Bizim branşın sonu ne olacak?

Kodla Büyü
Ülkede bilişime değer verilmiyor. Hem BTR 5 okula görevlendirdiler hem de kendi okulum dahil 3 okula derse gidiyorum. Hepsi uzak yerler. Paramparça olduk resmen. Tükenmişlik her açıdan var. Tayinler durdu. Puanım var hiçbir şekilde kullanamıyorum. Fırsatım olsa 1 dk düşünmem basarim istifayı. Öğretmen mıyız teknik servis muamelesi görülen çalışan mıyız anlamıyorum. Sendika dernek fasa fiso. Biz çalışıyoruz sizin için derlerse de inanmayin. Yazarlar birazdan buraya da bazıları. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bilişim çağında en mağdur branşlardan biriyiz. Herkes suçlu sen, ben, sendikalar, dernekler, üniversiteler, MEB, hükümet, anlayışlar..

Ülkede bilişime değer verilmiyor. Hem BTR 5 okula görevlendirdiler hem de kendi okulum dahil 3 okula derse gidiyorum. Hepsi uzak yerler. Paramparça olduk resmen. Tükenmişlik her açıdan var. Tayinler durdu. Puanım var hiçbir şekilde kullanamıyorum. Fırsatım olsa 1 dk düşünmem basarim istifayı. Öğretmen mıyız teknik servis muamelesi görülen çalışan mıyız anlamıyorum. Sendika dernek fasa fiso. Biz çalışıyoruz sizin için derlerse de inanmayin. Yazarlar birazdan buraya da bazıları. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bilişim çağında en mağdur branşlardan biriyiz. Herkes suçlu sen, ben, sendikalar, dernekler, üniversiteler, MEB, hükümet, anlayışlar..
btr için 5 okulu neden kabul ettiniz hocam dersinizi tamamlayın yeterli ama full ek ders ihtiyacınız varsa bir şey diyemem

bi şeyler olmalı ama dernek, sendika, siz, biz bir şekilde sesimizi duyurmalıyız.

Bizim branşın devri bitti, aslında el birliği ile beraberce bitirdik. Hani bir hikaye var ya; "O sarı öküzü vermeyecektik". Biz de süreç içerisinde ufak ufak derslerimiz kaldırılırken sessiz sedasız bekledik ve tepki göstermedik. Buna bağlı olarak da, sendikaların istisnasız hiç biri bizimle ilgili tek kelam etmediler. Ve sonunda sıra hepimize geldi. Bir PDR, bir Beden Eğitimi tayfası kadar olamadık. ....O sebeple temcit pilavı gibi her sene "Ne olacak bu halimiz?" demeye devam etmenin de bir manası yok.

Son düzenleme:
Kendi içimizde birlik olamadık ki dersimizi savunalım. Kimi Ders kaldırılsın istiyor BTR, formatör gibi görevler istiyor Öğretmenlik mezunu Halbuki, kimi Öğretmenlik yapmak istiyor Ders olsun her kademede istiyor haklı olarak..
Sendikaların durumumuzdan haberi yok umursanmıyoruz, sorunları dile getiren yok.. Bu ortamda da ilk kaldırılan dersin bizim ders olması kaçınılmaz oluyor. Sonrası malum norm fazlası... O da artık eskisi gibi değil resen atamalar yapılacak ve birçok insan mağdur olacak malesef

Ben Btr kadrosu istiyorum arkadaş. Norm fazlası olana kadar kimsenin aklı başına gelmeyecek sanırım. Tamir edebildigimi ederim, edemedigimi de etmem söylerim bu beni aşar derim yıllardır. Tamircilik diye takmışsın bi ne tamiri ya? Birlik olamadığımız için aynıyız yıllardır. Dersi olan dersine girsin olmayan da btr kadrosu olan okula gitsin. Yani bi çözüm bulunsun artık. 300 puanım var merkeze gidemiyorum şaka gibi

Bizim branşın devri bitti, aslında el birliği ile beraberce bitirdik. Hani bir hikaye var ya; "O sarı öküzü vermeyecektik". Biz de süreç içerisinde ufak ufak derslerimiz kaldırılırken sessiz sedasız bekledik ve tepki göstermedik. Buna bağlı olarak da, sendikaların istisnasız hiç biri bizimle ilgili tek kelam etmediler. Ve sonunda sıra hepimize geldi. Bir PDR, bir Beden Eğitimi tayfası kadar olamadık. ....O sebeple temcit pilavı gibi her sene "Ne olacak bu halimiz?" demeye devam etmenin de bir manası yok.
onun için derse bağlı olmayan BTRehber öğretmen kadrosu gelse iyi olacak her sene 1 ve 2. dönem toplam 5 hafta kadar ek dersimiz hiç oluyor kimsede birşey demiyor diyemiyor ve yapamıyor, bugün bir rehber öğretmenin ilk hafta ek dersini eksik yatır bak ne oluyor.
BTrehber öğretmen kadrosu gelse tamirci gibi davranmak yerine profesyonelce rehberlik etmeye başlarsanız ne kadarda fazladan yük altına kendinizi soktuğunuzu göreceksiniz emin olun siz işi altına girmeyip rehberlik ettiğinizde hiç kimse neden sen yapmıyorsun diye sormuyor soranada teknisyenin işidir dediniz mi susuyorlar teknisyen çağırıp teknik işleri yaptırıyorlar haa yazılımsal olanları yapıyoruz o çok bir problem değil onu bile yapmanız istenmiyor halbuki sorunu tespit edip çözümün ne olduğunu raporlaştırıp yaptırılmasını istemek işiniz daha profesyonel btrehberlik yapmanız yani.

Çok tuhaf bir branşımız var. Aslında bir okul için çok şeyiz lakin yılın yüzde doksanında hiç bir şey ifade etmiyoruz. Sadece okul için de değil, ilçe kutlama programı olur aranan kişi oluruz, slayt, sunum işi vardır aranan kişi oluruz lakin iş bitince yine o yalnız günlerimize terk ediliyoruz. Bu işin sonu ne olur bilinmez.

Kimsenin enerjisi kalmadı. Tek istediğimiz ne olacaksa olsun ama bir an evvel olsun. Önümüzü görelim,yolumuza bakalım. Btr normu mu verecekler(bana göre en düşük ihtimal bu) branş mı değiştirecekler,ders mi verecekler,teknoloji tasarımla mı birleştirecekler artık bir an önce ne yapılıyorsa ivedibir şekilde bunu halletmeleri lazım. Meb de hiçbir branşın geleceği bu kadar umutsuz ve bu kadar belirsiz değil. Bizler üvey evlat değiliz. Bu ailenin bir parçasıyız. Bir evde baba evlatlarını ayırırsa o evde huzurda olmaz mutlulukta. Yıllardır pdr nin beden eğitiminin kazanımlarını gördük,görüyoruz. Bunca yıl kulaklarını tıkadılarsa da artık bir takım gerçekleri duymanın ve görmenin zamanı geldi. Kendilerinden anlayış bekliyoruz

Çok tuhaf bir branşımız var. Aslında bir okul için çok şeyiz lakin yılın yüzde doksanında hiç bir şey ifade etmiyoruz. Sadece okul için de değil, ilçe kutlama programı olur aranan kişi oluruz, slayt, sunum işi vardır aranan kişi oluruz lakin iş bitince yine o yalnız günlerimize terk ediliyoruz. Bu işin sonu ne olur bilinmez.
İşte bu yüzden sadece dersime giriyorum ve 12 yıldır formatörlük rehberlik vs yapmıyorum. Ben dersime girmek isitiyorum. Sadece BT Rehberlik kadrosu açmazlar, onun yerine teknisyen kadrosu açıp 3 okula bir tane görevlendirirlerdi. Sizden istene hem derse gir hem bt rehber ol, masrafı azalt. O nedenle btr'ye hayır derse evet diyorum.

Tuzu kuru arkadaşlar ders olsun diyor ama laboratuvarsız ders de işkenceden başka bir şey olmuyor. Ben bu saatten sonra dersimizin tamamen kaldırılmasından yanayım. Ne olacaksa olsun bitsin.

Hocam olmayan derse kimse bt sınıfı kurmaz. Bir bt sınıfı nereden baksan en az 250-300 bin tl edecek belki a'dan z'ye. Tüm ülkeye vurunca milyonlar ediyor.

Hocam olmayan derse kimse bt sınıfı kurmaz. Bir bt sınıfı nereden baksan en az 250-300 bin tl edecek belki a'dan z'ye. Tüm ülkeye vurunca milyonlar ediyor.
Sadece bilgisayarlar o para eder. Altyapı da o kadar ediyor. Bir da donatım malzemeleri var masa sandalye. 100 bin de o eder. 500 bine bir lab ancak kurulur. Maliyetli bir branş oldugu için birilerinin gözüne batıyor.

Sadece bilgisayarlar o para eder. Altyapı da o kadar ediyor. Bir da donatım malzemeleri var masa sandalye. 100 bin de o eder. 500 bine bir lab ancak kurulur. Maliyetli bir branş oldugu için birilerinin gözüne batıyor.
Yeni kurulan lablarda sunucu-istemci yapısı kullanılıyor diye duymuştum. Belki o şekilde biraz maliyeti kısabilirler.

Bu saatten sonra bize ders mers vermezler. Garip garip seçmeli dersler çıktı bir sürü. 5-6'da kaldı derslerimiz, onların da bir kısmı yabancı dil sınıfından dolayı alınıyor elimizden. Ders saatimiz artmaz, kimse ümitlenmesin. Okulunuzda 15-20 saat dersiniz varsa sizden iyisi yok, keyfinize bakın.

Hocam meslekte 18.yil oluyor hala soru aynı, emeklilik gelincede bu sorunun hala
gündemde olacağını düşünüyorum.

Milletin işini yapmayi bırakın, kitap okuyun, resim çizin, "Hayır" demeyi öğrenin. Yapabiliyorsaniz ekstra her iş için ücret talep edin. Bizi bizden başka anlayan yok zira.
BTR normu , derslerin artırılması hayâl. Bizim birlik olup birlikte hareket etmemiz şart. Atanmışız şükür diyip teselli oluyorum 17 yıldır. Sayımız az ama etkimiz büyük bence.
Bir dönem BTR olmayalım angarya hiç bir iş yapmayalim, eylemdeyiz diyelim. Bakın nasıl etkiliyoruz her yeri...

Ya idareci olun.
Ya farklı bir branş okuyun geçmeye çalışın.
Ya başka bir meslek seçip yapın.
Dersimiz kimsenin umurunda bile değil. Müzik bile daha önemli görülüyor
2000 yıl önce yaşamış aristolar deskartesler bilmem kimler ders yapılmış zorunlu 2 saat felsefe olmuş. Bizim alanımız da lisede matematik dersinde 1 ünite yapılmış. Onlara verdiriliyor.
Zamaninda tıp ile yarışan puanları alıp bu alana yerleşen değerli kardeşlerim
Kendim, eşim ve siz değerli kardeşlerim adına çok üzgünüm ve umutsuzum.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Yerimiz başlar üzeri idi
Ama ayağa düştük
Ciğeri 5 para etmeyen branşlara ve kişilere meze olduk
Maalesef...

Geri