Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

Kodla Büyü

whitetiger0006

Seçkin Üye
Seçkin Üye
2012-2013 eğitim öğretim yılında dersimiz seçmeli ve 2 saat diye haber sitelerinde habire dolaşıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar tam olarak ne olduğunu açıklasa çok güzel olacak .

Hocam sandalye kapma yarışmasını bilirsiniz. Toplamda 6-8 saat kadar seçmeli ders olacak. İçerisinde yazılım da dahil bir sürü ders var. Bu derslerinin tümünün öğretmeni olan okullarda herkes kendi dersini seçtirmek isteyecektir. Ama yarışmadaki gibi en az birisi boşta kalacaktır . Dersin zorunlu seçmeli olması ya da BT öğretmenlerine yeni norm düzenlemesi yapılmadığı sürece sıkıntılarımız devam edecek.
Yarın başlayacak norm güncellemelerinin ayrıntıları ve henüz açıklanmaya ders çizelgeleri bir netleşsin. Mecburen bekleyeceğiz.

valla bizim din öğretmeni diyo ki kuran seçilecek, peygamberin hayatı seçilecek, ben de dedim ki hoopp hoca benim dersim ne olucak filan tatlı bi atışma oldu aramızda.. komediye döndü valla iyice :D

Arkadaşlar istisnalar hariç çoğu okulda bilişim ders saatinin artacağını düşünüyorum. Formatörle görevlendirilenler de en fazla 10 saat derse girerse geri kalan saatler formatör olmak istemeyen arkadaşlarımıza yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. Ama tabi dediğiniz gibi normların güzelce netleşmesi gerek.

teknoloji tasarım dersinin de emaresi yok son bilgilere göre değil mi? seçmeli ders olan ders öğretmenleri birbirine düşmez inş :roll:

designbote' Alıntı:
ders 2 saat mi 1 saat mi olacak? 2 farklı bilgi dolaşıyor da.

Arkadaşlar şu sıralar idareciler elindeki öğretmen kadrosuna göre haftalık ders saati oluşturuyor ve buna göre norm bilgisi göndermeye hazırlanıyorlar. Benim müdürüm her sınıfa 1 saat olarak yazdı. 5-6-7-8 'de 4'er şubeden 16 saat ders çıkıyor yeni hesaba göre. Fakat her okulda aynı olur mu bilemiyorum.

Karne notu olup olmayacağını bilmiyorum. Fakat olursa iyi olur bence. Ne ders işleniyor, ne de oyun oynanıyor ne yaparsam yapayım çocuklar sıkılıyor ve yaramazlık yapıyorlar. Hiç olmazsa karne notu olursa biraz daha iyi ders anlatabilirim.

:idea: Türkiye'nin her okulundaki bütün öğrenciler seçmeli dersler hakkında bilgilendirilse ve de her öğrenci kendi hür iradesi ile bu seçmeli dersini belirlese keşke.

Notla değerlendirmeli ve zorunlu da olsa bu sınıf mevcutları ile 7-8 lerde ders işlemek işkence olur. 5-6 lara 2 şer saat koysalar daha verimli geçecektir.

Her zamanki gibi işimiz idarecilere kalmış. Arası idareyle iyi olan dersini seçtirir. kötü olan ne olcak? Yine belirsizlik . Allah bizi bu hale getirenlerin tez elden belasını versin :verymad: :verymad: :verymad:

bu ders saati 2 saat diyenler nereden uydurdu ya, kendimiz uydurup kendimiz inanıyoruz arkadaşlar yapmayın allah aşkına ya.

değerli öğretmen arkadaşlarım. daha taslak yayınlandı. taslakda dediğine göre seçmeli ders saati 8 ders ve en az 4 farklı ders seçilecek diyor. bu durumda bizim dersimiz en az 1 saat ve en fazla da 5 saat seçilebilir. ancak bakanlığın dersimize karşı yaptığı yorumlara bakılırsa bt dersi haftada ancak 1-2 saat seçilebilir. gönül isterki dersimiz zorunlu olsun ancak müzik, görsel sanatlar, beden gibi dersler seçmeli olmaya başladığı bir dönemde bizim dersimiz zorunlu olması biraz hayalgörmek gibi oluyor.

okullarda tahmini 15 saate kadar ders olur-3 aşağı 5 yukarı- zaten 15 saate kadar formatör girmesi gerekiyo sonrasında da ek ders için akşam 5 e kadar bekleriz.yani bu saatten sonra derslerin geri gelmeesinin bizim için en iyi sonucu-en iyimser halimle konuşuyorum- sadece norm oluşturur tayinimizi kolaylaştırır yoksa eski popülaritemiz bitti arkadaşlar ve derslerin geri gelmesi bizim yükümüzü arttırmaktan başka işe yaramaz.

ilyas33' Alıntı:
okullarda tahmini 15 saate kadar ders olur-3 aşağı 5 yukarı- zaten 15 saate kadar formatör girmesi gerekiyo sonrasında da ek ders için akşam 5 e kadar bekleriz.yani bu saatten sonra derslerin geri gelmeesinin bizim için en iyi sonucu-en iyimser halimle konuşuyorum- sadece norm oluşturur tayinimizi kolaylaştırır yoksa eski popülaritemiz bitti arkadaşlar ve derslerin geri gelmesi bizim yükümüzü arttırmaktan başka işe yaramaz.
ne alaka hocam formatörlük için 6 saat ders yeter yükümüzü neden arttırıyormuş dersler onuda anlamadım. formatörlük yapmazsın gör bakalım yük mük kalıyormu. 15 kilo ya düşersin alimalallah. :)

ders saati 4 saat bile olsa zorunlu olmadıktan sonra, okulda bilişim öğretmeni de yoksa ve ders seçilmemişse tayin döneminde neye göre norm verecekler? bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar fatih projesi kapsamında geçen hafta yalovada kurstaydık. Kurs eğitmeni Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde tüm okul formatörlerinden sorumlu kurs hocamız seneye bilgisayar ve yazılım diye haftada 2 saat seçmeli ders olacağını söyledi...

sadece susarak' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
ne alaka hocam formatörlük için 6 saat ders yeter yükümüzü neden arttırıyormuş dersler onuda anlamadım. formatörlük yapmazsın gör bakalım yük mük kalıyormu. 15 kilo ya düşersin alimalallah. :)
hocam yakın tarihte görevlendirme esaslarını okumamışsın sanırım en son 15 saate kadar çıktı girmemiz gereken mecburi ders saati.şöyle yazar:"Formatör öğretmenin en fazla maaş karşılığı derse girmesi dolduramıyor ise kalan zzamanı formatör olarak tamamlaması..."

okullarda şu an normlar güncelleniyor. Yeni ders çizelgesi de olmadığına göre eski sisteme göre normlar güncellenecek gibi. Bakalım ne olacağız :?

Hocalarım bu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi sadece ilköğretimler için mi geçerli yoksa liseler de dahil mi acaba.Gerçi böyle bir ders olup olmadığı bile meçhul ama! Bizim okulda da dersler eski sisteme göre seçildi ve yine norm fazlası.

sayın hocam yazılım dersi olsa ne değişecek? 40-50 ögrenciye 15-20 bilgisayarlı atölyede ne verebileceksin?

yazılım dersi için sınıflar guruplara bölünmeli. her gurubun öğretmenide ayrı olmalı ve ayrı atölyelerde olmalı. değilse çok verimli olacagını sanmıyorum.

bizim branşın bir anda popüler olup havasının sönmesinin sebebi bu aslında. Altyapı hazır olmadan bizi koydular ortaya ondan sonrada bilgisayar=oyun onuda her öğrenci biliyor zaten dediler. netice olarakta bilişim dersi ve öğretmeni gereksiz sonucu çıktı ortaya.

bence birilerinin bir an önce bu durumu değerlendirip yazılım dersinin altyapısını ( her okula en az 2 atölye ve 2 bilişim öğretmeni) oluşturmalı. değilse bu dersin neticesi de aynı olur ve herkes yazılım dersini oyun dersine çevirir sorada zaten yazlımcı gerek yok denir ve çıkılır.

mesleğimizin sorunu altyapıdır arkadaşlar. bence bunu birilerine anlatmamız, izah etmemiz gerek. altyapısı olmayan okullarda altyapısı oluşana kadar bu dersi okutmamalı. okutmaya kalkarlarsa branşımıza bir balta daha vurulmuş olur.

warmı yenı bı haber aceba bızım mudur cıldırıo normaları ıstıyorlar ama neye gore scıcem fılan :D

bugün kurul toplantısında okul müdürü "Bilgisayar dersleri kaldırıyor bt sınıfını kapatacaz" dedi.
Hadi buyur burdan yak. bilgisayarlarda sınıflara dağıtılacakmış.
İşte bizim değerimiz bu okul idaresinin keyfine bağlı.
seçmeli yazılım gelse nolur siz dua edinde 1 saat bilgisayar seçsinler.

Hacker' Alıntı:
sayın hocam yazılım dersi olsa ne değişecek? 40-50 ögrenciye 15-20 bilgisayarlı atölyede ne verebileceksin?

yazılım dersi için sınıflar guruplara bölünmeli. her gurubun öğretmenide ayrı olmalı ve ayrı atölyelerde olmalı. değilse çok verimli olacagını sanmıyorum.
hocam bende bu tarz konular açıldığında birçok kez bunu söyledim. Çünkü bu durumu yaşadım, gördüm ki 40 öğrenci 15 bilgisayar ile 2 saat ders işlemek diye birşey yok, o ders işlemek değil tabiri caizse çobanlık yapmak gibi.

Geri