Binali Yıldırım:"Yat zaruri bir ihtiyaçtır"

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
Binali Yıldırım, "Yat sahibi olmanın bir lüks olmadığını, bunun bir ihtiyaç olduğu olgusunun Maliye tarafından kabul edilmesi lazım" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, denizcilikle ilgili bilgi verdi.
Yıldırım, “Yat sahibi olmanın bir lüks olmadığını, bunun bir ihtiyaç olduğu olgusunun Maliye tarafından kabul edilmesi lazım.
Teknen varsa başka şeyler düşünülüyor, halbuki bazı tekneler, otomobilden daha ucuz” değerlendirmesinde bulundu.
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx? ... egoryID=80

ben de bi helikopter falan mı alsam ne!
ayağımı yerden kessin yeter!...

telefondan ötv alan zihniyete bak. tabi bizde gemicik alacak para da yok...

goldda gri renkli bir ferrari vardı onu da alcam.Müslüman adam zaruri ihtiyaçtan kaçınır ama şu nefis yok mu yat villa porsche istiyor ee maaş da yeter ama gel de bunu oy verenlere anlat güzel taktik ben meseleyi çaktım

yat bazı kimseler için gerekli olabilir ama zaruri ihtiyaç biraz abartı bir yaklaşım bence. Tamam yüksek vergi alınmasın, vatandaş gitsin alsın. Makul fiyatlarda var ama bana lazım değil, almam alana da karışmam fakat hayatımın ta içinde hatta merkezinde olan telefon elektrik, tekstil, hele hele benzin lpg, dizel bunlara da biraz insaf edilsin. Kimsenin gemisinde, yatında gözümüz yok ama eksikleri kapatmak için devletimiz elini artık bizim cebimizden çeksin. Memuruz diye neredeyse suçlu konumuna düşürüldüğümüz şu günlerde 3 kuruşluk zamma karşılık hem gelir vergisi, hem bilmem ne vergisi ile maaşlarımız erimesin. Yapın kendinize kıyağınızı hadi ona da eyvallah, gücümüz yetmiyor maalesef bazı şeyleri değiştirmeye. Ama bu kanun koyucular azıcık da ellerini vicdanına koysun. Sizden kıyak emeklilik istemiyorum, ama elim ayağım tutarken emekli olabilmek istiyorum. Emekli ikramiyesi vermek devletimizi sıkıntıya sokuyorsa eğer, benim yerime emekli maaşı kesinitisi yapıp da birikim de bulunmasın kesilen kısmı bana versin, ben başımın çaresine bakarım. hastaneye gitmeye çekindiğim şu günlerde eğer ki devletim benden zarar ediyorsa sağlık kesintimi bana versin ben hastanelerle anlaşırım. Herşeyin kararsızlaştığı, bulanıklaştığı şu günlerde devletim elini işlerimizden çeksin, ben öğretmenliğimin gereğini yaparım.

Bu yaklaşım A partisi B partisi veya C partisi ile ilgili değil, hangi biri gelse bu ve buna benzer halkı çok ilgilendirmeyen kararlar aldıklarına halkın menfaatini düşünmüyor olsalar da rica ediyorum, zararına iş yapmasın. Benim halkım, benim ülkemin insanı kanaatkardır, fedakardır, sabırlıdır ama kesinlikle aptal değildir. Herşeyin de farkındadır.

Maalesef dürüst siyasetçi sıkıntısı yaşadığından kötünün iyisi deyip oyunu verir, hepsi aynı deyip oyunu verir, babam da bu partiye oyunu verir deyip oyunu verip başına geleceklere rıza gösterir. Ama yine halkımın bir özelliğidir ki hemen gaza gelip fikir ırkçılığına soyunur hemen hangi siyasetçiyi tercih ediyorsa onun avukatı kesiliverir.

Maksadım bir polemik yaratmak veya tartışma çıkarmak değil. Hele hele partizanlık hiç değil. Ama lütfen elinizi vicdanınıza koyup cevap verin. Benzine zam geldiği zaman arkadaşlar eylem yapalım hep beraber meydanlara inelim dense bir kısmımız zaten hiç katılmaz bir kısmımız hükümete sövmek için iner bir kısmı başka partiyi savunmak bir kısmı ülke bölenlere destek amacıyla iner ve indikten sonra niye indiğimizi unutur birbirimize gireriz.

Aman neyse boşverin bu mesele uzun, bu hamur çok su götürür. Canımın sıkkınlığına elimin boşluğuna verin, herkese iyi geceler. :)

Ben olumsuz yaklaşmıyorum bu duruma, adam ulaştırma bakanı ve kendi alanında etkinliği artırmak için çalışma içinde. Dediği gibi uygun fiyatlı tekne modelleri var.

Malum şimdi otomobillerde bile motoru aynı olduktan sonra fiat ile bmv arasında vergi farkı yok gibi. Vergilendirme maddi değeriyle yapıldığı takdirde olumlu etkisi olacağını düşünüyorum.

Kültürümüzde yok belki ama istanbulda bile 10-15bin civarına gezi teknesi alınıp adalar hatta haliçte deniz sefası neden yapılmasın? Ege'de ailelerde otomobil sayısının onda biri sayıda tekneler olsa, aktif kullanılsa, buna bağlı deniz üzerinde toplu ulaşım artsa...

Diğer yandan kendi çocuklarının milyon dolarlık teknelerine kılıf bulmak için yapılan söylemler dersiniz, ideolojik olarak samimiyetlerin inanmıyorum dersiniz, ona bir şey söylemem. Ben düz mantık düşünüyorum genelde.

Sanırım bakan karıştırmış olacak. Zaruri ihtiyaç olan dinlenmek, manasına gelen "YATMAK" fiilinin emir kipi hali ile.

Bu arada az önce internette emin olayım bakan doğru yattan mı bahsetmiş diye bakarken, yat için akaryakıtın ötv siz verildiğini de okumuş bulundum. Aynı araçlar için yüzde 18 olan KDV ise yüzde 1’e indirilmiş.

Bütün bunlar bir kenara sanırım hepsi şu nedenle yapılıyor. Normalde yata Türk bayrağı çekme zorunluluğunuz yok. Yani çekersiniz İngiliz bayrağını yada başka ülke, Didimde Türk bayrağı çeken yerli yattan daha hesaplı konaklarsınız yatınızda. Kısaca devlet olarak kendi adamımızı vergiyle boğar, elin adamını da bedavadan ağırlarız. Sanırım bu kanunlarla en azından yatlara çekilen Türk bayrağı sayısını artırmayı planlıyorlar. Bunu da şuradan düşündüm, " bu şekilde “ithal” edilen, yani yabancı bayraktan Türk bayrağına geçen teknelerin yurt içinde devir ve satışı 1 yıl süreyle yasak olacak. Tekne sahibi bağlama kütüğüne kayıt yaptırırken 1 yıl boyunca satmayacağını taahhüt edecek."

eeee ne yaparsınız. Gece gece insan ne yapsam diye bunalıyor işteee.

Ulen yalnız yaşıyorum ve akşamları sadece 2-3 saat oda en düşük ayarda ufo açıyorum, gelen elektrik faturası 148 lira. Yazıklar olsun sana.

BBNET
Geri