Balıkesir Formatör görevlendirmeleri

Kodla Büyü

fatihpc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar hemen hemen her il görevlendirme yapmaya başladı balıkesirden ses seda yok haberi olanınız var mı acep bi gelişme felan var mı?

hala gelmedi yazı. geçen yıl 16 sı başvurular için sondu sanırım. Bu yıl geçe kaldı. Yapılmayacak mı acaba ?

Görevlendirmeler belli olmuştur.. arkadaşlar listeler balıkesir mem de yayınlamış.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar dün müdürümüz geçtiğimiz günlerde İl M. Eğt. Md. ü ile görüşmeye gittiğini ve akabinde Formatörlük için il koordinatörüyle konuştuğunu söyledi 2013 için görevlendirme yapılmayabilirmiş dendi diye söyledi. Bi ihtimal yapılsa bile akıllı tahta bulunan okullarda olabileceğini söyledi canım sıkıldı. (inşallah bu şekilde olmaz herkesi mağdur edebilecek bir durum tabiki bakanlıktan yazı gelmediği için söylenmiş bir söz olabilir bilemiyorum) şuan okul müdür yardımcımız okulumuzdan ayrıldığı için geçici olarak mdr yrd. cılığna bakmaktayım kayıt dönemindeyiz okulda yetkili kimse yok bu nedenle yardımcı olma mantığı ile yapılan ricayı kabul ettim. Müdürümüz yapılması gerek biz yazın seminer aldık formatörler görevde değil akıllı tahtalar kuruldu okula görevlendirme yapmayacakmısınız diye yetkililere konferans esnasında sorduk dedi ve ilgili çalışmalar yapılacak dendi dedi.. Allah için şu Meb in ne yaptığını anlayan varsa çıksın birşey desin..

hocam büyük ihtimalle eylül ayında yapılacak. Müdürlerden il milli eğitime baskı varmış..

dersimizin itibarını geri versinler önce zorunlu yapsınlar ve sonra çıkarsınlar 2 saate bende dahil olmak üzere bir çok arkadaşımız yüzüne bakmaz formatörlüğün. mecbur kalıyoruz formatörlüğü kabul etmeye. okulumuzda maaş karşılığı ders sayısını dolduramıyoruz. okul okul gezmektense formatörlük tercih ediliyor bir çok arkadaşımız tarafından. bir böte mezunu olarak bilemiyorum ne suç işledik. endüstri mesleğe geçmek istiyorsun izin vermiyorlar geçemiyorsun, halk eğitim merkezlerine geçmek istiyorsun açmıyorlar. yani şu norm fazlası olma durumundan kurtulabilmek için herşeyi denedim ama başaramadım. arkadaşlar seçmeli dersle norm kadro belirlenmez. kaderimiz okul müdürlerinin iki dudağı arasında sene sonunda müdürler ben bilişim teknolojileri dersini seçmek istemiyorum okul başarısı benim için daha önemli o yüzden matematik, fen ve türkçe derslerine ağırlık vereceğim dediği anda okulda norm fazlası oluyorsun. yani hep müdürünle ve idarecinle iyi geçinmek ve ne derlerse yapmak zorundasın dersimi seçsinler diye. bizler bu muameleyi görmek için bu bölümü seçmedik. Şimdi de formatörlük görevlendirmesi olacaktı olmayacaktı, olabilirde olmayabilir de .kardeşim insanlara her gün acı çektirilmez yapacaksanız yapın yapmayacaksanız da yapmayın verin artık bir karar.bu kararları vermek için oralardasınız. ve yapmazsanızda bizlerin durmunuda ve ne yapacağımızıda bir zahmet söyleyiverin bizlerde ona göre hareket edelim. yazık ne idik ne olduk. tüm arkadaşlarıma bol sabırlar şu an en fazla ihtiyaç duyacağımız şey.

bilisim_34' Alıntı:
Meb ne yaptığını bilmiyor hocam...
Kesinlikle haklısınız ama bunların hepsi politika yapılması gerek elleri mahkum. Fatih projesi gibi bir büyük bir işe soyunan meb formatörsüz yapamaz. Çünkü Bu işin merkezinde biz Bilişim Öğretmenleri varız. Kıllığına yapıyolar gibime geliyor.. Artı düşünsenize tüm türkiyede görevlendirmeler iptal ve Maddi olarak devlet ne kârda..Anlıycağınız kemer sıkma politikası.

h_toker06' Alıntı:
dersimizin itibarını geri versinler önce zorunlu yapsınlar ve sonra çıkarsınlar 2 saate bende dahil olmak üzere bir çok arkadaşımız yüzüne bakmaz formatörlüğün. mecbur kalıyoruz formatörlüğü kabul etmeye. okulumuzda maaş karşılığı ders sayısını dolduramıyoruz. okul okul gezmektense formatörlük tercih ediliyor bir çok arkadaşımız tarafından. bir böte mezunu olarak bilemiyorum ne suç işledik. endüstri mesleğe geçmek istiyorsun izin vermiyorlar geçemiyorsun, halk eğitim merkezlerine geçmek istiyorsun açmıyorlar. yani şu norm fazlası olma durumundan kurtulabilmek için herşeyi denedim ama başaramadım. arkadaşlar seçmeli dersle norm kadro belirlenmez. kaderimiz okul müdürlerinin iki dudağı arasında sene sonunda müdürler ben bilişim teknolojileri dersini seçmek istemiyorum okul başarısı benim için daha önemli o yüzden matematik, fen ve türkçe derslerine ağırlık vereceğim dediği anda okulda norm fazlası oluyorsun. yani hep müdürünle ve idarecinle iyi geçinmek ve ne derlerse yapmak zorundasın dersimi seçsinler diye. bizler bu muameleyi görmek için bu bölümü seçmedik. Şimdi de formatörlük görevlendirmesi olacaktı olmayacaktı, olabilirde olmayabilir de .kardeşim insanlara her gün acı çektirilmez yapacaksanız yapın yapmayacaksanız da yapmayın verin artık bir karar.bu kararları vermek için oralardasınız. ve yapmazsanızda bizlerin durmunuda ve ne yapacağımızıda bir zahmet söyleyiverin bizlerde ona göre hareket edelim. yazık ne idik ne olduk. tüm arkadaşlarıma bol sabırlar şu an en fazla ihtiyaç duyacağımız şey.

Hocam ben bu saatten sonra inanmıyorum dersin geri verileceğine ben 7,5 yıldır görev yapıyorum bu düzen değişmedi aleyhimize ne kadar kötü şeyler gelişti ne kadar hakkımızı arasak ta hepsi nafile oldu Allah önder olan arkadaşlarımızdan Razı olsun yinede.. bi şekilde orta yol bulunur ama sanmıyorum Ders saatlerimiz çok artırılsın.. hadi artırıldı kaç kişi kurtulacak norm fazlası olmaktan.. yine tek şubeli okullarda maaş karşılığını dolduramayacağız Liseler içinde geçerli aynı şey.. Meslek lisesine vermiyorlar zaten verlerseler meslek öğretmenleri ayağı kalkacak.. Bu meselenin baştan sona aşağısı sakal yukarısı bıyık...Resmen dalga geçiyorlar gibi.. Allah sonumuzu hayır etsin demekten başka bişey düşünemiyorum..

Arkadaşlar, Mevlananın bir sözü var "Sabır ferahlığın anahtarıdır." Sabredelim herşey güzel olacak.

BALIKESİRDE SON DURUM:

Şaunda İl Koordinatörü ilen görüşen Müfettiş yakınım görevlendirme için herhangi bir talimat gelmediğini ve gelmeden de birşey yapılmayacağını öğrenmiş sağolsun. Koordinatörümüze diğer illerin görevlendirme başvurusu almaya başladıklarını belirtmesini istemiştim. Hani neye istinaden yapılıyor diye. Şükrettin bey insiyatife göre yapılıyor demiş. Ortada bi yazı yada başka bir şey olmadan görevlendirme yapılamayacağını belirtmiş ki zaten Bursanın'da (İPTAL) örneğini vermiş. Ama bakanlığın Bizimle ilgili kalıcı bir çalışma içinde olduğunu ama ne zaman tamamlanacağının belli olmadığını belirtmiş. Beklemedeyiz arkadaşlar.. BEkleyip göreceğiz yapacak hiçbirşey yok...

geçtiğimiz mart ayında bizim okula geldi, bana da aynı şeyi söylemişti şükrettin bey: "çalışma var" . 3 yıldan beri çalışma var.

ne 3 yılı :) bu forumda defalarca yazdım 2007 yılında intel ST eğitiminde ankarada bu soruyu sordum çalışmalar tamamlanmak üzere dediler.

Umut çok kötü bir şeydir, çünkü işkenceyi uzatır.

kaç yıldır hep bir çalışma olduğunu söylüyorlar.kalıcı çözüm getireceklerini söylüyorlar.geçen gün uzaktan eğitim seminerinde genel müdürlerden bir tanesi kalıcı bir çözüm getirmek istediklerini ,çalışmalar yapıldığını ve artık son aşamasına geldiğini yakında ilgili yerlere sunacaklarını söyledi.bu son aşama acaba ne kadar bir süre.gün mü?, ay mı? yıl mı? belli değil yapın görevlendirmeleri çalışmanız ne zaman biterse o zaman son verirsiniz görevlendirmelere.insanlarla bu kadar oynanılmaz.kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorlar bizimle. bir zamanlar türk televizyonlarında şöyle bir furya vardı.bir film başlayacağı veya bir program başlayacağı zaman " az sonra" derlerdi. o az sonra hiç gelmezdi bir de bakmışız bize bir filmi veya bir programı izlettirmişler az sonra az sonra diyerek ondan sonra başlardı film veya program o zamanda uykumuz gelir yatardık. bizim durumumuz aynı durum.bu gün , yarın ertesi gün, bir ay sonra bir bakmışsınız dönem bitmiş.arkasından bir furya daha bir bakmışsınız yıl bitmiş. maksat insanlara eziyet olsun. bu kadar zor mu bee kardeşim yap görevlendirmeleri çalışman bitince iptal et bunu yapmak bu kadar mı zor.ya bunlar çok zeki ya bizler bişey bilmiyoruz. sen sabır ver Allah'ım.tüm arkadaşlara selamlar.

Geri