BOOTMGR is missing hatası ÇILDIRACAĞIMMM

Kodla Büyü

ftmare

Aktif Üye
Arkadaşlar allah rızası için bilen biri yardım etsin bana. Kaç tane tahtaya aynı yolla acronisli imajı attım hata vermedi, bir tahtada BOOTMGR is missing Press CTRL+ALT+DELETE to restart hatası veriyor. Deli olmamak içten değil. Üç kez farklı şekillerde denedim, imaj tahtada yüklüydü, flasha aldım başka imajla denedim olmuyor bir türlü. Bir akıl verin bana lütfen.

hocam yanılmıyorsam bu hata harddisk i göremediğinden oluyor ama akıllı tahtada bu mümkün mü karşılaşmadım hiç biosu fabrika ayarlarına felan döndürün hocam

Hocam çalışan bir tahtanın full partition ve mbr dahil backup al. Sonra bu bilgisayara mbr dahil tamamını yükle

imaj attıktan sonra usb ye takılı bir şey bırakmayın bilgisayarda
özellikle flash bellek ya da usb harddisk
eğer zaten takılı değilse hard disk görünmüyor olabilir biosta
ya da
harddisk te sorun olabilir

çözüm basit ;) hdd nin " active " bölümü değişmiş boot mgr yi bulamıyor. acronisten 100mb lık kısım ı yeniden yukleyin seçeneklere dikkat edin primary ve active olmalı 100mb lık kısım. windowsun kurulu oldugu bölüm primary olmalı

ademola' Alıntı:
çözüm basit ;) hdd nin " active " bölümü değişmiş boot mgr yi bulamıyor. acronisten 100mb lık kısım ı yeniden yukleyin seçeneklere dikkat edin primary ve active olmalı 100mb lık kısım. windowsun kurulu oldugu bölüm primary olmalı

Sorunu olmayan çalışan bir tahtadan yeniden full bir imaj alsam bu kısım da içinde yüklenir mi hocam? Yoksa ayrıca bahsettiğiniz 100mglık kısıma mı ihtiyaç var?

tabiki o daha temiz iş olur. ama biraz uzun olur. elinizdeki imaj la bi deneyin sadece 100mb lık kısmı recoveriden secip yukleyin. yada bu size karısık geldiyse deidiğiniz gibi baştan yapın, kolay gelsin

Bu hatayla ben de birkaç defa karşılaştım. Arkadaşların dediği yollar(mbr yüklemesi, full imaj yüklemesi) bende işe yaramadı. İşe yarayanlardan birincisi flash bellekle formatladıktan sonra normal imaj dosyasını atmak, ikincisi ise vestel servisine ops i resetletmek oldu. Umarım işinize yarar.

Bu berbat durum neden olur ki? Ne yapacağım bilemedim, imaj da yok elimde. Paylaşılanı indirmeye çalışıyorum da 99 gün kaldı diyor :?

usb windows 7 yi yerleştirin ve ardından bilgisayarı başlatın.
Sorulduğunda bir tuşa basın.
Dili, saati, para birimini, klavyeyi veya bir giriş yöntemini seçin ve sonra İleri'ye tıklayın.
Bilgisayarınızı onarın'a tıklayın.
Onarmak istediğiniz işletim sistemine tıklayın ve sonra İleri'ye tıklayın. eğer uyumsuz falan diyorsa köşedeki çarpıdan kapatın.
Sistem Kurtarma Seçenekleri iletişim kutusunda Komut İstemi'ne tıklayın.
Bootrec.exe yazın ve ENTER tuşuna basın. zaten görürsün orda. Bootrec.exe /fixmbr yazın ve entera basın..

sistemi yedekten kurarken sıstem ayrıldı dıye görülen 100 mb lık on yükleme bolumunun yuklnememıs olmasından dolayı başlangıç ıcın aktıf bolum gormuyo hocam ondan dolayı sorun alırsın tam olarak secerk ımajını yukle

Hocam gözünüzden kaçmıştır diye söylüyorum... Sistem yüklenince takılı flash-harici hdd vs varsa ve ondan başlıyorsa sistem ondan dolayı olabilir...

Sistem açılışında Harici HDD ve Flash gibi harici bileşenleri çıkarıp deneyin...

sayın hocam ben bu hatayı lab daki bilgisayarlarda aldım.cd ile hardisk bölümlerini silip yeniden bölüm oluşturmadan acronisle imaj aldım (not:100 mb mbr olan bölümü de seçmen lazım) sonra oldu. Fakat sen tahtalarda cd kullanamayacağın için flash bellekten işletim sistemi kurarmış gibi flash belleğe boot yapıp hardiski tamamen sil sonra sistemi kurmasına izin verme kapat tahtayı sonra acronis li cd in yada flash belleğin neyse onu tak imaj al sorun ortadan kalkar.

Teşekkürler önerileriniz için. Bugün aldığım full imajı tekrar deneyeceğim. Umarım olur artık :x

Hocam Aynı sorunla bende karşılaştım forumları okuyarak çözüm buldum. Tek kullanıcılı tahtalarda partiondan win7 imageini alıp attığında sorun olmuyor ama çift ve daha üstü kullanıcılarda olmuyor yani hem admin hem Vestel hesabı olan tahtalar için; Ghost veya acronis farketmez. Hem win7 hemde winRE yi image dahil ederek image al sorun çözülüyor. Nasıl mı mesela ben ghostta alıyorum. Ghostu açtıktan sonra partiona tıkla ordan to image sec ve ctrl basarak win7, winre ve Arşiv(e) kısmın sec image işlemini alacağın yeri seçtikten sonra başlat. Daha sonra image atacağın tahtaya gel bu sefer partion değil disk ordan from image sec ve hem win7 hem winre hemde arşiv kısmı sisteme atılmış oluyor. Kısacası image alırken partion ile to image de ctrl ile winre+win7+arşiv sec. image atarkende partion değil disk kısmından gir ve direk aldığın image sec bu kadar. Böylecce 100 mb önyükleme kısmı olmadığı için aldığın bu hatadan kurtulmuş olursun.

aynı hatayı bende alıyorum bu işte kesin çözüm full imaj almak mı yoksa bende kafayı yiyeceğim :D

gozzde' Alıntı:
Bu hatayla ben de birkaç defa karşılaştım. Arkadaşların dediği yollar(mbr yüklemesi, full imaj yüklemesi) bende işe yaramadı. İşe yarayanlardan birincisi flash bellekle formatladıktan sonra normal imaj dosyasını atmak, ikincisi ise vestel servisine ops i resetletmek oldu. Umarım işinize yarar.

bunu denedim bugün olmadı.flash ile format attım. formatta diski biçimlendirirken winre ,c ve d kısım olarak oluşturdum.c ye kurdum.sıkıntı olmadı .sonra imajı acronis ile yükledim ama yine aynı hatayı verdi.bunun kesin çözümünü bilen varmı.

Kesin cozum bende soyle ya samil hocamin imajini indir clonezilla ile at yada bir tahtanin clonezila ile imajini al git o tahtaya clonezilla ile at sorun cozuluyor acronis bikere bozdumu cozutuyor.zira bi turlu o dosyayi yerine koydurmuyor bende 2 tur imaj var biri acronisli hali onu atiyorum sorun olmuyor 20 tanede 20 tane anca bi hata veriyor.ama hata olursada clonezilla ile aldigim imaji atiyorum.hatta imajin genel adinada pendrive deniliyor.acronisi biraktim clonezilla gorsel bosey yok kd fallan ama cok onemli degil acronis 10 dakika clonezilla 20 dakika

flash bellek ile bütün diski silsem tek partion haline getirsem(winre bölümde dahil silsem) sorun olurmu harddiskte ve imaj yüklemede

Ben de iki gündür bir tahtayla uğraşıyorum, boot mgr hatası alıyorum, tahtalar faz1 tahtaya faz2 imajı yükleyebilir miyim, uyumsuzluk sorunu çıkıyor mu?

TheFalLen' Alıntı:
Ben de iki gündür bir tahtayla uğraşıyorum, boot mgr hatası alıyorum, tahtalar faz1 tahtaya faz2 imajı yükleyebilir miyim, uyumsuzluk sorunu çıkıyor mu?
faz1 mbr faz2 gpt disk olduğu için sorun olur hocam aynı bootmgr hatasını alırsın.

ademola' Alıntı:
TheFalLen' Alıntı:
faz1 mbr faz2 gpt disk olduğu için sorun olur hocam aynı bootmgr hatasını alırsın.

Anladım hocam, sizin win10 imajını indirceğim ama o da hafta sonuna kaldı artık, umarım win10 ile boot mgr belasından kurtulurum :shock: .. win8.1 portable ile sistem geri yükleme vs yapabiliyor muyuz hocam bir de onu mu denesem :?:

hocam bootmgr den kurtulmak kolay aslında ama teknis bilgi tecrube istiyor. win81 portable içinde bootice programı yada easybcd programı vardır. bunlarla yeni boot kaydı oluşturulabilir. biraz karışıktır kurcalayarak bulabilir yapabilirsiniz belki.

ademola' Alıntı:
hocam bootmgr den kurtulmak kolay aslında ama teknis bilgi tecrube istiyor. win81 portable içinde bootice programı yada easybcd programı vardır. bunlarla yeni boot kaydı oluşturulabilir. biraz karışıktır kurcalayarak bulabilir yapabilirsiniz belki.

peki hocam denemekte fayda var, kurcalayayım biraz..

" boot mgr " hatasını ben şöyle çözdüm.
harici bir hdd buldum 300 gb falan. Acronis ile komple hdd clone yapıyorum. Sorun yok.
yalnız drive vaccine veya deep freeze tarzı programlar kurulu değil. imajı attıktan sonra deep kuruyorum.
tavsiye ederim.

mayhem' Alıntı:
arkadaşlar ben flasha acronisi ntfs olarak RMprep ile atıyorum şurda arkadaş anlatmış
image-dvd-ve-cd-image-programlari-f103/bootable-usb-olusturma-windows-acronis-ghost-vs-t147606.html
fakat tahtaya takıp flashtan başlat deyince bootmgr hatası veriyor daha imaj almadan alıyorum aynı hatayı
fat32 yapınca düzeliyo bu seferde aldığım imajı flasha atamıyorum

benim yönetemde böyle bir sıkıntı olmuyor:

image-dvd-ve-cd-image-programlari-f103/acronis-true-image-2016-dokunmatik-destekli-t147402.html

windows-isletim-sistemi-f84/ademhoca-uefi-multiboot-2016-usb-format-t147612.html

Geri