Arkadaşlar ben de algoritmaya bu hafta geçiyorum. Şimdiye kadar her derste (2 saatin sonunda) bir sunu ve o sunu ile ilgili "Kahoot" uygulamasıyla quiz yapıyoruz. Tilki-Kaz-Mısır, hanoi kuleleri ve sudoku etkinlikleri çocuklar için çok eğlenceliydi. Dersin son 15 dakikasında teknolojik gelişmelerden bahsediyoruz ve kısa videolar izliyoruz (örneğin 3d yazıcı tanıtımı). Bir yandan her öğrencinin mail almasını istedim ve bu sayede ilerleyen zamanda yapacakları proje ve ödevleri mail üzerinde almayı planlıyorum. Bir yandan da şiddetle tavsiyemdir "Code.org" sitesine üye olun. Siteye üye olduğunuzda tek yapmanız gereken sınıf açmak, sonrasında öğrenciler kendi mail adresleriyle sizin oluşturduğunuz sınıfa giriş yapıyorlar. Hem bu sayede öğrenciler kodlamayı basit düzeyde öğrenmiş oluyorlar. Şimdilik python a geçmeyi düşünmüyorum, öncelik scratch programı olacak. Belirli bir düzeye geldiklerinde "100 adımda pythonun temelleri" notunu öğrencilere dağıtmayı düşünüyorum. Bu notun çok yalın ve bilgilendirici olduğunu düşünüyorum.