Değerli arkadaşlarım; nihayet bugün İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı ile görüşme imkanım oldu. Bu sabah sizlerin görüşlerine sunduğum dosya için sadece bir arkadaşımın tavsiyesi olmuştu ben de ona göre son düzenlemelerimi yaptım. (Dosya son haliyle ektedir). Sizlerin çabaları ile hazırlanan bildiri, mektup, slayt ne varsa hepsini inceleyip biraz da özetleyerek tek parça haline getirdiğim bu dosyanın, bir baskı merkezinden renkli çıktısını aldım, sonra da ciltlettim. Akabinde İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı ile görüşmeye gittim ve dosyayı kendisine verdim. Biraz inceledi ve çok güzel bir çalışma yapmışsın deyince, bunun bütün Bilişim Teknolojisi Öğretmenlerinin çabaları ile ortak hazırlandığını söyledim. Tüm Türkiye’de Bilişim Teknolojisi Öğretmenlerinin büyük bir sıkıntı içinde olduğunu söyledim. Şuan Türkiye’nin birçok ilinde arkadaşlarımızın yer değiştirmeye tabi tutulduğunu ve bunun sıkıntısını yaşadığımızı belirttim. Ders saatlerimizin 300-500 öğrencilik okullarda 6 saat olduğunu, bunun da norm fazlalığı sorununun bitmeyeceği anlamına geldiğini söyledim. Bilişim Teknolojisi Öğretmenleri olarak diğer öğretmenler gibi dersimizi işlemek istediğimizi, diğer öğretmenlerden farkımız olmadığını anlattım. Bilişim Teknolojisi Öğretmenlerinin 2 tür görev yaptığını, kiminin BT Öğretmenliği, kiminin Formatörlük yaptığını söyledim ama derslerimizin geri verilmesi gerektiğini anlattım. Nereyi arasak, kiminle görüşsek bizimle ilgili bir çalışma olduğunu ama bu çalışmanın ne olduğunu bilmediğimizi söyledim. Kendisi de cevaben;
“Bak açık konuşayım, şu an için bizim sizinle ilgili bir çalışmamız yok ve PGM’de bu konuyla ilgilenmez. PGM yi arıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Sizin sıkıntınızın çözümü Talim Terbiye’den geçer. Sonrasında da bizden. Ben Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan TUFAN ile görüşürüm, belki bir grup öğretmen ile görüşme imkanı olur. Talim Terbiye Kurulu Başkanı ve İO Genel Müdürü ikna edilirse ancak o zaman sorununuz çözülür” dedi.
İşte böyle arkadaşlar, görüşmeden hatırımda kalanlar bunlar. Bundan sonrası nasıl gelişir bilemiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.
“Bak açık konuşayım, şu an için bizim sizinle ilgili bir çalışmamız yok ve PGM’de bu konuyla ilgilenmez. PGM yi arıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Sizin sıkıntınızın çözümü Talim Terbiye’den geçer. Sonrasında da bizden. Ben Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan TUFAN ile görüşürüm, belki bir grup öğretmen ile görüşme imkanı olur. Talim Terbiye Kurulu Başkanı ve İO Genel Müdürü ikna edilirse ancak o zaman sorununuz çözülür” dedi.
İşte böyle arkadaşlar, görüşmeden hatırımda kalanlar bunlar. Bundan sonrası nasıl gelişir bilemiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.