MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER- Biz FATİH Projesini pilot uygulama olarak bu yıl 52 okulda başladık. Ve bununla ilgili çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki Eylül ayından itibaren daha geniş bir halkada programı uygulamaya başlayacağız. Ama şunu hemen söyleyeyim: Şu anda bile Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitelerinden çocuklarımız canlı öğretmenlerle karşılıklı görüşerek konuşarak en iyi öğretmenlerle üniversiteye hazırlık dersleri alabiliyorlar. Bilişim teknolojilerini hiçbir hocaya ihtiyaç duymadan kendileri için hazırladığımız kursiyer net programlarıyla, e-etüt programlarıyla kendi kendilerine öğrenme imkanlarına sahip görünüyorlar, yeter ki bu imkanları kullanabilsinler. Bu açıdan bakıldığında biz sadece eğitim sisteminde yapısal bir değişim yapmıyoruz. Bunların hepsini birbiriyle uyumlu hale getirecek şekilde teknolojik bir dönüşüm içindeyiz, yapısal bir değişim içindeyiz. Müfredatlarımız değiştirilmeye başlanmıştır, onları değiştiriyoruz. Bütün bu değişikliğin verdiği bir karışıklık, bir kafa karışıklığı ortaya çıkabilir, ben bunu normal de olarak algılıyorum. Ama bunların hepsini başardığımızda birkaç yıl sonra ben şuna canı gönülden inanıyorum. Türk çocukları, dünyadaki çocuklarla rekabet edebilir hale gelecekler. :verymad: