fırkateyn' Alıntı:
Dışarda atanmayı bekleyen yüzbinlerce arkadaşımız varken sızlandığımız şeyleri bakın.Yok şunun bilgisayarına format atıyorumda yok şu derse giriyorumda yok müdür bozuk bilgisayarlara format attırıyorda.
Müdür site demiş yapmamış da.Eee sen yapmayacaksın da ben yapmayacağımda kim yapacak bunu.Okulun hizmetlisi mi yapacak.Böylelerini okudukça bazen müstehak bize diyorum.İnsan ekmek yediği işe lanet etmez.Etmemeli.Çok yazık ekmek yiyorsunuz o işten.Ayıptır.
Daha neler neler.Biz yapmayacaksak bu işleri kim yapacak.Dışarıdan birileri mi gelip yapacak.Anlattıklarınızın kat be kat fazlasını yapıyorum ben okulda.Hiç te sızlanmıyorum.Çünkü ben bilişim teknolojileri öğretmeniyim.İşim bu.
Sızlanan ve şikayet eden arkadaşlar için de şunu söylüyorum sadece:
Biraz şükredin.
Kardeş kusura bakma uslubun aynı şekilde cevap vermeyi gerektiyor. Bizde gençken ne iş olsa yaparım abi edalarıyla fır fır dolanıp dururuyorduk, ve halen de yapılan işin, görev tanımı dışında yaptığı işlerin fedakarlık olduğunun farkında olan kıymetini bilen bir ortam varsa, isteme uslubunu bilen yönetim ve öğretmen kadrosu varsa yapılmaya da devam ediliyor. Ama senin anlattığın gibi kimse YAPMAK ZORUNDA OLMADIĞI İŞLER İÇİN SUÇLANAMAZ. Masa altlarına girip o kasa senin bu kablo benim olayı bitti kardeşim artık... Herkesin keyfine kalmış ister yapar ister kaçar...
En basit örnek evet format atmak zorunda değilim, değiliz... Canım isterse atarım istemezse atmam, var mı yaptırımı ??? Kimsede birşey diyemez, diyen de cevapsız kalmaz...
Ben yaparım ederim bilirim herşeyi edalarıyla nutuk atıyorsunuz ya , bu nutuk attığınız, eleştirdiğiniz aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız. Bir şeyi kınıyorsanuz eğer mutlaka dönüp dolaşıp o başınıza gelir... Bt öğretmenlerinin meb sisteminde eşi benzeri yok, yaşadığımız sıkıntıları yaşayan başka bir branş ne geldi ne de geçti...
O atama bekleyen arkadaşlarınızı ne iş olursa yaparım abi modu değil kurtaracak tek şey derslerdir.
Sen olmasan başka öğretmeni bitefo görevlendirmiyorlar mı? Demekki BT öğretmeni haricindeki kişilerde canları isterse yapabiliyorlar.
Herkes evindeki bilgisayarını nasıl kullanıyor, sorun çıktığında nasıl çözüyor aynı adam bir zahmet okulda da çözsün.
fırkateyn' Alıntı:
Bu yazılanları okudukça yapması gerekn işleri bir yük gibi gören kişilerle aynı branşta olduğum için ben utanıyorum.Birçok arkadaş dahi söylüyor.Sizin sitedeki öğretmenler ne kadar çok şikayet ediyor ne kadar çok sızlanıyorlar diye....
Öyle anlatılıyorki meseleler sanki bütün dünyanın yükü senin sırtında.Lütfen mesleğimize biraz saygı duyalım ve işimizi yapalım.Bu kadar sızlanmayalım.
Yapılması gereken işlerden bahsediyorsunuz ama millet zaten işi olmayan görevlerden şikayetçi... Ha sen sahiplenirsin görevin olmayan işi o senin derdindir, kardeş inan bende böyle düşünenlerden utanıyorum. Herkes fedakarlık yapmak zorunda değil, işimizi yapıp geçiyoruz...
O etrafınızdaki arkadaşlara davulun sesi uzaktan hoş geliyor, eminim sizde çok zaman sinir olup branşa bir laf söz savurmuşsunuzdur.. Herksinn ortamı şartları farklı bunu unutmadan yorum yapın.