cool_06
Site Gezgini
aycaha' Alıntı:yaw arkadas
full ekders alıyorsunuz... yeri geldiğinde öğretmenler odasında bacak bacak ustune atıp gunu bitiriyorsun
nöbet tutmuyorsun
max. 15 saat dısında ders anlatmıyorsun
eee bu kadar rahatlığın karsılıgında birazcık da çalışsan fena olmaz diyorum hani...
yemek yemek icin bile ağzını ve bircok iç organını çalıştırman gerekiyor dimi ama...
haa diyeceksin görev degil falan filan...
Arkadas bellidir görev tanımı... Bilgisayar öğretmeni problemi çözmeye çalışacak, çözemediğini formatöre havale edecek... o da uğraşacak çözemedigini il/ ilçe formatörüne havale edecek... mesele bu kadar basit...
bosuna mı para veriyorlar... Tamirci mamirci edebiyatına gerek yok... Biraz fazla abartılıyor zannımca...
O bilgisayarlar yapılacak... Bunun icin full ekders alıyorsun. Eee telepati gucun veya superman misali elektronik eşyaya sadece bakarak onarma problemi giderme özelliğin varsa o ayrı... onun dısında kusura bakma tasın altına elini sokacaksın... İstersen nü halde problemi çöz.. Takım elbise kirlenmesin istiyorsan önlük vb giy.... Olmadı takım elbisenin üstüne şeffaf yagmurluk giy hem takım elbise gozukmus olur )
Arkadaşım öncelikle şunu belirtmek isterim size meslektaşım diye hitap etmek isterdim ama yazıyla bile bunu yazmak zorunda kalmak beni son derece rahatsız ediyor. Çünkü yukarıda ki fikirleri taşıyan biri ile aynı mesleği yapıyor olmak düşüncesinin verdiği umutsuzluk ve vicdan azabının gerçekliği ile yüzleşmek istemiyorum .
Kendinize göre ezikliğini duyduğunuz bir takım şeylerin dışavurumunu paylaşmışsınız sanırım . Ben ve bir çok öğretmen arkadaşım inanın özveri ile çalışıyorlar. Bakın ben sabah 8 den beri lab dan çıkmadım sınıfın biri gitmeden öteki doldu laba bunun yanında e-okul resimleri , 25 mart kütüphane haftası ekinliklerini siteye yükleme, bunun yanında okl yıllığının dizaynı , size abuk subuk pc soruları vs vs . Akşam evde çalışıyorum yinede yetiştiremiyorum. Bütün gün öğretmenler odasında oturulup geçirilen saatler demişsiniz , onu ancak siz ve sizin gibi düşünen insanlar yapabilir ben günde 10 dk bile uğrayamıyorum bir çok meslektaşım gibi .
Birde sanki buradaki insanlar cahil gibi sistemin işleyişini anlatmışsınız . Arkadaşlarım yazsınlar bakalım ne kadar verimli şu bize yazdığınız işleyiş zinciri . Örneğin : Yazıcınız bozuldu bursluluk sınavı başvuru onayı için son gün , hadi bakalım görelim sizin ilçe formatörünüzü ,il formatörünüzü .
Sizin derdiniz bizim aldığımız ekders , başka bir derdiniz yok ne yazık ki . Evet ben formatörüm , 15 saat derse giriyorum ama aldığım ekdersi ağzına dolayacak hatsizinde ağzına dolanırım . Biz öğretmeniz öğrencilerimize rol-model olacak insanlarız ben kendim şık olduğum zaman öğrencimde beni örnek alır. Arkadaşımda bunu anlatmak istemiş bir yerde (önlük giymek istemediğini belirterek) . Sevgili arkadaşım biz çalışıyoruz ki çabalıyoruzki bu konuları tartışıyoruz . Sizin dediğiniz gibi yan gelip yatan insanlar olsa idik ne takımlarımız toz olurdu nede biz bunları tartışıyor olurduk . Ama ezikliğiniz sizde yarattığı kompleks sizi kör etmiş daha okuduğunuzu bile anlamaktan acizsiniz . Bu da size meslektaşım diyemememin başka bir yüzü