bilgisayarlarda elektrik arızası

Kodla Büyü

turkuazalacam

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar akşam ilçemizde elektrikler sıkça gelip gitti. üstüne üstlük bir de volt düşklüğü de oldu. Saba geldik baktık ki BT sınıfıda prizlerde elektrik yok. İnternet yok. Sigorta atmış. Sigortayı açtık. Ancak ne görelim? 11 tane bilğisayar açılmıyor. Elektrik almıyor. Power supply midir nedir? Bunda mıdır arıza? Ne diyorsunuz? Bilgisayarlar exper. Düşüncelerinizi bekliyorum.

hocam sigortaı kaldırdıktan sonra labaratuardaki prizlerde elektirk varmı onu baktınızmı acaba. 11 tane bilgisayarın aynı arıza vermesi çok normal değil.

hocam monitorlarla bilgisayarlar elektriği aynı üçlü ara kablodan alıyorlar. Üstelik bilgisayarların ikisi de farklı sınıflarda (Ama aynı model).

Hocam 2 sene önce bizde de olmuştu. 9 tane power supply yanmış. Servis ççağırdık. Gelip powerleri alıp değiştirdiler. Böyle birşey olabilir.

Evet denedik sağlam bilgisayardan aldığımız power supply taktık bilgisayar çalıştı. maalesef 11 tane bilgisayarın power supply yanmış durumda. ortalama fiyatı da 30 tl imiş. garanti arızayı giderir mi bilemem. inşallah karşılar.

Hocam Geçmiş olsun öncelikle. Benim eski okuldada bu tür sorunlarla çok karşılaştım. O zaman garanti süresi bitmemişti binbir rica ile garantiden değiştirmiştik. Ama garantinin değiştireceğini pek zannetmiyorum. Tahminimcede garanti süresi de dolmuştur. Şu BT arıza giriş ekranı vardı. Oradan giriş yapın. Değiştirirlerse bu seferlik kurtardınız, değiştirmezlerse gitti 330 lira. :oops:

elektrik kesintisinden dolayı çalışmayan 2 ekran 4 de power supply var bende de.. bilgisayarlar vestel. bunları bizmi yenliycez yoksa bildirebileceğim bi meb birimi var mı arkdaşlar..

rukidu' Alıntı:
elektrik kesintisinden dolayı çalışmayan 2 ekran 4 de power supply var bende de.. bilgisayarlar vestel. bunları bizmi yenliycez yoksa bildirebileceğim bi meb birimi var mı arkdaşlar..
btariza.meb.gov.tr adresine bildirebilirsiniz. Tabi bu bilgisayarlar milli eğitim bakanlığın kurmuş olduğu bt sınıfındaki bilgisayarlarsa. Sizin kendi imkanlarınızla aldığınız bilgisayarlarsa bu konuda birşey söyleyemem.

Arkadaşlar benzer bir sorun yaşadım yardımınıza ihtiyacım var. Bt sınıfında iki kablo ezilmiş ve kısa devre yaptı. Sigorta attı. sigortayı düzelttim. Öğretmen pc çalışıyor. Öğrenci pc ve ekranlara elektrik gelmiyor.
-Bu gigortaların da bağlı olduğu başka bir sigorta varmıdır?
-Kablolar birbirine tekrar bağlanabilir mi?
-Bağlanamzsa kabloyu değiştirmek sorunu çözer mi?

BBNET
Geri