Bimerden gelen ders ile ilgili cevap

Kodla Büyü

berkekaya

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bimere bilişim dersleri endstriyel tasarım şeklinde değişip değişmeyeceğini sormuştum,

Bilişim Teknolojileri dersinin Endüstriyel Tasarım dersi olarak değiştirilmesine ilişkin Genel Müdürlüğümüz çalışması bulunmamaktadır. Bilişim teknolojileri dersinin, 2012-2013 eğitim öğretim yılında seçmeli ders olarak okutulmasına devam edilecektir.

böyle cvp geldi.

şu bimere halen neden yazarsınız anlamam. adamlar dersi gözden çıkardı. bizi nerede kullanacaklarını düşünüyorlar sadece...onu bulunca bir açıklama gelecekttir.

Endstriyel tasarım nerden çıktı hocam.
Ders değişmez, bu ders kaldırılır. Muhtemelen Teknoloji Tasarım Öğretmeni olarak branşımızı değiştirirler.

ya forumda aratırsanız aylar belki 1 yıl önce bi arkadaş yazmıştı teknoloji tasarım branşına geçebiliriz diyeee belki sadece teknoloji tasarım olmaz bilişim tasarımı olur.

Teknoloji Tasarım'ın içine Bilişim Tasarımı'da koyarlar. Tektas öğretmenlerine inceden bir hizmetiçi eğitim, bizide oraya kaydırdılar mı, hem Bilişim T.öğretmeni almazlar, hem Tektas açığı kapanır. 1 taşla 2 öğretmenliğin kafasını koparırlar.

amip33' Alıntı:
Teknoloji Tasarım'ın içine Bilişim Tasarımı'da koyarlar. Tektas öğretmenlerine inceden bir hizmetiçi eğitim, bizide oraya kaydırdılar mı, hem Bilişim T.öğretmeni almazlar, hem Tektas açığı kapanır. 1 taşla 2 öğretmenliğin kafasını koparırlar.
helal olsun iyi yorumlamışsın :puhaha:

Ya arkadaşlar şu Teknoloji Tasarım branşına geçireleciğimiz saçmalığını bırakın artık. Siz devlet memuru değilmisiniz kanuna, anayasa aykırı birşey yapamazlar ayrıca kimse isteği dışında bir branşa geçirilmez

hhtc' Alıntı:
Ya arkadaşlar şu Teknoloji Tasarım branşına geçireleciğimiz saçmalığını bırakın artık. Siz devlet memuru değilmisiniz kanuna, anayasa aykırı birşey yapamazlar ayrıca kimse isteği dışında bir branşa geçirilmez
Üniversitede zorunlu seçmeli dersler oluyordu hatırlarsın...

arkadaşlar dün akşam yönetmeliğe baktım.Dersi kaldırılan öğretmenler branşlarına yatkın olan bir branşa talim terbiye kurulunun incelemesi sonucu aktarılır diyor.

tabiki geçebilir yeterki meb istesin istediğine geçirir. Dersin kalkarsa adam seni ne yapacak.

rehberlikçi açığı çok.Biz zaten bütün kuramları bilmem neler ders olarak aldık.Açsınlar bize 160 saat kurs sonra da bize bi alan değişikliği.Direk rehber öğretmenliğe geçelim.Hem Bilgisayar okur-yazarlığımız süper canavar gibi istatistik tutar optik formlarla anket doldurturuz çatır çatır. :D

Teknoloji Tasarım dersine geçirirlerse şöyle bir sonuçla karşılaşırız:
Avantajları:
1. Tüm ilköğretim okullarında zorunlu olan bir dersimiz olur.
2. Norm sorunumuz biter.
3. BÖTE mezunları bir şekilde atanacak bir bölüme sahip olur.

Dezavantajları:
1. BT öğretmenleri öğretmenlikten ve MEB'in kendilerine yaptıklarından dolayı eskisi gibi fedakarca öğretmenlik yapmayı bırakırlar. Klasik memur tipine bir dönüş olur.
2. Teknoloji Tasarım dersinin Bilgisayar Dersinden daha önemli olduğuna inanmadıkları için girdikleri her ders kendilerine zindan olur.
3. MEB Bilişim Adına yeterli ve kendini diğer öğretmenlere göre çok daha fazla yetiştirmiş çalışanlarını kaybeder. BTciler çözümünü bildiği sorunları bile çözmez çünkü küsmüştür.
4. Öğrenciler Bilişim Cahili olarak yetişir. Ülkemiz donanımı Çinden yazılımı Amerikadan almaya devam eder. Ülkemiz Bilişim Tüketiciliği Rekorları kırmaya devam ederken kendisi bir halt üretememeye devam eder.
İleri vadede: Belki bazı BTciler kafasını çalıştırır ve Müdür Yardımcısı, Müdür, Şube Müdürü vb. konumlara gelir. Belki o zaman birileri Bilişim Teknolojileri ile ilgili bir takım düzenlemeler yapar. (Ama bu konuda pek de ümitli değilim.)

Bunlar benim şahsi görüşlerimdir.

haha başlığı görünce aklıma geldi bugün rüyamda gördüm branşım değişiyodu ingilizce öğretmeni oluyodum çok da seviniyodum bu duruma..tabii gerçekte olmicak bişey.. :D

yav arkadaş ne yapıyorlarsa yapsınlar artık.Bıktık yaaa ne halt yiyeceğimiz belli olsun.

Farkında olmadan HALİL SEZAİ dinler olmuşum.Saçlarımdaki beyazlama hızlanmaya başladı.NEden bu hale geldik

halil sezai mi...bırak hocam yaa...bu aralar hit şarkı var taksimden aşağı kasımpaşa....onu dinle tek geçerim... :++:

hasari' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

iyide biz üniversiteye sayısal puanla girdik, ayrıca üniv. 1. sınıfta ileri matematik okuduk, hadi çok ileri olmasın versinler bizi ilköğretim matematik öğretmenliğine valla razıyım.

andacc' Alıntı:
"15 saat dersim olsun gerisi yalan olsun" yeni atasözü ben buldum tarihe not düşülsün.
tarih seni insanlığa hediye ettiğin bu sözle yaşatmaya devam edecek hocam hiç kuşkun olmasın. zira bu sözü bizden sonraki zavallı meslektaşlarımız da sıkça söyleyecektir :)
zamanında başka branşlarda da değişimler olmuştu. aslında bizi formatör olarak tutmaktan yanadır diye düşünüyorum meb için. yoksa okullar hayat olsun projesinde halka açılan bt sınıflarında vatandaşın bozduğu bilgisayarlarla kim uğraşırki???

suckan10' Alıntı:
hasari' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

iyide biz üniversiteye sayısal puanla girdik, ayrıca üniv. 1. sınıfta ileri matematik okuduk, hadi çok ileri olmasın versinler bizi ilköğretim matematik öğretmenliğine valla razıyım.
Bizim alandaki mezunları Teknoloji Tasarıma geçen dönem atama yaptılar. Buda akıllara direk mevcut BT öğretmenlerininde bu branşa kaydırılacağını getiriyor.

ozlem22' Alıntı:
haha başlığı görünce aklıma geldi bugün rüyamda gördüm branşım değişiyodu ingilizce öğretmeni oluyodum çok da seviniyodum bu duruma..tabii gerçekte olmicak bişey.. :D
böyle bu durum anca rüyamızda olur zaten :)

sgulkurusu' Alıntı:
andacc' Alıntı:
"15 saat dersim olsun gerisi yalan olsun" yeni atasözü ben buldum tarihe not düşülsün.
tarih seni insanlığa hediye ettiğin bu sözle yaşatmaya devam edecek hocam hiç kuşkun olmasın. zira bu sözü bizden sonraki zavallı meslektaşlarımız da sıkça söyleyecektir :)
zamanında başka branşlarda da değişimler olmuştu. aslında bizi formatör olarak tutmaktan yanadır diye düşünüyorum meb için. yoksa okullar hayat olsun projesinde halka açılan bt sınıflarında vatandaşın bozduğu bilgisayarlarla kim uğraşırki???

1. yukarıdaki atasözüne katılıyorum
2. ben de bt sınıfında çürüyeceğimizi düşünüyorum malesef

Peki diyelim ki bizi teknoloji tasarım branşına geçirdiler. ben yeniden üni. okuyup istediğim branşa geçmek istiyorum. branş değişikliği hakkı bir defaya mahsusmuş o zaman ne olcak. branş değiştiremiyecek miyim.

Hocam çözüm teknoloji tasarım dersi de değil benim için, bu kadar çabayı tek.tas. öğretmeni olmakiçin mi verdim ben ya! Üzerinize alınmayın ama ben bu dersi dersten bile saymıyorum :x

Geri