Bilişim Öğretmenlerinin Durumu... ?

Kodla Büyü
ne olacağımızı hiç kimse bilmiyor malesef günü birlik idare ediyoruz işte

bence gerçekten bizi ne yapacaklarını bilmiyorlar ellerinde patladık yani yoksa şimdiye muhakkak bişeyler olurdu.

Bu konu hakkında herkesin olduğu gibi benim bi bilgim yok ama tahminimce bu fatih projesiyle ilgili görev verirler diye düşünüyorum ben. yani artık adı yine formatör mü olur başka bişey mi olur bilmiyorumda okulda bir sürü teknolojik alet olacağı için onlardan ve bakımlarından sorumlu oluruz gibi geliyor bana.öyle bir kadro açılır yada yine bu projeyle ilgili müdür yardımcılığı gibi bişey olur heralde.

Fatih Projesi SSS http://fatihprojesi.meb.gov.tr/tr/iceri ... .php?id=11
Kurulan Ağ Altyapısının Hizmet Sürekliliği Nasıl Sağlanacak ?

Kurulumu yapan yüklenici firma ile imzalanacak SLA ( Service Level Agreement /Hizmet Seviye Antlaşması ) sözleşmesi ile hizmet seviye düzeyi MEB tarafından belirtilen standarda hizmet sürekliliği yüklenici firma tarafından sağlanacaktır.

SLA Kapsamında bulunabilecek hizmetlerden bazıları;

a) Kurulan tüm sitemler 5 yıl garanti kapsamında olacaktır.

b) Kurum internet bağlantısının 7/24 %99,97 ayakta kalması,

c) Okul sistem odasında bulunan ağ cihazlarının 6 ayda 1 düzenli bakım ve arızalı donanımların SLA sözleşmesinde belirtilen gün içerisinde onarımı veya değiştirilmesi,

d) Dersliklerde ve idari hizmet birimlerinde bulunan data prizlerinde oluşacak problemlerin SLA sözleşmesinde belirtilen gün içerisinde onarımı veya değiştirilmesi,

e) Merkezde ve belirli bölgelerde oluşturulacak veri merkezlerindeki ağ cihazlarının 3 ayda 1 periyodik bakımı ve arızalı donanımların SLA sözleşmesinde belirtilen gün içerisinde onarımı veya değiştirilmesi,

Bu okullar hayat olsun projesi kafamı kurcalıyor. Bize yaptıkları haksızlığı bir de diğer branşlara yapmaya çalışsınlar bakalım ne olacak sonuç merak ediyorum. Kütüphanelerin başına türkçe öğretmenlerini, spor salonlarındaki fitness merkezlerinin başına beden eğitimi öğretmenlerini diksinler bakalım. 18 saat fullllllll ek ders versinler (nasılsa tam ek ders alıyorlar ya) bakalım kabul edecekler mi bizim gibi kuzu kuzu

Yani bize gerek kalmayacak diyorsun. Ayrıntılara okumamıştım.
Neden bilmiyorum ama ben fazla dert etmiyorum. Bizi tutup kolumuzdan işten atmazlar. Önceden sözleşmeliyken sıkıntıydı ama kadroluyuz sonuçta. Zamanla yolunu bi bulurlar. Zaten elimizden bişeyde gelmiyor beklemekten başka. Allah sonumuzu hayırlı etsin.

ben müfettişe sorduğumda bizlerin formatör olacağı cevabını almıştım..ne derece doğrudur bilemem...

mustafagul hocam, sizin mesajınızla değil, kendimizle dalga geçiyor arkadaşlar. Düşürüldüğümüz hale bakınsana. Kendimizle dalga geçiyoruz.

Daha arkadaşımızı bilgilendirip, mücadelemizin yanına çekeceğimize, birlik olacağımıza, tek ses olacağımıza; soru soranı da sormaz olaydım, bir daha bu siteye girer miyim dedirtip zaten az olan sayımızı iyice küskünler odrusu yaratarak etrafımızdan adam eskiltme becerinizi kutluyorum. Size teessüflerimi iletiyorum. Kendisi ile alay edebilecek kadar, beklemekten başka çare göremeyecek kadar çaresiz sindirilmiş hale geldiyseniz zaten siz, size bu yapılanları çoktan kabul ediyorsunuz demektir. KAbullenmiş kişi ile neler yapılabilir? Ben de siz gibi görelim mevlam neyler diyorum. Görelim sizlerle nerelere gerileyeceğiz. Bugün okulumdaki öğretmenlerle görüştüm, çoğunu da eleştirdim. Herkes bize yapılanın ileride kendilerine yapılamayacağını söylüyor. Kendi meslektaşlarımız olan diğer branş öğretmenlerimiz dahi bizi desteklemediğini düşünürken biz önce kendi içimizde örgütlenememişiz ki ben neyin mücadelesini yapıyorum. Biz burada ancak birbirimizin moralini kırıyoruz, batsın bu dünya diyoruz. Arabesk ruh halinden kurtulamayacak mıyız hala?

Cemal TANER' Alıntı:
Fatih Projesi SSS http://fatihprojesi.meb.gov.tr/tr/iceri ... .php?id=11
Kurulan Ağ Altyapısının Hizmet Sürekliliği Nasıl Sağlanacak ?

Kurulumu yapan yüklenici firma ile imzalanacak SLA ( Service Level Agreement /Hizmet Seviye Antlaşması ) sözleşmesi ile hizmet seviye düzeyi MEB tarafından belirtilen standarda hizmet sürekliliği yüklenici firma tarafından sağlanacaktır.

SLA Kapsamında bulunabilecek hizmetlerden bazıları;

a) Kurulan tüm sitemler 5 yıl garanti kapsamında olacaktır.

b) Kurum internet bağlantısının 7/24 %99,97 ayakta kalması,

c) Okul sistem odasında bulunan ağ cihazlarının 6 ayda 1 düzenli bakım ve arızalı donanımların SLA sözleşmesinde belirtilen gün içerisinde onarımı veya değiştirilmesi,

d) Dersliklerde ve idari hizmet birimlerinde bulunan data prizlerinde oluşacak problemlerin SLA sözleşmesinde belirtilen gün içerisinde onarımı veya değiştirilmesi,

e) Merkezde ve belirli bölgelerde oluşturulacak veri merkezlerindeki ağ cihazlarının 3 ayda 1 periyodik bakımı ve arızalı donanımların SLA sözleşmesinde belirtilen gün içerisinde onarımı veya değiştirilmesi,

Hocam bunlar kağıt üzerinde kalıyor. 2006 da kurulan lablar içinde buna benzer şeyler yokmuydu hangi problem veya değişim için anında müdahale ettiler her okul kendi yağında kavrulmak zorunda kalmadımı. Yüklenici firmayı parasını aldıktan sonra araki bulaki.

inanakyol' Alıntı:
Bu çalışmanın devam ettiği yıllar boyunca İran atom bombası yaptı, Çin dünyanın yeni süper gücü olmaya yaklaştı, Amerika Avrupa yeni gezegenler keşfetti, DNA nın yapısı çözüldü gen haritası çıkarıldı ama MEB bir taslağı hazırlayamadı. Bilmiyorum artık bir çalışma olduğuna inanan varmı gerçekçi olmak gerekirse çalışma falan yok bence bunlar oyalama taktiği.
:+1:

çaresiz çaresiz bekliyoruz.. hepimiz norm fazlası, saçma sapan tamirci modundayız...

Bilişim Öğretmenlerinin SON DURUMU;
Okul Müdürleri BİLMİYOR...
İl Milli Eğitim Müdürü BİLMİYOR....
Müfettişler BİLMİYOR (Daha dersimizin seçmeli olduğunu benden duyanlar var)...
Milli Eğitim Bakanlığı BİLMİYOR...

Öyle geçende müdür bana bunu dedi, Müfettiş şöyle olacak dedi YALAN ARKADAŞLAR YALAN...

Askere gittiğinizde ilk duyduğunuz ASKERLİK Düşecektir...(Askerlik biter ama bir türlü düşmez)

Bilişim Öğretmeni olunca sürekli,
formatör olacaksınız, kadorulu olacaksınız, 9-3 çalışacaksınız, bir sıfatınız, bir görev tanımını olcak derler. (benim emekliliğime 29 yıl var bizden sonrakilere işallah...HEPSİ OLACAK ?)

ben size ne olacağımıza dair felaket seneryomu sunayım:
yeni anayasayla birlikte 657 sayılı kanun kaldırılacak ya da içeriği değişecek. devletin tapulu kadrosu olmaktan çıkarılacağız memurlar olarak... daha sonrada bakın burda dersi olmaya kadrosu olmaya öğretmenler varmış diyerek bizleri kapının dışına koyacaklar. bizde aç kalıcaz.
benim umut beslediğim proje falan filan yok arkadaşlar.
bu benim senaryomdur. saygılarımla

Dün müfettiş geldi, bizim durumu sordum. "Bakanlık sizi gözden çıkardı, ne yapacaklarını da bilmiyorlar" dedi.

konuyu müfettiş değil kralı bile bilmez arkadaşlar. kimseye sormayın. çünkü olgunlaşan bi tasarı yok ortada. yani yürütülen bi çalışma yok nerden biliyolarmış??? kime sormuşlar?? bi gerup arkadaşımız eğitek e gitmişlerdi ordanda çıkan haber bize yönelik sadece fikirler olduğu ama yapılan bi çalışma olmadığıydı hatırlatırım...

en itibarsız mesleğin en itibarsız branşı.. soruyorum size türkiyede avrupadaki gibi kriz olsa ve devlet bazı memurları işten çıkarmak zorunda kalsa sizce kimleri çıkarır? :)

converter46' Alıntı:
en itibarsız mesleğin en itibarsız branşı.. soruyorum size türkiyede avrupadaki gibi kriz olsa ve devlet bazı memurları işten çıkarmak zorunda kalsa sizce kimleri çıkarır? :)

IP adresinden takip yoluyla bbnet üyelerini.

duyduğuma göre internet andıcı davasında siteleri bilişim öğretmenlerinin ve öğrencilerinin hazırladığına dair kanıtlar elde edilmiş.savcılar bilişim dersleri kaldırılırsa hükümetin ömrü artar darbe ihtimali azalır diye başbakanlığa görüş bildirmiş.silsile yoluyla başbakanlık-meb-talim terbiye yoluyla bu bilişim dersinin kademeli olarak kaldırılma yoluna gidilecekmiş.eski g.k başkanımız davada kilit nokta bilişim öğrt. demiş... :puhaha:

levuca' Alıntı:
Bilişim Öğretmenlerinin SON DURUMU;
Okul Müdürleri BİLMİYOR...
İl Milli Eğitim Müdürü BİLMİYOR....
Müfettişler BİLMİYOR (Daha dersimizin seçmeli olduğunu benden duyanlar var)...
Milli Eğitim Bakanlığı BİLMİYOR...

Öyle geçende müdür bana bunu dedi, Müfettiş şöyle olacak dedi YALAN ARKADAŞLAR YALAN...

Askere gittiğinizde ilk duyduğunuz ASKERLİK Düşecektir...(Askerlik biter ama bir türlü düşmez)

Bilişim Öğretmeni olunca sürekli,
formatör olacaksınız, kadorulu olacaksınız, 9-3 çalışacaksınız, bir sıfatınız, bir görev tanımını olcak derler. (benim emekliliğime 29 yıl var bizden sonrakilere işallah...HEPSİ OLACAK ?)
Hocam MEB de çoğu bürokrat ve çalışan haberdar durumumuzdan ama sallayan yok. Bakanlıkta herkes yarın ne olcak endişesinde

bir çözüm bulmak zorundalar... meb'de bilişim teknolojileri(eskiden "bilgisayar") branşında atama yapmışlarsa zamanında bunu baştan yaparken düşünmüş olmalılar ki şimdi de düşünmek zorundalar..
bunu da mı ben düşüncem?.. zaten okula gittiğimde uğraştığım pc sorunlarını yeterince düşünüyorum...
canınızı sıkmayın, bence bizden vazgeçemezler... ;)

Geri