1997 sgk sigorta başlangıcım, 2003 öğretmenliğe başlamam.
bakalım göreceğiz çıksın 1 gün daha beklemem
Stajı saymıyorlar hocam. Saysalar keşke
Hocam ben eyt den faydalanabiliyorum ve sizin dediğiniz gibi eyt çıkmadan önce çıksın hemen emekli olurum diyordum ama çıktığı halde olamıyorum maalesef. Emekli maaşı o kadar düşüyor ki dışarda iş yapmadan emekli olmak zor. Ama piyasada iş yaparim derseniz o ayrı. Tabii sıkıntıları da ayrı1997 sgk sigorta başlangıcım, 2003 öğretmenliğe başlamam.
bakalım göreceğiz çıksın 1 gün daha beklemem
Ben de ona baktım 3bin tl kesinti yapıyormuş devlet özel sektörde çalışabiliyormuşuz. O yaşta yapımı kolay olabilecek işleri düşündüm, eczacılık, optisyenlik, spk lisansları alıp yatırım sektörü, kırtasiyecilik geldi aklıma. Hani bir de işi oturtup işe gitmiyorlar ya dadından yenmez o zaman arkadaşım okumuş esnaflık yapıyor, kendi iş yerini açtı sağlık sektöründe çırpındı çırpındı şimdi dünya turu yapıyor işe gitmeden de yürüyor işler öyle birşey oturtmak lazım.Hocam ben eyt den faydalanabiliyorum ve sizin dediğiniz gibi eyt çıkmadan önce çıksın hemen emekli olurum diyordum ama çıktığı halde olamıyorum maalesef. Emekli maaşı o kadar düşüyor ki dışarda iş yapmadan emekli olmak zor. Ama piyasada iş yaparim derseniz o ayrı. Tabii sıkıntıları da ayrı
Ben zaten hep esnaf olmak istiyordum ama sülalede asgari ücretlinin üstünde adam olmadığı için babam garanti olsun dedi memur yaptı beni Şimdi de okumuş bir esnaflık yapmak istiyorum şu eczacılık yada optisyenlik baya bir göz kırpıyor bana. Tek sorun yaş geçti uyumaktan ders çalışmaya zorlanıyorum. Gözler biraz gitti, inşallah vücut bu yaşa da adapte olur da yola devam ederiz Gönül neler istiyor da vücut yıpranmış iyi bakamamışızEsnaflık şu an çok iyi.Dolar arttıkça zam yapıyorlar.Maaslar yükseldikçe veriyorlar zammı.Bir tavuk dürüm ayran 75 lira oldu.Icinde 65gr var.Ayda 200 bin net kazanıyorlar.Yeme içme sektörüne ilgim arttı.
Kademeli emeklilik ile ilgili şöyle bir haber var:
1999 - 2000 - 2008 arası sigortalı olanlara müjde! EYT sonrası kademeli emeklilik şartları şekillendi! SGK yaş, gün, prim tablosu.
https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2...-sartlari-sekillendi-sgk-yas-gun-prim-tablosu
hocam tam 1 ayla kaçırmıştım, sizce kademe gelecek mi ?Memurlar.net de aynısını haberleştirmiş:
EYT sonrası kademeli emeklilik mi geliyor?
EYT düzenlemesinin yasalaşması, milyonlarca çalışana erken emeklilik yolunu açtı. Ancak, EYT'yi az farkla kaçıranlar için kademeli yaş şartı, emeklilik kapılarını aralıyor. Bu yeni formül, emeklilik hayali kurmuş ancak yaş şartlarına uymayan bireyler için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.www.memurlar.net
birde şunu gördüm
hocam tam 1 ayla kaçırmıştım, sizce kademe gelecek mi ?
Güzel haberŞu haber her yere düşmüş:
“A Para kanalı tarafından yapılan paylaşımda, yakın zamanda açıklanması beklenen sistem hakkında şu ifadeler kullanıldı:
“EYT'den yararlanamayanlar için yeni bir Kademeli Emeklilik düzenlemesi!
Bakanlık harekete geçti! Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları taktirde emekli olabilecekler.
9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartı aranacak.”
kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartı aranacak.
Bakanlık harekete geçti! Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları taktirde emekli olabilecekler.
Bana vursa ben olurum Hocam, ortalıkta konuşulan yeni Eyt gerçek çıkarsa bana vuruyor. İlla ki olacaklar da vardır bencebizim bölümden emekli şu an için zor çıkar diye düşünüyorum. Zaten dersimiz az btr de olmazsa iki ya da üç gün okula gider maaşını alır. Yoksa şu ortamda emekli olup hele de bir de üni de okuyan çocuğu varsa kimse 65 olmadan emekli olmaz