Bill Gates: Fatih Projesi başarısız olur...

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Microsoft'un patronu Gates'e göre Fatih Projesi gibi eğitim sistemleri başarısız olur.

MİCROSOFT'UN kurucusu Bill Gates, Fatih Projesi gibi içinde tablet bilgisayar bulunan eğitim sistemini 'korkunç' sözleriyle değerlendirdi. Gates, klavyesi olan bilgisayar gibi bir aracın eğitimde daha başarılı olacağına inanıyor.

Yaklaşık dört yıl önce kurucusu olduğu Dünyaca ünlü şirket Microsoft'un yönetimi bırakan Bill Gates, Washington'un köklü gazete ve haber sitesi Chronicle of Higher Education'a röportaj verdi. Gates, röportajında eğitim sistemleri ve uygulanan metodlarla ilgili konuştu. Eşi ile birlikte kurduğu Bill & Melinda Gates Vakfı aracılığıyla dünyanın dört bir yanında hayır işleri yapan Gates, izlenimlerine göre öğrencilerin eline tablet tutuşturarak yapılan eğitimin diğerlerinden daha iyi olmayacağını ifade etti. Gates, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi gibi içinde tablet bilgisayar bulunan eğitimi 'korkunç' sözleriyle yorumladı.

DENEMELER BAŞARISIZ

Röportajında Microsoft'un geçen hafta tanıttığı 'Surface' benzeri tabletlerin eğitim alanındaki kullanımını değerlendiren Gates, "Öğrencilere bir cihaz dağıtılarak yapılan denemeler gerçekten çok başarısız oldu" dedi. Gates, bu durumda bütün eğitim müfredatının ve öğretmenlerin değişmesi gerektiğini vurguladı.

KLAVYE ŞART

Gates, klavyesi olmayan bir cihazla eğitimin yürüyemeyeceğini dile getirdi. "Öğrenciler sadece okumuyor" diyen Gates, "Aynı zamanda yazı yazmak ve iletişime geçmek zorundalar. Bunları da ancak klavyesi olan bir bilgisayar ile yapabilirler" ifadesini kullandı. Gates, tabletin eğitimin ihtiyaçlarını karşılayamayacağını söyledi. Gates'e göre bilgisayarlı eğitimde çözüm klavyesi ve faresi olan PC'ler. Gates, tablet bilgisayarlar yerine öğrencilerin "yüksek etkileşimli" olması için düşük maliyetli PC'nin daha iyi bir çözüm olacağını belirtti.
http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/ ... m-korkunc-

Kim takar Bill Gates'i. Adam nerden bilcek bizim başbakanla Milli Eğitim Bakanımız kadar. Halt etmiş. Gereksiz söylem. Öne çıkma çabası. Fatih Projesini kullanarak bi yerlere gelmeye çalışıyor.

şimdi herkes projede windows kullanılmadığı için bill amcanın böyle konuştuğunu düşünecek ama ben bill amcaya katılıyorum. ister windows ister başka bir işletim sistemi kullanılsın ama bence leptop yada netbook dağıtılmalıydı. tabletlerden hiç haz etmiyorum. bende tabletlerin hedefine ulaşmayacağını düşünüyorum.ama akıllı tahtaları olumlu buluyorum.

bizde herkes bilgisayar bildiği için bil bilmiyorki ne yapsın yazık adama sayın bakanımız onada öğrenciler bil. bilipde okula geliyor bilciğim bilmiyormusun der:))))

Akıllı tahta gerçekten güzel oluyor ve kullanışlı da ama tabletlere hiç gerek yok.

Tabletler zaten ikinci planda. MEB tamamen etkileşimli tahtalara odaklanmış durumda.
Tabletler ders sırasında kullanmanın bir anlamı olduğunu sanmıyorum. Zaten şuan tabletlerde ders esnasında kullana bileceğin içerik yok denecek kadar az.Ama ders dışında etkileşimli deneyler, internet gibi bir kaynağı kullana bilem vs çok hoş
Ben fırsat bulduktaça bunu dile getiriyorum.
tabletlerin ikinci planda kalan faydası da var bence. Gelecek neslin bilişim teknolojilerini kullana bilme konusunda becerileri artmış olarak.

Bill Gates bizim çocukları amerikalılar gibi gerizekalı sanıyor. Bizim öğrenciler ki kendilerine dağıtılan tabletlerin nasıl kullanılacağını kimseden yardım almadan 5 dakikada kısa bir sürede kendi kendilerine öğrendiler.
Bu sürece olumlu katkıda bulunan, tableti yere atarak sağlamlık testi yapan müdür gibi özel insanları da unutmamak lazım. :puhaha:
Mebdekilere kalsa öğretmenlere hiç gerek yok. Öğrenciler tüm müfredatı sadece tabletten öğrenebilirler.

tablette yazilim tasarimi yapilabiliyor mu?
mesela web sitesi yapabilir miyiz?
ya da .net de bir masaüstü prg?

tablet en son kullanicinin (hicbirseyden anlamayan ya da sadece tüketen) insanlar icin yapilmis bir oyuncak

Zaten ülkemizdeki tablet dağıtımının eğitim kaygısı yok, bana oy için şekilcilik yapılacakmış gibi geliyor. Benim düşüncem sadece bu..

o taşı atan deliyi bulmuşlar ama akıllıların 33 hala kuyuda arama yapıyor,

arkadaşlar adamın Fatih'le falan alakası yok internete girip İOS ve Education yazarsanız Amerikanın hangi eyaletlerinde İOS'un ne deli uygulamalar yaptığını görürsünüz, işgüzar bir yazarda almış Bill Efendinin İOS için olan sözlerini Fatih'e uyarlamış.

Bende şu an için tablet bilgisayarın, eğitime katkısının çok az olacağı inancındayım..

tabletlerde WİNDOWS gelmediği sürece gerçekten bi işe yaramaz. not bu bill amcanın değil benim görüşüm. nedenini de söyleyeyim biz bilgisayar öğretmenlerinden bile android program tasarlamaya vakit ayırıp eğitim materyali geliştirecek kişi sayısı 2 elin parmaklarını geçmez. hevesli çok var ama yapacak insan yok. bizde bile durum buyken diğer branşları varın siz düşünün.

içerik geiştirmedikten sonra da o tabletler sadece internet tableti olarak iş görecektir...

ist_koord' Alıntı:
o taşı atan deliyi bulmuşlar ama akıllıların 33 hala kuyuda arama yapıyor,

arkadaşlar adamın Fatih'le falan alakası yok internete girip İOS ve Education yazarsanız Amerikanın hangi eyaletlerinde İOS'un ne deli uygulamalar yaptığını görürsünüz, işgüzar bir yazarda almış Bill Efendinin İOS için olan sözlerini Fatih'e uyarlamış.
:+1:
tabletlere biz değil ama çocuklar alışık...ipad iphone ellerindne düşürmedikleri aletler oldu nerdeyse...Klavyeyle yazmakla kalemle yazmak farklı şeyler klavyede herkes aynı yazar ama kalemle herkes kendi stilini oluşturur.Klavye mekanik robotlaştırır kalemle yazmak o kadar değil (teblete de kendi kalemiyle de olsa yazılabildiğine göre klavyeden iyidir)

akıllı tahtaların garanti süresi 2017 yılında bitiyor bu tarihten sonra ne olacak kurulan bilgisayar labaratuarları gibi okul aile birliklerine mi devredilecek acaba?

volkankey' Alıntı:
tablette yazilim tasarimi yapilabiliyor mu?
mesela web sitesi yapabilir miyiz?
ya da .net de bir masaüstü prg?

tablet en son kullanicinin (hicbirseyden anlamayan ya da sadece tüketen) insanlar icin yapilmis bir oyuncak

Fatih Projesinde ki tabletler bu dediklernizi niye yapsınki,
bunlar ders destek materyali hangi derste öğrenci bu işleri ypıyor ki tabletten bu yetenekler beklensin,

pardon ama sizin soru matematik 9 kitabında .net'in class mantığı anlatılıyormu gibi olmuş.

Not: Genel olarak tabletlerle ilgili gelişim amacı üretim değil içerik tüketim olduğu için gerek İOS gerekse android tabletler başarılı olmuştur.

Kaynak : Bilim ve Teknik dergisi Haziran 2012 sayısı

tabletin normal amacı içerik tüketim alanı üzerine yoğunlaşırken Fatih Projesindeki tabletten amacın tam tersi bir işlev beklemek sizin tablete yabancı olduğunuzu düşündürüyor.

alpaygunes' Alıntı:
Tabletler zaten ikinci planda. MEB tamamen etkileşimli tahtalara odaklanmış durumda.
Tabletler ders sırasında kullanmanın bir anlamı olduğunu sanmıyorum. Zaten şuan tabletlerde ders esnasında kullana bileceğin içerik yok denecek kadar az.Ama ders dışında etkileşimli deneyler, internet gibi bir kaynağı kullana bilem vs çok hoş
tabletlerin ikinci planda kalan faydası da var bence. Gelecek neslin bilişim teknolojilerini kullana bilme konusunda becerileri artmış olarak.

Alpay Hocam,
esas olan tablet değil sınıf yönetim sistemi ve bu noktada SEBİT'in dağıttığı tabletleri ve sınıf yönetim sistemlerini görmeni tavsiye ederim,
bizde pilot okullardan birine gelip tablet almayan 9'lara dağıttılar başarılı bir çalışma olmuş.

ist_koord' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:

Alpay Hocam,
esas olan tablet değil sınıf yönetim sistemi ve bu noktada SEBİT'in dağıttığı tabletleri ve sınıf yönetim sistemlerini görmeni tavsiye ederim,
bizde pilot okullardan birine gelip tablet almayan 9'lara dağıttılar başarılı bir çalışma olmuş.

Merak ettim gerçekten . umarım en kısa sürede görme fırsatımız olur.
Muahkkak oturan bir sistem yapılacak. Eksikler tespit edildi büyük oranda. Artık kime yaptırırlarsa yaptırsınlar .

tablete gerek yok bencede... çöpe atılan milyonlarca lira... akıllı tahtayada gerek yok... onun yerine süper bir PC ve Projeksiyon çok daha ucuza mal edilip kullanılabilirdi...

baynadir' Alıntı:
tablete gerek yok bencede... çöpe atılan milyonlarca lira... akıllı tahtayada gerek yok... onun yerine süper bir PC ve Projeksiyon çok daha ucuza mal edilip kullanılabilirdi...
Hocam sen projeksiyonlu bir sınıfta ders anlatmayla akıllı tahtalı bir sınıfta ders anlatmayı karşılaştrmalısn bence ...Sadece bilişim öğretmenlerine göre düşünme matematik coğrafya vs dersleri düşün....En azından herhangi bir sunu ya da videoyu gösterirken durdurup üzerinde işaretleme yapmak bile başlıbaşına bir fark yaratıyor...Projeksiyon ve pc li sınıflardaki kablo karmaşası bir yana ses sisteminin muhafazası bile ayrı bir iş....Tablet pc olmayabilir çok da lazım değil.Ama etkileşimli tahta gerçekten büyük kolaylık hem ders öğretmenleri hem formatörler için.

baynadir' Alıntı:

Hocam etkileşimli tahtaların kullanım ömrü normal bir projeksiyonun 10 katı civarında,
siz gerek yok diyerek 10 projeksiyon + süper bilgisayar alınsın diyorsunuz ki buda projeksiyonu 1000 TL den alsanız 10*1000 = 10 bin TL üstüne birde
süper PC dediğiniz şeyede 2000 lira versek siz diyorsunuz ki

4000 TL'lik etkileşimli tahtanın yerine 12000 TL yatırım yapalım.
hmmm farklı bir bakış açısı millet parayı saçmayalım derken saç saç saç paraları paraları şeklinde hükümetin çok hoşuna gidecek bir yaklaşım bu :) .

Halk hatta öğretmenler arasında şöyle bir inanış var...bu tahtaların tanesi 30bin tlymiş haa.....Belki ona göre yapmıştır arkadaş karşılaştırmayı.

bencede bilgi eksikliği var gerçi haklılarda çünkü bakanlığımızdakiler de söylemiyor ısrarla ama Etkileşimli tahtaların bedeli 4-5 bin lira

Hep bi olumsuz havanız var tabletlere,akıllı tahtalara.Halbuki alanımız bilişim teknolojileri. Fatih projesinden çok umutluyum, teknolojiyi direk öğrencilere sunma açısından. Akıllı tahtaların kullanımı da kolay ve öğrencilerde son derece zevk alıyorlar. Ne bileyim daha olumlu konuşmamız gerekmez mi? hep bi maliyetinden bahsediyoruz yararları yokmu bunların? ( benim bt sınıfım yok diyebilirsiniz,bilgisayarım bile yok diyebilirsiniz elbette bunları da konuşmama taraftarı değilim)

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Hep bi olumsuz havanız var tabletlere,akıllı tahtalara.Halbuki alanımız bilişim teknolojileri. Fatih projesinden çok umutluyum, teknolojiyi direk öğrencilere sunma açısından. Akıllı tahtaların kullanımı da kolay ve öğrencilerde son derece zevk alıyorlar. Ne bileyim daha olumlu konuşmamız gerekmez mi? hep bi maliyetinden bahsediyoruz yararları yokmu bunların? ( benim bt sınıfım yok diyebilirsiniz,bilgisayarım bile yok diyebilirsiniz elbette bunları da konuşmama taraftarı değilim)
hocam sizin düşünceniz (şu anda) maalesef iyi niyetten başka birşey değil, işin kötü tarafı bu...tabiki yararları var, öğrencilerin zevk aldığı falan, tamam ama maalesef düşük bir oranda.Size şunu söyleyeyim ; 58 kişilik sınıfta tablet dağıtıldığını düşünemiyorum, vay o tabletlerin haline.. önce fiziki, eğitimsel vs. eksikler giderilse de ondan sonra yapılmaya çalışılsa...sıkıntı burda...

Arkadaş tahtalardan bahsetmiş ama...kaldı ki proje tabletler değil etkileşimli tahtalar üzerine kurulu.

tahtada sıkıntı yok zaten hocam, benim söylediğim tabletlerle alakalı...sonuçta tabletler de projenin önemli bir parçası.

Önemli parçası tahtalar olduğuna göre sorun yok aslında...bu arada öğrencilere tablet değil e book dağıtılacağı daha önce konuşulmuştu....yine bu tablet pc ihalesinin de iptal edildiğini unutmamak gerekiyor.

Geri