Borsa düşer Dolar yükselir.

Kodla Büyü

sonsuzartibir

Aktif Üye
Yarın için yani bugün için ekonomik görüşüm. Terside olabilir.Ama genelde böyle durumlarda yabanncılar çekilir çekilirkende dolar alır. paramızı çok ama çok zor kazanıyoruz ister istemez paramızı korumak için düşünüyoruz.

evrim0626' Alıntı:
bu açıklamalardan sonra borsa yine düşer dolar yine artar :!:
açıklamadan sonra düşerse düşsün... faiz lobisine boyun eğseydi adamlar şimdi krediyle ev, araba alamazın heralde . bırakın sityasetide memlekete yapıcı işlere girelim , elin adamının ekmeğine yağ sürmeyelim.

hocam siyaseti biz yapmıyoruz yapanlar yüzünden basit olayı yönetemeyenler yüzünden borsa son yılların en sert düşüşünü yaşadı. inatlaşmak kimseye yarar sağlamıyor sen sadece sana oy verenlerin başbakanı değilsin, oy vermeyenlerin de isteklerine kulak vermelisin ha yapamıyorsan parti liderliğinden başka bir iş yapmayacaksın. insanlar parti liderliğiyle başbakanlık arasındaki farkı bile göremiyor.Cumhurbaşkanı gibi söylemleri olsaydı şimdi ne borsa düşerdi bu kadar ne dolar yükselirdi

birde bu borsa kaçta açılıyordu ya. acemiyimde bu konuda :) hangi hisseyi önerirsiniz bu aralar :)

mutluaya' Alıntı:
stop loos nedir arkadaşım açıklarmısın bizde bilelim

Hocam bir hissenin destek noktaları vardır, endeksin düşeceğine inanıyorsanız, ilk destek noktasının altını gördümü, hisseyi satıp, ortalık durulunca tekrar alırsınız.

sana hiçbir kağıt önermem , girersen hayatının hatasını yaparsın borsa tam bir illettir, elindeki parayı söğüşlemek için vardır....

Bugün açılışı dikkat, şahsen başta satışlarla başlayıp daha sonra toparlayacağını düşünüyorum.

serkanaytekin' Alıntı:
mutluaya' Alıntı:
stop loos nedir arkadaşım açıklarmısın bizde bilelim

Hocam bir hissenin destek noktaları vardır, endeksin düşeceğine inanıyorsanız, ilk destek noktasının altını gördümü, hisseyi satıp, ortalık durulunca tekrar alırsınız.
destek noktalarını nasıl bileceğiz peki neye göre yorumlayacağız o noktaları. birazcık daha bilgi verirseniz sevinirim

1 hafta içinde
devletin borçlanma faizi 4,61 >>> 7,00
borsa 90 >>> 70
dolar 1,80 >>> 1,90

acaba altın ne olur.. bugün biraz yükseldi.

sanırım su an millet tartıyor biraz ve başbakanın konuşmasını bekliyor herlade. yav nasıl bir kırılganlıktır bu ya.en ufak bişeyde borsa falan yerle bir oluyor. bi anayasa fırlatmayla devoluasyon olmuştu gerçi bu ulkede

altın alın şimdilik ben en dipteyken 12 13 bin liralık gram çeyrek ata karışık birşeyler aldım şu an zarar kara dönüştü 1 2 aylık süreçte ve önü açık artacaktır yaz sonuna kadar . geçen yıl ev almamış olsam sanırım 100 bin liradan daha fazla bir parayı altına gömerdim.

mutluaya hocam, küçük yatırımcıysanız kesinlikle borsa oynamamanız(kısa vade al-sat) gerekir, borsaya yatırım yapmanız daha isabetli olur(ky anca uzun vadede kazanır)

Bu arada sabah ki tahminimiz tuttu, ama gerekse bugün cuma oluşu, hafta sonunun neye gebe olacağının bilinmemesi kapanışa doğru satış getirebilir.

ytd değildir.

kakababa' Alıntı:
altın alın şimdilik ben en dipteyken 12 13 bin liralık gram çeyrek ata karışık birşeyler aldım şu an zarar kara dönüştü 1 2 aylık süreçte ve önü açık artacaktır yaz sonuna kadar . geçen yıl ev almamış olsam sanırım 100 bin liradan daha fazla bir parayı altına gömerdim.
altındaki zararımı çıkarsam yeter ne bozdurabiliyoruz ne kullanabiliyoruz öle ben grama bakıyom o bana :mrgreen:

herkes tarafından,
özellikle yabancı ülke ve finans kuruluşları tarafından,
ne kadar iyi ne kadar güçlü diye bol bol pohpohlanan ekonomimizin haline bakın!...
faizler fırlamış, borsa tepe taklak olmuş...
kartondanmış meğer!...

evrim0626' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
altındaki zararımı çıkarsam yeter ne bozdurabiliyoruz ne kullanabiliyoruz öle ben grama bakıyom o bana :mrgreen:

Benimkilerde öyle ama yaz sonu Ramazan geçince hareketlenir :) Seneye para biriktirip nisan mayısı bekleyip yine altın alırım gibi zaten banka faizleride düşük ona yatırılmaz.

BES teki paramı borsa dan çekip dolar almıştım aldıktan sonra da fikrimi burada paylaşmıştım.
90.000 lerde olan borsa şuan 67.000 de
1.80 olan dolar ise 1.97 de
kar-zarar durumunda epey bi avantıjlı duruma geldim umarım faydalı olmuşumdur bi kaç kişiye
Şimdi ise Parayı Altına yatıracağım üst limit olarak ta 95 i hedefliyorum sonra duruma göre değişecektir.
Paramız kuş kadar daha da yoldurmamak dileğiyle...

Varsayım olarak konuşan arkadaşlar için bir kaç cevap vermek istiyorum.
Günlük Chartta incelediğimiz de altının 1400 dolara cok yaklaştıgını görebiliriz. Bu fib50 seviyesi cok önemli bir nokta. Kırıldığı takdirde yükseliş devam etme olasılıgı yüksek. Bu hafta ki veriler altın için çok önemli yatırım yapacak arkadaşlar lütfen dikkat etsin.

Aşağıda ki hesap kendi hesabımdır. Kazanç ise haftalık kazancımdır.
Size daha net görmeniz için fibo çizerek gösterdim.
Bu arada hesap yönetmek yada bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa özelden msg atabilirler.

Ekli dosyalar

• kazanç.jpg
    kazanç.jpg
    424.6 KB · Görüntüleme: 336
Por Favor' Alıntı:
Varsayım olarak konuşan arkadaşlar için bir kaç cevap vermek istiyorum.
Günlük Chartta incelediğimiz de altının 1400 dolara cok yaklaştıgını görebiliriz. Bu fib50 seviyesi cok önemli bir nokta. Kırıldığı takdirde yükseliş devam etme olasılıgı yüksek. Bu hafta ki veriler altın için çok önemli yatırım yapacak arkadaşlar lütfen dikkat etsin.

Aşağıda ki hesap kendi hesabımdır. Kazanç ise haftalık kazancımdır.
Size daha net görmeniz için fibo çizerek gösterdim.
Bu arada hesap yönetmek yada bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa özelden msg atabilirler.
hocam baya ciddi bir teknik analiz porgramı kullanıyorsunuz.Benzerini SimonBasic te 20 yıl önce yazmış ve epeyde kullanmıştım.Favorim olan 20-30 kadar senet Verilerini haftasonu gazeteden okuyup manuel giriyordumTemettü ve sermaye artışlarınıda kabul ediyordu.Momentun.Fibonacci yay-MACD CCI ve RSI çizdirebiliyordum sadece bu kadar.Ama geçti o devirler.
Sizin kullandığını program ücretsizmi?
Verileri nasıl ve ücretsizmi alıyorsunuz?

Hemen herkes bu tür analiz yazılımları kulanıyor.Yorum ve analizlerim genelde şaşmaz ama maalesef profesyonel anlamda bir Teknik analiz programı Sadece bende yok.

Evet Altın da 95 i gördü :++: :++: :++:
Bugün itiariyle paramı çektim
Bi kaç gün beklemedeyim.

Paramız kuş kadar yoldurmayalım :wink:

rant ekonomisi...
faiz, dolar, borsa...

nerde imalat,
nerde üretim...

Geri