Bilgisayar öğretmenliği üzerine...

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
On yılı geçti bilgisayar öğretmeni olalı
bir sürü sorunla karşılaştık ;bozuk bilgisayarlar, ders işleyememe, müfredat eksikliği, idareci sorunları ..
öğretmenlerin hatta komşuların bile imdadına yetiştik yeri geldiğinde
mesai kavramı asla olmadı bilgisayar işleri ne zaman düzeldi o zaman çıktık okuldan
dersimiz ya az diye şikayet ettik ya da fazla derse girip lab'larda yıpranıyoruz dedik
dersimize önem verilmiyor dedik
evet ben de dedim ama diğer önem verilmeyen dersleri unuttuk
sanki resim,müzik dersleri çok önemliymiş gibi
hatta önemli derslerin hocaları çok mutluymuş gibi?
onların da farklı sorunları olduğunu unuttuk
dersi dinlemeyen ve anlamayan öğrencileriniz oldu mu?
onların daha çok oldu , ama hiç vazgeçmediler
biz ise bırakalım bu işi ya da branş değiştirelim dedik
itiraf edeyim ben de dedim
hatta ikinci üniversite okudum ve belki de hak tanınsa branş değiştirme imkanına kavuşacağım
Bir an böyle olduğunu hayal ettim ama bir garip oldum
bilgisayar öğretmenliğinden ayrılmanın düşüncesi hiç bu kadar duygulandırmamıştı beni
aslında hiçte kötü bir şey olmadığını düşünüverdim birden
yaşadığım onca ayrıcalıklar da geldi aklıma
okuldan en kolay izin alan bendim mesela
kaymakamın koltuğuna başka kim oturur bilgisayar tamir etmek için
ve başta öğrencilere olmak üzere insanlara yapılan iyilikler
ve tabi gördüğün iyilikler
düşünüyorum da biz olmasak okulun hali ne olurdu
tamam yine işler ilerlerdi belki ama
yaptıklarımızla okulun yükünü hafifletmek
okulu sahiplenmek kötü bir şey mi?
herkes formatörlüğe kızarken ki ben de kızdım
nöbet tutmamanın, sınıf öğretmenliği, kulüp gibi şeylerle uğraşmamanın kolaylığı (istisnalar var kabul )
fatih projesi sayesinde gezdiğim gördüğüm yerler
kurslar, ek dersler ve geniş çevre edinme
bunlar iyi şeyler değil mi?
tamam bilgisayarlar soğuk bakıyor yüzüme
şöyle kitap okumalı, yazmalı, çizmeli branşım olsun istedim hep
ama ya yanıldıysam
ya vazgeçip biz de gidersek
branşımız öksüz kalmaz mı?
sizce çok mu kötü bilgisayarcılık
pc'nin başında bir şeyler üretmek
mutlu etmez mi ?
denedik mi hiç?
geliştirip kendimizi ek bir şeyler yapmanın verdiği hazzı
hatta para kazanmanın
denedik mi?
başka hangi branşta var bu dediklerim?
bir de müfredat ve olanaklar düzelse
ve hep bilgisayarcı kalsak
olmaz mı?

Ne güzel yazmışsın hocam. En son ihtimal branş değiştirecek olursan Edebiyatı seç hocam. Baksana böylesine güzel bir kompozisyon yeteneği harcanmamalı bence. :wink:

Bilgisayar ayrı bir ilgidir çiçek yetiştirmeye benzemez.Ben de girdim bu alanda yüksek lisans yapıyorum cocomo,case,cmm derken gidiyoruz işte bakalım nereye?
Ben de sınıf öğretmenliğinden vazgeçtim bilgisayar aşkına.Kıssadan hisse yerimize işlerimizi yapacak mutlaka birileri bulunur devlet işi çünkü.Öteki okulda web sitesi ni yönettim yarım mı kaldı hayır bir başkası yapıyor kasalar bozuk mu ben bedava yaparken okul şimdi bir internet kafeciye veriyor 30lira yaptırıyor o kazanıyor.Yani işler ortada kalmaz iyi yada kötü devam eder sen olsan da olmasan da...

başka hangi branşın vardır böyle aktif ve yararlı bir forum sitesi.
ağzına sağlık only61 hocam.

Benim de 11 yıl geride kaldı. Hocam yazdıklarınızı okuyunca bende duygulandım. Anlattıklarınıza katılıyorum.
Nasılda zaman geçmiş öyle. Sanrım bu gün okula daha neşeli gidecem. :)

Çok güzel ben de aynı hisleri yaşıyorum. Üniversitede okurken bile sızlana sızlana okudum. Mesleğe başladıktan sonra yeri geldi geceleri stresten mide ağrısından uyuyamadım. Ama bu meslek bir çok konuda beni yetiştirdi. Bu bölümü severek okuyan arkadaşlarım vardı bakıyorum da şuan onlardan daha fazla benimsemişim bu mesleği. Bir sürü hizmet içi eğitime katılma fırsatı buldum. Türkiye' nin dört bir tarafından Bilgisayar öğretmeni arkadaşlarla ve üst düzeyde projeleri yürüten insanlarla tanışma fırsatım oldu. Öğretmenlere Fatih eğitimleri verdim.Gerçekten saygınlık kazanmak açısından müthiş fırsatlar.Bunu şu aralar daha iyi fark ettim. 21 yaşımda mesleğe başladığımda hayır demeyi bilmeyen biri olarak şuan yeri geldiğinde en kıdemli yöneticilere bile bu böyle olmaz diyebiliyorum ve saygıyla karşılanıyorum. Ama bunları diyebilmek için 10 seneyi geride bıraktım. Benim kendimi yetiştirmem için böyle bir aşamadan geçmem gerekliydi farkındayım. Şu anki enerjimle akıllı tahta, tablet, PC ile uğraşmak zor gelmiyor. Yapabildiğim için belli bir saygınlığımız da oluyor. Amma velakin yaşlandıkça insanı rezilde edebilecek bir meslek. O nedenle elde bir alternatif tutmakta fayda var:)

adn' Alıntı:
Çok güzel ben de aynı hisleri yaşıyorum. Üniversitede okurken bile sızlana sızlana okudum. Mesleğe başladıktan sonra yeri geldi geceleri stresten mide ağrısından uyuyamadım. Ama bu meslek bir çok konuda beni yetiştirdi. Bu bölümü severek okuyan arkadaşlarım vardı bakıyorum da şuan onlardan daha fazla benimsemişim bu mesleği. Bir sürü hizmet içi eğitime katılma fırsatı buldum. Türkiye' nin dört bir tarafından Bilgisayar öğretmeni arkadaşlarla ve üst düzeyde projeleri yürüten insanlarla tanışma fırsatım oldu. Öğretmenlere Fatih eğitimleri verdim.Gerçekten saygınlık kazanmak açısından müthiş fırsatlar.Bunu şu aralar daha iyi fark ettim. 21 yaşımda mesleğe başladığımda hayır demeyi bilmeyen biri olarak şuan yeri geldiğinde en kıdemli yöneticilere bile bu böyle olmaz diyebiliyorum ve saygıyla karşılanıyorum. Ama bunları diyebilmek için 10 seneyi geride bıraktım. Benim kendimi yetiştirmem için böyle bir aşamadan geçmem gerekliydi farkındayım. Şu anki enerjimle akıllı tahta, tablet, PC ile uğraşmak zor gelmiyor. Yapabildiğim için belli bir saygınlığımız da oluyor. Amma velakin yaşlandıkça insanı rezilde edebilecek bir meslek. O nedenle elde bir alternatif tutmakta fayda var:)

Hocam söyledikleriniz çok kıymetli teşekkürler.

only61' Alıntı:
On yılı geçti bilgisayar öğretmeni olalı
bir sürü sorunla karşılaştık ;bozuk bilgisayarlar, ders işleyememe, müfredat eksikliği, idareci sorunları ..
öğretmenlerin hatta komşuların bile imdadına yetiştik yeri geldiğinde
mesai kavramı asla olmadı bilgisayar işleri ne zaman düzeldi o zaman çıktık okuldan
dersimiz ya az diye şikayet ettik ya da fazla derse girip lab'larda yıpranıyoruz dedik
dersimize önem verilmiyor dedik
evet ben de dedim ama diğer önem verilmeyen dersleri unuttuk
sanki resim,müzik dersleri çok önemliymiş gibi
hatta önemli derslerin hocaları çok mutluymuş gibi?
onların da farklı sorunları olduğunu unuttuk
dersi dinlemeyen ve anlamayan öğrencileriniz oldu mu?
onların daha çok oldu , ama hiç vazgeçmediler
biz ise bırakalım bu işi ya da branş değiştirelim dedik
itiraf edeyim ben de dedim
hatta ikinci üniversite okudum ve belki de hak tanınsa branş değiştirme imkanına kavuşacağım
Bir an böyle olduğunu hayal ettim ama bir garip oldum
bilgisayar öğretmenliğinden ayrılmanın düşüncesi hiç bu kadar duygulandırmamıştı beni
aslında hiçte kötü bir şey olmadığını düşünüverdim birden
yaşadığım onca ayrıcalıklar da geldi aklıma
okuldan en kolay izin alan bendim mesela
kaymakamın koltuğuna başka kim oturur bilgisayar tamir etmek için
ve başta öğrencilere olmak üzere insanlara yapılan iyilikler
ve tabi gördüğün iyilikler
düşünüyorum da biz olmasak okulun hali ne olurdu
tamam yine işler ilerlerdi belki ama
yaptıklarımızla okulun yükünü hafifletmek
okulu sahiplenmek kötü bir şey mi?
herkes formatörlüğe kızarken ki ben de kızdım
nöbet tutmamanın, sınıf öğretmenliği, kulüp gibi şeylerle uğraşmamanın kolaylığı (istisnalar var kabul )
fatih projesi sayesinde gezdiğim gördüğüm yerler
kurslar, ek dersler ve geniş çevre edinme
bunlar iyi şeyler değil mi?
tamam bilgisayarlar soğuk bakıyor yüzüme
şöyle kitap okumalı, yazmalı, çizmeli branşım olsun istedim hep
ama ya yanıldıysam
ya vazgeçip biz de gidersek
branşımız öksüz kalmaz mı?
sizce çok mu kötü bilgisayarcılık
pc'nin başında bir şeyler üretmek
mutlu etmez mi ?
denedik mi hiç?
geliştirip kendimizi ek bir şeyler yapmanın verdiği hazzı
hatta para kazanmanın
denedik mi?
başka hangi branşta var bu dediklerim?
bir de müfredat ve olanaklar düzelse
ve hep bilgisayarcı kalsak
olmaz mı?

Hocam gerçekten birşeyleri farketmeme vesile oldunuz. Söyledikleriniz çok kıymetli. Sağ olun.

Aslında öğretmenler mutsuz. Çünkü itibarsızlaştırıldı. Tatili olan, mesaisi erken biten, aldığı parayı az bulan ve sürekli söylenen bir güruh haline getirildik. İmamların mesaisini kimse görmüyor. Çünkü dini konularda konuşmak, din adamlarını eleştirmek bu ülkede cesaret işi. 8-5 mesai yapan bir memur okulda geçen bir saatle kendi çay çorba içerek, lak lak yaparak geçirdiği bir saati aynı tutuyor. Okuldaki 1 saat toz, koku, gürültü patırtıyla geçiyor ve sessiz bir devlet dairesinde geçen 1 saatten kat be kat daha yıpratıcı bunu idrak edemiyor. Temiz, kokusuz, tozsuz, sessiz bir odada 8-5 çalışmakla bir okulda geçen mesaiyi karşılaştırmak olsa olsa ahmaklıktır.

aslında bizi asıl üzen en kolay gözden çıkarılan, vazgeçilen, en az önem verilen branş olmak. benim de 11 yılım geçti meslekte... hani şu "bilgisayar mı çocuklar bile biliyor" yada "bilgisayar da ders mi canım" bakış açısı...bakanlık tarafından en az önem verilen branş olmak veya öyle hissettirilmek öğrencilere hep oyun oynatıldığının zannedilmesi... halbuki dersini ciddiyetle hakkını vererek işleyen öğrencilerine bilişim teknolojileri konusunda yeni beceriler kazandırmak için çırpınan çok arkadaş var.

Baylar ve bayanlar en genç branş olarak fesat meslektaşlarımız ve liyakatsız yöneticileirimiz tarafından ve genelikle yaş ortalaması bakımından yaşımızın iki katı yaştaki insanlarla çalıştık ve bu branşta bütün sorunlarla ilk karşılaşanlar genelde bizler olduk ve bizden büyük zümrelerimiz etrafımızda olmayınca sorunlarla tek başımıza savaşarak ilk tecrübeyi biz yaşadık ve yol gösteren olmayınca tabi zorlandık.Bakanlık seviyesinde bizi savunan birileri oldu mu bilmiyoruz ama yansıyan duruma göre olmadı ya da olsa da etkili olamadılar gibi duruyor.Ama artık yaşlanıyoruz branş olarak.Bu branşın öğretmenlerinin yetenek ve kabiliyetini anlayan ilk olarak okul müdürlerinden çıktı ve müdür yardımcısı olarak bilişmcileri özelikle seçmeye başlayan okul müdürleri görmeye başladım.Bir de bunu bakanlık ve mili eğitim müdürleri görmeye başlarsa inanıyorum ki bu milli eğitime öyle bir dinamizm ve liyakat kazandımraya başlayacaktır ki akıllara ziyan.Maalesef bu zaman alacaktır ama sonuçta bu problemler zümrelerimizi bıktırıp usandırıp küstürüp kenara çekmeye başladı ve milli eğitim elindeki cevherleri kendi yok etmeye başladı.İşte bu bizim ülkemizin gerçeği.Gerçek çalışanları küstürüp uzaklaştırıp yönetimlerin liyakatsızların eline düşmesine sebep olmak.Açık ve net yazıyorum buraya.Deseler ki seni en gözde fen lisesine yönetici yapalım gel seni mili eğitim müdürü yapalım deseler alın sizin olsun bana 15 saat 5.sınıflara ders verin bana yeter.Geri kalan bütün koltuklar sizin olsun.

hocam valla ne bilim okuyunca duygulanmamak elde değil birşeyin farkına varmamızı sağladığınız için teşekkürler..

ben de 10 yıl oldu bu mesleğe başlıyalı. iyi ki bu bölümü okudum dediğim, keşke başka bölüm okusaydım değim günlerim de oldu. sırf bu yüzden açık öğretimden 2. bir bölüm daha okudum. bizi ilerde neler bekliyor hiç bilmiyorum,ama çok ta umutlu değilim. dilerim herşey daha iyi olur

BBNET
Geri