hocam not tutacaklar. 60 yapraklı defter aldırıp her dersin konusunu yazdıracağız. Matematik dersi gibi olacak.
Zümre toplantıları bu tür soruların açıklığa kavuşturulması ve kararların bütünlük içinde alınması içindir hocam. Zümre toplantısınızda iki uygulama sınavı olarak karar alırsanız kimse birşey diyemez Çünkü İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 35.madde haftada 2 saatlik ders için en az 2 "sınav" demiş. 36.madde de olayı detaylandırmış. Yani sınavın türü konusunda bir kısıtlama yok. Siz dilerseniz uygulama yapın, dilerseniz klasik/çoktan seçmeli yapın. Önemli olan öğrencilerin uygulama sınav ürünlerini 5 yıl boyunca saklamanız ve yıl sonunda ders kesim raporunuzun ekine bir CD ile iliştirip idareye teslim etmeniz.rock' Alıntı:Yeni başlık açmak istemedim buradan sorayım.
Sınavda belkide kısayol simgelerini falan da çizip görevini sormamız gerekecek. Bazı konulardan test bile yapmak zor. Öğrencilere simgeleri falan çizdiremeyeceğimizden fotokopi falan dağıtmak gerek. Yani ellerinde materyal olması lazım. Sorum şu, 2 sınavı da uygulama olarak yapsak nasıl olur. Örneğin wordde verilen bir metni istediğimiz bir biçime sokması gibi. Bu da yetmezse belki teorik konularda vardır. Ek olarak test de yine word olarak yapılamazmı. 2 ders olduğu için bir ders sınıfın yarısı kendi sınıflarında bekler. Mesela 2 sayfalık bi word belgesi yolladık öğrencilere . birinci sayfada metin var onu kenarlık gölgelendirme paragraf vs. ayarlamalarını istedik. 2. sayfa da da test ve açık uçlu sorular var onları cevaplayacaklar? Ya da excel konusu diyelim formülleri uygulayacaklar? Özetle BT sınıfı olanların 2 sınavı da PC üstünde uygulamalı yapmasına ve CD de saklamasına yönetmelik olarak bir engel var mı?
ozlem22' Alıntı:günlük plan da mı yapıcaz of ya nedir bu işkence...
üstad ben de buna benzer bir plan hazırlamayı düşünüyorum 5 ve 6 lar için. ikisine de aynı planı uygulamayı düşünüyorum çünkü geçen sene tüm 5. sınıflar bu dersi görmedi. acaba bi sorun olur mu yeni bty dersi programı açısından.sadoo_' Alıntı:donanım, metin belgesi,paint,word,powerpoint,excel,internet kullanımı..
yesimk06' Alıntı:2013-2014 eğitim öğretim dönemi için ders kitabı çalışmaları var mı acaba? bilen arkadaşlar var mı?
Arkadaşlar donanım,işletim sistemi,word,powerpoint,excel anlatsak bi problem olur mu. Birde 5 ve 6 lara aynı planı uygulasak olur mu. yarın plan ve zümreyi teslim etmem gerek idareye.halaçoğlu' Alıntı:5 ve 6 lara bu planı uygulasam sorun olur mu
Yeni kitap örneği yok maalesef. (Yayın evlerinin sitelerine de baktım.)akbilonline' Alıntı:kitap örneğini nereden bulabiliriz