mfk' Alıntı:
EĞİTEK'ten Tunay Bey çalışma var demişti. Bunlar yok diyor. Öğretmen kalmak isteyenlerin ahını aldı formatörler. Bu işin sonu "15 saati olmayan formatör de olsa norm fazlası olur"a kadar gider. Gidişat aksini gösteriyor diyenin de aklına şaşarım.
Sayın Hocam;
bu alanda düşünülen genel bir yanılgı bakanlığın tek bir kurum olarak değerlendirilmesidir. Oysa bakanlık farklı yerlerdeki farklı birimlerden oluşur basit iki örnekle açıklayayım
eğitim araçları bir okula bilgisayar gönderdiğinde bundan bakanlığın diğer birimlerinin haberi bile olmaz mesela aynı okula eğitekte bir laboratuar gönderebilir.
Okullarımızı düşünelim Fen ve Teknoloji öğretmeninin ders işlerken ne yaptığını biliyormusunuz, sizin anlattığınızla tezat birşeyler anlatabilirmi eğitim tekniği olarak farklı bir teknik gösterebilirmi , sonunda öğrenci A öğretmeni ile B öğretmeni farklı farklı şeyler yapıyor demezmi
Bir ilin içindeki şubelerde bile biri diğerinin ne yaptığını bilmeyebilirken Bakanlık birimlerinin biri çalışırken diğeri biz çalışmıyoruz diyebilir.
Eğitek BT öğretmenlerinin mağdur olmaması için Formatör Öğretmenliğin şartlarını iyileştirebilir ancak ertesi hafta PGM ben BT öğretmenlerini okuldan aldım diyebilir iki birimde kendi iş tanımları içinde işlerini yaparken okul zümredaşlar gibi birbirleri ile haberleşmezler.
İronik ama bu böyledir.
Gelelim başlıkla ilgili diğer kısma;
Öncelikle giden arkadaşımın ayaklarına sağlık,
Eğitek Genel Müdür Yardımcısı ile randevu ayarlamıştım Kasım da farklı illerden 5 arkadaşımız orada kendisi ile görüşmüş ancak şikayetin ötesinde dayanakları ile sıkıntıları ifade edememişlerdi.
Şimdi de bir Öğretmen arkadaşımız sorunlarımızı dillendirmek adına İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı ile görüşmüş ancak yapılan ihlallerde ve haksızlıkta olması/olmaması gerekenlerle ilgili Anayasadaki dilekçe hakkı hariç - ki bu da maddesi ile belirtilmemiş- resmi mevzuatla ilişkilendirilmiş bir destek göremedim. Daha ziyade bir şikayetname gibi düzenlenmiş, keşke 10000 kişiyi temsil için hazırlanan belge önce bir avukat, bir akademisyen tarafından incelense ve kanunlarla ilişkilendirilseydi, mesela orada formatör kavramının tarifi yapılmış hangi akademisyen tarafından yapılmış bu tanım alıntı ile beliritlseydi.
Şimdi buradakiler kızacak, yükseklerden konuşuyorsun diye; ama lütfen sağduyulu olun tek KAYGIM size kapağı için güzelmiş diyen kişinin dökümanı okurken aman sadece şikayet etmişler dayanağı yok diye dökümanı önemsememesi.
Bunu kendi ilimiz de yaşadık; gelen şikayet mailinde isim ilimizden birine ait değil diye idarecilerimiz "bak sorunlar önemliymiş, dikkat edelim" falan demedi ne ciddiyetsiz birşey bu dedi ve geçti.
O sebeple hep söyledim sorunlara çözüm için ciddi alınmak, ciddi alınmak içinde kendinizi ve bu işi ciddi almanız gerekir.