Bana -Abla dedi ya !!!!!

Kodla Büyü
spring' Alıntı:
hocam en kötü durum ablalıktan teyzeliğe terfi ettiğiniz kısımm. ilk yıllarda abla sonra teyze oluyor
kesinlikle hocam çok haklısınız. etrafımda çocuğu olan arkadaşlar çoğalmaya başlayınca bak teyzen sana ne almış diyorlar. ilk başlarda bozuluyordum. ben daha ablayım ama yaaa diyordum, acı ama gerçek artık yaş kemale ermiş, kabullenmesi çok zor :)

abi kim ne derse desin norm sorunu ve bu belirsizlik cozulmezse bize daha cok abi dayi hala derler

bana da okula başladığım ilk yıl teyze diyorlardı. öğretmenleri uyarıyordu teyze demeyin diye sonra tamirci oldum

alıştık artık ya,

abla
teyze
fotoğrafçı abla
bilgisayarcı abla

Ve her defasında arka fonda farklı seslerden çıkan aynı sözler "Oğlum o abla değil, öğretmen öğretmen" :lol:

Anadolu Lisesindeyim bahçede okulun fotoğraflarını çekiyorum. Kız öğrencler başıma toplandı Mühendis Bey neden okulun fotoğraflarını çekiyorsunuz dediler? :lol: :lol: Bende okulunuzu yakında satışa çıkarıcam dedim. :P

mkankan' Alıntı:
Anadolu Lisesindeyim bahçede okulun fotoğraflarını çekiyorum. Kız öğrencler başıma toplandı Mühendis Bey neden okulun fotoğraflarını çekiyorsunuz dediler? :lol: :lol: Bende okulunuzu yakında satışa çıkarıcam dedim. :P
Mühendisin okulu satışa çıkarması... :?

bana amca diyolardı ilk başladığım yıllar :) çocuktur ne yapsak yeridir.
bu arada başlığı ilk şöyle anladım hani özel bi durum oldu da abla dedi üzüldüm gibi anladım ilk ^^^^^^

sinansoycan' Alıntı:
ilk tayinimde okula göreve başlamaya gittiğimde, müdür yardımcıları okula kayıt yaptırmaya gelen öğrenci sanmışlardı...

bunu söylemekten utanıyorum ama benide öğretmenin biri öğretmenler odasından kovmuştu sivil kıyafetle gelmiş öğrenci sanıp :? o gün bugündür önlük giyerim :shock:

ben de küçük bir ilçede çalışıyordum. öğrenciler bazen yenge diyorlardı. bizim buralarda teyze yerine yenge de kullanılır.:))

bana "dayı" demişti öğrencinin biri..
birinci kademeden bir öğrenci de "senin adın neciydi beee" demişti..

ilk çalışmaya başladığım sene, öğrencilerim köyden taşımalı olarak geliyordu ve bir 1. sınıf öğrencisi derste paçama yapışıp "yiingeee" diye beni çağırmıştı . :roll:

ben de serbest kıyafete geçiş yapmış bir lisede görevlendirme çalışıyorum.. Akıllı tahta için bir sınıfa girdiğimde öğrencinin biri "Biz sınıf defterini gönderdiik " diye bağırdı.. Sınıf defterlerini toplamak için dolaşan Nöbetçi öğrenci zannetti beni.. Sevinsem mi, kahrolsam mı bilemedim :))))

oda birşey mi; müdür yardımcısı raporluyken yerine vekalet ettiğim süre zarfında, bir veli telefonda birilerine Nihat beyin sekreteri ile görüşüyorum, şimdi sekreterinin yanındayım gibi cümlelerle defalarca sekreter kelimesini benim için kullandı, bende bozmadım. Milli eğitimde müdür yardımcısı olmak öyle önemli ki emrinde sekreteri var sansınlar, belki biraz kurumumuzun imajı güçlenir dedim.

izorya43' Alıntı:
ben de küçük bir ilçede çalışıyordum. öğrenciler bazen yenge diyorlardı. bizim buralarda teyze yerine yenge de kullanılır.:))
ya okudukça güldüm.
bizim buralarda da (karadenizde) teyze kelimesi kullanılır. iç anadoluda bir teyzeye, teyze demiştim. "ben teyze değilim, yengeyim" diye bana kızmıştı.

endnur_61' Alıntı:
ben de serbest kıyafete geçiş yapmış bir lisede görevlendirme çalışıyorum.. Akıllı tahta için bir sınıfa girdiğimde öğrencinin biri "Biz sınıf defterini gönderdiik " diye bağırdı.. Sınıf defterlerini toplamak için dolaşan Nöbetçi öğrenci zannetti beni.. Sevinsem mi, kahrolsam mı bilemedim :))))
:)

Tam komedilik bir zümre olmuşuz. Yakında böyle bir kitap çıkarmamız lazım :))

Geri