Bilişim Öğretmenleri Neden Böyle?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan barthez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Arkadaşlar ben cidden anlamakta zorluk çekiyorum artık forumda yazılanları bile okumak gelmiyor içimden.. biz neden bu haldeyiz aslında çok belli su birkaç sayfayı , yazılanları okuyan sizden adam olmaz der sanırım sorun mesleğimizle alakalı bizim kadar birbiriyle uğraşmaktan sorunlarını konusamayan baska bir meslek grubu yok galiba.. hele hele biz BT ciler...:( yapmayın arkadaşlar alınacak kararlar hepimizi ilgilendiriyor... Biraz önceki padişah hikayesi durumumuzu özetliyor lütfen kendimize gelelim ve çözüm odaklı konusalım...

Ben bu konuda en çok eğitici formatörlerin Bilişim Öğretmeni olmamasından kaynaklı sorunlar olduğunu düşünüyorum. En basitinden bizim ilçedeki RAM müdürü eski rehberlik öğretmeni adam ayda 1 okulumuza ziyarete geliyor kendi öğretmenleriyle fikir alış verişinde bulunuyor. Bizim eğiticiler ise dayamışlar yumuşaklarını koltuğa 1 kere bile gelmediler müdürle konuşmadılar. Onu geçtim şube müdürüne yada milli eğitim müdürüne bizlerin sıkıntılarıyla ilgili hiçbir halt ilettiklerinide düşünmüyorum

Eylem ise organize olunduğu takdirde çok önemlidir ama buda bizim zümrede olacak bir iş değil maalesef masa başında oturup hak aramak kolay geliyor. Soran olursada üniversitede 1 kez, birde ankarada yapılan eyleme katıldım bu vakitten sonrada bu zümre için kılımı kıpırdatmayı düşünmüyorum çünkü benim durumum şartlarım oldukça rahat olduğu halde zor durumdaki adam katılmıyorusa ben hiç katılmam.

beyazgolge' Alıntı:
Padişahın biri, koyduğu yüksek vergilere halkın hiç tepki vermemesine kızar olmuş. Vezirlerine, "Filanca yerdeki şehre gidin. Oradaki köprünün başına bir adam koyun. Geçen herkesten 1 akçe alsın." demiş. Vezirler padişahın dediğini yapmış. Şehir halkından ses seda çıkmamış. Padişah bunun üzerine kızarak, "Köprüden çıkandan da 1 akçe alınsın" demiş. Vezirler emri yerine getirmişler. Yine bir tepki gelmemiş, buna çok kızan padişah hemen emir vermiş: "Köprünün ortasına bir adam dikilsin. Geçen herkese on sopa vursun" demiş.

Emir yerine getirilmiş. Halktan yine tık yok. İyice küplere binen Padişah, tüm şehir halkını meydana toplayıp hiddetle haykırmış: "Bre mendeburlar. Hiç mi şikâyetiniz yoktur benim devletimden. Niye böyle susup durursunuz?" Kalabalıktan çıt çıkmamış. Daha da kızan Padişah: "Eğer tek bir şikâyetiniz bile yoksa hepinizin kellesini uçuracağım ona göre" demiş. Bunun üzerine biri elini kaldırmış:

* Padişahım şu bizim şehrin tek köprüsü var ya...

* Evet biliyorum o köprüyü. Yoksa geçiş parası mı çok geldi?

* Yok padişahım o değil de şu köprünün ortasında duran adam var ya...

* O adamdan mı şikâyetiniz var. İstemiyor musunuz o adamı?

* Yok padişahım. Tek bir adam olduğu için kuyruk oluyor. Birkaç adam daha koysanız da çok beklemesek.

dün akşam okumuştum çok hoşuma gitmişti

Aynen bunun gibi.Kendi aramızda serzeniş var ancak işi pratiğe gelince elini işin altına koyan yok.Kusura bakmayın ama ben bizim zümre kadar asosyal pasif ve birbirleriyle iletişimi kesen zümre görmedim.Bir bakın diğer zümrelere özellikle rehber öğretmenlerdeki dayanışmaya.Ben kendi zümrelerimi kendi bölgemde toplamaya kalktım.Ama hepsi fersah fersah kaçıyor.

Kusura bakmayın da bence artık böyle bir konu da kimse açmasın.Bizim ahali burda sallamaktan başka birşey yapmıyor çoğu.Hepsi laf.Toplamaya çalışsan aynı bölgeden 10 kişi bulamazsın.Siz neyin hesabını yapıyorsunuz ki.Boşverin ben bu zümrenin birşey yapacağına kanaat getirmiyorum artık.Ha belki tesadüfü birileri sesimiz duyar yüksek yerlerden bize acır öyle bir iyilik çıkabilir bize.Yoksa birşey olmaz

Arkadaşlar bizim gibi konuları internet ortamında paylaşn, birbirlerine yardım eden başka öğrtmen zümresi yok. Yada ben bilmiyorum. Toplanalım diyosunuz iyi güzel ama herkez çalışıyor, uzakta olan var yakında olan var, evli olan var,çoluk çocuğu olan var.... Ama yinede sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapalım tabii.Herkese selamlar...

sanal_kisi' Alıntı:
loperselim' Alıntı:
Yahu arkadaşlar başka derdiniz mi yok allasen ya. Her gün aynı muhabbetler dönüyor. Her gün ne olacaz diye yakınmalar oluyor. Bırakın şu muhabbetleri artık. Sizin yapacaklarınız, söyleyecekleriniz hiçbirşekilde hiçbir etki yapmayacak. Bunu artık anlamadınız mı. Siz kendi işinize bakın, hava ne güzel bakın, çıkın güneşin tadını ala ala bir bardak çay için. Siz mi kurtaracaksınız allasen bu eğitim sistemini. Size verilen, belirtilen görevi yapın. Gerisini çok da düşünmeyin.
:+1: :+1: :+1: :+1:
Bu mantık en tehlikelisi bence, benim dünyamda bu bakış açısına yer yok. Sizde sadece saygı duyun bence...

9 Ekim 2010 tarhinde CEBIT organizasyonunda öğrendiğim tek bir şey vardı ve ortya çıkan gerçek sonuç şuydu;

Neden mahkemeleri kullanmıyoruz, eylem hiçbir zaman çözüm değil, tekel işçilerini hatırlayınız...yinede yapılırsa katılmam demiyorum ancak burası hukuk devleti..haliyle grev hakkımızda yok, okulları süründürsekte değerimizi göstersek,,,

bu arada yanlış anlaşılmasın bu soruyu kendime de soruyorum.

haklı

Ben bu konuda en çok eğitici formatörlerin Bilişim Öğretmeni olmamasından kaynaklı sorunlar olduğunu düşünüyorum. En basitinden bizim ilçedeki RAM müdürü eski rehberlik öğretmeni adam ayda 1 okulumuza ziyarete geliyor kendi öğretmenleriyle fikir alış verişinde bulunuyor. Bizim eğiticiler ise dayamışlar yumuşaklarını koltuğa 1 kere bile gelmediler müdürle konuşmadılar. Onu geçtim şube müdürüne yada milli eğitim müdürüne bizlerin sıkıntılarıyla ilgili hiçbir halt ilettiklerinide düşünmüyorum

Eylem ise organize olunduğu takdirde çok önemlidir ama buda bizim zümrede olacak bir iş değil maalesef masa başında oturup hak aramak kolay geliyor. Soran olursada üniversitede 1 kez, birde ankarada yapılan eyleme katıldım bu vakitten sonrada bu zümre için kılımı kıpırdatmayı düşünmüyorum çünkü benim durumum şartlarım oldukça rahat olduğu halde zor durumdaki adam katılmıyorusa ben hiç katılmam.

hocama katıldığım ve katılmadığım yönler var.
evet ebitefolardan bilişim teknolojileri öğretmeni olamayanlar var fakat bilişim teknolojileri öğretmenleri de var. İl ve ilçe memlerde çalışan formatörlerin de çoğu bilişim teknolojileri öğretmeni. Branş olarak değilde formatörlerin elinde hiçbir yetki yaptırım gücü bulunmaması bunun sebeplerinden biri olabilir. Formatörün imza yetkisi var mı mesela? Bilişim teknolojileri öğretmenlerinden birinin müdür ve ya daha yüksek makamlarda olduğunu görebildik mi?(Şahsım adına ben görmedim.)
İdarecilere sıkıntılardan bahsetmeye gelince mutlaka söz edenler oluyordur ama idareci bunları takıyor mu? bu da önemli.
Ben cebitte çalıştaya katıldım(Şanlıurfadan geldim) Ankarada eyleme katıldım, dernek oluşumuna katıldım. Eylemde bizden fazla polis vardı :D Birde son eylemlerdeki durumları görünce bu tarz bir hareketin çok da olumlu olacağını düşünmüyorum. Hukuksal alanda hak arama işi fena bir fikir değil. Bu tip bir hareket için hemen avukat olan 2 arkadaşımı arayacağım. Pazartesiye kadar belki yeni bir şeylerle dönebilirim.

designbote' Alıntı:
9 Ekim 2010 tarhinde CEBIT organizasyonunda öğrendiğim tek bir şey vardı ve ortya çıkan gerçek sonuç şuydu;

Neden mahkemeleri kullanmıyoruz, eylem hiçbir zaman çözüm değil, tekel işçilerini hatırlayınız...yinede yapılırsa katılmam demiyorum ancak burası hukuk devleti..haliyle grev hakkımızda yok, okulları süründürsekte değerimizi göstersek,,,

bu arada yanlış anlaşılmasın bu soruyu kendime de soruyorum.

haklı
Sayımız, tecrübemiz elimizdeki kozlar çok farklı ama tekel işçilerini örnek gösterirseniz illaki birisi de beden eğitimi öğretmenlerini ve eylemini örnek gösterecektir. Dersler ve ders sayıları hakkında istediği düzenlemeyi yapma hakkına sahip bakanlığı neye dayanarak, niçin dava edebiliriz? Ancak formatörlükle ilgili konular dava konusu olur ondan da bir şey çıkma olasılığı çok düşük.

Ayrıca facebookta organize olarak gazete ilanı vereceğiz diye para toplayıp sonra o parayı avukata vererek dava açan bir grup vardı, ne ses çıktı sonra onlardan duyamadım

Bazı insanlarla bu mesleği paylaştığım için utanıyorum, gerçekten utanıyorum.

barthez' Alıntı:
her_dem' Alıntı:
haklısınız hocam ama biraz da fazla abartıyorsunuz.
Mesela hocam söyleyin özür dileyeceğim
Arkadaşlar ben öğretmenliğe başladığım da beden eğitimi dersi haftada 1 saatti ve bilişim 4 ve 5lerde2 şer saat le devam ediyordu. Hangi beden eğitimi öğretmeni çıktı eylem yaptı da derslerini geri aldı. Bu güne dek o kdar eylem oldu ne zamn haber bültenlerinde yer aldı ya da büyük gazatelere girdi ya.Bi kaç sitede ya da kend, si,telerimiz dışına çıkamadık. Şimdiye kadar bu ülkede hangi hak eylemlerle alınıyor. Üsttekilerne derse kuzu kuzu kabul etmekten başka seçeneğimiz yok. Hala bakana haber bültenlerinde çocukların bilisayar bilişimi değil de facebook ve msnden başka bişey bilmediklerini anlatamıyorlar. Bekleyelim görelim...eylemler de yediğimiz dayaklar yanımıza kalıyor :!? daha geçen yıllara kadar binlerce okul öncesi atadılar şimdi kalkmış okul öncesini iptal etmeyi düşünüyorlar:D belki seneye de bizim yılımız olur diye dua edelim:D

Geri