Bir akıl verin ya...

Kodla Büyü
bayanım arkadaşlar... herkesin korktuğu cinsten bir öğretmen olmama rağmen bu konuda ne yapacağımı şaşırdım.

çekin odaya yüzlerine tükürün utandırın en azından bi deneyin. yanınızda mümkünse müdür ya da müdür yardımcısı olsun. polis ve mahkemeyle de tehdit edin.

çok mu dedim bilmem ki. :oops:

rehbercinin odasına çağırdık. en pis diye tabir ettiğğimiz çocuk hemen öttü zaten kim olduğunu söyledi ikisi yazılı idi diğeri asıl taşı atan gelmedi.
bens adece baktım rehber öğretmenimiz bişeyler dedi ama . rehber öğretmenine dönerek hocam ben polise giderim arkam dönüktü öyle bir kişinin demesiyle olmaz hepsini polise veririm. akıbetleri ne olursa artık bilemem. dedim. çocuk hemen benim savunmama hazır nereye giderseniz gidin gibisinden konuştu ama .... diğeri ile fena yüzleşecem yarın olsun.. tüm sinirimi kızgınlığımı şaşkınlığımı ona saklıyorum.

sibeleren' Alıntı:
hocam eğer senin öğrencilerinse onlara zıt gitmektense onların gönlünü al. onlara bi çay içelim beraber de mesela. İnsan iyiliğin kölesidir.Benim şimdiye kadar gördüğüm şu ki ailede sevgi görmeyen, kendisine saygı duyulmayan çocuklar var olma mücadelesini böyle veriyor. Sen öğretmensin hocam model ol.Ben taş atanla da konuşurum diye göster onlara.İnan hocam onların hiçbir suçu yok. Onlara yazık eden aileleri. (Tabi bu çocuklar madde bağımlısı vb. değilse) .Bir de adem güneş diye bir pedegog var anadolu pedagojisini anlatıyor. Onun kitaplarını okumanızı ve radyo programlarını dinlemenizi tavsiye ederim. İnsan yaptıklarına çok üzülüyor, aslını öğrenince.

:+1: kesinlikle haklısınız hocam. Forumdakiler hatırlar 1.5 ay önce arabam (ve diğer iki öğretmen arkadaşında) çizilmişti. Sonra kendi kendime düşündüm, acaba biz öğretmenliği hakkıyla yapıyormuyuz diye, okulun en baş belası öğrencisini yemeğe çıkardım (burada cinsiyet önemli, bayan öğretmenler kızları, erkek öğretmenler erkekleri)

Yemekte çocuk döküldü tabi, anne-baba ilgisiz, amaç yok hedef yok, ideal yok. Çok üzüldüm açıkçası, şu anda (yemekten sonraki 1.5 ay) çocuk hem derslerime katılıyor hemde yapamasa da bilgisayarda uğraşıyor ve çıt çıkarmıyor ve çıkarttırmıyor :)

Böyle işte, keşke ilk adımları biz öğretmenler atsak, biliyorum çok zor ama durum böyle.

Geri