Boş Derslere Formatör Öğretmen Görevlendirmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turhank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bende sene başında tüm boş derslere giriyordum; nerdeyse haftada 30 saat kendi dersimle (bilişim 8 saat) giriyordum... sonra kendileri ile konuştuk; şimdi sınıf öğretmenleri boş derslere giriyor; siz resmi yazı arayacağınıza müdürünüze söyleyin sizin boş derse gireceğinize dair varsa yazı kendisi bulsun...

43. Okulumuzda 6 saat derse giren BT formatör öğretmeni bulunmaktadır. Formatör Öğretmenlerin zorunlu olarak girmesi gereken haftalık ders saati sayısı kaçtır? Bu arkadaş eksik saatlerini diğer okullarda mı doldurmalı?

MEB. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü 02.07.2009 tarih ve 12271 sayılı yazılarında Formatör öğretmenlerle ilgili olarak; “ en fazla maaş karşılığı ders girme zorunda olduğu derslere girmesi sağlanarak örgün eğitim ortamından uzaklaşmamaları ve dersleri boş geçmemesi önlenecek” denilmiş ve ‘maaş karşılığı dersini dolduramaması halinde bunun dışındaki zamanını Bilişim Teknolojisi Formatör Öğretmeni olarak tamamlayacaktır.’ şeklindeki açıklamayla maaş karşılığının doldurulması gerektiğine işaret edilmiştir.
buradan anladığım kadarıyla sizi boş derslere göndermek için resmi olarak bir yetkileri bulunmamaktadır.
kaynak: personelmeb.net

brahif_06' Alıntı:
bende sene başında tüm boş derslere giriyordum; nerdeyse haftada 30 saat kendi dersimle (bilişim 8 saat) giriyordum... sonra kendileri ile konuştuk; şimdi sınıf öğretmenleri boş derslere giriyor; siz resmi yazı arayacağınıza müdürünüze söyleyin sizin boş derse gireceğinize dair varsa yazı kendisi bulsun...

Evet müdürünüze söyleyin sizin boş derse gireceğinize dair varsa yazı kendisi bulsun :)))

Öncelikle boş derste nöbetçi öğretmen ne yapıyor? Öğretmenlerin derslerinin az olduğu günlerde nöbet yazılmasının sebebi boş ders olma durumudur. Sizin okulunuzda böyle değil sanırım. Ayrıca o zümreden birinin doldurması daha uygun olacaktır diye kişi önerebilirsiniz idareye.

ya tam olur ha bu hafta bir öğretmen rapor almış ben bilgisayar sınıfını açık tutuyorum müdür yollamış bilgisayar sınıfına tamam kabul ettik geldiler. içlerinden bir kaçı gürültü yaptı attım dışarı....5-10 dk sonra müdür çıktı geldi niye attın onları okuldan kaçmışlar diye atmayacan onları bende atarım dedim benim dersim değil dedim ama yok ben seni görevlendirdim diyor... olmaz hocam formatöre boş ders görevi verilemez dedim olurmu öyle şey diyor.....
formatörlük herkezin gözüne batıyor.....

aynı şey bugun benimde başıma geldi arkadaşlar. sabah mudur yardımcım geldi dedi 2 tane sınıfın dersi boş ogretmen de yok senden rica etsem bu seferlik laboratuvara alabilir miyiz onları dedi ve ekledi biliyorum görevin değil ama mecbur kaldım rica ediyorum dedi. Gayet iyi niyetle soledi ve gorevim olmadığını belirttiği için bende bu seferlik olur dedim ve iki sınıfı aldım laboratuvara böylelikle bende bos dersi doldurdum formator olarak...

nurc' Alıntı:
aynı şey bugun benimde başıma geldi arkadaşlar. sabah mudur yardımcım geldi dedi 2 tane sınıfın dersi boş ogretmen de yok senden rica etsem bu seferlik laboratuvara alabilir miyiz onları dedi ve ekledi biliyorum görevin değil ama mecbur kaldım rica ediyorum dedi. Gayet iyi niyetle soledi ve gorevim olmadığını belirttiği için bende bu seferlik olur dedim ve iki sınıfı aldım laboratuvara böylelikle bende bos dersi doldurdum formator olarak...
..
Bizim tarafımızdan bakıldığında bu olay BOŞ DERSİ DOLDURMA olarak görülüyor ve gayette normal.

Fakat BT laboratuarının görevlerinden biri de bu değilmidir. Boş derslerde öğrencilerin bilgisayarları kullanması... Bunu idare yönlendirince boş ders doldurma oluyor adı, öğrenci kendi isterse BT Lab. Kullanımı...

Yada şöyle sorayım boş dersi dolduran sıınıf öğretmeni BT labını kullanmak için öğrencileri BT labına getirse ve bizimle birlikte lab.da dursa tepkiMİZ ne olurdu?

nurc' Alıntı:
böyle idarecim olsun hergün gelsin :)

BaRBaRYaN' Alıntı:
Bizim tarafımızdan bakıldığında bu olay BOŞ DERSİ DOLDURMA olarak görülüyor ve gayette normal.

Fakat BT laboratuarının görevlerinden biri de bu değilmidir. Boş derslerde öğrencilerin bilgisayarları kullanması... Bunu idare yönlendirince boş ders doldurma oluyor adı, öğrenci kendi isterse BT Lab. Kullanımı...

Yada şöyle sorayım boş dersi dolduran sıınıf öğretmeni BT labını kullanmak için öğrencileri BT labına getirse ve bizimle birlikte lab.da dursa tepkiMİZ ne olurdu?
hocam önemli olan üsluptur. sanki mecburmuşuz gibi emir veren idarecilere aman vermemek lazım. hiçbir arkadaşımızın öğrencilerin dersinin boş geçmesini istediğini sanmıyorum. idarenin tutumundan dolayı olaylar yapmam etmem noktasına geliyor.

Geri