borsa ile ilgilenen ?

Kodla Büyü

herohamster

Süper Üye
Süper Üye
selam arkadaşlar durgun monoton hayatıma renk katim dedim :) mebe baka baka sinir oluyorum borsaya bakim en azından başka haberlere bakmam :) öneriniz ne hangi hisseler şu nugyo ile ilgili fikri olan varmı almış başını gidiyor :)

Hocam birinci kural takibe aldığın hisse çok dillendirilmez. :D
Ama madem yeni bir başlangıç yapmışsınız "FMZIP" takibe alın... Bugünün tarihini ve fiyatını bir yere yaz hocam, seneye kalmaz bana dua edersin :+1:

ozgurel' Alıntı:
Hocam birinci kural takibe aldığın hisse çok dillendirilmez. :D
Ama madem yeni bir başlangıç yapmışsınız "FMZIP" takibe alın... Bugünün tarihini ve fiyatını bir yere yaz hocam, seneye kalmaz bana dua edersin :+1:
:+1:

herohamster' Alıntı:
selam arkadaşlar durgun monoton hayatıma renk katim dedim :) mebe baka baka sinir oluyorum borsaya bakim en azından başka haberlere bakmam :) öneriniz ne hangi hisseler şu nugyo ile ilgili fikri olan varmı almış başını gidiyor :)

Hocam adel diyorum başka bişi demiyorum. Bu tarihteki fiyatını not al, seneye bu vakitteki fiyatına bak. Tabiki yatırım tavsiyesi değildir.

Ben oynamıyorum ama yanımda oynayan arkadaş var popüler hisselerden vazgeçip ucuz hisse bulman konusunda uyarıyor. Mesela klimasan, alcar, bossa vb. :D

cemas-boynr-usak bunlara baktım gerçi hepsi ilginç bi anda yükselmişler sonrada düşmüşler...tutturulsa fena değil gibi :) bugün bi sitede okumuştum borsa algılar üzerine bir oyundur..sevdim bu lafıda bakalım dedim belki şans banada güler bu arada ücret karşılığı satın aldığınız ve kullandığınız özel bir program varmı

Bende takip ediyorum ama alsatçı değilim. Borsayı yatırım aracı olarak kullanıyorum. Bankaya yatırıp faiz almaktansa düzenli temettü veren ve kar eden bir şirkete yatırım yapmak daha mantıklı. 2,5 yıl önce NETAŞ aldım. hala duruyor.

nefbote' Alıntı:
Bende takip ediyorum ama alsatçı değilim. Borsayı yatırım aracı olarak kullanıyorum. Bankaya yatırıp faiz almaktansa düzenli temettü veren ve kar eden bir şirkete yatırım yapmak daha mantıklı. 2,5 yıl önce NETAŞ aldım. hala duruyor.

Maliyet?

jemba35' Alıntı:
nefbote' Alıntı:
Maliyet 50-55 arası ama 3 kere temettü aldım 45 lere inmiştir.

Tebrikler hocam, sıkı adammışsın. Her zaman söylerim ama yapamam BORSA=SABIR

:+1:

Borsa sabır işi yoksa alsat yapan küçük yatırımçıya spek kolay kolay para yedirmez.Alım yerini bildikten sonra sabreden her zaman kazanır olağan dışı bir durum olmadığı sürece

evet gerçekten sabır işi hisseyi iyi tutturmak lazım bir an aldığın hisse düşünce ee hemn satası geliyor insanın :) nugyo alım verdim bi türlü alamdım hala :)

Öncelikle karar vermen gerekiyor hocam.
- Bu şekilde kulaktan dolma, altyapısı olmadan, neye güvenip çıkacağını ineceğini bilmeden bir hisseye dalayım diyorsan kaybettiğin zaman üzülmeyeceğin bir para kullan. Çünkü bu şekilde kazanma şansın çok düşük.
- (Yanlış hatırlamadığımı sanıyorum) İstatistiklere göre İngilizlerin bir hissede kalma süresi 16 ay. Bizde ise 19 gün.
- En azından satın alacağın hissenin sermayesine bak. VANET vardı bir ara. Galip ÖZTÜRK şirketi borsa'dan kazanmıştı. NUGYO gibi değeri çok düşük hisseler bunlar. 700bin lira ile tavan yapmış dediğin hisse. 700bin lirayla EKGYO gibi ENKAI gibi büyük hisseleri yerinden oynatamazsın gün olur. Belki çok kazanamazsın ama çok da kaybetmezsin büyük limanlarda.
- Sana bol şans ve spekülatörsüz bir hisse diliyorum. Aramıza hoşgeldin. Şimdilik söyleyeceklerim bunlar...

hakanarya' Alıntı:
Öncelikle karar vermen gerekiyor hocam.
- Bu şekilde kulaktan dolma, altyapısı olmadan, neye güvenip çıkacağını ineceğini bilmeden bir hisseye dalayım diyorsan kaybettiğin zaman üzülmeyeceğin bir para kullan. Çünkü bu şekilde kazanma şansın çok düşük.
- (Yanlış hatırlamadığımı sanıyorum) İstatistiklere göre İngilizlerin bir hissede kalma süresi 16 ay. Bizde ise 19 gün.
- En azından satın alacağın hissenin sermayesine bak. VANET vardı bir ara. Galip ÖZTÜRK şirketi borsa'dan kazanmıştı. NUGYO gibi değeri çok düşük hisseler bunlar. 700bin lira ile tavan yapmış dediğin hisse. 700bin lirayla EKGYO gibi ENKAI gibi büyük hisseleri yerinden oynatamazsın gün olur. Belki çok kazanamazsın ama çok da kaybetmezsin büyük limanlarda.
- Sana bol şans ve spekülatörsüz bir hisse diliyorum. Aramıza hoşgeldin. Şimdilik söyleyeceklerim bunlar...
bi süre iyi incelemek lazım :?

migros çok aşağıda uzun vadeli yatırım için uygun
temettü için mardin, adana, ford, akbyo

gyo olanları incele devlet teşvikte vercek proje üretenlere onlardan güzel kağıtlar çıkar

100 lira at hocam önce bununla bi oyna almayı satmayı takip etmeyi öğren. mutlaka kaybedeceksin ve anlayacaksın ki "kaybetmeden kazanmayı öğrenemezsin"...

THY
değişik basamaklardan aldım . dahada alınır 5.5 tl olmasını bekliyorum.

herşey sabır herşey.nugyo az karla verdik vermesem şimdi köşeydim. arkadaşlarda bilir nugyocu olduğumu ama sabır olmayınca elden kaçırdık malı. sabrın var ise menderes süper kar açıklıyo adamlar. ama uzun vadeli. ha ban sorarsan hiç bulaşma

borsayı emeklilik sistemi gibi düşün. her ay maaşından artan para ile az az al. biriktir. iyi bi hisse seç onu az az al ve unut sonra gör neler olur. ama elindeki para ile hepsini bi anda alma

benim elimde burce , ayen , klmsn var az az. borsada sabırlı olmak lazım ve koyduğun parayada uzun zaman ihtiyacın olmamalı.

hocam öncelikle önerim günlük alış satıştan vazgeç orta ve uzun vade düşün...
önerebileceğim hisseler aksa otkar enkai,link,ttrak froto gubrf bunlardan şaşma derim ...

Bu tarihi not alın, 3 yıl sonra görüşelim. Adel diyorum başka bir şey demiyorum. Şu anda 31.3

Geçen hafta 40.9 u gördü. Şimdiden %30 kâr. Ama ben yinede 3 yıl sonra görüşelim diyorum, zaten topikte yazılanlar kalıyor.

tek bir hisse yerine iki üç tanesine bakman daha iyi olur. Yumurtaların birden kırılmasın. Bende 1 aydır alıp satıyorum. 1000 TL ile başladım. 35-40 TL arası kazandım. Uzun süre beklemek istiyorum ama insan dayanamıyor :D 9-10 tane hisseyi takip ediyorum.

Bence nakiti olanlar yatırımlarını daha garanti yollarla değerlendirsinler, mesela fon, altın v.b. , portföy çeşitli de olabilir. Borsayı merak edenlere tavsiyem hiç girmesinler, para kazanmak bir dert, borsayla uğraşmak ayrı dert. 3 şirkette yıllardır hissem var, şu andaki toplamı değerleri 280 bin TL civarı, şirketlerin tüm olağan ve olağanüstü durumlarından haberim var, 2 şirketin yönetim kurulunda, diğerinin muhasebe bölümünde arkadaşlarım var. Çevremde borsada al-sat yapanların hep kaybettiğini gördüm, ben de kısa vadede zarar ettim ama uzun vadede kar ettim. Bu nedenle illa borsada yatırım yapacağım diyenlere uzun vadede oynamalarını tavsiye ederim, kısa vadede acemi borsacının para kazanması, piyangoda para kazanma olasılığı ile aynı.

Not : Kesinlikle borsa yatırımcısı tüyo vermez, para kazandıracak kağıdı kendi alır.

Geri