Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

Kodla Büyü
Arkadaşlar talim terbiye kurulu başkanı aynı şu ifadeleri kullanmıştı. öğrenciler artık bilgisayara hakim olarak geliyor bu yüzden seçmeli derslerin arasına bilişim teknolojileri ve yazılım dersini koydukki türkiyede yazılım alanında gelecek nesil yetiştirilebilsin. cnn türkte. bu demece göre ders kesin

ayrıca seçmeli derslerin toplamda 8 saat olduğu ve herbirinin ikişer saat oldu söylendi. seçmeli ders en fazla 4 saat olarak seçilebilecek dendi.

şimdi benim tahminime göre her okulda 2 saat Kuran 2 saat Efendimiz (s.a.v) hayatı dersi, ve 2 saatte bilişim ve yazılım cepte gibi. çünkü bütün idareciler bilgisayar öğretmenin olmadığından şikayetçi ististanalar hariç. diğer 2 saat derste matematik alanında seçmeli olabilir. tabi bu tahminime göre. bu durum büyük ihtimallle böyle olacak ve 5-8 arası olduğu içinde norm sorunu çözülmüş olacak.

ama burada netliğe kavuşmayan bir şey var. kimisi seçmeli dersler daha 5 ve 9 larda olacak diğerlerine olmayacak, kademeli olacak diyor; kimisi bu seneden geçerli olacak diyor. ayrıca seçmeli dersler lisedeki gibi her sınıfta bir kereye mahsusmu seçilecek yoksa sınıf sınf kademe kademe olacakmı buda net değil. bunuda önümüzdeki 1 ay içinde net olarak görmüş olacağız

Arkadaşlar kaçırdığımız bir nokta var. Bu yıl yeni program sadece 1.5. ve 9. sınıflara uygulanıyor. Yani 5 ten 6. sınıfa geçen bir öğrenci eski programa göre devam edecek. Burada güzel güzel yorumlar yapıp daha sonra milleti hayal kırıklığına uğratmanın mantığı yok. Çok güzel gelişmeler gibi gösteriyoruz en ufak bir gelişmeyi durum bundan ibaret. Sonuç olarak Formatörlük devam eder. Bunun yanında seçmeli ders öğrencilerin insiyatifine bırakıldığı için seçilir; fakat ben sizlere şunu da söylemek isterim. İlköğretimde veli, okul müdürü ve diğer öğretmenler çocukları bilişim ve yazılıma yönlendirmez. ZATEN EVDE BİLGİSAYARLARI VAR. Ne gerek var diyecekler. Ayrıca masaüstü bilgisayarlar yerine çocuklarda tablet olacak. Ne kadar anlatırsan anlat uygulamada yine eksiklikler olacak ve kısa süre içerisinde bilişime gerek yok diyeceğiz. Çünkü yazılımlar zaten birileri tarafından üretiliyor. Satın almak varken üretmek neyimize. Saygılarımla.

seneye derslerin dağılımı hocalarım

Ekli dosyalar

• ddd.jpg
    ddd.jpg
    203.5 KB · Görüntüleme: 587
@atungad hocam

Bu tabloyu nerden aldınız, gayriresmi galiba, Meb yayınlamadı daha birşey dimi?

1-5- ve 9. sınıflarda değişiklik olacak yazıyor. o zaman 5 . sınıflarda dersimiz seçilirse 2 saat 6-7-8 eski sistem 1 saat mi olacak ? ben böyle bir şey anladım ama norm bu saçmalıklar içinde nasıl olacak nasıl il dışı tayinler için norm verilecek anlamadım...:)

amip33' Alıntı:
@atungad hocam

Bu tabloyu nerden aldınız, gayriresmi galiba, Meb yayınlamadı daha birşey dimi?

Hocam facede teknoloji tasarımcılar taslak diye yayınlamışlar. Bende burda paylaştım. Ordada zaten bu imkansız deniliyor. Ortaya atılmış yani mebin resmi çizelgesi değil arkadaşlar.

Yine seçmeli %90
Bu ne arkadaş, bizim ömrümüz milletin ağzına bakarak mı geçecek böyle.

ayazoglu' Alıntı:
@atungad

7 ve 8. sınıf toplam ders sayısı 29

seçmeliler en az 2 nasıl olca hata var :)
Seçmeli derslerden toplam 8 saat seçilecek yani o da 4 ders oluyor ve ayrıca seneye 7. ve 8. sınıflar haftada 30 değil 37 saat ders alacaklar. Yeni sistemin böyle olacağını bakan kendi açıklamıştı e-konferansın ilk gününde...

Ders seçmeli olduktan, formatörlük saçmalığı devam ettikten sonra hiçbirşey düzelmez..

Ders seçmeli o kesin, formatörlük belki iptal edilir diye umuyordum o da olmadı. Konuların hepsi aynen devam edecektir.

ayazoglu' Alıntı:
@boteakif

Haftada 37 saat ders nasıl bir mantık ! Yanlış bilgi olsa gerek.
Bugün okulda toplantı yapıldı okul müdürümüz de 37 saat olacağını her gün 7şer saat ve haftada iki gün de 8er saat olacağını söyledi. Saygılar...
Not: 7. ve 8. sınıflarda 37 saat 5ler ve 6lar da 30 dan fazla ama tam olarak kaçtı onu hatırlamıyorum

iyide geçişler kademeli olacak 7 ve 8 lerde 37 olması şimdilik mümkün değil sayın hocalarım değişiklik 1,5 ve 9. sınıflarda olacak diğer sınıflar aynen devam. Müdürler nasıl bilmez bunu ilginç

Geri