müdür yardımcısı sizin amiriniz değildir zaten ona bu şekilde davranarak yanlış yapmışsınız. siz sadece müdürü muhatap alın.
Kayseriliyim ama kayseride değilim malesef ki buraya yazdım konuşmak iyi geliyor eşime de Hergün anlatıyorum. İnsanların huzurunu kaçırmak ne kadar kolay ya. Cani sıkılıyor heralde etrafında sohbete gelen hocalar yok şu dönemdehocam Kayseri de isen her türlü desteğe hazırım. yazıyı okuyunca ben yerimde durmadım. Kayseri de isen özelden yaz yüz yüze görüşelim. ne gerekiyorsa yapalım.
diğer müdür yardımcıları ve müdür onaylamıyor sanırım. O zaman müdürünüzle konuşun hocam. Tek muhatap da onu alın. Herhangi bir şekilde yanına gitmeyin görmezden gelin.Bugün ki olayımız 9-3 mesaide kullanmam için oda falan yok vermedi, sınıfı kirletiyormusum, temizlik görevlisiyle haber göndermiş sınıfı düzgün bırakacakmisim, Hergün onu sikistiriyomus düzgün kullansın diye, bazen çocuk da geliyor öğleden sonra bir sırayı çekip akıllı tahtaya yazı yazıyor en fazla, Belki kağıt düşmüştür. Bayan geldi dedim ki sen söylüyorsun bunu bana idare mi dedi dedi. İdare diyor hocam düzgün bıraksın diye bana söylediler dedi. Ben de dedimki oda versin bana o zaman.
Beni müdür odasına çağırdılar, sınıfları kullanmam yasakmış, eba destek odasını kullanacak işim, temizlikçi de yeni geldi zannediyor ki öğretmeni o şekilde uyarabilir, idare onun yanında bana laf söylüyor ya, hocam ama şöyle çok işimiz var bizim diye, benim karşımda onu konuşturuyor.
Ki bunu diyen kadın Hergün halini hatırımi sorup sohbet ediyordu ben otobüsle geliyorum çok zor falan, muhabbet ediyordu. Bi memurla Bi müdür yardımcısı görüyor olanları bu kadar da yapılmaz diye ayipliyorlar.
4 tane antika laptop tamir ettirmiş eba destek noktasına konulacakmis bana zimmetleyeceklermis. Ben de dedim arastirmam lazım uygun mu diye imzalayamam dedim.
Bizim okulda müdür yardimcisi amir zaten bu sene başında bana ceza tehdidi yapıp odasına çağırıp yüksek sesle konuşmaya başlayınca benim idari amirim siz değilsiniz dedim. Diye bu şekilde iyice gaza geldi. Müdür arada yumusuyor hatta korkuyor şikayet edersem diye. Çağırıp boş boş şeyler soruyor falan normallessin diye, sonra müdür yardımcısı bunu yine gaza getiriyor onun ağzıyla konuşuyor bana nereye şikayet edersen et, diyor. Ya da odasında müdür yardımcısı olursa onun dediğinin aynısını söylüyor sadece. Çünkü idari boşluk var müdürün tüm boşluğunu o mudur yardımcısı dolduruyor. O yüzden ayrı iki insan değiller ekip olarak geldik biz bu okula deyip beraber geldiler.müdür yardımcısı sizin amiriniz değildir zaten ona bu şekilde davranarak yanlış yapmışsınız. siz sadece müdürü muhatap alın.
- hocam size yapılanlar düpedüz mobbing. Sendika varsa elinizde durumu ispatlayanlar belgelerle ve şahitlerle bilgilendirin, onlar sizi yönlendirirler. Olmadı ilçe milli eğitim, İl milli eğitim, cimer her yöntemi kullanın. Üzerinizdeki baskıyı ya kaldırırlar, ya da davalık olup inceldiği yerden kopar. Ama siz her türlü haklısınız anlatılanlara bakarak. Bu zamana kadar nasıl sabrettiniz hayret.Bizim okulda müdür yardimcisi amir zaten bu sene başında bana ceza tehdidi yapıp odasına çağırıp yüksek sesle konuşmaya başlayınca benim idari amirim siz değilsiniz dedim. Diye bu şekilde iyice gaza geldi. Müdür arada yumusuyor hatta korkuyor şikayet edersem diye. Çağırıp boş boş şeyler soruyor falan normallessin diye, sonra müdür yardımcısı bunu yine gaza getiriyor onun ağzıyla konuşuyor bana nereye şikayet edersen et, diyor. Ya da odasında müdür yardımcısı olursa onun dediğinin aynısını söylüyor sadece. Çünkü idari boşluk var müdürün tüm boşluğunu o mudur yardımcısı dolduruyor. O yüzden ayrı iki insan değiller ekip olarak geldik biz bu okula deyip beraber geldiler.
Diğer müdür yardımcısı yapılanların farkında ama oda soruşturma falan olup idare toptan değişirse diye çok konuya dahil olmuyor. Başta beni savunuyordu diğer formator böylemi yaptınız falan diye hiç susmuyordu anlatıyordu. İşler fazla ciddiye binince geri çekildi biraz.
öğretmene zimmetleme kaldırıldı hele ki nereden geldiği belli olmayan ne idüğü belirsiz birşeyi asla kabul etmeyin içinden herhangi bir örgüt vs propagandasından kullanılmış bir suç unsuru vs varsa üstünüze kalabilir. sana zimmetlemiştim ben bilmem der bir suç unsuru soruşturması ortaya çıkınca.Bugün ki olayımız 9-3 mesaide kullanmam için oda falan yok vermedi, sınıfı kirletiyormusum, temizlik görevlisiyle haber göndermiş sınıfı düzgün bırakacakmisim, Hergün onu sikistiriyomus düzgün kullansın diye, bazen çocuk da geliyor öğleden sonra bir sırayı çekip akıllı tahtaya yazı yazıyor en fazla, Belki kağıt düşmüştür. Bayan geldi dedim ki sen söylüyorsun bunu bana idare mi dedi dedi. İdare diyor hocam düzgün bıraksın diye bana söylediler dedi. Ben de dedimki oda versin bana o zaman.
Beni müdür odasına çağırdılar, sınıfları kullanmam yasakmış, eba destek odasını kullanacak işim, temizlikçi de yeni geldi zannediyor ki öğretmeni o şekilde uyarabilir, idare onun yanında bana laf söylüyor ya, hocam ama şöyle çok işimiz var bizim diye, benim karşımda onu konuşturuyor.
Ki bunu diyen kadın Hergün halini hatırımi sorup sohbet ediyordu ben otobüsle geliyorum çok zor falan, muhabbet ediyordu. Bi memurla Bi müdür yardımcısı görüyor olanları bu kadar da yapılmaz diye ayipliyorlar.
4 tane antika laptop tamir ettirmiş eba destek noktasına konulacakmis bana zimmetleyeceklermis. Ben de dedim arastirmam lazım uygun mu diye imzalayamam dedim.
demekki birbirlerini idare etmişler vede ediyorlar o yüzden ya sizin yerinize bir arkadaşını aldırmak istiyordur yada s.pıklık vardır ruhunda...Bizim okulda müdür yardimcisi amir zaten bu sene başında bana ceza tehdidi yapıp odasına çağırıp yüksek sesle konuşmaya başlayınca benim idari amirim siz değilsiniz dedim. Diye bu şekilde iyice gaza geldi. Müdür arada yumusuyor hatta korkuyor şikayet edersem diye. Çağırıp boş boş şeyler soruyor falan normallessin diye, sonra müdür yardımcısı bunu yine gaza getiriyor onun ağzıyla konuşuyor bana nereye şikayet edersen et, diyor. Ya da odasında müdür yardımcısı olursa onun dediğinin aynısını söylüyor sadece. Çünkü idari boşluk var müdürün tüm boşluğunu o mudur yardımcısı dolduruyor. O yüzden ayrı iki insan değiller ekip olarak geldik biz bu okula deyip beraber geldiler.
Diğer müdür yardımcısı yapılanların farkında ama oda soruşturma falan olup idare toptan değişirse diye çok konuya dahil olmuyor. Başta beni savunuyordu diğer formator böylemi yaptınız falan diye hiç susmuyordu anlatıyordu. İşler fazla ciddiye binince geri çekildi biraz.
Yazdıklarınızı sonuna kadar okudum ve sinir oldum.. Buraya çok şey yazardım ama hem bayan arkadaşlar hem de forumun saygınlığını kaybetmeyim diye düşürmedim. Yazık yani. Müdür yardımcısının yaptıkları da çok aptalca.. Açıkça mobbing.. Sendikanız varsa diyecem ama mdr yardımcısının nereye güvendiği belli. Liyakat olmayınca böyle oluyor. Eden bulur hocam sabredin ama sabrederken boş durmayın.. Gereken yerlere tutanakla durumu bildirin. Özellikle canlı ders yapamadığınızı belirtin.Merhaba Müdür Yardımcısı son bir yıldır bana çeşitli şekilde baskı ve yıldırma yapıyor. Hukuksal olarak dava açmak istiyorum artık. O kadar bunaldım.
İlk olarak 3 yıl önce bilgisayar sınıfını kapattı. Ben baya karşı çıktım kapatamazsınız şikayet ederim dedim. Kapatmadı. Bir gün geldim küçük sınıfa taşımış öğrenci yoğunluğundan. Neyse dedim buna şükür yine kalsın. Tabi donanım internet oturmadı orda çok küçük öğrenciler sığmadı kullanılamadı. Sonra dediki ilçeye sordum onay yazısı geldi kapatıyoruz dedi Bi geldim atmış aşağı bilgisayarları. İlçeyi aradım onay almadan kapatmış daha ilçeden uygun mu diye ilçe Formatör gelecekmiş. Hemen geliyoz öyle şey olur mu dediler geldiler odasında ne konuştularsa evet hocam çok eski kapatılması uygun deyip onay verip gittiler.
Ben bu arada çocuğum olduğu için BTR başvurusu yapmayı bıraktım biliyorum içten içe gıcıklar stres olmayım dedim. Başka branş Bayan yata yata 2 sene görev yaptı. Özel oda verdiler mesai saati diye bişey yok ders yok bilgisayar sınıfı yok. Ona hiç bir olumsuz tavrım olmadı rahatça çalıştı.
Geçen yıl baskılara başladı sınıf öğretmenliği görevini en zor sınıfı verdi veliler her şeyi şikayet eden cinsten. Öğretmen çocuğu var iki tane bizim okulda öğretmenler. Onlar kendi aralarında birbirlerine girdiler. Yazılıdan düşük not girmiş dediler. Birini ice dışladı öğretmenler. Benim sınıf veliler de duymuş. Çocukların biri çok konuşuyor. Bir öğretmen benim sınıfa demişki ço konuşuyorsunuz size zor soracam demiş. Veliler de hemen okula gelmeye başladılar. Ben bu arada rehberlik öğretmeniyle herşeyi konuşuyorum napalm falan. Bi baktım bir iki velinin yanında müdür yardımcısı beni sınıf öğretmenliğinden almış konuşmadan direk tebliğ etti. Dedimki hocam velilerin yanında böyle yapıyorsunuz olayı üstüme yıkmış oldunuz dönem ortasında neden böyle yaptınız.
Bana neler söyledi sen yapamıyorsun. Sen beceriksizsin şöyle kötüsün böyle kötüsün. Dersimi de eleştiriyor işlemez hale getiren kendileri illa ki bilgisayar sınıfı olmayınca almıyor konu akıllı tahtaya uygulama falan yapılamıyor. Veliler senden de şikayetçi sen kötü öğretmensin diyor bana. Ağzına gele söyledi üste çıkmak için.
Bu yıl btr görevi istedim beni aşağılıyor ıce sindirdi ben de herşey den uzak durayım derken ıce pasif gördü diye düşündüm. Daha btr ye başvurduğumuz duyar duymaz baskıya başladı. Seminer dönemi kimse okula gelmezken uğrarken benim mesai saatimi kontrole başladı az geç kalsam ki kendileri dedi buralarda olun yeter diye herkes aynı durumda müdür çağırdı. Sana sarı zarf verecem dedi.
Btr onayı geldi. 8-17 calışacaksın dedi. Onu tutturamadı Hergün 9_15 dedi. Hergün gittim. İmza açtı. Canlı ders yazmıyor bana mesaiye zorlamak için. Görev tanımını değiştirmiş madde eklemiş bana tebliğ ediyor kafasına göre. Bu arada rehberlik öğretmenleri hiç gelmiyor. Ben de onlar gibi esnek çalışma istiyorum diyedikekçe yazdım. Onlarında her gün getirdi.
Müdür sadece 2 gün btr onayı ilk geldiğinde daha okulda kimse yok işte yok sen git biz seni çağırırız iş olursa dedi. Müdür yardımcısı ona da bağırdı çağırdı vay efendim 3 gündür neredeydin sen. Ben çağırınca hemen yanıma geleceksin. Ek dersini keselim bunun. Konuştu yüksek sesle.
Şimdi 3 gün ekders kesmiş. Kendi verdikleri izine ekders kesiyorlar. Rehber öğretmenler hiç gelmiyordu. Önce ben de esnek calışayım dedim diye sadece iki gün geldiler. Ben dilekçe yazınca 5 gün 3 saat gelmeye başladılar. Ben Hergün 9-15okukdayım canlı ders koymuyor 24 saat dersim var daha ders veremedim. Ve ekders imi kesiyor.
Fikir verin bana lütfen yoksa direk il milli eğitime dilakçe verecek ya da dava açacak duruma geldim.
eferin tebrik ederim.Benzer durumlara sahibiz..
-Öğretmen arkadaşımız veli önünde küçük düşürüldü.
-Öğretmenler kurulu kararı hiçe sayıldı.
-Evde eğitime gitmek istemeyen öğretmeni ders saatini azaltmakla tehdit etti.
-Milli eğitime öğretmenini(beni) şikayet etti. Haksızlığı ortaya çıkınca odasında özür diledi.
-Okul whatsapp grubunda soru soran öğretmene gereksiz konuşma dedi.
-Bu saygısız cevaba gruptan 10 kişi tepki koyup çıktık diye önce kendi sendikasına, sonra şube müdürüne, kimseden hak bulamayınca muhalif sendikaya şikayet etti.
-Tüm kapılar yüzüne kapanınca bizimle toplantı yapıp özür diledi(yüzeysel).
vs. vs.
Demem o ki ;
Toplu bir tepki alınca yalnız kalır, özeleştiri yapmaya başlarlar. Koltuk sallantıya girince de 180 derece dönerler.
Şimdi mobbing davası açmayı dillendirdiğimiz için yüzsüz bir şekilde sigara odasına aramıza gelip sohbet muhabbet çabaları, öğretmene yardımcı olma girişimleri, üst perdeden değil alçak gönüllü konuşmalar, öğretmenleri kapıda güler yüzle karşılamalar vs vs. Samimiyetsiz, yapmacık can(koltuk) derdinde bir adama dönüştü.
Tercihleriniz geleceğinizi şekillendirir.
İşte bu kendilerini ilah sanıyor bazıları müdürler dahilmüdür yardımcısı sizin amiriniz değildir zaten ona bu şekilde davranarak yanlış yapmışsınız. siz sadece müdürü muhatap alın.