2012-2013 eğitim öğretim yılında dersimiz seçmeli ve 2 saat diye haber sitelerinde habire dolaşıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar tam olarak ne olduğunu açıklasa çok güzel olacak .
designbote' Alıntı:ders 2 saat mi 1 saat mi olacak? 2 farklı bilgi dolaşıyor da.
ne alaka hocam formatörlük için 6 saat ders yeter yükümüzü neden arttırıyormuş dersler onuda anlamadım. formatörlük yapmazsın gör bakalım yük mük kalıyormu. 15 kilo ya düşersin alimalallah.ilyas33' Alıntı:okullarda tahmini 15 saate kadar ders olur-3 aşağı 5 yukarı- zaten 15 saate kadar formatör girmesi gerekiyo sonrasında da ek ders için akşam 5 e kadar bekleriz.yani bu saatten sonra derslerin geri gelmeesinin bizim için en iyi sonucu-en iyimser halimle konuşuyorum- sadece norm oluşturur tayinimizi kolaylaştırır yoksa eski popülaritemiz bitti arkadaşlar ve derslerin geri gelmesi bizim yükümüzü arttırmaktan başka işe yaramaz.
hocam yakın tarihte görevlendirme esaslarını okumamışsın sanırım en son 15 saate kadar çıktı girmemiz gereken mecburi ders saati.şöyle yazar:"Formatör öğretmenin en fazla maaş karşılığı derse girmesi dolduramıyor ise kalan zzamanı formatör olarak tamamlaması..."sadece susarak' Alıntı:ne alaka hocam formatörlük için 6 saat ders yeter yükümüzü neden arttırıyormuş dersler onuda anlamadım. formatörlük yapmazsın gör bakalım yük mük kalıyormu. 15 kilo ya düşersin alimalallah.ilyas33' Alıntı:okullarda tahmini 15 saate kadar ders olur-3 aşağı 5 yukarı- zaten 15 saate kadar formatör girmesi gerekiyo sonrasında da ek ders için akşam 5 e kadar bekleriz.yani bu saatten sonra derslerin geri gelmeesinin bizim için en iyi sonucu-en iyimser halimle konuşuyorum- sadece norm oluşturur tayinimizi kolaylaştırır yoksa eski popülaritemiz bitti arkadaşlar ve derslerin geri gelmesi bizim yükümüzü arttırmaktan başka işe yaramaz.
hocam bende bu tarz konular açıldığında birçok kez bunu söyledim. Çünkü bu durumu yaşadım, gördüm ki 40 öğrenci 15 bilgisayar ile 2 saat ders işlemek diye birşey yok, o ders işlemek değil tabiri caizse çobanlık yapmak gibi.Hacker' Alıntı:sayın hocam yazılım dersi olsa ne değişecek? 40-50 ögrenciye 15-20 bilgisayarlı atölyede ne verebileceksin?
yazılım dersi için sınıflar guruplara bölünmeli. her gurubun öğretmenide ayrı olmalı ve ayrı atölyelerde olmalı. değilse çok verimli olacagını sanmıyorum.