Benzine 8-10 kuruş zam...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
kily' Alıntı:
BAŞLIK ESKİ YANILTMASIN bugun indirim var bindirim yok :)

http://www.memurlar.net/haber/227010/ (8-9 kuruş)

BENZİNE GELEN ZAMLARDAN EN FAZLA ETKİLENEN BU YÜZDEN EN ÇOK SİNİR OLAN GÜNAHKAR OLANLARDANIM. AYLIK ORTALAMA KM 1000 İN ÜZERİNDE

ANCAK !!!!

onurbulut' Alıntı:
eskisehir' Alıntı:
hükümet gerizekalı değil, 2-3 gün arayla zam yapıp, malum medyanın gazıyla vatandaşın tepkisini çekmemek adına, tek bir sefer zam yapar işi bitirir. ama gerektiği için zam yapılıyor, petrol piyasası hergün değişiyor ve değişikliği yansıtmak zorundalar.

popcorn.gif

hükümet gerizekalı değil doğru vatandaş gerizekalı bunları başımıza getirdiği için....

HÜKÜMETİ SAVUNAN ARKADAŞA ASLA KATILMASAMDA BU HÜKÜMETİ VERDİKLERİ OYLARLA BAŞA GETİRENLER OY PUSULASINDA BENZİN ZAMLARI İÇİN CEVAZ VERMEDİLER. NE DEMEK VATANDAŞ GERİZEKALI ?? ÖĞRETMENİZ ARKADAŞIM BİZ.

ya yapmayın şunu artık. söv hükümetine bakanına başbakanına her kime ise .. ama vatandaşa gelince bi dur. HADDİN DEĞİL.

tez zamana bu cümleni düzelt hocam

hocam tabiki demokrasi çok öenmli kimseyi verdiği oydan dolayı yadırgayamayız amaaa

seçimden önce herkes veryansın ediyorsa,
seçimden önce kimse halinden memnu değilse
adam milletin anasına bile dil uzatıyorsa
teröristler sınırdan paşalar gibi ağırlanarak içeri alınıyorsa
kendilerine gelince 1 gecede geçen zam
asgari ücrete yapılmıyorsa, memur zammı bu kadar gecikmişse
memur zam isteyince tehdit edilince
ve sayamacağım daha birçok olumsuzluk varsa
ve tüm bunlara rağmen çok şükür deniyorsa
bu millete ne denir sorarım size. ben birşey demiyorum ama eğer bunca olana rağmen bunca aşağılanmaya rağmen hala bu halk destek veriyorsa

kusura bakmayın da bu halk bile sorgulanır.
ben sadece şu görüşü benimsiyorum. toplumlar hakettiği gibi yönetilir ama ne yazıkki arada bunları haketmeyen birçok insan da var.

bu arada cevap bana değil ama içimden gelenleri söylemek istedim.

baynadir' Alıntı:
arkadaşlar arabam yok bu sebeple objektif konuşacağım...
en pahalı yakıt bizde evet ama açıklanan diğer ülkelerin TL ye dönüştürülmüş benzin fiyatlarıyla bizimki arasında birkaç küçük ülke dışında peki bir fark yok. hemen hemen hepsi 4 TL den başlıyor. ülkemizde az üretilen ve dışa bağımlı olduğumuz bir madde olduğu için elimizden pek birşey gelebileceğini sanmıyorum...

diğer ülkelerle aramızdaki maaş farkınıda düşündüm ama petrol fiyatı dolara endeksli olduğu için ülkelerdeki çalışanların maaşlarına bakılmaksızın ayarlama yapılıyor.

inşallah geçmişte 1. dünya savaşından sonra imzalanan o olmayası anlaşmalar 100 yılını doldurup miyadını doldururda bizde ayaklarımızın altındaki petrolü çıkarıp daha ucuza kullanırız...
Tamamen ithal olsa bile benzinin litre maliyeti 1 TL nin bile çok altında. Bazı arkadaşlar sanıyor ki ülkemizin ihtiyacını karşılayacak kadar petrolü çıksa , benzini çok ucuza kullanacağız. :) . Musul - Kerkük bizim olsa da 20 TL ye depoyu fulleyebilsek. :)
Şu an benzinin devlete maliyeti 70 kuruşsa , yerli petrolle 20-25 kuruş olur, vatandaşa satış fiyatı ise 4,60 olacağına 4,25 olur yine bir şey değişmez. Kesin olan benzin fiyatının 4 TL ye yakın kısmı vergilerden oluştuğu. Devletin de daha kolay başka alternatif gelir kalemi olmadığı için bu vergilerden vazgeçmeyecek. Vergi gelirlerinin en büyük kısmı sadece akaryakıt ve tekel ürünlerinden geliyor.

Bedelli askerlik için de zaman daralırken başvurular tahmin edilenin çok altında.
Bedelli askerliğe sadece 22 bin 571 kişi başvurdu http://www.memurlar.net/haber/226832/
Oradan da para gelmezse akaryakıt zamlarına devam. Şu an toplu görüşmeler devam ettiği için göstermelik 8-9 kuruşluk indirim yapılmış. Toplu görüşme bitsin güzel akaryakıt zamları da gelir.

akyildiz41' Alıntı:
.....ve tüm bunlara rağmen çok şükür deniyorsa
bu millete ne denir sorarım size. ben birşey demiyorum ama eğer bunca olana rağmen bunca aşağılanmaya rağmen hala bu halk destek veriyorsa
ben sadece şu görüşü benimsiyorum. toplumlar hakettiği gibi yönetilir ama ne yazıkki arada bunları haketmeyen birçok insan da var.

HİÇ BİR ŞEY DİYEMEZSİN KARDEŞİM MİLLETE. ÖYLEE BAHANELER BULUP DA MİLLETE LAF DEMEYE KALKMAK KENDİNİ MİLLETİN ÜSTÜNDE GÖRMEKTİR. MİLLET DEDİĞİN - Kİ EN ŞANLI ŞEREFLİSİ- SEN, BEN. 4-5 YILDA BİR KARAR VERİR SONRA BEKLER , İZLER, SÜZER, İDARE EDİLİR YÖNETİLİR. SONRAKİ KARAR ANI GELİNCE YİNE İSTEYEN İSTEDİĞİNE VERİR KİMSE YARGILAYAMAZ.

sövecek adam arayan bizzat yönetime sövsün, savunana bende karşı çıkayım ama millete hakaret ne demek? bende milletim kardeşim. kabul etmiyorum edemem. hiçbir geçerli bahanesi yok.
kaldı ki bu söylemler düşünmenin siyasetin en kalitesizi. tayibi sevmiyorum ama yapacak bişeyim de yok ee say o zaman onu buraya getirenlere.

bilgi: chpnin izmirin taş gibi kadrosundan adaylığa ayak oyunları ile getirilmeyen bir sürü eski vekillerinin destekçileri sessiz sedasız akpye oy verdi. azımsanmayacak kadar kişi hemde. üstelik asla vermeyecek insanlar.

kimin kime verdiği sadece kendini ilgilendirir. bu forumda aşağı yukarı her konuda bu hata yapılıyor. daha onceden de cok kez yazdım. %50 benzin zammını yapmadı, vekil maaşlarını artırıp memuru süründürenler de onlar değil, istemediğimiz tepki gösterdiğimiz diğer düzenlemelerde. yapan belli bakanlar. saydıralım onlara ama halka millete %50 ye asla.
çok anlaşılmayacak bişey de değil bu Allah aşkına

hükümet gerizekalı değil, 2-3 gün arayla zam yapıp, malum medyanın gazıyla vatandaşın tepkisini çekmemek adına, tek bir sefer zam yapar işi bitirir. ama gerektiği için zam yapılıyor, petrol piyasası hergün değişiyor ve değişikliği yansıtmak zorundalar.
arkadaş nabız ölçüyor herhalde bakalım hala akp ye oy verecek misiniz diye :)

suriyeye komşuyuz ve orada benzin sudan ucuz. zaten bütün arap ülkelerinde öyle. başımızdakiler komşuların iç işlerine nato ve abd destekli karışmak yerine ilişkileri iyi tutsalardı bugün benzini daha ucuza alıyor olabilirdik.

ama nato kafa nato mermer.

ayrıca halka kimsenin bir şey dediği yok. ama az ölçsünler biçsinler. çocuklar sütten zehirlenir alaycı tavırlar gelir hükümetten. bakan vatandaş görür takla atta görelim sevincini der. bakanların çocukları, başbakanın çocukları, cumhurbaşkanının çocukları (ve hepsinin akrabaları) 11 yıllık süreçte inanılmaz yükselir. milletvekilleri kahvaltıda adam başı 1000 TL ödeyip kalkar. milletvekillerinin maaş zamları ışık hızında meclisten geçer. ekonomi iyi denilirken konu maaş zammı olunca imkanlarımız kısıtlı denir.

bunun gibi onlarca örnek varken hala %50 oy alınabiliyorsa bu halktan o zaman halkı da sorgularım arkadaşım. sonuçta büyük kısmı işsiz veya fakirlik sınırının altında yaşayan insanlar. sadece din sömürüsü ile gidip oy vermesinler. akpye oy vermezlerse daha az müslüman olmuyorlar. ama öyle bir hale getiriyorlar ki olayı. oy vermeyen dinsiz oluyor.

bir de şu var:

http://www.youtube.com/watch?v=VDIdyGderwI

ailelerin asgari ücretle geçinmeye çalıştığını düşünürsek bunların hesabını ahirette verecekler inşallah.

dolyar düşüyor dünya piyasasında petrol düşüyor bizim petrol ters orantılı yükseliyor.

siz uyumaya devam edin 6 aydır maaşınıza zam bile alamadınız.

siz uyumaya devam edin birileri sizin işinizle dalga geçer gibi yönetmelik hazırlıyor

siz uyumaya devim edin sizi hakaret eden bakanlar sıraya girmiş

siz uyuyun her hafta öğretmen bıaçaklanıyor yada sıra size ne zaman gelcek diyemi bekliyorsunuz

yada boş verin saat geç olmuş gidin yatağınıza uyuyun

kily' Alıntı:
akyildiz41' Alıntı:
.....ve tüm bunlara rağmen çok şükür deniyorsa

HİÇ BİR ŞEY DİYEMEZSİN KARDEŞİM MİLLETE. ÖYLEE BAHANELER BULUP DA MİLLETE LAF DEMEYE KALKMAK KENDİNİ MİLLETİN ÜSTÜNDE GÖRMEKTİR. MİLLET DEDİĞİN - Kİ EN ŞANLI ŞEREFLİSİ- SEN, BEN. 4-5 YILDA BİR KARAR VERİR SONRA BEKLER , İZLER, SÜZER, İDARE EDİLİR YÖNETİLİR. SONRAKİ KARAR ANI GELİNCE YİNE İSTEYEN İSTEDİĞİNE VERİR KİMSE YARGILAYAMAZ.

sövecek adam arayan bizzat yönetime sövsün, savunana bende karşı çıkayım ama millete hakaret ne demek? bende milletim kardeşim. kabul etmiyorum edemem. hiçbir geçerli bahanesi yok.
kaldı ki bu söylemler düşünmenin siyasetin en kalitesizi. tayibi sevmiyorum ama yapacak bişeyim de yok ee say o zaman onu buraya getirenlere.

bilgi: chpnin izmirin taş gibi kadrosundan adaylığa ayak oyunları ile getirilmeyen bir sürü eski vekillerinin destekçileri sessiz sedasız akpye oy verdi. azımsanmayacak kadar kişi hemde. üstelik asla vermeyecek insanlar.

kimin kime verdiği sadece kendini ilgilendirir. bu forumda aşağı yukarı her konuda bu hata yapılıyor. daha onceden de cok kez yazdım. %50 benzin zammını yapmadı, vekil maaşlarını artırıp memuru süründürenler de onlar değil, istemediğimiz tepki gösterdiğimiz diğer düzenlemelerde. yapan belli bakanlar. saydıralım onlara ama halka millete %50 ye asla.
çok anlaşılmayacak bişey de değil bu Allah aşkına
o zaman sorarım bunları başa getiren kim. uzaydan gelmedi herhalde. bunca olandan sonra hala kalkıpta bunların şakşakçılığını bir millete ne denir. kusura bakma hocam. sen bunu belki milletin üzerinde görmek olarak nitelendirebilirsin ama ben bunu daha farklı bir bakış açısıyla izliyorum. şahsen ben olanlardan en ufak sorumluluk kabul etmiyorum. sebebi belli. he bir oy verirsin denersin tamam 2 verirsin denersin tamam ama değişen birşey yoksa sende aklını kullanabiliyorsan alternatifi üretmek zorundasın. bu senin vatandaşlık görevin. umrumda değil kim kime oy vermiş kim kimi seçmiş. ben kendime bakarım ama yazık geleceğimize yazık çocuklarımıza yazık.

ve malseef ki bu ülkede oyunu 1 çuval kömüre, 1 paket makarnaya satan adam sayısı azımsanmayacak kadar çok. tabi ben kendimi böyle adamdan üstün göremem (fiziksel değil düşünce olarak) sonuçta herkesin 1 oy hakkı var değilmi. :)
neyse söylenecek çok söz var ama sanırım farklı frekanslardayız. size hayırlı günler.

he birde şu var ki ben kendi köyümden bilirim adam belediye seçiminde halka eşarp dağıttı diye oy oranını ciddi arttırdı.

ee tabi böyle halka saygı göstermek lazım değil mi?

kusura bakmayın bu oyunu satmaktır. şerefini satmaktır.
ben ne böyle adama saygı gösteririm. ne de bu adamın 1 kelmesini bile kaleme alırım.
yukarıda arkadaşın dediği gibi herkes uyumaya devam etsin uyanınca bakalım ne göreceksiniz

bu arada kimse bahsetmemiş ama dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz bir de üstüne üstlük Adil kullanım kotası diye bir açgözlülükle firmalar hızları düşürüyorve kimseden ses yok.. işte bizim toplum olarak zihniyetimiz bu. böyle oldukça da daha çooook başımız bişeyden çıkmaz

şimdi yazdıklarım akp savunması değildir.
millet savunmasıdır.
yanlış anlam cıkartmak için kimse özen göstemesin
1. si 1 çuval kömür şeker olayı yeni değil- bizim ülkemize has değil insanlık tarihinden beri var adı "teşvik" :) ki akpnin ilk başa gelmesi genç partinin dağıttığı paralar ve yardım paketleri ile kimi partilerin meclise girememesi ile HATIRLADIK MI?

2.si tek akıl sahibi olanı kendimiz görmek benim tepkimin çıkış noktası aynı cümleyi defalardır söyleüyorum anlamamak için caba gösterme hocam. herkesin aklı vicdanı kendine , sen zehir zemberek görürken adam memnun ki " ilk deneme" yetmemiş ikinciye de vermiş 3. ye de anketler gösteriyor ki daha 4. de de verecek artarak.

veren kadar vemeyen var millet idaresi dediğin burdur.

3. tayib bilindik şerefsizler gibi - özellikle ben çok çok iyi biliyorum onları - silah zoru ile oy toplamıyor kendine vermeyecek adamı sandık günü evine hapis etmiyor

4. sü tüm bu söylediklerim size boş gelse dahi şu güzel vatana şu şanlı millete (dindarı, genci yaşlısı, doğulusu, batılısı, lazı, efesi ile) aşağılayıcı - küçümseyici genellemeler bizim gibi OKUMUŞ aklı başında insanlara yakışacak bir durum asla değildir. ayıptır

milletin içinde bu kadar büyük bir kitle - yahu milletin yarısı- sadece kömür poşetine aldanmaz. geriye kalan %50 padişah değil efendi değil ilkine eş (bi kısmı hariç : pkk uzantısına isteyerek bilerek oy veren- hainlere ortaklık edenler)

iki grup ta (hainler hariç) biziz. biri sen biri ben görünen o ki

daha fazla kırıcı, hakaretvari söylemlerde bulunmayınız bu nedenlerle

nht268' Alıntı:
Balık hafızalı olduğumuzun kanıtı bu söyledikleriniz 20 Nisandan önceki zamları da bir yazın bakalım bu listeye, bundan bir kaç ay önce 50 litrelik depo 10larca tl daha ucuza doluyordu. Yapmayın Allah aşkına....

Bende size bir bilgilendirme yapayım bir bakın bakalım indirimden önce nasıl bindiriliyormuş. http://www.opet.com.tr/tr/PompaFiyatlariArsiv.aspx?cat=4&id=34 Beş koyup bir indirmeye sevinebiliyorsunuz o sizin anlayışınız. son 2 yılı bir sorgulatın bakalım hala aynı fikirde olcakmısınız.
evet hala aynı fikirdeyim. son iki haftada yapılan indirimle depo ortalama 10 TL daha ucuza doluyor. benzine sık sık zam yapıldığını sadece siz biliyorsunuz tebrik ediyorum çünkü balık hafızalı değilsiniz.

yine işi siyasete döktünüz... neymiş bunu başa niye getirdiniz... kim gelsin SSk hortumcusu Kemal KılıçMALoğlu mu gelsin, Devlet BOHÇACI mı gelsin? daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu... iyi derken tabiii 3-5 tane çapulcu şerefsiz bakanlar bu iyilerin yanına bile yaklaşamaz... sokakta görsem adam demem ama başımıza bakan ettiler. verdiğim oyu bu sebeple helal etmiyorum...

ama ben sonraki seçimde BBP ye oy vereceğim... şu an en doğru konuşan adam o...

baynadir' Alıntı:
yine işi siyasete döktünüz... neymiş bunu başa niye getirdiniz... kim gelsin SSk hortumcusu Kemal KılıçMALoğlu mu gelsin, Devlet BOHÇACI mı gelsin? daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu... iyi derken tabiii 3-5 tane çapulcu ***** bakanlar bu iyilerin yanına bile yaklaşamaz... sokakta görsem adam demem ama başımıza bakan ettiler. verdiğim oyu bu sebeple helal etmiyorum...

ama ben sonraki seçimde BBP ye oy vereceğim... şu an en doğru konuşan adam o...

kardeş en doğru konuşan adam için 3 yıl geç kaldın? yalan mı.

baştakini savunan veya diğerine yeren ben değilim. Benim anlatmak istediğim açık. Öyle kolaydan laf edilemez milletiz biz. Sadece Türk ırkını kasteden bir söylem de değil bu. Ümmetçiliğin anadolu açısından özeti gibi

easytr' Alıntı:
CESUR YUREK' Alıntı:
dolyar düşüyor dünya piyasasında petrol düşüyor bizim petrol ters orantılı yükseliyor.

siz uyumaya devam edin birileri sizin işinizle dalga geçer gibi yönetmelik hazırlıyor

siz uyuyun her hafta öğretmen bıaçaklanıyor yada sıra size ne zaman gelcek diyemi bekliyorsunuz

forumdan 5 kez atılmış kadrolu provakatör olduğunu unutmadık

forumdan 5 kez atılmış olsada arkadaşı tebrik etmek lazım öyle görünüyor ki iki haftada ikinci yıldızı almış. :)

easytr' Alıntı:
CESUR YUREK' Alıntı:

sen benimle muhttap olacak kadar büyüdün mü?

easytr' Alıntı:
CESUR YUREK' Alıntı:
easytr' Alıntı:
CESUR YUREK' Alıntı:

sen benimle muhttap olacak kadar büyüdün mü?

:) bak seenn. forumdan defalarca kez atılınca benim bildiğim büyüme bir yana küçülmüşsündür ama kendince züğürt tesellisiyle tatmin olmaya çalışıyorsun.bu laflar bu forumda gülünecek laflar, yeterince küçüksün, bu laflarla daha da küçülme.
senin derdin ney sana ne diyen oldu daha tanımadığın bir insanla nasıl böyle konuşabiliyorsun. ben seninle muhattap olmak istemiyorum. kişisel problemin varsa yaz özele görüşelim. benim bu formda dafalarca atılmam seni ilgilendirmez. ama ben kaşınıyorum diyorsan yüz yüze görüşelim. bir öğretmen durduk yere birisine hemde tanımadığına konuyla alakalı olmayan bir şekilde niye sataşır. bu formda 2 defa atılmamıda sen sağladın. ve hep aynı yöntemi kullanıyorsun. istersen artık ucuz numaralarını benim üzerimden yapma

Geri