Etmeyince düzelecek mi?cesur yürek' Alıntı:sendiklardan istifa edince durum düzelecek mi?
amip33' Alıntı:Etmeyince düzelecek mi?cesur yürek' Alıntı:sendiklardan istifa edince durum düzelecek mi?
aranburu' Alıntı:hala sendikanın gerçekten hakkını savunduğuna inananların olduğunu görmek ilginç gerçekten. üstelik bu durumda ve hayatı pahasına neredeyse
:+1: :+1: :+1:akzabat' Alıntı:Sorun tüm bu eylemlerin beraberce yapılamaması. Geçen bir toplantıda şube müdürü konuşuyor. "Bir formatör arkadaş zorunlu görevlendirmeyi mahkemeye vermiş. Formatör olmak istemiyormuş. Böyle şey olur mu? Yapacaksın. Bu görevin." Yeri değildi ama Kalkıp iki laf edemedim ona yanıyorum. Bizim sorunumuzu bizden başka kimse bil-mi-yor. Herkes daha ne istiyorsuna getiriyor konuşmaları. Ayrıca burdan bir konu açarak birlik olamayız malesef. Derneğimizin bir şeyler yapması lazım. İstifa olayı da iyi fikir toplu yapılırsa.
amip33' Alıntı:Etmeyince düzelecek mi?cesur yürek' Alıntı:sendiklardan istifa edince durum düzelecek mi?
hakand77' Alıntı:aranburu' Alıntı:hala sendikanın gerçekten hakkını savunduğuna inananların olduğunu görmek ilginç gerçekten. üstelik bu durumda ve hayatı pahasına neredeyse
katılıyorum.sendika diye birşey yok aslında.hepsi birer parti.işini yaptırabildiği ölçüde de üyesi mevcut.iş bu kadar basit...
milkay' Alıntı:hakand77' Alıntı:aranburu' Alıntı:hala sendikanın gerçekten hakkını savunduğuna inananların olduğunu görmek ilginç gerçekten. üstelik bu durumda ve hayatı pahasına neredeyse
katılıyorum.sendika diye birşey yok aslında.hepsi birer parti.işini yaptırabildiği ölçüde de üyesi mevcut.iş bu kadar basit...
Ve unutmayınız ki SENDİKASIZ ARKADAŞLAR yüzünden Hüseyin Çelik Sendika başkanımıza siz Öğretmenlerin %40 ını temsil ediyorsunuz, ben %60 ını demiştir. .
milkay' Alıntı:amip33' Alıntı:Etmeyince düzelecek mi?cesur yürek' Alıntı:sendiklardan istifa edince durum düzelecek mi?
hocam sendikadan istifa etmek hiç bir şeyi çözmez. İşi çözecek şey toplu olarak iş yapan bir sendikaya geçmektir. ASla istifa etmek değildir. Bu konuda da sendikama sonuna kadar güveniyorum.
naenia' Alıntı:Diğer branşlara göre yaşça daha genç bir öğretmen kitlesi oluşumuz ve bu yaş grubundaki genç öğretmenlerin sendikalara soğuk durması sebebi ile halihazırda kaç sendikalıyızdır, devede kulak olabiliriz. Sendikalarla ortaklaşa çözüm üretmek yerine, ki bunda birçoğumuz aciziz, bu şekilde dikkat çekme çabası son derece yersizdir, kanımca. Sendikalar bizi bu hale getirmedi, milli eğitimin yanlış politikaları getirdi. Ancak sendikalarla doğru bir politika izlendiği takdirde bir umut elde edebiliriz belki.
Not: Sendikalardaki çürümenin ben de farkındayım, ancak bu ülkede çürümemiş ne kaldı ki?
bilgibil' Alıntı:naenia' Alıntı:Diğer branşlara göre yaşça daha genç bir öğretmen kitlesi oluşumuz ve bu yaş grubundaki genç öğretmenlerin sendikalara soğuk durması sebebi ile halihazırda kaç sendikalıyızdır, devede kulak olabiliriz. Sendikalarla ortaklaşa çözüm üretmek yerine, ki bunda birçoğumuz aciziz, bu şekilde dikkat çekme çabası son derece yersizdir, kanımca. Sendikalar bizi bu hale getirmedi, milli eğitimin yanlış politikaları getirdi. Ancak sendikalarla doğru bir politika izlendiği takdirde bir umut elde edebiliriz belki.
Not: Sendikalardaki çürümenin ben de farkındayım, ancak bu ülkede çürümemiş ne kaldı ki?
Hocam neden o zaman kaç senedir bir çözüm bulunmadı.
Ayrıca biz bu işi sendikasız çözeriz demiyoruz bu bir tepki olarak , gündem oluşturmak için yapılabilir.Oturmakla bir şey olmuyor.
bilgibil' Alıntı:milkay' Alıntı:amip33' Alıntı:Etmeyince düzelecek mi?cesur yürek' Alıntı:sendiklardan istifa edince durum düzelecek mi?
hocam sendikadan istifa etmek hiç bir şeyi çözmez. İşi çözecek şey toplu olarak iş yapan bir sendikaya geçmektir. ASla istifa etmek değildir. Bu konuda da sendikama sonuna kadar güveniyorum.
Buradaki mesele güven meselesi veya o-bu sendika değil.Genel olarak gösterebileceğimiz bir tepki ve hepsinin dikkatini çekmek.Yıllardır böyle duruyoruz hangi sorunumuza bir çözüm getirildi.Hangi sendika buna vesile oldu.Var mı?
excalibur27' Alıntı:en güzeli istifa edip bir süre beklemek bizim için en çok emek veren sendikaya girmek.
bilgibil' Alıntı:Sonuç olarak bu yapılamayacak bunu anladım.Peki biz böyle sesimizi çıkarmadıkça ve Eğitim sistemindeki bu kadar belirsizlik varken bizim için kim ne yapar ki?Bütün bunları değerlendirdiğimizde Biz ne yapmalıyız?Öyle bir başlık açalım madem.Sesimizi duyurmak ve Sorunlarımıza samimi çözümler üretmek için Ne yapmalıyız?Herkes fikrini söylesin ve en çok kabul gören fikri uygulayalım.Yoksa yönümüzü rüzgar tayin edecek ve o rüzgar da bizi yeterince savurdu ve daha da savuracağa benziyor.