Sonuna kadar soluksuz okudum.Yazınızı başkaları okusa pek anlam ifade eder mi bilemem.Fakat şunu biliyorum ki, bu yazınızı okuyan ve benim gibi Düz lise,Anadolu veya Fen lisesi mezunları ,yani Böte'yi bilmeyip,sınav zamanında değerli bularak gelen kişiler,yazdığınız yazıdan büyük anlamlar çıkartır.
Şahsen ben hiç Btr ,F-Btr veya adı ne hikmetse ondan olmadım.İyi ki de olmamışım,olmuyorum.Çevremdekiler onların sorunlarını umursamadığımı görünce ,artık pek de bir şey danışıp,ricada bulunmuyorlar.Ben bana verilen görevi,dersimi ,öğrencilerimi ve mümkün mertebe bilişim sınıfı,akıllı tahtalarla elimden geldiğince ilgileniyorum.
Maalesef alanımız o kadar Dinamik ve sürekli değişen,gelişen bir içeriğe sahip ki,10 yıl önümü göremiyorum.Matematik,Fen,Sosyal gibi biraz daha Statik içerikli alanlarda uzmanlaşmak çok daha kolay.Windows 16 çıkmış.Hadi bakalım baştan başla.Ofis 2024 gelmiş hadi bakalı,baştan başla.Android xxx ,İos xxx öğrenmeye çabala.
Halbuki Üslü sayılar.Kareköklü sayılar olsa konularımız.
Ne güzel bu gün öğretmeye çabaladın.Yarın üstüne koydun " hee bak bu şekilde,böyle etkinlik yaparsam,daha iyi kavrıyorlar". Ertesi yıl çok daha geliştirirsin,10 yıl sonra gözün kapalı anlatırsın,20 yıl sonra Üslü sayıları,Kareköklü sayıları , yaşanmış güzel anıların gibi ,tıkır tıkır sunarsın öğrencilerine...
Maalesef Bilişim Branşı böyle.Maalesef ki gerçekten yapılması çok güç bir branş...