ne BTR kalırdı bizim açımızdan, ne seçmeli zorunlu tartışmasıDersimiz müfredatının merkezi sınavlarda(ösys, lgs v.b.) soru olarak gelmesini isterdim.
yasal olarak normu oluştuğu halde 2. bir rehber öğretmeni çoğu il vermiyor, bin kişiye de bir rehber öğretmen bakıyor, 200 kişiye de. O yüzden müdür yardımcısı gibi bir norm beklemiyorum bakanlıktan.tüm bt ler özlük ve yetki olarak müdür yardımcısı verilse baya rahatlama olur, her okula 1 bir btr, her btr ye 1 okul olarak
Sene 2007 de göreve başladım.
Senelerim dersin önemini anlatmakla her kademede gerekli olmasını bahsetmekle geçti.
Formatörlükle başlayan ve sonrasında ismi değişip BTR olan bir bölümün öğretmenleriyiz.
2007 de ne düşünüyorsam şimdi daha fazlasını düşünüyorum.
Arkadaşlar BTR normu hayal dedik senelerdir. Ama Bilişim Öğretmenleri nedense bunun peşinde
Ders yoksa sen de yoksun
Ders yoksa tamircisin
Ders yoksa müdürün ve idarecinin iki dudağı arasındasın.
......
Ya arkadaş sene olmuş 2021 hala BTR normu diyorsunuz. Yorulmadınız mı her sene bundan.
Kendi aramızda bile anlaşamıyorken MEB i nasıl ikna etmeyi planlıyoruz.
Meb dese ki. Ne istiyorsunuz tamam yapıcam.
10 kişiye sorsun 5 i farklı şey ister. Diğer 5 i de okulunda yaptıklarının reklamını yapar.
(Zaten anket çok güzel anlatıyor bizi )
Bakınız Rehber Öğretmenler tek ses ile istediklerini alıyorlar.
Biraz kafayı çalıştırmak lazım bence.
Senelerdir bunun çabasını veriyoruz ama görüyorum ki nafile, 1 adım yol alamamış Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri
Umarım istediğiniz BTR normu gelir ne diyeyim.
Tamamen katılıyorum hocam. Bakanlıkta görevli idareciler PROJE kavramını yanlış anladılar. Öğrencileri Robotlaştırıp,robotları akıllandırmaya çalışıyoruz onların sayesinde...İyiye giden bir şey yok. Günü kurtarmaktan, robotik kodlama altında festivaller yarışmalarla şovdan reklamdan öteye geçilmedi. Bıraksınlar bu işleri, doğru düzgün ders koysunlar, meslek liselerini canlandırsınlar.
Bilişimle Üretim Projesinin yaygınlaşması da norm durumuna olumlu bir katkı yapabilir.
hizmetli yapsınlar beni
Çoook doğru sözler...Sadece kendi kendimize muhalefet ediyoruz. Yani bizlere öğretmen gibi bakılMAmasından şikayet ediyoruz ama BTR olarak buna meydan veriyoruz. Bunlar birbirine zıt şeyler.
Yoruma açık...
BTR kadrolu hale getirilmeli, görev tanımı iyi yapılarak akıldan soru işaretlerini kaldıracak bir yönetmelik çıkarılmalıdır.
İster btr ol olma, ister btr ye karşı ol. 13 senelik öğretmenlik hayatım var. Okulda bir akıllı tahta da ya da bilgisayarda bir problem çıktığında bizden beklenti oluyor illa ki. Yazılımsal sorun olursa çözüyoruz, donanımsal sorunları servislere bildiriyoruz. Ayrıca öğretmenlik yaptığım süreçte hiç bir şekilde teknisyen muamelesi görmedim, öğretmen arkadaşlarım tarafından hep takdir edildim. Siz kendinizi öyle teknisyen hissediyorsanız bilemem.Keşke devlette her şey yönetmelikler de olduğu şekilde yürüseydi hocam ama ne var ki teorikle pratik o kadar farklı ki, sizin dediğiniz inanın mümkün değil.
Yönetmelikte ne yazarsa yazsın okul bazında her şey çok farklı olacaktır. Zaten BTR rehberlik etmeyi gerektiriyor ama öyle mi, siz söyleyin.
BTR kesinlikle öğretmenliğe bakış açısını baltalayan bir bakıştır.
Tabi bu işi severek yapmayı tercih edenlere saygı duyarım ama bunu kadrolaştıralım denmesini yanlış buluyorum.
Kadro gelmesi bizi bitirir. Tercihe bağlı olursa hiç olmazsa istemeyen yapmaz. Ayrıca aynı okula BT öğretmenliği ile BTR için ayrı ayrı kadro verilmesini de imkansız görüyorum.
BTR olmayan arkadaşlarımız bile çoğu zaman teknik sorunlar yüzünden idareyle karşı karşıya gelirken bir de BTR olanların halini tahmin etmek çok zor olmasa gerek.
Fazla iyi niyetlisiniz bence.
Ne diyeceksiniz teknik sorun olduğunda? ET’ye imaj atılması gerek servis kaydı açalım mı?
O halde sen ne iş yapıyorsun? derler hocam.
Siz hiç bir hastayı muayene eden doktor ile onu ameliyata alan doktorun farklı olduğunu gördünüz mü? Ameliyata karar veren de onu ameliyat eden de aynı doktordur. Hastayı ameliyata alan doktor onu muayene etmeden başkasının sözüyle ameliyata almaz, kendisi de muayene eder yani.(İstisnalar kaideyi bozmaz) Uzmanlık alanının üzerindeki bir durum varsa üst uzmanlara havale ederler sadece.
Uzatmaya gerek yok. Sahada BTR için bakış açısı kesinlikle şöyle:
BTR=Teknisyenlik
Vesselam