bilgisayarın otomatik açılması program vs?

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocalarım zil sisteminin bağlı olduğu bilgisayar akşamları kapatılmakta veya elektrik kesilip gelince kapalı kalmakta ve sürekli gidip açmak zorunda kalıyoruz. bunun için bilgisayarı sürekli açık tutmak için bir program var mı bu konuda nasıl bir çözüm üretebiliriz.

bios ayarların wake up when power up şeklinde bir ayar varsa olur. Bazı bilgisayarlarda var

Yani elektrik gelirse açıl seçeneği.

Öteki türlü elektrik gelince bilgisayarın düğmesine basacak robot da olur :D

küçük netbook lardan acaba var mıdır bu özellik bios ayarlarında bi bakmak lazım. başka çözüm yolu olan var mı ? :)

HOCAM BEN KASA BAĞLAMIŞTIM. BU SORUNLA KARŞILAŞMIŞTIM SİZİN GİBİ. POWER DÜĞMESİNDEN ÇIKAN KABLOLARIN ANAKARTTA BAĞLANDIKLARI YERİ KISA DEVRE YAPMIŞTIM. ELEKTRİK GELDİĞİ ANDA OTOMATİK AÇILIYORDU

Devamlı kısadevre konumunda olması anakarta zarar vermiyor mu? Power tusu anlık olarak start verip tekrar açık devre konumuna geçer diye biliyorum. Yoksa power düğmesi basıldıgında bilgisayar açık kaldıgı sürede kısadevre konumunda mı kalıyor?

Re: Ynt: bilgisayarın otomatik açılması program vs?

Öğretmen27' Alıntı:
Devamlı kısadevre konumunda olması anakarta zarar vermiyor mu? Power tusu anlık olarak start verip tekrar açık devre konumuna geçer diye biliyorum. Yoksa power düğmesi basıldıgında bilgisayar açık kaldıgı sürede kısadevre konumunda mı kalıyor?
Doğru biliyorsunuz.
Lakin
Tetik sintali vermek için pushbuton un devamlı basıl bulunması bir zarar vermez.
Ayrıca arkadaş denemiş.Biz de 450w bir bilgisayar smps ni bu yöntemle güvenlik kamerası beslemesi olarak kullanıyoruz.
Lakin tellerdeki hangi renkler kısadevre unuttum. :shock:

bios da wake up saati ayarlanabiliyor. hatta başlangıça müzik ekliyordum tüm üniversite hayatımda saat yerine bilgisayarla kalktım

BBNET
Geri