Bilişim Teknolojileri Dersi 7 ve 8' de de zorunlu mu oluyor?

Kodla Büyü
arkadaşlar zaten bt dersi sadece 5 ve 6 larda zorunlu oldu denmedi. 5 ve 6 larda kademeli zorunlu oldu.

arkadaşlar ben o genelgeyi sözü geçen e-posta daki gibi algılamıştım ilk yayınlandığı zaman. yani "2014-2015 yılından itibaren 5,6, ve 7. sınıflarda zorunlu olurken, 2015-2016 yılından itibaren de 5,6,7,8.sınıflarda yani ortaokulun tüm kademelerinde zorunlu olacak" şeklinde.
gerçi bizim ülkede yönetmelikler, genelgeler yorumlarla uygulanıyor. e bunda da haksız değiller hani.açık açık yazmıyorlar genelgeyi sonra da ha bire açıklama adı altında yazılar yayınlamak zorunda kalıyorlar.yani bu site kullanıcılarının yazdığı yorum mesajlarına hiç şaşırmıyorum, hak bile veriyorum. :lol:

ben kademeli zorunlu olduğu için anadolu lisesine tayin istedim.dediğiniz gibi olsaydı ortaokulda kalmaya devam ederdim.kademeli zorunlulukla önümüzdeki 3 yıl tayinlerimiz rahat oalcak diye düşündüm.hata mı ettim acaba :cry:

peki 7-8 lerde zorunlu olunca 1 saat mi ders olacak 2 sat mi ? bu sene seçmei olarak 7-8 lere 1 er saat seçildi ders

bence bu maili yazan arkadaşın kendi yorumlaması olmuş. keşke dediği gibi olsa söylediği tarihli kararda net bir şekilde anlaşılıyor ki 7 ve 8 lerde 2 şer saat seçmeli kademeli olarak.

hastasıyız dede' Alıntı:
gezegen10' Alıntı:
gerçeklik payı yüksek kademeli olarak diyo resmi yazıda da
resmi yazıda 7-8 lerde 2 saat seçmeli diyor hocam geçiş kademeli olacak ama,geçişten sonra 2 saat seçmeli olacak.
Katılıyorum hocam, öğretim programı ve çizelge kademeli olarak geçecek, yani bu yıl 7 ve 8 lerde seçmeli 1 saatti, seneye 7 lerde seçmeli 2 saat olacak, 8 ler yine seçmeli 1 saat olacak şeklinde anladım kurul kararını.

svbarut' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:
bence bu maili yazan arkadaşın kendi yorumlaması olmuş. keşke dediği gibi olsa söylediği tarihli kararda net bir şekilde anlaşılıyor ki 7 ve 8 lerde 2 şer saat seçmeli kademeli olarak.
7 ve 8 lerde seçmeli kademeli olmak nasıl bi şeydir hocam ben NET anlayamadım da. :)
ben anlatayım hocam bu sene 7 ve 8 lerde 1 saat seçmeli. Önümüzdeki yıl 7 lere 2 saat seçmeli, 8 ler gene 1 saat eski öğretim programına göre seçmeli, sonraki sene 8 lerde de 2 saat seçmeli oılacak.

[/quote="ben anlatayım hocam bu sene 7 ve 8 lerde 1 saat seçmeli. Önümüzdeki yıl 7 lere 2 saat seçmeli, 8 ler gene 1 saat eski öğretim programına göre seçmeli, sonraki sene 8 lerde de 2 saat seçmeli oılacak.[/quote]
hocam Mayıs 2013 te değiştirilip yayınlanan haftalık ders çizelgesine göre 7 ve 8 lerde zaten 2 saat görünüyor.kademeli seçmeli yorumunu ilk defa sizden duyuyorum.

Ya olay basit su anki cizelgeye gore tamam seneye secmeli 7 ve 8
Ama ben diyorum ki seneye çizelge yeniden değişecek ve 7 lerde de zorunlu olacak bir sonraki sene yine cizelge değişecek ve tüm sınıflarda zorunlu olacak

konuyu hortlatayım bari :)
ilgili sitede bahsi geçen resmi yazı hala ortada yok değil mi?

Zorunlu olsun. Boşeverin kitabı falan. Zorunlu olunca çok daha zevkli ders işleniyor. Öğrencileri güdülemek daha kolaay oluyor.

oyungezer' Alıntı:
Zorunlu olsun. Boşeverin kitabı falan. Zorunlu olunca çok daha zevkli ders işleniyor. Öğrencileri güdülemek daha kolaay oluyor.

Aynen hocama katılıyorum. Dersler seçmeli olunca öğrenci sallamıyor oyuna yükleniyor. Zorla ders dinletiyorsun. Ama ders zorunlu olunca sınavda cıkacak iyi dinleyin zayıf düşer karnenize deyince dinliyorlar.

bu twt paylaşılmıştı

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    18.4 KB · Görüntüleme: 335
http://ttkb.meb.gov.tr/www/haftalik-ders-cizelgeleri/kategori/7 adresindeki
İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin Ortaokul Kısmında Değişiklik Yapılması linkine tıklayın. Burada ders çizelgeleri var. Bu çizelge bu yıl 5. ve 6. sınıflarda uygulanıyor. Seneye 5,6,7. sınıflarda bir sonraki sene tüm sınıflarda uygulanacak. Kademeli denmesinin sebebi budur. Bir değişiklik olmaz ise bu çizelge uygulanacaktır. Bu şekilde Bilişim Teknolojiler dersi sadece 5. ve 6. sınıflarda zorunludur.

Ne hikmettir 7 sınıflarda bir 1 saat oldu lafı dolaşıyor. Bugün müdür yardımcısına gittim hocam 7lerde kaç saat ders var diye. 7-8 kişi seçti onlardan bir sınıf oluşturcaz birde birer saat verecez her sınıftan (7 ler 3 şube). hocam o 1 saatleri neye göre vereceksiniz diyorum ayarlayacağız diyor. Çizelgede anlatmaya çalıştım olmadı müdür yardımcısı beni anlamadı sanıyor tekrar anlatıyor baktım olmadı tamam hocam dedim çıktım odadan.

Geri