Beden eğitimi dersleri haftada 4 saate çıkıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNE MÜJDE...

GSGM temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da toplanan Haftalık Ders Programını Değerlendirme Çalıştayı’nda beden eğitimi dersinin haftada dört saate yükseltilmesi kabul edildi.

GSGM BASIN- Bir süre önce yapılan düzenlemeyle beden eğitimi derslerinin bazı sınıflarda haftada bir saate indirilmesine karşı yükselen tepkiler sonuç verdi. Konunun kamuoyuna mal olması için beden eğitimi öğretmenleri Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmış ve sorunun acil olarak çözülmesini talep etmişlerdi. Bu gelişmeler üzerine Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül defalarca yaptığı açıklamalarda, beden eğitimi ders saatinin düşürülmesinin gerek performans sporunu gerekse gelecek kuşakların sağlıklarını menfi yönde etkileyeceğini ifade etmişti.

Beden Eğitimi derslerinin ilköğretim okullarında isminin ve muhtevasının değiştirilerek daha önemli bir hale getirileceğini bazı basın yayın organlarına verdiği demeçlerde ifade eden Akgül, hazırlamış oldukları olimpik sporcu projesinde beden eğitimi öğretmenlerinin önemli bir yer tuttuğunu söylemişti.

’GÖRÜŞLERİMİZ DİKKATE ALINDI’’
Çalıştayda dile getirdikleri görüşlerin dikkate alınmasından dolayı memnun olduğunu ve çok yakında bu konuda olumlu adımların atılacağını kaydeden Demirci, ‘’Çalıştayda beden eğitimi dersinin ilköğretimin bütün sınıflarında dört saat zorunlu olması, ortaöğretim ve dengi okullarda ise haftada iki saati zorunlu iki saati seçmeli olmasını önerdik. Yapılan detaylı incelemeler sonunda önerimiz kısmen kabul edildi. İlköğretim, ortaöğretim ve dengi okullarda iki saati zorunlu, iki saati seçmeli olması kabul gördü. Bilindiği gibi beden eğitimi kategorisine giren satranç daha önce bir saat seçmeli ders olarak müfredata girmişti’’ diye konuştu.

ÇOCUKLARA SPOR KÜLTÜRÜ
Toplantıda ayrıca beden eğitimi dersinin adının ‘’Beden Eğitimi ve Spor’’ olarak değiştirilmesini teklif ettiklerine dikkat çeken Demirci şöyle konuştu: ‘’Bu değişiklikle çocuklara teorik olarak da bir spor kültürü vermeyi amaçlıyoruz. Okul öncesi sporu sevdirme, bir seyir zevki kazandırma özellikle olimpik branşlar hakkında bilgi sahibi yapma temel hedeflerimiz. Çünkü Türk toplumu maalesef sporu futbol hariç seyretmiyor. Kaliteli, bilinçli seyirci sayısının olimpiyatlara ev sahipliğinde dikkate alınan donelerden biri olduğu unutmamalı’’ Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, çalıştayta alınan kararların uzmanlar tarafından değerlendirildikten sonra Talim ve Terbiye Kuruluna sunulacağını ve karara bağlanacağını sözlerine ekledi.
http://www.gsgm.gov.tr/

sırf bt öğretmenlerine yapılan haksızlıktan dolayı müdür yardımcısı oldum...ne bu yaaaa...neden çnem verilmiyor bizim derse....

dervisahmet' Alıntı:
bilişimcilere müstehak (bende içinde)
haklısın hocam, hala birbirimizi yiyelim. yok müdür yardımcısı olmasın yok burda çalışmasın, yok formatör olalım olmayalım, şu kadar ücret aldın bu kadar maaş aldım. o kadar boş işlerle uğraşıyoruz gerçekten yapmamız gereken şeylere zaman kalmıyor. ben tokattayım varsa tokattan bt branşının saygınlığı için mücadele edecek arkadaşlar buluşalım görüşelim. farklı sendikalardan arkadaşlarla sendikaları dolaşalım. benim tuzum kuru, ilköğrtimden formatörlük saçmalığından kurtuldum. hatta ısrarla hiç formatör olmadım buna karşılık her dönem 4-5 okul dolaştım. şimdi görev yerim rahat ama günün birinde yine karşıma çıkacak.

evet asli görevimiz öğretmenlik...bizim sesimizi duyurmamız lazım..branş olarak hiçbir saygınlığımız yok...ama diğer branşları görmeniz lazım...sanki hepsi kral....

4 saat Beden Eğitimi,
2 saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,
2 saat Teknoloji Tasarım....

1 saat Bilişim Teknolojileri(BUNUDA İDARECİLERİMİZ SEÇERSE,YOKSA 0 SAAT)...

BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM.(Hacı Bektaş Veli)

2 saat zorunlu 2 saat seçmeli. 4 saate çıkmıyor aslında. Ama spor dersleri şimdi ki durumundan daha önemli bir hale gelmeli, dünyanın şişmanladığı ve daha da şişmanlayacağını düşününce; spor alışkanlıklarının arttırılması, genç yaşta insanlara bu eğitim ve bilincin aşılanması gerekli.

ya arkadaşlar ne bu böyle ya. tanıdığım beden eğitimi öğretmenlerinin büyük kısmı genelde veriyor topu kendiside öğretmenler odasında çay içiyor. bir de ders saati dörde çıkacakmış ne yani beden eğitimi bu kadar mı önemli. büyük ihtimalle bizim bir saatide bedencilere verirler. bizde artık tarih sahnesinden silinmiş oluruz.
Gelişmiş ülkeler teknolojiye öenem veriyor. bizde de tam tersi. yazık çok yazık. hala işletim sistemi için devlet kurumların milyonlarca dolar telif hakkı veriyor.
Biz bilişimciler formatörlüğe devam. yakında bir saat olan dersimizi de bedenciye verirler.bizde idarecilerin asistanı oluruz. İşte o zaman bu formatörlüğe destek veren arkadaşları görmek isterim.
Üniversiteyi çok iyi puanlarla kazandık. diğer öğretmenlerden daha çok kendimizi güncel tutmamız gerekiyor.(matematiğin icadından günümüze 2x2=4. Bizde böyle mi)Arkadaşlar umarım dersimizin sonu hayırlı olur. Önce zorunlu sonra en az 3 saat olur.

ilköğretim okulları haftada 30 saat ders yapılıyor. Toplam süre değişmeyeceğine göre başka derslerden 2 saat kırpılma yapılacaktır. Bakalım hangi dersler kaldırılacak ya da saati azaltılacak.

Ya seçmesinler işte nasıl kafanız var anlamadım Meslek liseleri dışında Bilişim e gerek yok inatla savunuyorum yaa gerek yok bizede rehber öğretmen statüsü versinler onun mücadelesini yapalım. Ya geçen dönem 2. sınıflara derse girdim konu fare ben anlatayım dedim baktım çocuk sahibinden.com dan araba beğeniyor kendine bilgisayar artık her evde var evde tv neyse bilgisayarda o artık herkesin cebinde bilgisayar artık siz hala bilişim dersi kalkmasın yok 2 saat olsun yok 4 saat olsun bırakın artık bunu inanın bilgisayarı öğrenemeyen eski kafalı idareciler için bilgisayar hala öğrenilmesi gereken bişey ama bakıyorum bazı arkadaşların kafasıda onlarla aynı

Kendi branşının gereksiz olduğunu düşünen böyle çok insan var mı acaba merak ettim şimdi..

Böyle düşündürcek şartlar Türkiye'nin ne kadar yerinde vardır ki, yarı yarıya olsa bile anlatacağın konunun düzeyini kendin belirlersin hazırbulunuşluk diye birşey vardı, bir site açtı diye msn de sohbet edebiliyor, fifa, cs, gta oynuyor diye öğreteceklerimiz bitmiş mi oluyor? 8. sınıfa gelmiş fareyi tutmayı bilmeyen adam da var..

Belki rehber öğretmen statüsüyle bizim lehimize birşeyi kasdediyorsunuz ama işe doğrularıyla bakmak lazım,

ayrıca bizim için de açtırıyor msn i, oyunları kendi oturuyor söylentisi olabilir önemli olan hak aramak Beden Eğitimi öğretmeni arkadaşlar aramış bulmuş bize örnek olsun,

1 ayda okulda yaptığınız bilgisayar işlerine bir fatura kesin bakalım bunlara etrafın şahsi işlerini de katarsanız fatura daha da kabarır, doğru düzgün ders işlediğimiz zaman bir bilgisayar kursunun işletmenlik sertifikası maliyetini de ekleyin vs. Bt branşı hiçbir şekilde boşlanacak bir branş değil hele hele herşeyin bilgisayarla döndüğü bu devirde.

İngilizce ders saati gereğinden fazlaydı belki de ondan kırpacaklardır. Henüz bilişimi kaldıracaklarını sanmıyorum ama belli bir zamandan sonra kaldırılacağı konuşuluyordu zaten sürekli. Bu durumda da hepimizi zorunlu formatör yapacaklardır. Bari rehber öğretmen çalışma şartlarında olsa durumumuz...

hocalarım bilişim dersi tabikide kalkacak..ve bt öğretmnelerinin hepsi formatör olacak...eğer yaşarsak bilo nickli üye dedi dersiniz...

bu akşam starda fear factoru izliyordum ordan elenen bir yarışmacı beden eğitimi öğretmeniymiş ve yarışma boyunca siyah bantla yarışmış bugün bantın ne anlama geldiğini söledi bant beden eğitimi drsinin 1 saat olmasından dolayı takıyormuş ve ayrılırken başka beden eğitimi öğretmeni olan birisne verdi . Adamlar TV den de seslerini duyurmayı başardı bizde daha bi hareketlilik yok. ne zaman düzelecek bu durum!!!!

bilişm dersleri sonunda kalkacak ve güzel bir üne sahip olan bölümüz sürünmemize yol açacak galiba.bu nasıl bir planlama.nasıl bir gelcek yönetimi.artık biri bazı şeyleri el atsın.saçmalıklardan kurtarsın bu eğitimi.bize de gereken değeri versinler.diğer alanlar sanki çok üst düzey çalışıyorlarda bizim bölüm hep göze batıyo.umarım sonu güzel olur.

bilo' Alıntı:
sırf bt öğretmenlerine yapılan haksızlıktan dolayı müdür yardımcısı oldum...ne bu yaaaa...neden çnem verilmiyor bizim derse....

Hocam söyle hangi okuldasın. Gelelim de bari yanında çalışalım. Belki sen bizi gözetip kollar, haklarımızı savunursun.

hardeniz' Alıntı:
ya arkadaşlar ne bu böyle ya. tanıdığım beden eğitimi öğretmenlerinin büyük kısmı genelde veriyor topu kendiside öğretmenler odasında çay içiyor. bir de ders saati dörde çıkacakmış ne yani beden eğitimi bu kadar mı önemli. büyük ihtimalle bizim bir saatide bedencilere verirler. bizde artık tarih sahnesinden silinmiş oluruz.
Gelişmiş ülkeler teknolojiye öenem veriyor. bizde de tam tersi. yazık çok yazık. hala işletim sistemi için devlet kurumların milyonlarca dolar telif hakkı veriyor.
Biz bilişimciler formatörlüğe devam. yakında bir saat olan dersimizi de bedenciye verirler.bizde idarecilerin asistanı oluruz. İşte o zaman bu formatörlüğe destek veren arkadaşları görmek isterim.
Üniversiteyi çok iyi puanlarla kazandık. diğer öğretmenlerden daha çok kendimizi güncel tutmamız gerekiyor.(matematiğin icadından günümüze 2x2=4. Bizde böyle mi)Arkadaşlar umarım dersimizin sonu hayırlı olur. Önce zorunlu sonra en az 3 saat olur.
Arkadaşım başka branşlara çamur atarak kendini haklı çıkarman ne kadar doğru.senin tanıdığın beden eğitimi öğretmenleri en fazla 3 dür 5dir türkiye de kaç beden eğitimci var.hepsini gözlemledin mi.tabi çay içen arkadaşlarla zaman geçirmekten pek fırsat bulamamışsın galiba.(bu arada beden eğt ilk 5 dk ve son 5 dk kıyafet değişikliğine ayrılır 10 dk yapılacak olan etkinlik için ön ısınmaya.YANİ ASLINDA BEDEN EĞT.DERSİ 20 DK.)
bu arada gelişmiş ülkelerde beden eğt ders saati 8.araştır istersen.merak etme bedenci dedidiğin beden eğitimcilere de bilişim dersinden değil din kültürü dersinden vermeyi düşünüyolar.
EN ÖNEMLİSİ BEDEN EĞİTİMİ DERS SAATİ ARTMIYOR.ESKİ HALİNE DÖNÜYOR.YANİ YIL 2006 YA KADAR ZATEN HEP 2 SAATTİ.ALDIKLARINI GERİ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR
O da beden eğitimcilerin derslerine duyarlı olması ve büyük bir organizasyon düzenleyerek protesto ve gösterilerle basında yer alarak yaşanan haksız durumu dile getirdiler ayrıca türkiye genelinde spor kulüpleri kurmadılar musabakalara katılmadılar.
bilişimciler olarak biz napıyoruz acaba
başka branşları taşlamaktan başka...düşün derim arkadaşım
:-1:

fatmazehra' Alıntı:
İngilizce ders saati gereğinden fazlaydı belki de ondan kırpacaklardır. Henüz bilişimi kaldıracaklarını sanmıyorum ama belli bir zamandan sonra kaldırılacağı konuşuluyordu zaten sürekli. Bu durumda da hepimizi zorunlu formatör yapacaklardır. Bari rehber öğretmen çalışma şartlarında olsa durumumuz...
katılıyorum hocam şubat tatili ve yaz tatili işkence gibi ben şimdiden yaz tatilini düşünüyorum

110607' Alıntı:
[ Arkadaşım başka branşlara çamur atarak kendini haklı çıkarman ne kadar doğru.senin tanıdığın beden eğitimi öğretmenleri en fazla 3 dür 5dir türkiye de kaç beden eğitimci var.hepsini gözlemledin mi.tabi çay içen arkadaşlarla zaman geçirmekten pek fırsat bulamamışsın galiba.(bu arada beden eğt ilk 5 dk ve son 5 dk kıyafet değişikliğine ayrılır 10 dk yapılacak olan etkinlik için ön ısınmaya.YANİ ASLINDA BEDEN EĞT.DERSİ 20 DK.)
bu arada gelişmiş ülkelerde beden eğt ders saati 8.araştır istersen.merak etme bedenci dedidiğin beden eğitimcilere de bilişim dersinden değil din kültürü dersinden vermeyi düşünüyolar.
EN ÖNEMLİSİ BEDEN EĞİTİMİ DERS SAATİ ARTMIYOR.ESKİ HALİNE DÖNÜYOR.YANİ YIL 2006 YA KADAR ZATEN HEP 2 SAATTİ.ALDIKLARINI GERİ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR
O da beden eğitimcilerin derslerine duyarlı olması ve büyük bir organizasyon düzenleyerek protesto ve gösterilerle basında yer alarak yaşanan haksız durumu dile getirdiler ayrıca türkiye genelinde spor kulüpleri kurmadılar musabakalara katılmadılar.
bilişimciler olarak biz napıyoruz acaba
başka branşları taşlamaktan başka...düşün derim arkadaşım
:-1:
öncelikle ben kimseye taş atmıyorum. eğitimcilik kulüp kurmamak,müsabakalara katılmamak mı? bumu yani bizde o zmaan bütün bilgisayarları çökertelim ,hiçbir işe bakmayalım. bizde haksızlıklarla karşılaşıyoruz. beden eğ. dersine 20 dakika yazmışsın. peki bizim dersimiz. 40 dakika . Öncelikle dersimizde uygulama yapmazsak olmaz. bunun için öğrenciyi hazırlamak için derse hep diğer öğretmenlerden önce gireririm. genelde öğretmenler zilini beklemem. yani istenilse zman oluşturulur.
ben hiçbir branşı kötülemiyorum. 2004 yılında dersimizin bir saatini alıp rehberlik dersine verdiler. çalıştığım illerin büyük kısmında bu derslerde pek birşey yapılmıyor.(batıda çalıştım). çok mu önemliydi. öğretmenler her hafta belirlenen günde 7. ders saatine kalıyorlardı. haftada bir gün. üçbeş öğretmen istedi şikayet oldu vs. durumlardan sonra olan bizim dersimize oldu.ben sadece dersin öneminden bahsediyorum. bugün trt de programı izlediyseniz orada da eğitimde teknoloji kullanımından bt sınıflarından oldukça fazla bahsetti.

BT dersi zorunlu , ders saati 2 saat vede notu olmalıdır....

Not ya hiç bir dersin olmamalıdır ya hepsinin olmalıdır

Helal olsun adamlara kendi branşlarının hakkını verdiler. Burada Bedencide işmi yapıyor topu veriyor çocuklar oynuyor demek biraz ilginç olmuş çünkü çoğu öğretmende bizim branş için bilgisayarı açtırıyor oyun oynatıyor ne önemi var Bilişim dersinin diyor. Başkasının yaptığı işi küçük görmek yerine bizimde birlik olup hak talep etme zamanımız geçiyor maalesef. Bu günleride mumla arayacağız gibi :-1:

hhtc' Alıntı:
Ya geçen dönem 2. sınıflara derse girdim konu fare ben anlatayım dedim baktım çocuk sahibinden.com dan araba beğeniyor kendine bilgisayar artık her evde var evde tv neyse bilgisayarda o artık herkesin cebinde bilgisayar

sen mevcut müfredat üzerinden yorum yapıyorsun. mouse biliyorsa içerik değiştirilsin. bilişim 2 saate çıksın basit web sitesi yapımı, animasyon yapımı resim düzenleme vs. gibi biraz daha üst düzey bilgilerle müfredat zenginleştirilip. 4,5,6,7,8 sınıflar planlanabilir. ne diye gereksiz olsun. hem tamamen öğrenciden uzak durmakta çok doğru değil. derse girip birşeyler anlatmak yeri gelince onlara olumlu düşünceler aşılamak gerekir..

Beden Eğitim Öğretmenlerini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Helal olsun, savundular kazandılar. Biz mi? Miskinliğe devam...

BBNET
Geri