Bilişim Teknolojileri Dersi 4 Saat Zorunlu Oluyor

Kodla Büyü
Atanamıyoruz dersimiz seçmeli diye ağlıyodunuz sayın bt öğretmenleri 4 saat oluyo iş yükümüz artacak diye ağlıyosunuz ders saatimiz artırılıyorsa buda dersimize verilen değerde bir iyileştirmeye gidileceğinin göstergesidir hemen olmasada lablarda iyileştirmeye elbet gidilecektir ki zaten fatih uygulanan okullarda lablar kapatılıp labdaki pcler diğer okullara aktarılacak okullarınıza gelen yazıları okumuyor musunuz.. Bırakın 4 saati inşallah 5 saat olur

Meb in bizim branşa özel bir gıcıklığı var. Hem meslek liselerinde hem de genel lise ve ortaokullarda Bilişim Teknolojileri derslerini yıldan yıla düşürdüler. Bu yıl sadece 5 ve 6 larda geri geldi.
4 saat zorunlu olmasını , merkezi sınavlarda da bilişim derslerinden soru çıkmasını da isterim ama şu anki bakanlığımız bunun ilerideki faydalarını görecek durumda değil.

Baharakn' Alıntı:
Atanamıyoruz dersimiz seçmeli diye ağlıyodunuz sayın bt öğretmenleri 4 saat oluyo iş yükümüz artacak diye ağlıyosunuz ders saatimiz artırılıyorsa buda dersimize verilen değerde bir iyileştirmeye gidileceğinin göstergesidir hemen olmasada lablarda iyileştirmeye elbet gidilecektir ki zaten fatih uygulanan okullarda lablar kapatılıp labdaki pcler diğer okullara aktarılacak okullarınıza gelen yazıları okumuyor musunuz.. Bırakın 4 saati inşallah 5 saat olur
ders saatinin arttırılmasını hepimiz isteriz elbette hocam ama mebde işler böyle yürümüyor maalesef. yaptıkları her işi alt yapısız yaptıkları için labların düzeleceğine ilişkin hiçbir umut kırıntısı yok. mevcut lablarla da 4 saat ders işlenmesi çok zor. zaten çoğu okulun laboratuvarı bile yok. labsız ders işlenmiyor projeksiyon ve laptopla bir yere kadar. 20 yıllık bilgisayarlarla ders işlemeye çalışmaktan, her derste mutlaka bir ikisinin arıza vermesinden öylesine tiksindim ki.

Bazı hocalarımızın gerçekten yazdıklarını okuyunca çok şaşırıyorum. Eski değil daha 2012'de bu bölümden 40binde kaç atama yapıldı ve kaç puanla kapattı? Gördüğüm kadarıyla bazı hocalarımız o süreci hiç yaşamamış gibi yorumlar yapıyorlar. Bu 4 saat olmasın yorumlarını yapan hocalarımız daha geçen yıl mayıs'a kadar artık okuldan okula koşturmaktan bıktık artık dersimiz zorunlu olsun demiyorlar mıydı? O zaman da lab yoktu ama zorunlu olmasını istiyordunuz şimdi ne değişti de 4 saat olmasın oldu? Biz daha bölüm içinde bile atanmış atanamamışlar olarak birlik olamıyorsak vay halimize. Eğer atanamamış bir öğretmen lab olmasın diyorsa o da çok büyük yanlıştır ama şu 4 saat mevzusu çıktığından beri lab olmasın gerek yok diyen bir tane atanamamış bilişimci görmedim. Bırakın 4 saat olsun her okula bir bilişimci atansın hem okullarda artık gerçek anlamda ÖĞRETMEN gibi görülelim hem de daha kalabalık olup lab için kitap için daha fazla çaba sarfedelim. Belki bu haber balon.! ne olursa olsun bu haber çıkıyorsa ki ben daha yalanlayan bir meb yöneticisini de duymadım bu haberlerin çıkması bile insanlarda bilişim öğretmenlerinin sorunlarını ve bilişim öğretmenlerine ihtiyacı ortaya çıkaracaktır. O 4 saat olmasını istemeyenlere son sözüm destek olmuyorlarsa köstek de olmasınlar biz bize yeteriz.

İlköğretimde 4 saat olacak tan kasit 5-6 lardaki 2 ser saat mevcut derstir arkadaşlar daha fazlası için umutlanmayin.ama liselerde zorunlu olabilir.yazin öyle bir yazi dolasmisti ortaliktaa.

kimse 4 saat olmasın diye yorum yapmıyor yalnızca mevcut şartlardan bahsediyoruz. mevcut lablar yetersiz. bilgisayar sayıları yetersiz. göz var nizam var. adamlar yıllardır yenilemiyor. bırak yenilemeyi bir mouse bozulsa idare bin bir problem çıkarıyor. ders sayısı arttırılınca labları yenileyecek olsaydı meb, bu sene dersler zorunlu olduğunda dağıtılan labları geri toplatırdı. şu an okulların çoğunda ders zorunlu olmasına rağmen lab yok. atanamayan arkadaşların atanmasını biz de istiyoruz ama atanmış bilişim teknolojileri öğretmenleri görüşlerini her belirttiğinde onların üstüne gitmenin bir alemi yok.

"lab yok, kitap yok, ders 4 saat, ne ala,
hani olacağıda yok ama,
istemiyorum arkadaş"

Hocam ben zaten yorumumda özellikle söyledim atanmış herkes 4 saat olmasını istemiyor diye bir şey yok zaten ben hala çoğu arkadaşımın ders saati yetmediği için yada btr için farklı okullara gittiğini de duyuyorum görüyorum. Benim lafım yukarıdaki yorumu yapanlara. Yani kimse istemiyor demişsiniz ya bunu o yüzden yazdım yoksa kimseyi zan altında bırakmak istemem. Ama yukarıda ki gibi yorumları okuyunca çok sinirim bozuluyor. Geçen sene mayıstan önce de lab yoktu yada kötüydü ne değişti de şimdi 4 saat olmasın oldu. madem lab yok kitap yok bilişim dersini komple kaldıralım bu mudur yani? Yoksa 2 saat olsun ben param yatsın bana 4 saate çıkararak daha fazla iş çıkarmasınlar mı? Yapmayın arkadaşlar herkes emeğinin karşılığını bir şekilde alır. Eğer 4 saat olursa her okula bir bilişimci atanacak ve btr olunacaksa da her bilişimci okulunda btr olacak yani başka okullara koşturma derdi kalmayacak. Lab olmazsa tabiki sıkıntı çıkar kitap olmazsa düzen olmaz bunların elbet olması için çabalamalıyız hatta her okula bir bilişim öğretmeniyle sesimiz daha gür çıkarmalıyız. Sırf bu yüzden bile 4 saat olması desteklenmeli. Biz atanamamış öğretmenler olarak hem kendimiz için hem siz atanmış öğretmenler için bunu istiyoruz. Lütfen sizde destek verin, yukarıda ki yorumu yapanlar için de söyleyeceğim destek vermiyorsanız köstek de olmayın BİZ BİZE YETERİZ

nightmare19' Alıntı:
"lab yok, kitap yok, ders 4 saat, ne ala,
hani olacağıda yok ama,
istemiyorum arkadaş"

Hocam ben zaten yorumumda özellikle söyledim atanmış herkes 4 saat olmasını istemiyor diye bir şey yok zaten ben hala çoğu arkadaşımın ders saati yetmediği için yada btr için farklı okullara gittiğini de duyuyorum görüyorum. Benim lafım yukarıdaki yorumu yapanlara. Yani kimse istemiyor demişsiniz ya bunu o yüzden yazdım yoksa kimseyi zan altında bırakmak istemem. Ama yukarıda ki gibi yorumları okuyunca çok sinirim bozuluyor. Geçen sene mayıstan önce de lab yoktu yada kötüydü ne değişti de şimdi 4 saat olmasın oldu. madem lab yok kitap yok bilişim dersini komple kaldıralım bu mudur yani? Yoksa 2 saat olsun ben param yatsın bana 4 saate çıkararak daha fazla iş çıkarmasınlar mı? Yapmayın arkadaşlar herkes emeğinin karşılığını bir şekilde alır. Eğer 4 saat olursa her okula bir bilişimci atanacak ve btr olunacaksa da her bilişimci okulunda btr olacak yani başka okullara koşturma derdi kalmayacak. Lab olmazsa tabiki sıkıntı çıkar kitap olmazsa düzen olmaz bunların elbet olması için çabalamalıyız hatta her okula bir bilişim öğretmeniyle sesimiz daha gür çıkarmalıyız. Sırf bu yüzden bile 4 saat olması desteklenmeli. Biz atanamamış öğretmenler olarak hem kendimiz için hem siz atanmış öğretmenler için bunu istiyoruz. Lütfen sizde destek verin, yukarıda ki yorumu yapanlar için de söyleyeceğim destek vermiyorsanız köstek de olmayın BİZ BİZE YETERİZ

:+1:

Geri