Bilişim Öğretmenleri ve Fatih Projesi Anketi Sonuçları

Kodla Büyü

the_korsan

Site Admin
Yönetici
Mesajlar
3,002
Merhaba değerli arkadaşlar;

Geçen hafta tamamlanan BT Öğretmenleri ve Fatih projesi konulu anketin sonuçlarının hazırlanması işlemi nihayet tamamlandı. Çok ilginç ve çarpıcı sonuçlar çıktı.
Çıkan sonuçlara göre somut verilere dayanan bir rapor hazırladık. Zaman dardı, elimizden bu kadar geldi ancak. İnşalllah yapacağımız girişimlerde haberlerde kullanmak için işimize yarayacaktır.
Anket raporu pdf dosyasının sonuna da ilave edilmiş haldedir.

Yönetim:Katkı sağlayan destek olan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Not: Anketin tüm detayları verilerle birlikte ekteki dosyadadır.

ANKET SONUÇ RAPORU
1- Anket katılan öğretmen yoğunluğu İlköğretim okullarındandır.
2- Okullarda öğretmen normu oluşması için gereken minimum 15 saat ders katılımcıların %70’inde yoktur. Şu an Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin %45’i norm fazlası durumdadır. Sonuçlar gösteriyor ki yapılacak ilk norm güncellemesi ile (mayıs-haziran döneminde) Bilişim Öğretmenlerinin %70’i norm fazlası duruma düşecektir. Açıkça görülüyor ki bu sorun çözülmüyor, aksine sorun büyütülüyor. Her türlü uyarı çabalarına rağmen bu durumun bakanlık yetkililerince dikkate alınmamasını şaşkınla izliyoruz.
3- Bilişim Öğretmenlerinin ders sorunundan dolayı %80’i mecburen formatör öğretmen olarak görev almakta, görev alan öğretmenlerin %35’i mevcut yönetmelikler yok sayılarak zorunlu olarak görevlendirilmektedir.
4- Bitefo (Bilişim Teknolojileri formatör öğretmeni) olarak görevlendirilen öğretmenlerden %43’ü yapmak zorunda bırakıldıkları işin öğretmenlik mesleği ile bağdaşmadığını düşünmekte, Bitefo görevlendirmesi doğrultusunda gelen iş yükünün (bireysel yetenek gerektiren işler, teknik işler vs) mezun olunan alan ve atama branşı ile hiç örtüşmediği veya çok az örtüştüğü konusundaki sonuçta %85’dir.
5- Okul idareleri %72 oranla çok basit sorunların çözümü için bile Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerini çağırmakta, buda mevcut idarecilerin bilgisayar kullanımı konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarını sonucu ortaya çıkarmaktadır.
6- Ankette Okul bilişim sistemlerinin etkin olarak, amacına uygun (bilgisayar destekli eğitim) kullanılabilmesi için okullarda bitefo bulunması gerektiği ve teknik konulardaki sorunlar için de anlaşmalı teknik servislerin olması gerektiği sonucu çıkmaktadır.
7- Ankete katılan Bilişim Teknolojileri ve Bitefo olarak görevlendirilen öğretmenler ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında bilişim teknolojileri derslerinin zorunlu ve 2saat yapılması gerektiğini düşünmektedir.
8- Okullardaki diğer öğretmenlerde bilişim eğitiminin okullarda zorunlu olarak verilmesi gerektiğini düşünmektedir.
9- Velilerin %77’si okullarda zorunlu olarak bilişim eğitimi verilmesi gerektiğini düşünmektedir.
10- Anket sonuçlarına göre öğrenciler Bilişim eğitimi için isteklilerdir fakat mevcut müfredatın yenilenilmesi gerektiğini düşünmektedir.
11- Okullarda Bilişim Teknolojileri dersinin seçimine %62 lik oranla kurum müdürleri karar vermekte hem bakanlık uygulamaları ve hem kurum idarecilerinin bilinçsizliği yüzünden hem öğrenciler hem de öğretmenler mağdur edilmekte ve bilişim eğitiminden mahrum bırakılmaktadır.
12- Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin norm sorunlarının çözümü için öne çıkan iki seçenek vardır. Bilişim dersinin zorunlu olarak 2 saat şeklinde okutulması mevcut problemleri çözecek, aynı zamanda çocuklarımız ve gençlerimizde bilişim çağında bu eğitimlerden mahrum kalmayacaktır. Öğretmenlerde asli işleri olan öğretmenlik mesleğini yapabileceklerdir. Sayın bakanımızın yaptığı “çocuklar bilgisayar kullanmayı biliyorlar” açıklaması Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ve bu eğitimlerin varolması gerektiğini düşünen eğitimciler arasında teessüfle karşılanmıştır. Zira bu bilgisayar kullanmayı bilmenin formal bir ölçütü de bulunmamaktadır. Anket sonuçlarında bu eğitimlerin gerekliliği sonucu çıkmaktadır.
Yapılabilecek diğer bir uygulamada Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine rehber öğretmenler gibi bir unvan verilerek aynı şartlarda Bilgisayar Destekli eğitim için danışman olarak görev yaptırılması sağlanmalıdır.
13- Özellikle son yıllarda bilişim dersinin azaltılması/kaldırılmasından dolayı yeterli olarak bilişim eğitimi verilememekte olduğundan, öğrencilerin en başarılı olduğu konular güncel internet uygulamaları olmaktadır (sosyal medya, forum ve oyunlar). Ders az ya da hiç olmadığından dolayı yeterli eğitim alamayan öğrencilerimiz bilişim kültürü kazanamamakta, bilgisayarı bir eğitim araştırma aracı olarak görmek yerine oyun ve eğlence aracı olarak görmektedirler.
14- BT Öğretmenleri ve Bitefo olarak görevlendirilen öğretmenler; arıza yapan bilgisayarlara asli görevleri olmamasına rağmen müdahale etmiş, kendi çaba ve imkanları ile bilgisayarları çalışır hale getirmişlerdir. Bunların sonucunda yaşanmakta olan sıkıntılar “bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz” sözünü haklı çıkarır haldedir. Sonuçlara bakıldığında arıza veren bilgisayar sayısı ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ve Bitefo olarak görevlendirilen öğretmenlerin kendi imkanları ile çalışır hale getirdikleri sayı hemen hemen eşittir.
15- Okullarda kullanılmakta olan MEB internet hatları okul ihtiyacını karşılayamadığından dolayı okulların çoğunluğu ilave olarak özel hat kullanmak zorunda kalmaktadırlar.
16- Ücretiz bir şekilde dağıtılan ve Tübitak tarafından geliştirilen milli işletim sistemimiz Pardus olmasına rağmen bu sistemlerin okullarımızda kullanım oranı %1 dir.
17- Teknoloji çok hızlı ilerlemesine rağmen okullardaki bilgisayarların seviyeleri mevcut yazılımları kaldıramamaktadır. Sistemleri yenilemek için okulların ödeneği olmaması ve bakanlık tarafından da yatırım yapılmamasından dolayı bakanlıkça gönderilen yeni yazılımlar bile kullanılamamakta, çok eski bilgisayarlar atıl halde kalmaktadır.
18- Okullarda halen bilgisayar destekli eğitim faaliyetinde hiç bulunmamış öğretmenlerin oranı %67’ dir. Kurumlardaki BT sınıfları ve sınıflardaki teknolojik ekipmanların (sınıf bilgisayarı, projeksiyon, akıllı tahta vs) sürekli kullanıldığı okul sayısı halen %25, kullanan öğretmenlerin ise %80’i kaynakları internetten hazır olarak indirmektedir . Kendi materyalini oluşturabilen öğretmenler %5’lik ufak bir bölümü oluşturmaktadır. Bu da gösteriyor ki öğretmenler halen bilişim eğitimi konusunda geridedirler. Fatih projesi kapsamında planlanan kurslar ise çok yüzeysel olup halen ulaşılan öğretmen sayısı çok azdır. Planlanan bu eğitimlerin verilmesi için Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden faydalanmak gibi bir plan da mevcut durumda bulunmamaktadır. Öğretmenlere bilişim becerisi kazandırarak, öğretme ve öğrenme gereçleri hazırlamayı öğretmek ve sevdirmek gerekiyor, yoksa Fatih Projesinin bu şekilde başarılı olması beklenemez.
19- Teknolojiyle en barışık olan branş olan Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin
%61’i Fatih projesinin mevcut haliyle başarılı olacağına inanmamakta;
%63’ü öğrenci başarısını artırmayacağını düşünmekte;
%92’si öğretmenlerin fatih projesiyle gelen donanımları kullanma konusunda yetersiz olduğunu düşünmekte;
%80’i öğrencilerin fatih projesiyle gelen donanımları kullanmak konusunda yetersiz olduğunu düşünmektedir.
Şu an okullardaki mevcut materyalleri öğretmenlerin %44’ü vasat, %15’inin verimsiz, %36’sının idare edecek kadar, sadece %4’ünün ise verimli kullandığı düşünülmektedir.
20- Fatih Projesi ise gelen donanım ve materyallerin bilişim eğitim olmadan öğrenciler tarafından tamamen verimli kullanılabileceğini düşünen öğretmen sayısı %1 dir.
21- Fatih Projesinde Bilişim Öğretmenlerinden yeterince yararlanılıyor mu sorusuna verilen cevaplarda durumun vehametini göstermektedir. Sayıları 13 bin’i bulan Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri, bilgisayar destekli eğitim konusunda eğitim almış ve eğitim verecek seviye de olmalarına rağmen, mezun oldukları bölüm isminde bile (Böte= Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü) Öğretim Teknolojileri geçerken yani Fatih Projesi’nin sac ayaklarını oluşturmaları gerektiği ve bilgisayar destekli eğitime rehberlik etmek için yetiştirildikleri halde üzerilerine görev tanımı dışındaki angarya ve teknik işlerin sorumluluğu yüklenmekte, bu öğretmenlerin potansiyelinden, bu genç branşın enerjisinden olumlu yönde faydalanılmamaktadır. Öğretmenlerin %56’sı sahip oldukları bilgi ve becerilerden hiç faydalanılmadığını, %37’si çok az faydalanıldığını düşünmektedir.

Anket Sonuçlarını Yayınlayan Siteler:
http://tinyurl.com/6neyolp
http://www.zezencay.com
http://www.abbasguclu.com.tr/egitim/bil ... acisi.html
http://mustafa.xn--hakanahmutolu-62b76g ... clari.html
http://egitimtercihi.com/index.php/egit ... akyor.html
http://www.memurlar.biz/haber/bilisim-t ... 66021.html
http://mustafa.xn--hakanahmutolu-62b76g ... clari.html
http://www.memurlar7.com/Meb-bt-ogretme ... 19795.html
http://www.bulanca.com/teknoloji-dunyas ... akisi.html
http://www.navruz.net/arastirma-bilisim ... akis-acisi
http://www.rusensahin.com/?p=241
http://www.alpbasnur.com/188
 

Ekli dosyalar

  • anket sonuçları.rar
    1 MB · Görüntüleme: 466
Anketi 200.000 kişiye e-posta ile gönderiyoruz. Tüm Bilişim Öğretmenleri ve Öğretim Görevlileri, kamu, kurumlar..vs Herkese...
 
çook teşekkürler.. emekleriniz çook.. bende umuyorum ki bölümümüz için artık somut verilerle, sağlam adımlar atarak ilerleyebileceğiz.. tekrar teşekkürler
 
biltek2007' Alıntı:
Gayet güzel açıklanmış. Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. Söylemlerimiz yetmiyor, anket düzenliyoruz, o yetmiyor, eylem yapıyoruz, o da yetmiyor Dernek kurmaya çalışıyoruz. Yinede olumlu sonuç elde edemiyoruz. Yine de yayınlayalım anketin sonucunu, umarım bir kaç kişiyi daha uyandırabiliriz bu konuda.

Araştırma: Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Fatih Projesine Bakış Açısı

BBNet (BT Öğretmenleri Platformu) ve Çizgi Tagem tarafından ortaklaşa hazırlanan ve BT Öğretmenleri, Bitefo, Okulların BT donanımları ve Fatih Projesi ile ilgili sorulardan oluşan anket için 1500 BT Öğretmeninin verdiği cevaplara dayanan araştırma sonuçları sitemizde yayınlanmıştır.

ANKET SONUÇLARI

1- Anket katılan öğretmen yoğunluğu İlköğretim okullarındandır.

2- Okullarda öğretmen normu oluşması için gereken minimum 15 saat ders katılımcıların %70'inde yoktur. Şu an Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin %45'i norm fazlası durumdadır. Sonuçlar gösteriyor ki yapılacak ilk norm güncellemesi ile (mayıs-haziran döneminde) Bilişim Öğretmenlerinin %70'i norm fazlası duruma düşecektir. Açıkça görülüyor ki bu sorun çözülmüyor, aksine sorun büyütülüyor. Her türlü uyarı çabalarına rağmen bu durumun bakanlık yetkililerince dikkate alınmamasını şaşkınla izliyoruz.

3- Bilişim Öğretmenlerinin ders sorunundan dolayı %80'i mecburen formatör öğretmen olarak görev almakta, görev alan öğretmenlerin %35'i mevcut yönetmelikler yok sayılarak zorunlu olarak görevlendirilmektedir.

4- Bitefo (Bilişim Teknolojileri formatör öğretmeni) olarak görevlendirilen öğretmenlerden %43'ü yapmak zorunda bırakıldıkları işin öğretmenlik mesleği ile bağdaşmadığını düşünmekte, Bitefo görevlendirmesi doğrultusunda gelen iş yükünün (bireysel yetenek gerektiren işler, teknik işler vs) mezun olunan alan ve atama branşı ile hiç örtüşmediği veya çok az örtüştüğü konusundaki sonuçta %85'dir.

5- Okul idareleri %72 oranla çok basit sorunların çözümü için bile Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerini çağırmakta, buda mevcut idarecilerin bilgisayar kullanımı konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarını sonucu ortaya çıkarmaktadır.

6- Ankette Okul bilişim sistemlerinin etkin olarak, amacına uygun (bilgisayar destekli eğitim) kullanılabilmesi için okullarda bitefo bulunması gerektiği ve teknik konulardaki sorunlar için de anlaşmalı teknik servislerin olması gerektiği sonucu çıkmaktadır.

7- Ankete katılan Bilişim Teknolojileri ve Bitefo olarak görevlendirilen öğretmenler ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında bilişim teknolojileri derslerinin zorunlu ve 2saat yapılması gerektiğini düşünmektedir.

8- Okullardaki diğer öğretmenlerde bilişim eğitiminin okullarda zorunlu olarak verilmesi gerektiğini düşünmektedir.

9- Velilerin %77'si okullarda zorunlu olarak bilişim eğitimi verilmesi gerektiğini düşünmektedir.

10- Anket sonuçlarına göre öğrenciler Bilişim eğitimi için isteklilerdir fakat mevcut müfredatın yenilenilmesi gerektiğini düşünmektedir.

11- Okullarda Bilişim Teknolojileri dersinin seçimine %62 lik oranla kurum müdürleri karar vermekte hem bakanlık uygulamaları ve hem kurum idarecilerinin bilinçsizliği yüzünden hem öğrenciler hem de öğretmenler mağdur edilmekte ve bilişim eğitiminden mahrum bırakılmaktadır.

12- Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin norm sorunlarının çözümü için öne çıkan iki seçenek vardır. Bilişim dersinin zorunlu olarak 2 saat şeklinde okutulması mevcut problemleri çözecek, aynı zamanda çocuklarımız ve gençlerimizde bilişim çağında bu eğitimlerden mahrum kalmayacaktır. Öğretmenlerde asli işleri olan öğretmenlik mesleğini yapabileceklerdir. Sayın bakanımızın yaptığı "çocuklar bilgisayar kullanmayı biliyorlar" açıklaması Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ve bu eğitimlerin varolması gerektiğini düşünen eğitimciler arasında teessüfle karşılanmıştır. Zira bu bilgisayar kullanmayı bilmenin formal bir ölçütü de bulunmamaktadır. Anket sonuçlarında bu eğitimlerin gerekliliği sonucu çıkmaktadır.

Yapılabilecek diğer bir uygulamada Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine rehber öğretmenler gibi bir unvan verilerek aynı şartlarda Bilgisayar Destekli eğitim için danışman olarak görev yaptırılması sağlanmalıdır.

13- Özellikle son yıllarda bilişim dersinin azaltılması/kaldırılmasından dolayı yeterli olarak bilişim eğitimi verilememekte olduğundan, öğrencilerin en başarılı olduğu konular güncel internet uygulamaları olmaktadır (sosyal medya, forum ve oyunlar). Ders az ya da hiç olmadığından dolayı yeterli eğitim alamayan öğrencilerimiz bilişim kültürü kazanamamakta, bilgisayarı bir eğitim araştırma aracı olarak görmek yerine oyun ve eğlence aracı olarak görmektedirler.

14- BT Öğretmenleri ve Bitefo olarak görevlendirilen öğretmenler; arıza yapan bilgisayarlara asli görevleri olmamasına rağmen müdahale etmiş, kendi çaba ve imkanları ile bilgisayarları çalışır hale getirmişlerdir. Bunların sonucunda yaşanmakta olan sıkıntılar "bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz" sözünü haklı çıkarır haldedir. Sonuçlara bakıldığında arıza veren bilgisayar sayısı ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ve Bitefo olarak görevlendirilen öğretmenlerin kendi imkanları ile çalışır hale getirdikleri sayı hemen hemen eşittir.

15- Okullarda kullanılmakta olan MEB internet hatları okul ihtiyacını karşılayamadığından dolayı okulların çoğunluğu ilave olarak özel hat kullanmak zorunda kalmaktadırlar.

16- Ücretiz bir şekilde dağıtılan ve Tübitak tarafından geliştirilen milli işletim sistemimiz Pardus olmasına rağmen bu sistemlerin okullarımızda kullanım oranı %1 dir.

17- Teknoloji çok hızlı ilerlemesine rağmen okullardaki bilgisayarların seviyeleri mevcut yazılımları kaldıramamaktadır. Sistemleri yenilemek için okulların ödeneği olmaması ve bakanlık tarafından da yatırım yapılmamasından dolayı bakanlıkça gönderilen yeni yazılımlar bile kullanılamamakta, çok eski bilgisayarlar atıl halde kalmaktadır.

18- Okullarda halen bilgisayar destekli eğitim faaliyetinde hiç bulunmamış öğretmenlerin oranı %67' dir. Kurumlardaki BT sınıfları ve sınıflardaki teknolojik ekipmanların (sınıf bilgisayarı, projeksiyon, akıllı tahta vs) sürekli kullanıldığı okul sayısı halen %25, kullanan öğretmenlerin ise %80'i kaynakları internetten hazır olarak indirmektedir . Kendi materyalini oluşturabilen öğretmenler %5'lik ufak bir bölümü oluşturmaktadır. Bu da gösteriyor ki öğretmenler halen bilişim eğitimi konusunda geridedirler. Fatih projesi kapsamında planlanan kurslar ise çok yüzeysel olup halen ulaşılan öğretmen sayısı çok azdır. Planlanan bu eğitimlerin verilmesi için Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden faydalanmak gibi bir plan da mevcut durumda bulunmamaktadır. Öğretmenlere bilişim becerisi kazandırarak, öğretme ve öğrenme gereçleri hazırlamayı öğretmek ve sevdirmek gerekiyor, yoksa Fatih Projesinin bu şekilde başarılı olması beklenemez.

19- Teknolojiyle en barışık olan branş olan Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin

%61'i Fatih projesinin mevcut haliyle başarılı olacağına inanmamakta;

%63'ü öğrenci başarısını artırmayacağını düşünmekte;

%92'si öğretmenlerin fatih projesiyle gelen donanımları kullanma konusunda yetersiz olduğunu düşünmekte;

%80'i öğrencilerin fatih projesiyle gelen donanımları kullanmak konusunda yetersiz olduğunu düşünmektedir.

Şu an okullardaki mevcut materyalleri öğretmenlerin %44'ü vasat, %15'inin verimsiz, %36'sının idare edecek kadar, sadece %4'ünün ise verimli kullandığı düşünülmektedir.

20- Fatih Projesi ise gelen donanım ve materyallerin bilişim eğitim olmadan öğrenciler tarafından tamamen verimli kullanılabileceğini düşünen öğretmen sayısı %1 dir.

21- Fatih Projesinde Bilişim Öğretmenlerinden yeterince yararlanılıyor mu sorusuna verilen cevaplarda durumun vehametini göstermektedir. Sayıları 13 bin'i bulan Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri, bilgisayar destekli eğitim konusunda eğitim almış ve eğitim verecek seviye de olmalarına rağmen, mezun oldukları bölüm isminde bile (Böte= Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü) Öğretim Teknolojileri geçerken yani Fatih Projesi'nin sac ayaklarını oluşturmaları gerektiği ve bilgisayar destekli eğitime rehberlik etmek için yetiştirildikleri halde üzerilerine görev tanımı dışındaki angarya ve teknik işlerin sorumluluğu yüklenmekte, bu öğretmenlerin potansiyelinden, bu genç branşın enerjisinden olumlu yönde faydalanılmamaktadır. Öğretmenlerin %56'sı sahip oldukları bilgi ve becerilerden hiç faydalanılmadığını, %37'si çok az faydalanıldığını düşünmektedir.
 
Bloğumda yayınladım. Bugün olmazsa bu hafta içerinde bu haberi memurlar.net ve görsel medya organlarında haber olarak görmek arzusundayım.

Not: Sadece anket sonuçlarına bakmak bile Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin -hâlâ-ne kadar gayretli ve istekli olduğunu gözler önüne seriyor.
 
@lperen' Alıntı:
Bloğumda yayınladım. Bugün olmazsa bu hafta içerinde bu haberi memurlar.net ve görsel medya organlarında haber olarak görmek arzusundayım.

Not: Sadece anket sonuçlarına bakmak bile Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin -hâlâ-ne kadar gayretli ve istekli olduğunu gözler önüne seriyor.

Son cümlenizde gerçekten haklısınız. Ancak araştırma raporu aynı zamanda toplumun da bu gayret ve özveriden haberi olmadığın gösteriyor. Ne yazık ki!
 
Faydalı olması temennisiyle. Fırsat bulduğumuz platformlarda dile getirmeye, dillendirmeye çalışalım.
İsmi lazım değiller komisyondaki çalışma arkadaşlarına "Bildiğimi okurum arkadaş, istersen 24 saat konuş !" diyor.

Biraz da Bilişim Eğitimcilerinin bildiğini okuması lazım !
 
12000 bt öğretmeninden yaklaşık 1500'ü katılmış (bt öğretmeni olmayıp, formatörlük görevi olanlar da katılmıştır diye tahmin ediyorum.) Katılım oranı %12,5
Sonuç: Bu siteyi (ve çizgi tagemi) bilmeyen binlerce bt öğretmeni var!
 
Emeği olanlara teşekkürler. BTcilerin ülkenin geleceğiyle birlikte, kendi öz davasına sahip çıkmayıp 1500 kişide kalması üzücü ama talepleri canlı tutmakta faydalı olacaktır.
 
Emeği geçen herkese teşekkürler. Somut verilerin ve düşüncelerin ortaya konması açısından faydalı bir çalışma olmuş...
 
Niyazi SARAL' Alıntı:
Anketi 200.000 kişiye e-posta ile gönderiyoruz. Tüm Bilişim Öğretmenleri ve Öğretim Görevlileri, kamu, kurumlar..vs Herkese...

Niyazi bey aramızda en yetgin kişilerden birisiniz. Bunun yanı sıra artık derneğimizde kuruldu ve yine saygın isimlerinde öncülük ettiğini gördük. Bu anket sonuçlarına göre eldeki verileri meclis olur, eğitek yetkilileri olur, il milli eğitim müdürlükleri olur bir şekilde ulaştırabilirseniz eminim etkili olacaktır.

Bunun yanı sıra başta bakanımız olmak üzere bilişime uzak olduğunu düşündüğüm kişiler ise burun kıvıracaktır yine ama ne kadar ses getirirsek o kadar faydalı olacağına inanıyorum. Mail ile değilde sizin gibi saygın kişilerin birebir temasları ile daha çabuk sonuç alacağımızı düşünüyorum. Bilişimle ilgili gelen maillerin ben bile yarısını okumadan silip geçiyorum çoğunluğunda o maille ilgilenmeyeceğini düşünüyorum bu sebeple önemli olan kilit noktadaki kişilerle birebir konuşmak olacaktır. Buda sizlerin öncülüğünde bu eldeki verilerin doğru anlatılmasıyla olacaktır. Sağolun anket ve araştırma için.
 
Anketi geç farkedip oy kullanamayanlardanım. Umarım bu sonuçlara göre artık bizi gören duyan birileri olur. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun!
 
xsentius' Alıntı:
Niyazi SARAL' Alıntı:
Anketi 200.000 kişiye e-posta ile gönderiyoruz. Tüm Bilişim Öğretmenleri ve Öğretim Görevlileri, kamu, kurumlar..vs Herkese...

Niyazi bey aramızda en yetgin kişilerden birisiniz. Bunun yanı sıra artık derneğimizde kuruldu ve yine saygın isimlerinde öncülük ettiğini gördük. Bu anket sonuçlarına göre eldeki verileri meclis olur, eğitek yetkilileri olur, il milli eğitim müdürlükleri olur bir şekilde ulaştırabilirseniz eminim etkili olacaktır.

Bunun yanı sıra başta bakanımız olmak üzere bilişime uzak olduğunu düşündüğüm kişiler ise burun kıvıracaktır yine ama ne kadar ses getirirsek o kadar faydalı olacağına inanıyorum. Mail ile değilde sizin gibi saygın kişilerin birebir temasları ile daha çabuk sonuç alacağımızı düşünüyorum. Bilişimle ilgili gelen maillerin ben bile yarısını okumadan silip geçiyorum çoğunluğunda o maille ilgilenmeyeceğini düşünüyorum bu sebeple önemli olan kilit noktadaki kişilerle birebir konuşmak olacaktır. Buda sizlerin öncülüğünde bu eldeki verilerin doğru anlatılmasıyla olacaktır. Sağolun anket ve araştırma için.

Bahsi geçen herkese zaten e-posta gönderildi Hocam. Dikkate alınması veya alınmaması biraz kültürel bir sorun :)

Ama sizlere bir eleştirim var. Kaç öğretmen kendi sitelerinde bu araştırmayı haber yaptı?

Kaç öğretmen sosyal ağlarda bu haberi paylaştı ?

Bence sizlerin içinde de çoğu arkadaş pek inanamıyor yapılanlara. Baştan kabul edilmiş yenilgi gibi...
 
Ya da ben şunu sorayım acaba kaç bt öğretmeni yeni kurulan derneğe üye olacak?
 
Niyazi SARAL' Alıntı:
xsentius' Alıntı:
Niyazi SARAL' Alıntı:
Anketi 200.000 kişiye e-posta ile gönderiyoruz. Tüm Bilişim Öğretmenleri ve Öğretim Görevlileri, kamu, kurumlar..vs Herkese...

Niyazi bey aramızda en yetgin kişilerden birisiniz. Bunun yanı sıra artık derneğimizde kuruldu ve yine saygın isimlerinde öncülük ettiğini gördük. Bu anket sonuçlarına göre eldeki verileri meclis olur, eğitek yetkilileri olur, il milli eğitim müdürlükleri olur bir şekilde ulaştırabilirseniz eminim etkili olacaktır.

Bunun yanı sıra başta bakanımız olmak üzere bilişime uzak olduğunu düşündüğüm kişiler ise burun kıvıracaktır yine ama ne kadar ses getirirsek o kadar faydalı olacağına inanıyorum. Mail ile değilde sizin gibi saygın kişilerin birebir temasları ile daha çabuk sonuç alacağımızı düşünüyorum. Bilişimle ilgili gelen maillerin ben bile yarısını okumadan silip geçiyorum çoğunluğunda o maille ilgilenmeyeceğini düşünüyorum bu sebeple önemli olan kilit noktadaki kişilerle birebir konuşmak olacaktır. Buda sizlerin öncülüğünde bu eldeki verilerin doğru anlatılmasıyla olacaktır. Sağolun anket ve araştırma için.

Bahsi geçen herkese zaten e-posta gönderildi Hocam. Dikkate alınması veya alınmaması biraz kültürel bir sorun :)

Ama sizlere bir eleştirim var. Kaç öğretmen kendi sitelerinde bu araştırmayı haber yaptı?

Kaç öğretmen sosyal ağlarda bu haberi paylaştı ?

Bence sizlerin içinde de çoğu arkadaş pek inanamıyor yapılanlara. Baştan kabul edilmiş yenilgi gibi...

Bu konuda haklısınız, zaten ilk günden bu yana suçun büyüğüde bizde :) Bunu yenilgiyi kabul etmekten çok biraz umursamazlığa, birazda yine birşey olmaz nasılsa diye düşünmeye bağlıyorum.

Zümre adına değilde kendi adıma konuşacak olursam oldukça rahat bir meslek hayatım geçiyor çünkü maddi olarak formatörlük olmasa bile bu parayı kazanabileceğim bir ortamım varki 5. yılımda sadece 4 dönem formatörlük yaptım, ailemin yanındayım ve büyük sayılabilecek tarlamız, ağaçlarımız, hayvanlarımız var. Gerektiği zaman rest çekebiliyorum idarecilere ama çoğu bilgisayar öğretmeni arkadaşım için aynı şey geçerli değil formatörlük tek gelir kapıları, açıkçasıda korkuyorlar acaba ben birşey yapsam formatörlük gider mi başıma birşey gelir mi diye düşünülüyor onlarada kızmıyorum kendilerine göre onlarda haklıdırlar. Başlarındaki idareciler başta olmak üzere bakana kadar kimin ne dümen çevireceği belli olmuyor. Her ne kadar formatörlükten rahatsızım desede içten içe formatörlüğü sevende çok fazla emin olun bazen burada kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz.

Fatih projesi bizim için büyük bir fırsat ama aktif görev alarak değil tam tersine bizim sorumluluğumuz yok bu projede deyip geri çekilerek. Bu sayede milletin gözüne gözüne girecektir ne kadar önemli bir pozisyonda olduğumuz. Okulumda 55 öğretmen var ve en az 30unun bu projede sudan çıkmış balığa döneceğinden eminim ve çoğunun işi düşünce bizim bu projede yerimiz yok deyip çekilmeyi düşünüyorum bu sayede açtığım kursa bile gelme ihtiyacı göstermeyen bilgisayarı çok bilen! o öğretmenlerimizi izlemeyi düşünüyorum.
 
Anketi hazırlayanlara ve gerekli yerlere gönderenlere çok teşekkür ediyorum. inşallah bu anket internet medyadasında da geniş yer bulur.
 
umarım gerekli mercilerin dikkatini çeker ve önümüzdeki eğitim öğretim döneminde istediğimiz düzenlemeler yapılmış olarak derslerimize girmeye başlarız...
 
yuci81' Alıntı:
12000 bt öğretmeninden yaklaşık 1500'ü katılmış (bt öğretmeni olmayıp, formatörlük görevi olanlar da katılmıştır diye tahmin ediyorum.) Katılım oranı %12,5
Sonuç: Bu siteyi (ve çizgi tagemi) bilmeyen binlerce bt öğretmeni var!

Ne yazık ki doğrudur hocam, bilmeyen çok. Ama şu açıdan görmek lazım; malumunuz anket yaparken örneklem alınır. Tüm BT ve BİTEFOlara ulaşıp anketidoldurmaları beklenemez. Çoğu ankette % 2-3 kafi görülürken %12,5 oranının bir çok anket için ulaşılamayacak bir değer olduğunu da görmek lazım.
 
Çok faydalı ve somut veriler var artık elimizde, bundan sonrası, bu verileri elimizin ulaşabildiği her nokta da yayımlamak, dillendirmektir.

Emekçilerine teşekkür ediyorum.
 
hasan' Alıntı:
yuci81' Alıntı:
12000 bt öğretmeninden yaklaşık 1500'ü katılmış (bt öğretmeni olmayıp, formatörlük görevi olanlar da katılmıştır diye tahmin ediyorum.) Katılım oranı %12,5
Sonuç: Bu siteyi (ve çizgi tagemi) bilmeyen binlerce bt öğretmeni var!

Ne yazık ki doğrudur hocam, bilmeyen çok. Ama şu açıdan görmek lazım; malumunuz anket yaparken örneklem alınır. Tüm BT ve BİTEFOlara ulaşıp anketidoldurmaları beklenemez. Çoğu ankette % 2-3 kafi görülürken %12,5 oranının bir çok anket için ulaşılamayacak bir değer olduğunu da görmek lazım.


Bu oranın gerçekten yüksek olduğuna katılıyorum.
 
ankete katılımıştım sonuçlar tamda tahmin ettiğim gibi umarım bu anket sonuçları doğru yerlere de ulaşırda bir çözüme kavuşur
 
umarım istenilen sonuçlar elde edilir ve herkese bilgisayar tamircisi değil "öğretmen" olduğumuzu hatırlatırız... emeğinize sağlık... :alkis:
 
Geri
Üst