, yıllardır tamirci yüzü görmeden çalışan bilgisayarlar, dyned vs. en büyük ispatımız. daha ne olsun

İyi bir proje de olabilir tabi.
Mutluaya hocam da haklı , daha ne yapalım?

togius' Alıntı:
partici değilim hatta şöyle söyleyeyim hükümete oy veren biride değilim ancak başbakanın bu bakan denilen kişinin icraatlarından haberdar olduğuna inanmıyorum.
aynen ben de böyle düşünüyordum ama bakanlıkta akrabası olan birinden duyduğuma göre başbakan her işi ona danışarak yapıyormuş, has adamıymış anlayacağınız :verymad:

anadolu_bote' Alıntı:
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Biz FATİH Projesini pilot uygulama olarak bu yıl 52 okulda başladık. Ve bununla ilgili çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki Eylül ayından itibaren daha geniş bir halkada programı uygulamaya başlayacağız. Ama şunu hemen söyleyeyim: Şu anda bile Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitelerinden çocuklarımız canlı öğretmenlerle karşılıklı görüşerek konuşarak en iyi öğretmenlerle üniversiteye hazırlık dersleri alabiliyorlar. Bilişim teknolojilerini hiçbir hocaya ihtiyaç duymadan kendileri için hazırladığımız kursiyer net programlarıyla, e-etüt programlarıyla kendi kendilerine öğrenme imkanlarına sahip görünüyorlar, yeter ki bu imkanları kullanabilsinler. Bu açıdan bakıldığında biz sadece eğitim sisteminde yapısal bir değişim yapmıyoruz. Bunların hepsini birbiriyle uyumlu hale getirecek şekilde teknolojik bir dönüşüm içindeyiz, yapısal bir değişim içindeyiz. Müfredatlarımız değiştirilmeye başlanmıştır, onları değiştiriyoruz. Bütün bu değişikliğin verdiği bir karışıklık, bir kafa karışıklığı ortaya çıkabilir, ben bunu normal de olarak algılıyorum. Ama bunların hepsini başardığımızda birkaç yıl sonra ben şuna canı gönülden inanıyorum. Türk çocukları, dünyadaki çocuklarla rekabet edebilir hale gelecekler. :verymad:
1- Sayın bakan işte bu kursiyer neti kullandıracak olan bizleriz.
2- Teknolojik dönüşüm en iyi onu bilenlerle olur ve oda bizleriz. Ve ben bu projenin amacının çok farklı olduğunu biliyorum çünkü ülkemi seviyorum.
3- Müfredat değişikliği Talim Terbiye Kurulu'nda sadece belli branşların değil Bilişimcilerinde görüşü alınarak yapılırki bilimsel olanda budur.
4- Türk çocukları, dünyadaki çocuklarla rekabet edebilir hale gelecektir. Eğer bu söylediğiniz sürede gerçekleşirse; Namusum ve şerefim üzerine and içiyorum kafama sıkacağım...

durmak yok yola devam.seçimde yine yüzde 50 alırlar bizde hep beraber iş aramaya çıkarız.şimdi gösteremediğimiz birlikteliği iş kura başvururken gösteririz artık

mutluaya' Alıntı:
brvysl' Alıntı:
:+1:

herşey bu kadar kolaysa madem tüm ders içeriklerini de yüklesinler kursiyer.net e tüm öğrencilere öğretmene ihtiyaç duymadan öğrensin tüm dersleri. okula ve öğretmene ne gerek yok. hatta bakana bile gerek olmaz...

bence mebi komple ortadan kadırsınlar herkez desleri evinde internetten öğrensin bu kadar kolay

Bu adam mal ya, benim bile kursiyer.net i açıp bakasım gelmiyor, çocuk mu açıp, üstüne öğrenecek!

yani matematik türkçe cd leri var, ingilizce öğreten programlar var. madem böyle öğrenmek bu kadar kolay insanlar neden dershanelere kurslara koştuyor. o bile yetmiyor özel kurslara gidiyorlar. ben kursiyernet i çok önceden öğrenmiştim uzun süre bu siteden düzenli olarak ders çalışayım dedim yapamadım ki öğrenciler yapsın hatta öğretmenler yapsın....

Bir yazıda Okullar Hayat Olsun ile ilgili. İzmirde gelen yazıda BT sınıflarının BT formatör öğretmenleri gözetiminde DynED amaçlı ders saatleri dışında da açık tutulması ile ilgili. Yandık valla.

Bugün bizim il milli eğitimden "kursiyer.net 'in öğrencilere ve öğretmenlere tanıtımı için plan-program hazırlayıp 30 marta kadar gönderin" diye yazısı geldi ... Adam resmen "siz bunu tanıtın öğretin, ben bunu kullanarak sizi işinizden edeceğim" diyor...

aslıp' Alıntı:
Bugün bizim il milli eğitimden "kursiyer.net 'in öğrencilere ve öğretmenlere tanıtımı için plan-program hazırlayıp 30 marta kadar gönderin" diye yazısı geldi ... Adam resmen "siz bunu tanıtın öğretin, ben bunu kullanarak sizi işinizden edeceğim" diyor...

Hocam ne öğretmenler ne öğrenciler bu tür yöntemlerle o konuları öğrenemezler. Eninde sonunda bunu anlayacaklar veya zaten biliyorlarsada kabullenecekler.

:verymad: :verymad: ne gereği varki kapatın bütün okulları, herkes evinden herşeyi öğrenir nasıl olsa.. hem devletin de eğitime ayırdığı pay ortadan kalkar.. sonra kalkıp ekonomide herşey tıkırında diye açıklama yaparlar :verymad:

arkadaşlar bakanımız bilişim teknolojilerini cep telefonu zannediyor galiba demekki tüm teknolojileri tüm öğretmenler eksiksiz şekilde kullanıyor. Saçmalıktan başka bir şey değil bakan sadece kendi bildiğine bakıyor anlaşılan...

Eğitimci olmayan birini bakan yaparsan olacağı bu. adamın ağzından çıkanı kulağı duymuyor. bilgisayarı herkez evinde öğrenip geliyormuş zaten. Türkiye o kadar büyüdü ki evinde bilgisayar olmayan çocuk yok ona göre. hiç köy okuluna gitmemiş sadece istanbuldan ankaradan konuşan biri ancak bunları söyler. BAKANA BİR FİKİRDE BEN VEREYİM " MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINI HEP KALDIRSINLAR" ÇOCUKLAR SADECE HAYAT OKULUNA GİTSİN NE ÖĞRETMENE PARA VERİRLER NEDE BAKANINA.....

bu adamın sözlerini ciddiye almayın. kafasına göre açıklama yapıyor. bugün bunu demiş olabilr. ama yarın tam tersini iddia etmeyeceği ne malum. bu adama zerre güvenim yok.

Arkadaşlar kasmayın fazla kendinizi. Bırakın bizi yok sayarak zihni sinir projelerini hayata geçirmeye çalışsın. O projeler bi tarafında patlamaya başlayınca seve seve bize gelecektir rahat olun.

Zaten bir iki yıla o makamda fişi çeker bu da. Malum bu hükümette yağcı çok, birbirinin kuyusunu kazan çok.

Geri