Bir tarih belirleyelim ve o tarihte ...

Kodla Büyü

bilgibil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Herkes sendikasından istifa etsin.Bizim sorunlarımızla ilgilenmeleri için belki faydalı olur.Ses getirebilir.Kaç bin kişiyiz sonuçta.Var mısınız arkadaşlar?

ogretmenlikte ne duzeldi ki herkes ogretmenin boyunu,isini,sabrini,bilgisini olcmeye kalkiyor.

Sorun tüm bu eylemlerin beraberce yapılamaması. Geçen bir toplantıda şube müdürü konuşuyor. "Bir formatör arkadaş zorunlu görevlendirmeyi mahkemeye vermiş. Formatör olmak istemiyormuş. Böyle şey olur mu? Yapacaksın. Bu görevin." Yeri değildi ama Kalkıp iki laf edemedim ona yanıyorum. Bizim sorunumuzu bizden başka kimse bil-mi-yor. Herkes daha ne istiyorsuna getiriyor konuşmaları. Ayrıca burdan bir konu açarak birlik olamayız malesef. Derneğimizin bir şeyler yapması lazım. İstifa olayı da iyi fikir toplu yapılırsa.

sorunun büyüğü bizde sendikalarda değil. birlik olamıyor eylem yapamıyoruz. sendikalarda bizi iplemiyor.

amip33' Alıntı:
cesur yürek' Alıntı:
sendiklardan istifa edince durum düzelecek mi?
Etmeyince düzelecek mi?

hükümete kızınca sendidan intikam al MEB e kızızınca sendikadan intikam al. seçimde oy ver hükümet yap beğenmeyince sendikadan intikam al. sendikalar icra makamı değildir. talep makamıdır. icarcı hükümettir. hükümete karşı bir şey yapabiliyorsanız buyurun yapın. bakmayın sizi çoğu formtölüktende yaptığı iştende memnun. en büyük eylem bütün formatör olan öğretmnlerin formatörlüğü bırkmasıdır. aynı anda bıraksınlar bak neler oluyor onu yapcak burda öğretmen yok

Bi cinnet heşeyi halledeğ :D

Ekli dosyalar

• images.jpg
    images.jpg
    6.5 KB · Görüntüleme: 853
hala sendikanın gerçekten hakkını savunduğuna inananların olduğunu görmek ilginç gerçekten. üstelik bu durumda ve hayatı pahasına neredeyse

aranburu' Alıntı:
hala sendikanın gerçekten hakkını savunduğuna inananların olduğunu görmek ilginç gerçekten. üstelik bu durumda ve hayatı pahasına neredeyse

katılıyorum.sendika diye birşey yok aslında.hepsi birer parti.işini yaptırabildiği ölçüde de üyesi mevcut.iş bu kadar basit...

Bu öğretmen milletiyle hiçbişey olmaz.
Bu fikir daha önce de ortaya atılmıştı bir öğretmen arkadaşla konuştuk öğretmen arkadaşlara bildirecek isteyenlerle birlikte aynı gün istifa edelim diyecektik. Bu fikirden 5 dakika sonra karşıma gelen çok yakınım ilk öğretmen arkadaşa durumu açtım, bende isteyerek bu sendikada değilim dedi.
Ardından tam 10 dakika sonra müdür bey çağırdı.Hocam bir öğretmen arkadaş arkamdan iş çevirdiğinizi söyledi, güya milleti bana karşı örgütlüyormuşsunuz, ben tabiiki böyle birşeyin saçmalığından bahsedip kızdım ama arkadaş ısrarcı olunca durumu birde senden dinleyeyim dedim dedi.
Biz tüm sendikalardan istifa edecektik, lakin durum birden EğitimBirsen'i yıkmaya çalışıyoruz gibi anlaşıldı, o an içimden şunu söyleyebildim sadece, Allah belanızı imam selanızı vermesin inşallah:)

akzabat' Alıntı:
Sorun tüm bu eylemlerin beraberce yapılamaması. Geçen bir toplantıda şube müdürü konuşuyor. "Bir formatör arkadaş zorunlu görevlendirmeyi mahkemeye vermiş. Formatör olmak istemiyormuş. Böyle şey olur mu? Yapacaksın. Bu görevin." Yeri değildi ama Kalkıp iki laf edemedim ona yanıyorum. Bizim sorunumuzu bizden başka kimse bil-mi-yor. Herkes daha ne istiyorsuna getiriyor konuşmaları. Ayrıca burdan bir konu açarak birlik olamayız malesef. Derneğimizin bir şeyler yapması lazım. İstifa olayı da iyi fikir toplu yapılırsa.
:+1: :+1: :+1:

Arkadaşlar bu teklif daha önce de konuşulmuştu ama beraberlik sağlanamayınca yine kaldı.Ama biz en azından hep birlikte böyle bir karar alır uygularsak;
1-)Sendikadan istifa etmemizin nedeni sorulduğunda "Bu benim şahsi kararım değil Türkiye'deki bütün Bilişim Öğretmenleri ile birlikte alınan kitlesel bir karardır." deyip yakınımdaki sendikalı arkadaşları da kırmamış ve onlardan tepki görmemiş olacağız.
2-)Bu hamlemiz (tabiiki hep birlikte olursak) eğitim camiasında bir gündem oluşturacaktır.Şu ana kadar sendikaların cılız çıkan sesi bizi tekrar kazanmak için belki biraz yükselir.Belki bizi o zaman dinleyip "Sizin ne gibi dertleriniz var ?Gelin bir konuşalım" derler ve bizim sıkıntılarımız için yukarılarla ciddi görüşmeler yaparlar.Tepkimizi bir şekilde göstermeliyiz.

Benim görüşlerim bunlar ve bu düşüncelerle bu konuyu açtım.

toplu istifa edecez diye beklemenin de anlamı yok. istifa etmek için bilişim zümresinden 1000 kişi beklersen bu işte bin yıl sürer :)

sendikalardan istifa etmenin bir manası olamaz çünkü sendikaya üye olmanın zaten bir manası yok

amip33' Alıntı:
cesur yürek' Alıntı:
Etmeyince düzelecek mi?

hocam sendikadan istifa etmek hiç bir şeyi çözmez. İşi çözecek şey toplu olarak iş yapan bir sendikaya geçmektir. ASla istifa etmek değildir. Bu konuda da sendikama sonuna kadar güveniyorum.

hakand77' Alıntı:
aranburu' Alıntı:

katılıyorum.sendika diye birşey yok aslında.hepsi birer parti.işini yaptırabildiği ölçüde de üyesi mevcut.iş bu kadar basit...

Hocam sarısendika ile diğerlerini lütfen kıyaslamayın bile. 57. hükümette karşı eylem sokaklarda yapan sendika ile, 10 yıldır sokağa çıkmaya korkan sendikayı bir tutmayınız. Ve unutmayınız ki SENDİKASIZ ARKADAŞLAR yüzünden Hüseyin Çelik Sendika başkanımıza siz Öğretmenlerin %40 ını temsil ediyorsunuz, ben %60 ını demiştir. Önce üye olun, sonra sendika için çalışın daha sonra eğer gerçekten hakkınızı o sendika aramıyorsa, o zaman diyin ki şu sendika benim hakkımı aramıyor. Oh ne güzel. Hem üye olma hem de hakkımı zaten hiçbiri aramıyor diyerek karalamaya çalış.

Diğer branşlara göre yaşça daha genç bir öğretmen kitlesi oluşumuz ve bu yaş grubundaki genç öğretmenlerin sendikalara soğuk durması sebebi ile halihazırda kaç sendikalıyızdır, devede kulak olabiliriz. Sendikalarla ortaklaşa çözüm üretmek yerine, ki bunda birçoğumuz aciziz, bu şekilde dikkat çekme çabası son derece yersizdir, kanımca. Sendikalar bizi bu hale getirmedi, milli eğitimin yanlış politikaları getirdi. Ancak sendikalarla doğru bir politika izlendiği takdirde bir umut elde edebiliriz belki.
Not: Sendikalardaki çürümenin ben de farkındayım, ancak bu ülkede çürümemiş ne kaldı ki?

milkay' Alıntı:
hakand77' Alıntı:
aranburu' Alıntı:

Ve unutmayınız ki SENDİKASIZ ARKADAŞLAR yüzünden Hüseyin Çelik Sendika başkanımıza siz Öğretmenlerin %40 ını temsil ediyorsunuz, ben %60 ını demiştir. .

Hocam, çok güzel bir yere değinmişsiniz.

milkay' Alıntı:
amip33' Alıntı:
cesur yürek' Alıntı:
Etmeyince düzelecek mi?

hocam sendikadan istifa etmek hiç bir şeyi çözmez. İşi çözecek şey toplu olarak iş yapan bir sendikaya geçmektir. ASla istifa etmek değildir. Bu konuda da sendikama sonuna kadar güveniyorum.

Buradaki mesele güven meselesi veya o-bu sendika değil.Genel olarak gösterebileceğimiz bir tepki ve hepsinin dikkatini çekmek.Yıllardır böyle duruyoruz hangi sorunumuza bir çözüm getirildi.Hangi sendika buna vesile oldu.Var mı?

sendikalı olan kaç kişi var ki bilişimcilerden? zaten okulda en fazla tek kişiyiz(bilgisayarcı)..bizi kaybedince de sendikalar hiçbişey kaybetmiş olmaz...

naenia' Alıntı:
Diğer branşlara göre yaşça daha genç bir öğretmen kitlesi oluşumuz ve bu yaş grubundaki genç öğretmenlerin sendikalara soğuk durması sebebi ile halihazırda kaç sendikalıyızdır, devede kulak olabiliriz. Sendikalarla ortaklaşa çözüm üretmek yerine, ki bunda birçoğumuz aciziz, bu şekilde dikkat çekme çabası son derece yersizdir, kanımca. Sendikalar bizi bu hale getirmedi, milli eğitimin yanlış politikaları getirdi. Ancak sendikalarla doğru bir politika izlendiği takdirde bir umut elde edebiliriz belki.
Not: Sendikalardaki çürümenin ben de farkındayım, ancak bu ülkede çürümemiş ne kaldı ki?

Hocam neden o zaman kaç senedir bir çözüm bulunmadı.
Ayrıca biz bu işi sendikasız çözeriz demiyoruz bu bir tepki olarak , gündem oluşturmak için yapılabilir.Oturmakla bir şey olmuyor.

bilgibil' Alıntı:
naenia' Alıntı:

Hocam neden o zaman kaç senedir bir çözüm bulunmadı.
Ayrıca biz bu işi sendikasız çözeriz demiyoruz bu bir tepki olarak , gündem oluşturmak için yapılabilir.Oturmakla bir şey olmuyor.

Hocam, yadırgamıyorum. Yalnızca sendikalı olanımız sayısına bakacak olursak yeteri kadar tepki yaratamayacağımızı düşündüğümü belirtiyorum. Hak vermiyor değilim size bu konuda. Ancak sendikaların desteği ile çabaların daha net karşılığı olabileceğini düşünüyorum, hak verirsiniz ya da vermezsiniz.

bilgibil' Alıntı:
milkay' Alıntı:
amip33' Alıntı:
cesur yürek' Alıntı:
Etmeyince düzelecek mi?

Buradaki mesele güven meselesi veya o-bu sendika değil.Genel olarak gösterebileceğimiz bir tepki ve hepsinin dikkatini çekmek.Yıllardır böyle duruyoruz hangi sorunumuza bir çözüm getirildi.Hangi sendika buna vesile oldu.Var mı?

Hocam eğri oturup doğru konuşalım . Bilişmciler olarak toplam sendikalardaki sayımız 4000 ini geçmez. 600.000 civarı da sendikalara üye olan memurlar var. 600'de 4 yüzde 0,75 civarı birşey eder. Toplu istifa etsek de sandığınız gibi tepki ve dikakt çekme filan olmaz. Hangisendika yıllardır hangi sorunumuzu çözddü diyorsanız, kazanılmış haklarınıza bir bakınız. En ufak örneği önceden sendika aidatınızı kendi maaşınızdan ödüyordunuz. şimdi ise devlet karşılıyor ve 3 ayda bir 45 TL para alıyorsunuz maaşınıza ek olarak.

Benim sendikam hiçbirzaman sarı sendika olmadı olmayacakta. Çünkü bizler aktif olarak görev almaya çalışan öğretmenleriz. konu amacından sapacak ama birde şunu söyleyeyim. benim sendika başkanım enaz %15 zam ve %100 ek ödeme artışı isterken, sarı sendika enflasyon oranının üzerinde bir oranı almayı düşündüklerini ifade etmişlerdir. ayrıca benim sendikam şartsız koşulsuz masada istediklerimizi alamassak eylem yapacağız demiştir. ve sarı sendikaya da teklif etmiştir. Var mısın iş bırakmaya diye. yok cevabını almıştır. Eylemi sen yap, biz destek verelim demiştir. ona da hayır demiştir yetkili sendika.

Durum böyle iken çözümü tek sendika da onu da kendi sendikamda görüyorum. Biz birlik olursak bizi hiç kimse parçalayamaz. Çözüm var mı var. O da hakkımızı her hükümete karşı arayan, KAMUSEN dir

en güzeli istifa edip bir süre beklemek bizim için en çok emek veren sendikaya girmek.

Devlet size "formatörlüğü kaldırdım e siz ders saatinizi dolduramıyorsunuz isterseniz okullar sizinle hayat bulsun" demedikçe bu zümre ayaklanmaz. Du bi sn. o zaman da ayaklanmayabilir çok emin olamadım bi an.

excalibur27' Alıntı:
en güzeli istifa edip bir süre beklemek bizim için en çok emek veren sendikaya girmek.

istifa etmek sadece ve sadece hükümetin elini güçlendirir başka da bir şey sağlamaz.

Sonuç olarak bu yapılamayacak bunu anladım.Peki biz böyle sesimizi çıkarmadıkça ve Eğitim sistemindeki bu kadar belirsizlik varken bizim için kim ne yapar ki?Bütün bunları değerlendirdiğimizde Biz ne yapmalıyız?Öyle bir başlık açalım madem.Sesimizi duyurmak ve Sorunlarımıza samimi çözümler üretmek için Ne yapmalıyız?Herkes fikrini söylesin ve en çok kabul gören fikri uygulayalım.Yoksa yönümüzü rüzgar tayin edecek ve o rüzgar da bizi yeterince savurdu ve daha da savuracağa benziyor.

bilgibil' Alıntı:
Sonuç olarak bu yapılamayacak bunu anladım.Peki biz böyle sesimizi çıkarmadıkça ve Eğitim sistemindeki bu kadar belirsizlik varken bizim için kim ne yapar ki?Bütün bunları değerlendirdiğimizde Biz ne yapmalıyız?Öyle bir başlık açalım madem.Sesimizi duyurmak ve Sorunlarımıza samimi çözümler üretmek için Ne yapmalıyız?Herkes fikrini söylesin ve en çok kabul gören fikri uygulayalım.Yoksa yönümüzü rüzgar tayin edecek ve o rüzgar da bizi yeterince savurdu ve daha da savuracağa benziyor.

Bence çözüm iş yapabilcek tek sendika altında birleşmektir. Görünen köyde Türk Eğitim Sen. şimdiden yazayım polemik konusu olmasın paragrafa bence diye başladım.

Geri