Bilişimin geleceği!!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

abdal

Üye
Zümrelerim sizce BİLİŞİMİN kaderi ne olacak ? Hep istenmeyen üvey evlat muamelesi nereye kadar? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Türkiye de bu kafalar degismez, dolayisi ile bilisiminde bir gelecegi olacagini sanmiyorum. Gerci boyle giderse bu ulkeninde cok uzak bir gelecegi olmayacak bana gore. velhasil yasamak icin ya bransimizi ya da cografyamizi degistirmeliyiz.

Teknoloji çağında bilişimin değerinin bilinmemesi olanaksız! Bilen bilmeyen; mahalledeki bakkal amca, manavı, öğrencisi, esnafı,okuyanı, okumayanı bu işin farkındayken, sistemin tam tersine işlemesine anlam veremiyorum. Çılgınlar gibi enson çıkan teknolojiye delice paralar savuruyoruz halbuki !!!! Ama bilişimi eğitimde bir türlü oturtamadık herkesimiyle!

abdal' Alıntı:
Teknoloji çağında bilişimin değerinin bilinmemesi olanaksız! Bilen bilmeyen; mahalledeki bakkal amca, manavı, öğrencisi, esnafı,okuyanı, okumayanı bu işin farkındayken, sistemin tam tersine işlemesine anlam veremiyorum. Çılgınlar gibi enson çıkan teknolojiye delice paralar savuruyoruz halbuki !!!! Ama bilişimi eğitimde bir türlü oturtamadık herkesimiyle!

henuz 30lu yaslarda olmalarina ragmen kendisi outlookda gonder al a basmaktan aciz, eokulu yer imi olarak ekleyemeyen meslektaslarimiz cocuklar her seyi biliyor yav bilgisayarda diye bos bos konusabiliyorlar. halbuki cocuklarin tek bildigi facebook ve oyun... nedense millette bizim cocuk biliyor havasi var. ulan ozaman cocuklar okula gidene kadar turkce konusmayi da ogreniyor ne diye universitede bile turkce dersi koyuyorsun diyince cevap veremiyorlar genelde.

Bilişim öğretmenlerinin de bilişimle ilgili pek bir şey bildiği söylenemez hani. Fakat bu bilişim öğretmenlerinden ziyade sistemle alakalı bir durum. Yani alanında uzmanlaşma diye bir şey yok. Bilgisayarcı diye tabir ediliyor. Müfredatta onlarca farklı alan dersi var ve bilişim öğretmeni bunların hepsini bilmek zorunda bırakılıyor. Dolayısıyla işler yarım kalıyor. Her şeyi bilirim diyen hiçbir şey bilmez. Diyeceğim o ki hem öğrenci için hem öğretmen için en iyisi bir alan belirlenmesi ve sadece o alanla ilgili eğitimin verilmesidir. (Web tasarım ve programlama alanında teknik resim dersinin ne işi var.)

Haklisiniz fakat kendi adima konusayim lise duzeyinde verilebilecek, bilgisayar ile alakali hic bilmedigim herhangi bir dersi, bir onceki aksam calisirsam ertesi gun verebilirim. Bu yatkinlikla alakalidir bana gore, cok verimli olmayabilir ama ogrencinin ufkunu acacak kadar is gorur. Diger yandan asil sorun fakulteden mezun olurken bir programi bile kuramayan, bitirme projesindeki kodlamayi kendisi yapmamis arkadaslarimdir. O kadar cok var ki piyasada bunlardan.

BBNET
Geri