Bilene 100 Puan

Kodla Büyü

bariscan57

Site Gezgini
Evet arkadaşlar soru şu?
İlçe Eğitici Bilgisayar Formatörü Haftaiçi mesai saatleri içerisinde verdiği hizmetiçi eğitim kurslarından ücret alabilrimi alamaz mı yani maaş+ekders+kurs parası alabilr mi? Bilenler Resmi Yazıya dayandırarak Anlatabilr mii?

Sevgili hocam burda bu konuda çok cevap alırsın,ama bu cevapları sizin müdür dinlermi bilmiyorum,ama alanlar mevcut alamayanlarda mevcut :lol: MÜDÜR NE DERSE O OLUR :mrgreen:
yani aşa tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık!!!

hocam aşağıdaki linkte açıkça belirtiliyor
http://hedb.meb.gov.tr/ekders.html

Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller :
Madde 16-(1) (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;
a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

ALABİLYOR.ÇÜNKÜ BEN ALDIM EĞER YANLIŞ Bİ UYGULAMA YAPMADIYSALAR:)

hocam alabiliyorsunuz. ben ankarada görev yapıyorum. ilden onay alarak okulumuzda bilgisayar kursu açtık. ben de aynı şeyi il formatörüne sordum. hizmet içi kursta görev alan öğretmen konumunda olunduğunu ve bundan ücret alınacağını söylediler...

seyyyes' Alıntı:
hocam alabiliyorsunuz. ben ankarada görev yapıyorum. ilden onay alarak okulumuzda bilgisayar kursu açtık. ben de aynı şeyi il formatörüne sordum. hizmet içi kursta görev alan öğretmen konumunda olunduğunu ve bundan ücret alınacağını söylediler...
İyidehocam bak nediyosun söylediler benim il formatörüde alabilrsin diyor ki herkes alıyor. Ama resmi açıklama lazım yazı ki daha sonra ödeyeceksiniz diyemesinler.

vEREN İL DE VAR VERMEYEN DE BAKANLIKTAN GÖRÜŞ SORMAK LAZIM

bariscan57' Alıntı:
seyyyes' Alıntı:
İyidehocam bak nediyosun söylediler benim il formatörüde alabilrsin diyor ki herkes alıyor. Ama resmi açıklama lazım yazı ki daha sonra ödeyeceksiniz diyemesinler.

Hocam yukarıda verdim resmi yazıyı bakmadın mı?

Okudum arkadaşım ama yuvarlak ifadeler var mesela biz derse faal olarak girmiyoruz ama ek ders alıyoruz. Bizim görevlendirme yazımızda hizmetçi kurs açar diyor yani bir bakış açısına göre zaten görevimiz ve zaten görevimiz olan birşey için ayrıca kurs parası verilmez diyor.

Alınamaz. Bir şekilde alınsa bile maliye denetimnde işe uyanınca geri isterler.

Bencede alınamaz çünkü mesai saatleri içinde. Sonra geri istemeye gelince şimdiye kadar kimden geri istemişler verilen paraları ben 5 yıldır hiç görmedim.

sonuçta bu bir egzersiz gibidir. nasılki diğer branşlar egzersiz yapıp paralarını alıyorlar. eğitici ve okul formatörleri de bu parayı alabilirler.

Hangi tip formatör olursa olsun, mesai saatleri içerisinde verilen kurslardan ayrıca ekders ücreti alamaz. Saat 5ten sonraki kurslar ücretlendirilir.

Fakat bakanlığımız birimleri içerisinde; takdir edersiniz ki kağıt üzerinde yazılanlar çoğu zaman uygulamada esnetilir, çarpıtılır...
Bu konuda da öyle maalesef...

Biri kurcalamadıkça, denetimde farketmedikçe hiç kimse sesini çıkartmaz...

metelf' Alıntı:
sonuçta bu bir egzersiz gibidir. nasılki diğer branşlar egzersiz yapıp paralarını alıyorlar. eğitici ve okul formatörleri de bu parayı alabilirler.

Egzersiz ders dışı etkinlikerdir. Bizde ders yoki onun yerine çalışma saatleri belirlenmiş.
Mesela saat 3 ile 5 arası egzersiz yaparsan, o 2 saate 2 defa ders ücreti almış olursun.

Kimse farketmez, sorgulamaz..Taaa ki biri kurcalayana kadar. Buna göz yuman(müdür, şef, şube müdürü) normalde soruşturma geçirir...

gececi' Alıntı:
Hangi tip formatör olursa olsun, mesai saatleri içerisinde verilen kurslardan ayrıca ekders ücreti alamaz. Saat 5ten sonraki kurslar ücretlendirilir.

Fakat bakanlığımız birimleri içerisinde; takdir edersiniz ki kağıt üzerinde yazılanlar çoğu zaman uygulamada esnetilir, çarpıtılır...
Bu konuda da öyle maalesef...

Biri kurcalamadıkça, denetimde farketmedikçe hiç kimse sesini çıkartmaz...
:+1:

HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSLARINDAN SAAT 17 DEN SONRA ÜCRET ALIRSIN. FAKAT HALK EĞİTİMDEN KURS AÇARSAN MESAİ SATTLERİNDEDE OLSA ALIRSIN. MADDE AÇIK

"MADDE 21- (1) Bakanlık merkez teşkilâtında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilâtında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere; 16 ncı maddede belirtilen görevler ile izinli ve raporlu olunan süreler hariç olmak üzere, görevlendirmeye ilişkin onay tarihinden itibaren, Bakanlık merkez teşkilâtındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dâhil haftada 18 saat ek ders ücreti kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, unvanı, görev süresi ve yapacağı görev ile diğer hususlar belirtilir.

(2) Bu madde kapsamında ek ders ücretinden yararlandırılan personel aslî görevi için öngörülen ek ders ücretinden ayrıca yararlandırılmaz ve öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu madde kapsamında değerlendirilmez.

BBNET
Geri