İnşallah oyle olur hocamBence ikisi de atanabilir. Bu kurumların norm işlemleri farkli. O nedenle sinirlandiracaklarini sanmiyorum.
İnşallah oyle olur hocamBence ikisi de atanabilir. Bu kurumların norm işlemleri farkli. O nedenle sinirlandiracaklarini sanmiyorum.
Hocam benim anladığım kadarıyla o maddenin durumu farklı yürürlükten kalkan 14. Madde yerine uygulanacak geçici maddeler. 14. Madde de formasyonla alakalı bişeylerben halâ bu maddeden ümitliyim
Bilsem' de hangi BT dersine hangi fakülte mezunu girebiliyor acaba??Halk Eğitimleri bilmiyorum ama BİLSEM 'lerle ilgili henüz bir karar verilmedi ama talep edilen ve olması gereken ayrılan 2 branşından bilsem bünyesinde olması
Tanınacak aksi mümkün değil(Madde 11). Ama ne olur olmaz şimdiden sendikalarınız ile görüşün, hocam. Avukat vb. imkânları hangi şartlarda nasıl kullanacağınızı öğrenin. Ne olur olmaz istenmeyen durumda hızlı hareket etmek elzem.Bakanlığa görüş ve öneri olarak da iletmek lazım bu durumları arkadaşlar. Mevcut okullarını değiştirmek istemeyen bötelilere de bilişim teknolojileri alanında kalma hakkı tanınması yerinde olacaktır.
Meslek liselerinde böte nin okutacağı ders yok ki norm belirlersin hocam.Her iki alanında okutacagi derslere bakılarak norm verilmeli. Ortaokul,bilsem,hem,meslek lisesi fark etmez. Meslek lisesinde bote cilerin okutacagi ders norm oluşturuyorsa kaç norm ise verilmeli. Örneğin 5 ihtiyaç varsa bote nin okutacagi ders sayısı 1 ise, 4 tef, 1 tane de bote veya tef diyerek ayırmalı sistem. Bunu yapmak bu kadar zor olmaz. Ortaokul hem bilsem de iki tarafın da okutacagi ders norm oluşturuyorsa iki taraf da tercih yapabilmeli kimin puanı yuksek ise o gitmeli. Kisacaci bizim alan için ve değil veya ile iki seçenek birini sistem kabul etmeli. Bu şekilde olmaz. Okutacagi ders varken öğretmeni o okula atamamak nedir?
Ben genelleme yaparak yazdım önceden paket programlar dersi vardı mesela ilerde de bötenin okutacagi dersler gelebilir. Ben herkesin okutacagi ders olan okulda çalışabilmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım.Meslek liselerinde böte nin okutacağı ders yok ki norm belirlersin hocam.
Dediğiniz durum bilsem için olabilir. Meslek lisesine uymuyor
Halk Eğitim kurslari ve modülleri arasında meslek liselerinde gösterilen Ağ İşletmenliği, Teknik Servis var. Sanırım bu kurslara ve modüllere dayanarak Halk Eğitimleri BT alanında bıraktı MEB. Halk bu kursları talep etmiyor genelde Bilgisayar İşletmenliği kursunu talep ediyor orası ayrı. Halk Eğitim kursları ve modülleri sadece Bilgisayar İşletmenliğı değil. Sanırım buna dayanarak BT alanında kaldı HEMler.Bilsem ve halk eğitimlerin işleyişine baktığımızda aslında bötelilerin hakkı
Böyle saçmalamasalar vardıMeslek liselerinde böte nin okutacağı ders yok ki norm belirlersin hocam.
Dediğiniz durum bilsem için olabilir. Meslek lisesine uymuyor
Hocam hala bir netlik yok halk eğitimlerle ilgili. Ben halk eğitimlere bir sınırlama getireceklerini düşünmüyorum. Norm belirleme işlemi halk eğitimde farklı. Tarih, coğrafya, sınıf, okul öncesi vb. Tüm branşlar halk eğitime atanabiliyor. Hepsi atanabiliyorken sadece bt veya böte atanamaz gibi bişey olmamalıHalk Eğitim kurslari ve modülleri arasında meslek liselerinde gösterilen Ağ İşletmenliği, Teknik Servis var. Sanırım bu kurslara ve modüllere dayanarak Halk Eğitimleri BT alanında bıraktı MEB. Halk bu kursları talep etmiyor genelde Bilgisayar İşletmenliği kursunu talep ediyor orası ayrı. Halk Eğitim kursları ve modülleri sadece Bilgisayar İşletmenliğı değil. Sanırım buna dayanarak BT alanında kaldı HEMler.
Hocam kusuruma bakma tam anlayamadım dediğiniBöyle saçmalamasalar vardı![]()
HEM kursları arasında olan Ağ İşletmenliği veya teknik servis kursu açılsa BÖTE mezunu bu kursu verebilecek mi HEM'de? Bunlar teknik eğitim fakültelerinde TEFlilere verilen eğitimler.Hocam hala bir netlik yok halk eğitimlerle ilgili. Ben halk eğitimlere bir sınırlama getireceklerini düşünmüyorum. Norm belirleme işlemi halk eğitimde farklı. Tarih, coğrafya, sınıf, okul öncesi vb. Tüm branşlar halk eğitime atanabiliyor. Hepsi atanabiliyorken sadece bt veya böte atanamaz gibi bişey olmamalı
Hocam ben o veremez bu verir dersi diye bişe demiyorum zatwn işleyişten bahsediyorum. Yani şu anda teflinin ilköğretime ve ortaöğretime girmemesi haksızlıksa bötenin de hemler de görev almaması haksızlıkAğ İşletmenliği veya teknik servis kursu açılsa BÖTE mezunu bu kursu verebilecek mi HEM'de? Bunlar teknik eğitim fakültelerinde TEFlilere verilen eğitimler.