Beceriksiz Branş (Bilgisayar Öğretmenliği)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mfk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Ben ise şöyle bakıyorum...

Bu arkadaşların bir çoğu ilk-mezunlar olsak da bizler gibi deneyimsiz, sınav sisteminden hayatı tanımaya fırsatı olmamış nasıl çözüm üretileceğini kestiremeyen arkadaşlar. Bizim alanın en büyük sıkıntısı yol yordam gösterecek deneyimli hocalarımızdan mahrum olmamız.

Yol yordam bilmeyerek e-posta atarak forumlara yazarak sonuç alma ümidi bile taşımaktayız. Rehberliğe ve ortak harekete ihtiyacımız var. TTKB'nin bir danışma kurulu olduğundan habersiz olan, YEĞİTEK'de çözüm arayan, resmi bir dilekçeyi sitem ve duygulardan arındırmak zorunluluğunun farkında olmayan, kanun, yönetmelik konusunda bilinçsiz olan bizler, anca anca böyle gitmeyeceğini fark etmeye başlıyoruz.

AMA DURUMU DEĞİŞTİRECEK OLAN BAZI NOKTALAR VAR
1- Her ilde RAM'ların bulunması ile tüm sıkıntılarına hızlı çözümler getiren PDR derneğinden çok daha etkili olarak her ilde, ilçede, okulda ayrıca mebin tüm birimlerinde BT öğretmenlerimiz bulunmakta,
2- Öğrencilerin hayatlarında büyük yer tutan Beden eğitimi dersinde olduğu gibi dersimize öğrencilerin ilgisi büyük ve hayatlarında önemli yer tutuyor.
3- Derneğimiz kuruldu.
4- Tüm dünya ülkelerinde büyüyen tek sektör bilişim.

Ne yazsak boş anlatamıyoruz,
adam dilekçe yazın bağırın çağırın diyor, yahu bu kararları alırken bu maddeleri oluştururken neden dersin zorunlu olmasını istiyorsun, belirttik o maddeyi değiştirirmisin dedik madem tepki göstereceksin çoğunluğun sesi olsun tepki,
ben dersin olmasını istemiyorum, rehber öğretmen ne ise ben de o olayım diyorum, ama sen kendi isteklerini maddeleştirip önümüze sunarsan kusura bakma ama, rahatımı bozupta senin isteğin için adım atacak değilim, öyle bir isteğin olacak ki 1 kişide çıkıp demeyecek bunu beğenmedim.
tamirciliği kendine yediremiyorsan önce egonu temizlemen lazım,
tekrar ediyorum
rehber öğretmen insana bakar, bt öğretmeni makineye bakar...
ikisinin de şartları aynı olmalı.olay bu kadar basitken yok şu olsun yok bu olsun, yok hükümet şöyle yok bakan böyle...kafa karıştırmaya ne gerek var sadece 1 cümle..
REHBER ÖĞRETMEN NE İSE BT ÖĞRETMENİ DE O OLSUN..sendikalar bunu yapsa , bunun için uğraşsa, çıkıp itirazı olan olacak mı?

Bu iki tarafın istediğinin de olmasının yolu var. Neden birinin diğerinin alternatifi olduğu düşünülerek birbirinize tepkimizi yöneltelim ki! Ders şartları düzenlenir, formatörlük şartları düzenlenir. Birinin güçlenmesi diğerinin de güçlenmesi anlamına gelir. Dilekçenizin o maddesini kendiniz değiştirebilirsiniz.

Meb birimlerinin kendi ağzından bizzat duydum ki "sizin şartlarınızın düzeltilmesinden bahsediyorsunuz ama siz dedikleriniz daha ne istediğini bilmiyor ki. 50 dilekçe var 50side farklı" denmekte.

Ama şu da var ki zorunlu dersi olmayan alana öğretmen ataması yapılması mevzuata aykırıdır birileri bunu fark etmiş olabilir. Dersin zorunlu olması tamirci için de o kadar önemlidir ki keşke olsa da deneyimleyebilseniz.

EynelMefer' Alıntı:
adam dilekçe yazın bağırın çağırın diyor, yahu bu kararları alırken bu maddeleri oluştururken neden dersin zorunlu olmasını istiyorsun, belirttik o maddeyi değiştirirmisin dedik madem tepki göstereceksin çoğunluğun sesi olsun tepki,
ben dersin olmasını istemiyorum, rehber öğretmen ne ise ben de o olayım diyorum, ama sen kendi isteklerini maddeleştirip önümüze sunarsan kusura bakma ama, rahatımı bozupta senin isteğin için adım atacak değilim, öyle bir isteğin olacak ki 1 kişide çıkıp demeyecek bunu beğenmedim.
tekrar ediyorum
ikisinin de şartları aynı olmalı.olay bu kadar basitken yok şu olsun yok bu olsun, yok hükümet şöyle yok bakan böyle...kafa karıştırmaya ne gerek var sadece 1 cümle..
REHBER ÖĞRETMEN NE İSE BT ÖĞRETMENİ DE O OLSUN..sendikalar bunu yapsa , bunun için uğraşsa, çıkıp itirazı olan olacak mı?

EynelMefer' Alıntı:
tekrar ediyorum

Aynen.Başka seçeneğimiz yok zaten.:Meslek lisesinde olmuş olsak tamam ders olsun deriz de.Artık ders konusu biraz hayal.Ama bilişimde yetkili ya da rehber olmak birşey kaybettirmez.Bence bu şekilde işlerimiz daha çok yoluna girer.Yoksa bu ders işi çok karmaşık.Velev ki diğer branşlarda da ders sayısı konusunda sorunlar yaşanıyorken.Rehber öğretmeni gibi ol hiç ders konusu gündeme gelmez.Okullarda zaten bilişim öğretmenleri olmasa çoğu iş yürümez.Yürür diyenlere de; yürümeyen birşeyi iyi gidiyor diye gösteremez.Birgün Hindistan ya da Malezya gibi bilişimin önemini kavrarsak bence bunların çözümü kendiliğinden gelir.Hala eski kafayla yönetildiğimiz için teknolojide normal karşılıyorum bazen bize yapılan haksızlıkları.Bilişimin geleceğini bilişimle alakası olmayan insanların kararlarına bırakılıyorsa bence ne kadar hak arasak cevap alacağımızı sanmıyorum.Zihniyet değişikliği lazım bizim milli eğitim sisteminde.Başbakanın bilişim için bir şeyler yapıyorken milli eğitim bakanı ve üst bürokratlar herşeyi katlediyor.Adamların bi ideali perspektifi yok.Bakanlığın komple değişmesi lazım.

kimileri "norm sıkıntısı var, dersler geri gelsin, tamircilikten kurtulalım, bunun için eylem şart" diyor. kimileri de "benim rahatım iyi, ders olmasın, eyleme karşıyım" diyor.

ORTAK ÇÖZÜM:
1) dersler olmasın
2) okula gitme zorunluluğu olmasın. maaş + full ekdes olsun. her ayın 15 inde maaşı çekmeye gittiğimizde okula ayaküstü uğrayıp, bi sorun olup olmadığı sorulsun. isteyen hayrına sorunları çözsün, istemeyen bi çay içip evine dönsün.
3) okula uğradığımız günlerde müdür odası bize tahsis edilsin. orada oturup kalkalım. diğer öğretmenlerle muhattap olunmasın.
4) ...
5) ...
...
...

Buna da kimse hayır demez inşallah...

mfk' Alıntı:
ben 81 liyim bu tanıma hiç katılmıyorum kusura bakmayın. BT öğretmeni formatörlükten, 2300 liralık kazancından memnundur. O yüzden değneğin ucu (norm fazlası olma konusunda) kendisine değmedikçe sesini çıkarmaz. Mevzu budur büyütmeye gerek yoktur.
%80 :!: Böle

Geri