Bilişim Teknolojileri Dersi 7 ve 8' de de zorunlu mu oluyor?

Kodla Büyü
bu kadarıda fazla arkadaşlar. utanmasak 1-12 arasını zorunlu yapacaz. hem olmayan bilgisayarla- ekipmanlamı zorunlu olacak. yeter işte 5 ve 6 lar da 2 şer saat. yani ben yetmez ama evetçilerden değilim :mrgreen:

zorunlu olursa okuldaki bilgisayar öğretmeni sayısı kadar bilgisayar labaratuarı olsun o zaman :? :P

bence 7-8de seçmeli olması mantıklı, zaten 5-6da zorunlu olarak alıyorlar dersi.. 7-8den ziyade keşke ilkokulda da zorunlu olsa 2den itibaren..çocuk 5.sınıfa gelene kadar en azından bişeyler öğrenmiş olsa. özellkle benim gibi köy kasaba okullarında çalışan arkadaşlar yaşıyorlardır belki bu sorunu, ben ortaokul öğretmeniyim ama sınıfım ilkokulda olduğundan tenefüslerde ilkokul öğrencileri kullanıyor bilgisayarları ve onların saçmalıklarını gördükçe yok artık diyorum, benim tenefüste onu öyle yapma şöyle yap filan dememle olmaz ki, bilgisayarların düğmeye basılarak kapatılmayacağını daha yeni yeni öğrendiler.. bu iş temelden gelmeli yani sadece 5-6yla olmaz..

hilmiki' Alıntı:
Bakın buradan açıkça söylüyorum; bu resimdeki yazının değiştirilmemiş olduğunu ve resmi bir kaynaktan geldiğini varsayarsak!, o karara dayanarak böyle bir yorum yapan her kim ise o grup başkanlığındaki koltuğunu hak etmiyor! "Kademeli geçişten" bu youmu yapıyorsa... Helal olsun ya, başka bir şey demiyorum. Diyemiyorum, 657 müsaade etmiyor.
Bu "7 ve 8. sınıflarda kademeli geçişe göre zorunlu mu olacak?" konusu forumda daha önce onlarca kez tartışıldı. Mevcut resmi çizelgelere göre net olarak hayır olmayacak diyorum. Aksini iddia eden varsa da cevap yazmayacağım artık. Böyle bir çalışma vardır, çizelge değişecektir, vs. onları bilmem. Şu anki mevcut duruma göre cevap hayır. Bunları yazarken zorunlu olmasını istemiyorum gibi bir algı olmasın, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda bu dersin zorunlu olmasını ve BT sınıflarının 5-7 yılda bir mutlaka yenilenmesini her zaman belirtirim.

Ortaokulu bilmem ama liselerde en azından bir kere alınma zorunluluğu olan 2 saat ders gelse çok iyi olacak.. Gerek idarecilik gerek liselerdeki norm sorunun giderilmesi, gerekse ortaöğretim kurumlarının da rotasyonumuzda aktif yer alması açısından önemli.

unknownrealmman' Alıntı:
hilmiki' Alıntı:
Bakın buradan açıkça söylüyorum; bu resimdeki yazının değiştirilmemiş olduğunu ve resmi bir kaynaktan geldiğini varsayarsak!, o karara dayanarak böyle bir yorum yapan her kim ise o grup başkanlığındaki koltuğunu hak etmiyor! "Kademeli geçişten" bu youmu yapıyorsa... Helal olsun ya, başka bir şey demiyorum. Diyemiyorum, 657 müsaade etmiyor.
Bu "7 ve 8. sınıflarda kademeli geçişe göre zorunlu mu olacak?" konusu forumda daha önce onlarca kez tartışıldı. Mevcut resmi çizelgelere göre net olarak hayır olmayacak diyorum. Aksini iddia eden varsa da cevap yazmayacağım artık. Böyle bir çalışma vardır, çizelge değişecektir, vs. onları bilmem. Şu anki mevcut duruma göre cevap hayır. Bunları yazarken zorunlu olmasını istemiyorum gibi bir algı olmasın, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda bu dersin zorunlu olmasını ve BT sınıflarının 5-7 yılda bir mutlaka yenilenmesini her zaman belirtirim.
mevcut durum aynen böyle

faruk8542' Alıntı:
bu kadarıda fazla arkadaşlar. utanmasak 1-12 arasını zorunlu yapacaz. hem olmayan bilgisayarla- ekipmanlamı zorunlu olacak. yeter işte 5 ve 6 lar da 2 şer saat. yani ben yetmez ama evetçilerden değilim :mrgreen:
hocam neyden utanıyorsun bilişim çağında bilişim dersinin zorunluluğundan mı? yapmayın lütfen sizde böyle derseniz artık.

shemonster' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:
hocam neyden utanıyorsun bilişim çağında bilişim dersinin zorunluluğundan mı? yapmayın lütfen sizde böyle derseniz artık.
ben o mail i gönderenin o ttk çizelgesini anladığını veya düzgün yorumladığını düşünmüyorum. yakında tekzip yazısınıda yayınlarlar. geçen seneden bu yana biilişim dersi konusunda bimere şikayetler azalınca, kimse norm flan demeyeince, ortamı hareketlensin diye yapılan asparagas haberler bunlar. zaten 5 ve 6 lardaki zorunlu olayıda baskıdan ve bt öğretmenlerinin norm sorunundan dolayı oldu. demişti dersiniz.

Bize gelen müfettiş de öyle demişti, kademeli olarak 7 ve 8lerde zorunlu olacak diye de müfettiş ne kadar biliyor acaba!!!

şimdiye kadar gelecek yıl 7 lerde 2 saat seçmeli olunacak diyordu ne oldu da 2 saat zorunlu olacak denilmeye başladı ayrıca 7 ve 8 lerde zorunlu olmasını bende çok isterim.

yapılan yorumlarda sanki olmasın diye bir algı var, yapmazlar mı diyorsunuz acaba ben anlayamadım..

Bence seneye ttkb yeni haftalik ders cizelgesi yayinlayacak ve 7 lerde zorunlu olacak diger sene de 8. Sınıflar

hilmiki' Alıntı:
yapılan yorumlarda sanki olmasın diye bir algı var, yapmazlar mı diyorsunuz acaba ben anlayamadım..
olması değil sevgili hocam mevcut çizelgeye göre şuan ki yorumu söylüyor arkadaşlar ama inşaallah zorunlu olur 7 ve 8 lerde herkesin ümidi bu şekilde

Geri