Bilişim Öğretmeni Ne İş Yapar..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan selim42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Sadece okulda çalışmaz gidip bir de internet kafelerde denetim uzmanlığı yapar :x

çocuklar pc lerin klavye farelerini çıkarırlar kaçla göz arasında. iki saat masaları çekip kasayı çekip takarsın kabloları. üstün başın toza batar.

bu f klavye anlatma meselesi hakkaten zor iş.

öğretmenler düzenli periyodlarlarla öğretmenler odasındaki pc ve yazıcıyı bozarlar. format atmadığında da o senin asli görevinmiş gibi diklenirler.

kondansatör' Alıntı:
afedersiniz her haltı yapar.yine adı boş adam olur. :P
Her işi yapması beklenir. Elinden geleni yapsa da yapmasa da hiç bir iş yapmayan boş adam olarak görülür. Formatörler sürekli yatıyor, ful ek dersi götürüyor diye düşünülür. :verymad:

Yıllık plan zümre düzenleme
Bellek kurtarma
Modül indirme
,,,,,,,,,,

1-Mikrofon çalışmadığında pilini değiştirmekle
2-Okulda bir anlık internet olmadığında ve internet hızının yavaşlama nedenini herkese açıklamakla yükümlüdür bilgisayar öğretmeni
3-Kimsenin giremediği masa altlarına girmekle görevlidir bilgisayar öğretmeni
4-Trafik seminerine bile gönderilir... :S
5-Amele, maraba
6-AİO kaydı yapar
7-Adey- Ridef gibi MEB in yeni çıkarttığı yeni uygulamaları araştırıp öğrenir ve herkese öğretmeye mecburdur.
8-TEfbis Mebbis Gibi Sonu İS le biten her şeyden sorumludur.
9-Projeksiyon açılmadığında gidip kumandada on off tuşuna basma görevi de vardır.
10-Bu klavye neden f diyenlere f klavyenin zorunlu olmasının sebeplerini anlatma gibi milli bir görevi vardır....
11-Okulun Sitesi
12-E-okula not girme..
13-Okulun Zili bozulursa..
14- Okulun TElelefonu bozulursa..
15-Bilişim Öğeretmeni Zorla formatör edilir ve öğretmenlikten başka şunlara reva görülür
16-Sınıfını temizler gerektiğinde
17-dyned cd üretim merkezi olur
18-dyned çalışmalarına rehberlik eder
19-mikrofonların . klavyelerin farelerin parçalanmaması için koruma görevlisi olur
201000 e yakın insanın resmini çeker ( resim çekerken insanları güldürmeyi başarması da şart) e okula yükler
21-absürt bilgisayar sorunlarını çözer ( sorun demek te yanlış çıkan kabloyu takar, kısılan sesi açar vs...)
22-sürekli teknolojik ürün sipariş eder bir çoğunu da cebinden öder
23-müdürün teknik uzmanı olmak zorundadır (yapamayacağı teknik iş olmayacak )
24-bt sınıfında bt sınıfına sahip çıkmayan öğretmenlerin öğrencilerine bakıcılık yapar
25-format ata ata hayata format atmayı öğrenme çabalarına girer
26-bayramlarda törenlerde iyi bir dj dir.
27-müzik kulağı iyidir herkese ( şiir tiyatro vs..) acayip fon müzikleri ayarlar
28-civar kurumların web sitelerini yapar günceller ve depreme dayanıklı hale getirir
29-Resmi kurumların da teknik destek elemanıdır.
30-ayakçılık, çaycılık v.s
31-FİŞİ PRİZE TAKMAK
32-Sadece okulda çalışmaz gidip bir de internet kafelerde denetim uzmanlığı yapar
33-öğretmenler düzenli periyodlarlarla öğretmenler odasındaki pc ve yazıcıyı bozarlar. format atmadığında da o senin asli görevinmiş gibi diklenirler.
34-gömlek cebinde ya da pantolonun arka cebinde yıldız tornavida taşır...
35-Formatörler sürekli yatıyor, ful ek dersi götürüyor diye düşünülür.
36-Yıllık plan zümre düzenleme
37-Bellek kurtarma
38-Modül indirme
..

39-Okulda elektrikle çalışan bütün araçlardan sorumludur bilgisayar öğretmeni,
derlemeye çalıştımda...
çok bişey yokmuş hepsi 39 tane yaw
harbi az ya .. bence daha orjinal işler vardır.

süper yorumlar :lol:
bizler sanal ortamda gerçekten güzel zaman geçiriyoruz. Bizim gibi eğlenen,paylaşan öğretmen grubu yoktur heralde.
Ah bide sanal birlikteliği gerçek birlikteliğe çevirebilsek... Ortam geçişlerinde problem yaşıyoruz biz :)

Okulda hırsızlık durumunda, hırsızı kameradan bulmakla görevlidir. sivil formatör :)

Tam kendini vermiş ders işliyorsun birden gürültülü bir kapı ses buyrun bakarsın bir öğrenci
-Elindeki metni gösterir hocam beni toplantı salonundan gönderdiler bu yazıya uygun bir fon müziği ayarlayacakmışsınız
-kızım ders anlatıyorum görmüyormusun
-ama beni aşağıdan gönderdiler
-kızım burası fon müziği merkezimi git aşağıdakilere ona uygun fon müziği yokmuş diye söyle :)
-tamam hocam der kız çıkar
-geride tamamen sönmüş bir ders anlatma şevki :)

Hademelerin bir numaralı ahbabıdır, nede olsa meslektaştır kendisi, hatta hademenin çırağıdır.

BT ÖĞRETMENİ OLMAK DEMEK
nette bulunan bir metnin nasıl kopyalanacağını 250bin kez anlattıktan sonra, öğretmenin (dediğine göre) 100lerce kez denemesine rağmen yine başaramaması *ama dikkat edin metni kopyala-yapıştır yapmak istiyor* haftalar sonra nihayet yapabildiğini söylediğinde sevinmektir aslında BT öğretmeni olmak demek,
BT öğretmeni olmak demek, mp3-mp4-mp5, mp6 ve içinde elektronik devre olan-olmayan her şeyin tamirini yapmak demek,
ar-ge ekibinde olmak demek,
7buçuk-17buçuk çalışmak demek BT öğretmeni olmak,
öğretmenlere site tasarımı bilgisi vermek demek,
BT öğretmeni olmak, bazen de öğrencinin "siz bilgisayar profesörümüsünüz" sorusuna cevap aramak demek,
web tabanlı sistemlerin (e-okul, mebbis, gis, iks ...) desteği demek * ki çoğunun çözümü nette açıkça yer almaktadır*
yakında bir DSLR mı alsam acaba demek BT öğretmeni olmak, öğretmenin sitedeki resmini beğenmediğini söyleyip fotosunu tarayıp webe atmak demek,
e-postaya gelen ekli dosyayı açmayı anlatmak demek (e-posta hesabı açmayı becermiş, gelen postayı açamıyor babababa)
BT öğretmeni olmak demek, ekranda görünmeyen yazıları büyütmek demek,
öğretmenler odasında, çay odasında, müdürün, müd.yardımcısının, memurun, öğrencilerin, velinin her daim yanında olmak demek,
ve daha onlarcası demek...
herşeyi yapmak ama (diğer öğretmenlere göre) hiç bişey yapmamak demek BT öğretmeni olmak

Okul sitesi için öğretmenin 3-5 resmi hakkında yorum yapmak zorundadır BT öğretmeni
Okul sitesindeki öğretmenin kötü olduğu resimden dolayı sorumlu olmaktır (hocam benim resmim okul sitesinde çok kötü çıkmış, sanki ben çektim-sen getirdin ben ekledim) (Birine hocam neyse o demiştim, içimden malzeme bu napalım geçirerek)

su pınarında su biter kimse 20 kiloluk damacanayı takmak istemez ama o da ne? Formatör öğretmen ordadır zaten derse girmiyor nöbet tutmuyordur o zaman onun görevidir damacanayı su pınarına takmak. bu arada rehberlik öğretmeni de ordadır hemde formatör öğretmen gibi o da erkektir. (Damacana ağır olduğu için bayanlara yaptırmıyoruz bu işi). Normalde yarım dakika sürmeyen bir işlem ama söylenenler insanın canını sıkıyor :-1:

mriza' Alıntı:
su pınarında su biter kimse 20 kiloluk damacanayı takmak istemez ama o da ne? Formatör öğretmen ordadır zaten derse girmiyor nöbet tutmuyordur o zaman onun görevidir damacanayı su pınarına takmak. bu arada rehberlik öğretmeni de ordadır hemde formatör öğretmen gibi o da erkektir. (Damacana ağır olduğu için bayanlara yaptırmıyoruz bu işi). Normalde yarım dakika sürmeyen bir işlem ama söylenenler insanın canını sıkıyor :-1:

Millet laf söylüyorsa hiç yapma.. Lafını da eksik bırakma.. Bırak rehberlikçi yapsın alt kalır yanın yok hocam, ya da susuz kalsın herkes

Bir tanede ben yazayım ..Ama genelleme değil tabi ,okul idaresinden habersiz öğrencilerin performans ,proje gibi görevlerinden bilişim teknoloji sınıfından para karşılığı çıktı alıp ,indigandi yapması

Geçen hafta çok rahattım eski günlerdeki gibi Olmaz, Benim işim değil yapmam, Hayır gibi kelimeler hayatımı çok rahatlatıyor artık :)

Okul idaresi Atatürk’ü ile aramda kan bağı olduğunu düşünüyor... Öyle ki her türlü resmi bayram ve kutlamalarda, görevlendirme “listesinin en sonunda” mutlaka kendi ismimi görüyorum. Listede ismim olmayanlarda ise görevlilere öğretmenlere, formatör öğretmen size yardımcı olsun deniliyor. Okulun ve/veya ilçenin her türlü davetiye,gezi, afiş, web, tamir işinden sorumlu olduğum sanılıyor.

bunları da ekle hocam

fotokopi çekmek.. itinayla

bilgisayar sınıfına gelip dersten kaytarmaya çalışan öğretmenlerin öğrencilerine ders anlatmak.

boş dersleri doldurmak... nasılsa hep boşuz değil mi

Behken' Alıntı:
Bir tanede ben yazayım ..Ama genelleme değil tabi ,okul idaresinden habersiz öğrencilerin performans ,proje gibi görevlerinden bilişim teknoloji sınıfından para karşılığı çıktı alıp ,indigandi yapması
sen kesin bilişimci bile olamamış ezik kişilik problemleri olan ergenlik çağında çikolatalı amcalar tarafından başından acı olaylar geçmiş silik bir karaktertsin utanmıyormusun burda bilişimcilere iftira atmaya bütün bilişimciler çıktı karşılığında ücret alır onuda indiragandi için değil biten toneri karşılamak için beyinsiz. ki bir çok öğrnci zaten fakir yada durumu olmadığından gelip senden ister ay sonunda toplasan 3-5 lirayı geçmez topladğın para hangi toneri 5 liraya doldurabilirsin yada boşalan toneri kim bedava doldurur.

Geri