bir bt öğretmeninin mücadelesi :)

Kodla Büyü

tolgahan0010

Seçkin Üye
Seçkin Üye
şimdi arkadaşlar malum bu aralar sene başı öğretmenler toplantıları oluyor. bizimde müdürümüz yeni değişti. yeni gelen müdürümüz bilgisayar dersi gereksiz mantığında biri. toplantıdan iki gün önce müdür yardımcımız 6-7-8 ler için seçmeli olarak müdür bilgisayarı değilde halk kültürünü seçti, git konuş istersen bilgisayarı belki seçer dedi. bende aman hocam ne konuşacağım 0 saat dersim olmuş daha ne isteyim dedim. ama toplantı günü geldi gündem maddeleri sırayla okunurken o muhteşem maddeye geldi sıra.
müdür: 5 lerde öğrenciler kendi seçiyor dersi 6-7-8 lerdede ben halk kültürünü seçtim demesiyle fırladım ayağa.
bilg. öğrt.: bilgisayar laboratuvarı ve öğretmeni olan okulda nasıl olurda bilgisayar dersi seçilmez. devlet bu kadar yatırım yapmış yazık değilmi gibi laflarıma
müdür: hocam bilgisayar dersi kalktı cevabı geldi.
bilg. öğrt.: kalktığını kabul etsem bile 6-7-8 lerde eski sistem devam ettiği için bilgisayar dersi halen devam etmekte.
müdür: hocam baksana 5 lerin seçmeli derslerinin içinde adı bile yok.
bilg. öğrt.: adı değişti. hemde 2 saat oldu. hocam benim için 0 saat olsa daha iyi ama ben ders seçilmesinden yanayım. hem seçmeli dersler öğretmenlerin oy çokluğu ile seçilir. oylamaya sunalım çoğunluk ne derse o olsun.
müdür: (elini kaldırarak) ben halk kültürü olsun istiyorum arkadaşlar. peki arkadaşımız bilgisayar dersinin seçmeli olmasını istiyor. kabul edenler
40 öğretmen bilgisayar dersi seçilsin 2 öğretmen halk kültürü seçilsin dedi.
müdür: yanlış yaptınız arkadaşlar gereksiz bir ders seçildi.
sınıf öğrt.: hiçde gereksiz değil hocam seçilmesi isabet oldu. (müdür mosmor tabi)
sonuç: benim dediğim olur diyen müdür aldı dersini. 0 saat dersi olması planlanan bt öğretmeni 6-7-8 lerde dersine kavuştu.
tabi bu işte diğer öğretmen arkadaşlarımızın desteği olmasaydı morali bozulan ben olurdum. diyeceğim o ki arkadaşlar müdür dersimi seçmedi müdür yardımcısı dersime giriyor diyenlere. hakkımızı söke söke alırız diyorum. foruma bu tür şikayetleri yazmadan önce öğretmenler toplantısında gereken mücadeleyi sergilemeyi öneriyorum. mücadeleye devam.

Çok şanslısın bence. Ben olsam o 40 kişiye tatlı ikram ederdim. Benim mücadeleme verdikleri tatlı desteklerinden dolayı.

"yeni müdür"

son 10 yılda eğitimde yapılan en iyi şey bu olsa gerek. müdürlerin rotasyonu. müdür yardımcılarınada geldi mi.

kesinlikle katılıyorum, biz hakkımızı aramaz isek bizi öğretmenden çok angarya işleri yürüten ve kendilerine teknik hizmet vermesini istedikleri eleman gibi görüyorlar. toplantı tutanaklarını bile bize yaptırmak istiyorlar. mem müdürünün ve tüm branşlar için her okuldan seçilen öğretmenlerin katıldığı toplantıda tek bilişimci olarak yer aldım ve orada bulunmamdaki tek amacım projeksiyonun sorunsuz çalışmasını sağlamaktı. bir aksilik durumunda müdahele etmem için bulunduğum toplantıda meb'in bizden neden bu kadar vazgeçtiğini merak ettim. bir projeksiyonu bağlamaktan bile yoksun bir topluluğun olduğu yerde...

Bizim toplantıda ben sesimi hiç çıkarmadım, müdür yardımcımız öğretmenimizin ders karşılığını doldurması gerek ve BT sınıfımız var dedi, müdür bey de Bilişim Teknolojilerini seçiyoruz dedi, olay kapandı. İdare buna denir işte durum böyle idare edilir. Sizi de hakkınızı aradığınız için tebrik ederim.

Valla bizim toplantıda benim çok konuşmama gerek bile kalmadı 6-7lerde bilgisayar seçelim dedi müdür 8 lerde seçilmedi oldu bitti. 5lerdende sanırım 6 saat gelecek 13+6 19 saat ders çıkacaktır. Çıkmazsada çok tın değil bu vakitten sonra.

Vallahi hocam tebrik ederim sizi ve arkanızda duran öğretmenleri. Ya bayağı güzel bir ortamdasınız ya da diğer tüm öğretmenlerin ek dersi full'e yakın olduğu için seçmeli bilişim seçilmesinde kimse mahsur görmemiş. Halk kültürü, sanat tarihi gibi seçmeli dersleri seçtirip sosyalciler ve diğer öğretmenler ek derslerini full'leme peşinde. Bizim okulda şube sayısı az ve laboratuar yok, o yüzden kimseye "hadi gelin bilişimi seçelim" demeyeceğim bugünkü toplantıda. Ha sıfır saat, ha 5 saat. Pazartesi günü herkes "hangi dersi seçtirsem de ek dersi full'lesem" diye konuşuyordu, ben seslenmedim, keyfim yerinde. Zaten bilişim laboratuarı yokken ben sınıfa çıkıp hikaye mi anlatayım çocuklara? Sizi mücadelenizden dolayı kutluyorum...

Bireysel mücadeleniz takdire şayan. Ama bu bence durumun ne kadar kötü olduğunun da bir göstergesi ayrıca...

bencede tatlıyı hak etmişler hocam..(müdüre de "bir dilim" verde gözü kalmasın) :mrgreen:
tebrikler..

tebrikler hocam 5 lerde de öğrencilerin seçimlerini takip et 5 leride almaya bak. orası daha önemli 2 şer saat oradan gelse 3 sınıf olsa 6 saat daha eder.
bende dönem başında böyle bir mücadele vermiş ve istediğimi almıştım. formatörde değilim dersime girer çıkarım kafam rahat.

darısı diğer arkadaşlara

bravo hocam, tebrik ederim... bizim okulda da zorla 6 ve 7lerde seçildi..buna da şükür:) 18 saat ders var

hocam öncelikle zaferinizi kutluyorum...
aama öğretmen arkadasları ozellikle de sınıfcı o öğretmen arkadası ayakta alkıslıyorum :alkis:
biz bilişimciler yeri gelio birbirimize girioz bakın...

unutmamalıdır ki bi öğretmen de istese müdürüne pislik yaapabilir iş konusunda...
intikam çanları çan çan çan....

iyi güzel yapmışsın da en az 6 saat doldurmadan normun oluyor mu ki, çoğu ilde formatörlük bile belli değil maaş karşılığ dolduramıyoruz, hani alttan alttan benim dersim 0 olsa işime gelir ama ben hakkımızı aradım mesajı vermişsin ondan soruyorum :oops:

the_korsan' Alıntı:
canını yerim hemşerim :alkis:
eyvallah hemşerim :-)

botebocuu' Alıntı:
iyi güzel yapmışsın da en az 6 saat doldurmadan normun oluyor mu ki, çoğu ilde formatörlük bile belli değil maaş karşılığ dolduramıyoruz, hani alttan alttan benim dersim 0 olsa işime gelir ama ben hakkımızı aradım mesajı vermişsin ondan soruyorum :oops:
zaten onun mücadelesini verdim hocam. 0 saat ders göstermişler yazın. norm fazlası oldum. şimdi 9 saat dersim oldu. 5 lerden gelecek ders hariç. 1 grup olsa 11 saat norm fazlası olmam diye düşündüm. ben hakkımızı aramadım kendi okulumda arkadaşlarımın yardımı ile kendi hakkımı aradım. 0 saat dersim olmasını isteyen bir müdüre onun yapmak istediğinin beni daha da rahatlatacağını belirtmek için kullandım o cümleyi. sen yanlış anlamışsın hocam bir daha oku bence yazıyı.

tolgahan0010' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:
canını yerim hemşerim :alkis:
eyvallah hemşerim :-)

botebocuu' Alıntı:
zaten onun mücadelesini verdim hocam. 0 saat ders göstermişler yazın. norm fazlası oldum. şimdi 9 saat dersim oldu. 5 lerden gelecek ders hariç. 1 grup olsa 11 saat norm fazlası olmam diye düşündüm. ben hakkımızı aramadım kendi okulumda arkadaşlarımın yardımı ile kendi hakkımı aradım. 0 saat dersim olmasını isteyen bir müdüre onun yapmak istediğinin beni daha da rahatlatacağını belirtmek için kullandım o cümleyi. sen yanlış anlamışsın hocam bir daha oku bence yazıyı.

tebrik ederim hocam, ben de 3 yılda 6 okul değiştirip bütün idarecilerle kavga edip hakkımı almış bir insanım ama artık bana anlamsız geliyor onlara bu hakkı bakanlık veriyor ve egolarının tatmini için bunu sonuna kadar kullanıyorlar ne diyeyim Allah yardımcımız olsun..

Geri