neoplasma' Alıntı:
@BaRBaRYaN hocam benim önerdiğim sistem sizin önerdiğin sistemin fiyat olarak en az 2 bilemedin 3 katı. ben en baştan beri bu iş maliyetli diyorum zaten sadece satın alma maliyeti değil upgrade ve repair bile daha maliyetli. benim server im ibm x225. geçen sene ram upgrade i yaptım bigboys 2X2G ECC ramlar yaklaşık 800 usd tuttu. oda üzerindeki 8G ramlar win2008 server kurunca yavaşladığı için aldım. yani win2003 server da devam etseydim 4-5 yıllık makina en az bi bukadar daha giderdi. bakın ne diyorum 4-5 yıldır kullanıyorum ve hiç bir şekilde ne disk bozuldu ne de başka birşey sadece ilk geldiğinde win2003 kurdum birde ikiyıl önce win2003 server R2 kurdum (R1 den R2 ye upgrade edilmediği için) ama birde işin şu tarafından bakın kendi kendine sürekli bozulup her labda yada her derste baştan kurmuyorsunuz pc leri yok disk bozuldu yok öğrenci virüs bulaştırdı yok sistem çöktü konuları tamamen hayatınızdan çıkıyor Teknik servis işleriniz en az % 70 azalıyor kısaca. serverın dezavantajı yokmu tabiki var server lar daha dikkatli bakım gerektirir konfigrasyon hatalarını affetmez deneme yanılmaları kaldırmaz. server daha ciddi bir iştir. Bu tamamen benim fikrim kimse üzerine alınmasın ama pc ile kurulu bir sistemle server ile kurulu bir sistemi kıyaslamak hub ile switch i kıyaslamak gibidir.
Saygılarımla
...
hocam bilgisayarı kullanan kişiye göre değişir. BACKUP server ı iptal edip masaüstü pc olarak kullanan yöneticiler de gördüm. Sonuçta bu sistemde de bilgisayar sınıfında kullanılacağını düşünürseniz SERVER olarak düşündüğünüz kasa ÖĞRETMEN BİLGİSAYARI olmaktan öteye gitmeyecek. Facebook a girilecek, MSN kurulacak, program denemeleri yapılacak yani anlayacağınız masaüstü pc olarak kullanılacak. yoksa sizin dediğiniz gibi kasayı kenara atıp server gibi çalışması beklenmeyecek.
arızalanan pc konusuna gelince.
24+1 lab. da derse girdim tüm sene boyunca. sene başında 1 defa sistem kurdum + üzerinde netop + son olarak deepfreeze. hiç bir makinem sene sonuna kadar bozulmadı.
Ayrıca bozulma ihtimaline karşı her bilgisayarın imajı kendi harddiskinde hazır. sistemi geri yükleyip, ip değiştirip, deepfreeze atmam 15dk sürmüyor...