Bir akıl verin ya...

Kodla Büyü

hcrturk

Aktif Üye
İl Merkezlerinde aile terbiyesinden yoksun 8. sınıf öğrencilerinden 4 kişi dün yolda karşılaşmadan yaklaşık 10 15 adım kala bağıra bağıra bana bakarak şarkı söylemeye başladı. benden 2 3 adım geçene kadar devam etti ve sonra sol tarafımdan kocaman bir taş geçti. ürktüm ama dönmedim arkaya. hiç bir şey olmamış gibi devam ettim. yanlarından geçerkende gözümde gözlük vardı ve telefonla konuşuyordum. onları hiç tınlamadım gibi gösterdim, olayın farkında olmadıklarımı düşünmüş olabilirler. çok kızgınım ... aslında boyları kiloları her ne kadar gelişkin olsa da bu denli terbiyesizliklerine kızgınım.... ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım şimdi bilmiyorum.

Sayın hocam bu terbiyesizliğe karşılık , ayrı illerde olduğumuzdan mütevellit ben oraya gelip sivil irademle onların ağzını burnunu kırayım müsadenizle..

basit hocam polise şikayet edeceksin. artık böyle durumlarda okulda yapacak birşey kalmadı.

Öyle öğrencilerle yıllar önce tanıştım. Katil olmamak zor. Allah sabır versin.
Yapacak çok bir şey yok aslında.
Korkacak tiplerdense okul ve polis işbirliğiyle aileler bilgilendirilmelidir. Yok, saf pisliklerse ne yapsan boş.

pasha16' Alıntı:
senin öğrencilerin mı bunlar ?
benim öğrencilerim evet.

Karabela' Alıntı:
Sayın hocam bu terbiyesizliğe karşılık , ayrı illerde olduğumuzdan mütevellit ben oraya gelip sivil irademle onların ağzını burnunu kırayım müsadenizle..

o kadar memnun olurum ki hocam... kocaeli uzak değilse buyurun lütfen:(

her_dem' Alıntı:
basit hocam polise şikayet edeceksin. artık böyle durumlarda okulda yapacak birşey kalmadı.

poliste aklıma geliyor aslında ama işleri çıkmaza mı sürüklerim diyorum.. çok ahlaksızlar...

Srebrenica' Alıntı:
Öyle öğrencilerle yıllar önce tanıştım. Katil olmamak zor. Allah sabır versin.
Yapacak çok bir şey yok aslında.
Korkacak tiplerdense okul ve polis işbirliğiyle aileler bilgilendirilmelidir. Yok, saf pisliklerse ne yapsan boş.

ailelerinin arka çıkacağını düşünüyorum çünkü uygunsuz vıdeo yakaladığımız bu öğrenciler için anneleri özel hayatlarıdır karışamazsınız deyip bizi kilitlediler..:(

hocam eğer senin öğrencilerinse onlara zıt gitmektense onların gönlünü al. onlara bi çay içelim beraber de mesela. İnsan iyiliğin kölesidir.Benim şimdiye kadar gördüğüm şu ki ailede sevgi görmeyen, kendisine saygı duyulmayan çocuklar var olma mücadelesini böyle veriyor. Sen öğretmensin hocam model ol.Ben taş atanla da konuşurum diye göster onlara.İnan hocam onların hiçbir suçu yok. Onlara yazık eden aileleri. (Tabi bu çocuklar madde bağımlısı vb. değilse) .Bir de adem güneş diye bir pedegog var anadolu pedagojisini anlatıyor. Onun kitaplarını okumanızı ve radyo programlarını dinlemenizi tavsiye ederim. İnsan yaptıklarına çok üzülüyor, aslını öğrenince.

sibeleren' Alıntı:
hocam eğer senin öğrencilerinse onlara zıt gitmektense onların gönlünü al. onlara bi çay içelim beraber de mesela. İnsan iyiliğin kölesidir.Benim şimdiye kadar gördüğüm şu ki ailede sevgi görmeyen, kendisine saygı duyulmayan çocuklar var olma mücadelesini böyle veriyor. Sen öğretmensin hocam model ol.Ben taş atanla da konuşurum diye göster onlara.İnan hocam onların hiçbir suçu yok. Onlara yazık eden aileleri. (Tabi bu çocuklar madde bağımlısı vb. değilse) .Bir de adem güneş diye bir pedegog var anadolu pedagojisini anlatıyor. Onun kitaplarını okumanızı ve radyo programlarını dinlemenizi tavsiye ederim. İnsan yaptıklarına çok üzülüyor, aslını öğrenince.
bi kaçıyla daha önceden kendi odamda özel görüşmüşlüğüm var da hocam bunlar kaybedilmek üzere olan bile değil tamamen manevi anlamda kayıp çocuklar... vicdanmış saygı imiş bayanmış.... bu tip kavramlar onlarda yok gibi...yine de bilemiyorum. sindiremediğim için onlarla bir çay içmek bile bana ölü zaman geliyor şu an ... bilemiyorum

hocam 8.sınıfmıs zaten biraz daha sabredin bulaşmayın az kalmıs zaten. tabi bu duruma susmamız ne kadar doğru bilmiyorum ama Türkiye de sartlar bu onları düzeltmeye çalışmak çok zor ve bize zarar verebiliyor. gönül isityor ki onları kazanmak gerek ama buna imkan verecek bir okul ortamı bir sivil toplum hareketi ve örgütü yok. ne biliyim işte gönül istiyor da gereçk hayatta zor. siz en iyisi uzak durun

sibeleren' Alıntı:

Sizin söylediğiniz yöntem en fazla tercih edilen yöntem... Özellikle Okul Müdürleri ve Sınıf Rehber Öğretmenleri tarafından ama...

Bu öğrencilerden bir tanesi en son okul içinde bir öğretmeni tehdit ve darp etmesi için mahallesinden bir çocuğu okula telefonla çağırmıştı. Bir çok başka anı daha var ...

Valla hocam arkadaşlar yapman gereken doğru şeyleri söylemişler ama sakın görmezlikten gelme bunu yapma bence tınlamazsan yarın o taşla kafanı kırarlar veya bayan öğretmenin de yolunu keserler

Hocam bir deneyin bi çay fazla olmaz onlara dinleyin inanın az zamanda çok şey kazanabilirsiniz. Ben size onları tamamen bir çay düzeltir demiyorum ama onları adam yerine koymanız , sizin alçakgönüllü olmanız onları kalbinden vurur.Hz. Ömer Peygamber efendimizi öldürmeye niyetlendi ona giderken halife oldu unutmayalım. Benim hayatımda öğretmenlerimin çok ayrı bir yeri var inanın bir sözünüz bile bir hayatı değiştirmeye yeter bazen. Kaynaştırma bir öğrencimiz vardı, öğretmenler ona hiç görev vermemiş önemli günlerde, bir hocamız da olmaz dedi o da bayrak sallasın birşey yapsın dedi. Veli oğlunu öyle görünce ağlaya ağlaya öğretmene teşekküre geldi. Hocam bize iyilik yakışır.Öğrenciyi bilen sizsiniz hocam Allah yardımcınız olsun....Bunlar sadece benim size bir kaç tavsiyem......

Evet hocam görmezlikten gelmek en kötüsü, yapacağınız en mantıklı şey olayı polise bildirip şikayetçi olmak fakat savcılarımız da genelde bu durumlarda takipsizlik kararı veriyorlar.

Bir müdürün bir sözü aklıma geldi ...
"Eskiden sokakta öğrenciler öğretmeniyle karşılaşmamak için yolunu değiştirir veya saklanırdı ; şimdi ise öğretmen ... "
8)

bote67' Alıntı:
Bir müdürün bir sözü aklıma geldi ...
"Eskiden sokakta öğrenciler öğretmeniyle karşılaşmamak için yolunu değiştirir veya saklanırdı ; şimdi ise öğretmen ... "
8)
aynen öyle hocam ya.. okula araba ile erkenden gelip onlar dağıldıktan sonra araba ile hemencek eve gidiyorum... ohale geldik..

ben olsam okulda onları ayrı ayrı yanıma çağırıp yaptıkları davranışın nedenini sorardım..bi şekilde mahcup olmalarını hatalarını anlamalarını sağlardım herhalde..8.sınıflarla uğraşmak çok zor cidden..ben okulda 8lerin dersine girmiyorum ama giren arkadaşlar sürekli anlatıyorlar yaşadıkları sorunları..

valla hocam bence hiç bulaşma ne yapacakları belli olmaz az kalmış zaten huylarına git sana bi şey yapmasalar bile araban varsa ona yaparlar ne bilim evini bile bulup taşlarlar bosver hocam herkes görüyordur bunları ama birşey yapmıyordur eğer düzeleceklerine inanıyorsan konuş ama bence zor iyi geçin bosver

Her okulda sözü geçen bir idareci veya rehber öğretmen vardır. önce onunla konuş ve çocukları odaya çağırın ve kızmadan konuşun görmezden gelmeyin korktuğunuzu düşünürler (korksanız bile korkularla yüzleşmek lazım)

rehber öğretmenle konuştuk. en sorunlu olanını çağırdık önce hemen kimin yaptığını söyledi. yapan kişi de okula gelmedi bugun. şimdilik durum bu

ronn' Alıntı:
Valla hocam arkadaşlar yapman gereken doğru şeyleri söylemişler ama sakın görmezlikten gelme bunu yapma bence tınlamazsan yarın o taşla kafanı kırarlar veya bayan öğretmenin de yolunu keserler

büyük ihtimal arkadaş ta bayan zaten.

seneye çok pişman olacaklar ve emin olun adam olacaklar. bu tipler 8 de birbirlerinden gaz alıp terbiyesizlik yaparlar son sınıf olduklarından. ertesi yıl lisede bunları bi ezerler muma dönerler ve size çarşıda pazarda saygı duyarlar konuşmak dertleşmek isterler, okulu özlerler vs.

en iyisi dayak :roll: ama bi konuşmayı deneyin veya kimden korkarlarsa onunla konuşturun. belki birinin velisi varsa aralarından insan olan onunla konuşun. bu arada (afedersiniz ama) bayan mısınız orayı anlayamadım? bu yazdıklarım erkekseniz geçerli.

Geri