branş değişikliği?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhhh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hhhh

Aktif Üye
arkadaşlar acaba branş değişikliği yapabiliyor muyuz? geçen yıl bakmıştım klavuza ama bilgisayar öğretmenlerinin branş değişikliğiyle ilgili bir şey yoktu.

Ahhhh... keşke branş değişikliği olsaydı hiç düşünmeden matematik dersini seçerdim.

bilgisyar öğretmenleri branş değiştirmiyormuş diye bir şey olduğunu düşünmüyorum.çünkü daha önce teknoloji tasarım dersini açmışlar bize. ancak talep olmamıştır.şu anda zaten çok fazla branşa böyle bir hak tanınmıyor yani bilgisayarcıya olmaz diye değil.böyle giderse bizi ya tamamen formatör yapacklar ya da branş değişikliği.başka bi yol yok gibi gözüküyor bana!

hiç zannetmem branş değişikliği olacağını, bizim gibi "vur ensesine al ekmeğini" bir öğretmen grubu daha nerden bulacaklar! Kim bilir hangi yıpratıcı işlere koşarlar bizleri... Normal bir öğretmen gibi çalışabileceğimiz umudunu artık pek taşımıyorum...

omurilik' Alıntı:
hiç zannetmem branş değişikliği olacağını, bizim gibi "vur ensesine al ekmeğini" bir öğretmen grubu daha nerden bulacaklar! Kim bilir hangi yıpratıcı işlere koşarlar bizleri... Normal bir öğretmen gibi çalışabileceğimiz umudunu artık pek taşımıyorum...
:alkis: :alkis:
arkadaşlar öğretmenlik yapmayı özledim. O kadar iş yapıyoruz çalışıyoruz uğraşıyoruz ama yine yok yine yok. ben bu formatörlük kavramını çıkaran zihniyete ne diyeyim... teknoloji tasarım olsun , müzik olsun görsel sanatlar olsun bir saat derside olsa en azından kendi işlerini yapıyorlar. Bizse tamircilik.
ZAMANINDA BANA FORMATÖRLÜĞÜ SAVUNAN ARKADAŞLARI ŞİMDİ GÖRMEK İSTERİM DOĞRUSU.....
bence de branş değişikliği hakkı tanınmalı. madem dersimizi kaldıracak o zaman bu hakkı tanımalı bize bir ay kurs açar bizde diğer branşları öğreniriz ne olacak

Rehber Öğretmen olalım, olmadı Matematik ya da İngilizce öğretmeni...
Bu üç branştan kralı yok okullarda...

bu branş değişikliği olayı nereden çıktı arkadaşlar anlamıyorum, sürekli forumda bu tarz başlıklar görüyorum...

yanlış anlamayın ama bu işler o kadar kolay mı ? ortada binlerce atanamayan matematik vs. öğretmeni varken, bilişim öğretmenine mi kaldı bu derslere geçmek.. hadi olmaz ya, böyle bir hak tanıdılar.. geçtiğiniz branşın hakkını verebilecek misiniz? öğretmeni olmadığı için çoğumuzun girdiği bir müzik dersinde bile ne kadar başarılı olabildiniz? yıllarca alınan bir eğitim var ortada... bence herkes kendi işini yapmalı...

sürekli branş değişikliği hakkında konuşulmasını gerçekten çok garipsiyorum ve o yüzden yorum yapmadan edemedim... başka branşlara geçmek yerine, kendi çalışma koşullarımızı, haklarımızı savunmamız daha doğru olur diye düşünüyorum.. bu şahsi düşüncem tabii :shock:

açık öğretimden din kültürü öğretmenliği okunuyormuş.ona bakmayı düşünüyorum

hardeniz' Alıntı:
omurilik' Alıntı:
:alkis: :alkis:
arkadaşlar öğretmenlik yapmayı özledim. O kadar iş yapıyoruz çalışıyoruz uğraşıyoruz ama yine yok yine yok. ben bu formatörlük kavramını çıkaran zihniyete ne diyeyim... teknoloji tasarım olsun , müzik olsun görsel sanatlar olsun bir saat derside olsa en azından kendi işlerini yapıyorlar. Bizse tamircilik.
ZAMANINDA BANA FORMATÖRLÜĞÜ SAVUNAN ARKADAŞLARI ŞİMDİ GÖRMEK İSTERİM DOĞRUSU.....
bence de branş değişikliği hakkı tanınmalı. madem dersimizi kaldıracak o zaman bu hakkı tanımalı bize bir ay kurs açar bizde diğer branşları öğreniriz ne olacak
teknoloji tasarım olabilir pekala...zaten derslerimiz kaldırılınca başka yol yok gibi gözüküyor....

6 seneden sonra vallahide billahi de artık ne bu branştan, ne de bu branştaki arkadaşlardan bir nane olmayacağını anlamış bulunmaktayım. Buna ister edinilmiş çaresizlik deyin, ister başka bir şey bu saatten sonra gemisini kurtaran kaptan durumundayım. Öss (Bunun adı da lys diye bir şey olmuş) sınav tarihlerini de kaçırdım ama ciddi ciddi tekrar sınava girmeyi ve fark derslerini vererek teknik eğitim fakültesini bitirmeyi düşünüyorum. Nede olsa Erkek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün kendi öğretmenlerini Eğitek'ten daha fazla koruyup kolladığı bir gerçek. En azından bir meslek lisesinde öğretmen olur, bu formatörlük zımbırtısından kurtulurum diyorum kendi kendime. Dikkat ediyor musunuz bilmem ama ortada ses veren bir tane teknik eğitim mezunu bilgisayar öğretmeni yok. Her neyse seneye bekle beni ösym.

acıkcası ben de bi süredir surekli bunu dusunuyorum. ama dogrudan brans değiştirmk fikri bana da mantıklı gelmedigi için yeniden össye girip ingilizce veya matematik okumayı bile dusundum:( buna gerek kalmamasını cok istiyorum cunku bransımı seviyorum ama malesef bazıları biz bilişimcileri sevmiyor:(

bana konu ile ilgili gelen bilgi edinme cevabı:

İlgi : 07.10.2010 tarihli bilgi edinme müracaatınız.

İlgi müracaatınız incelenmiş olup, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 44. maddesine göre Alan değişiklikleri Haziran ayında Bakanlıkça yayınlanacak kılavuz doğrultusunda yapılmaktadır.

Bilgilerinize..

yapılmayacak dememişler, bi yol bulacaklar bize, bizim sıkıntıda olduğumuzun bence farkındalar

yaliya' Alıntı:
bana konu ile ilgili gelen bilgi edinme cevabı:

İlgi : 07.10.2010 tarihli bilgi edinme müracaatınız.

İlgi müracaatınız incelenmiş olup, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 44. maddesine göre Alan değişiklikleri Haziran ayında Bakanlıkça yayınlanacak kılavuz doğrultusunda yapılmaktadır.

Bilgilerinize..

yapılmayacak dememişler, bi yol bulacaklar bize, bizim sıkıntıda olduğumuzun bence farkındalar
:(

Bana sınıf öğretmeni olmak bana cazip geliyor.Sınıf sınıf uğraşmak zor.Her sınıfın şımarık çocuklarıyla uğraşmak ders mi anlatacaksın onlarla mı uğraşacaksın.Kendi sınıfın belli kendi öğrencin belli kendin terbiye edeceksin ilk iki yıl uğraşacaksın sonra 3 yıl rahatsın.Şuan 10 öğrencili bir sınfın sınıf öğretmeniyim meslek lisesinde 16 saat derslerine giriyorum çok rahatım susun dedim mi susuyolar benim kızdığım noktaları bilip ona göre hareket ediyolar ama ders saati az olan başka bir sınıf beni daha çok yoruyor disiplin kurmak zor oluyor.

Bence Bedenciler kral. Geç deseler bi dakika düşünmem.

Arkadaşlar aslında çoğumuz branş değiştirdik. Bilgisayar öğretmenliğinden bilişim teknolojileri branşına geçirildik. Resmi gazetede 22 Şubatta yayınlanan bilgiye göre de branş değişikliğimiz bakanlığın elinde ve istek dışı olacak. Yani yeni branşımız "okul formatörlüğü" branşı ya da "bilişim rehberliği" branşı olacak. Okula yazı gelecek, biz de imzalayacağız. Geleceğimiz söz konusuysa sanırım bu en mantıklı yol görünüyor.

fenerligs' Alıntı:
Arkadaşlar aslında çoğumuz branş değiştirdik. Bilgisayar öğretmenliğinden bilişim teknolojileri branşına geçirildik. Resmi gazetede 22 Şubatta yayınlanan bilgiye göre de branş değişikliğimiz bakanlığın elinde ve istek dışı olacak. Yani yeni branşımız "okul formatörlüğü" branşı ya da "bilişim rehberliği" branşı olacak. Okula yazı gelecek, biz de imzalayacağız. Geleceğimiz söz konusuysa sanırım bu en mantıklı yol görünüyor.
"bilişim rehberliği" veya "okul formatörlüğü" branşı olmayacak arkadaşlar boşuna beklemeyin...

fısıltı gazetesinden mi alıyorsunuz bu haberleri??? bizde takip ediyoruz ama neden böyle haberler hiç bize gelmiyor

Elinizde yazılı ve imzalı belge varsa konuşun... Yoksa susun...

seçimlerden sonra hazır olun branş değişikliğine sayın hocalar... Ama iyi ama kötü...

Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yeterlik Sınavı duyurusu var isterseniz başvurun... kaynak : egitek

Geri