comteach07
Üye
- Mesajlar
- 13
:alkis: :alkis:samil' Alıntı:Merhaba değerli arkadaşlar. Forumumuzda Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin, Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlerinin ve Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlerinin geleceği uzun uzun tartışıldı. Güzel bir sivil toplumu örneği olarak arkadaşlarımız başarılı bir şekilde eylem yapıp sesimizi tüm Türkiye’ye duyurdular. Her ne kadar bakanlık yetkililerinden tam olarak bir açıklama olmasa da bizimle ilgili bir takım çalışmalar yapılıyor. Bu noktada kendi görev tanımımızı kendimiz el birliği ile yaparsak forumumuzu takip eden ilgililere bir sivil toplum örgütü olarak yol göstermiş oluruz. Daha önce buna benzer başlıklar açıldı ama bu başlık bir ortak çözüm aracı olarak daha faydalı olabilir. Şu anki adıyla BT Formatörlüğünün ve Eğitici BT Formatörlüğünün geleceği ne olmalı? Ne Olmamalı? Gelin görüş ve önerilerimizi bu başlık altında sakin, aklıselim ve çözüm odaklı bir yaklaşımla paylaşarak kendi genelgemizi ve yönergemizi kendimiz yazalım. Çıkan sonuçları toplayalım ve ortak noktada buluşmak için gerekirse anketlerle oylayalım, sonucunda da teklif edelim.
Ben 1 yıl Bilişim teknolojileri öğretmeni, 1,5 yıl il koordinatörü ve 2 yılda BİTEFO olarak yaşadığım tecrübelere dayanarak BT rehber öğretmenin görev tanımının aşağıdaki gibi olmasını isterim.
->Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve BİTEFO ikilemi ortadan kaldırılmalıdır. Bilişim Teknolojileri öğretmenleri branş değişikliği ile Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak ismi ve görev tanımı değiştirilmelidir.
->Geçici görevlendirme ile çalışma ortadan kaldırılmalıdır.
->Normlar Ders saatlerine göre değil de Rehber öğretmen gibi öğrenci sayısına göre belirlenmelidir.
->Mevcut ders içeriğinin değiştirilmesi gerekmektedir. Bence tamamen yazılımcı yetiştirme odaklı bir ders programı belirlenmelidir. Her zaman verilen örnek Hindistan gibi. 4 5 6 7 8. sınıflarda bir saat olarak derslere devam edilmelidir. Şu anki içeriği ile derslerin faydalı olduğunu düşünmüyorum. Yeni ders programı ve alt yapısı oluşturuluncaya kadar B.T. dersleri kaldırılabilir.
->Mesai saatleri 09-15 olmalıdır.
->Kendimize ait bir odamız olmalıdır.
->Okul web sitesinin teknik takibinden sorumlu olmalı, web yayın ekibine başkanlık etmelidir
->Nöbet görevi ve diğer hiçbir görevi yürütmemelidir.
->Okul personelinin B.T. araçlarını yeterince kullanmasını sağlamalı ve onlara içerik konusunda yardımcı olmalıdır.
->İlçedeki tüm bilişimciler bir araya gelerek ilçe çapında belli periyotlarla toplantılar yapmalı ve yapılan çalışmalar paylaşılmalıdır.
->Sözleşmeli bilişim teknolojileri öğretmenleri de B.T. rehber öğretmeni olmalıdır.
->Okul BT ekipmanlarının tamir, bakım ve servis işlemleri için ilgili firmalarla iletişimi sağlamalı ve çözüm üretme noktasında okul yönetimi ve öğretmenlerine danışmanlık yapmalıdır.
->Bakanlık projelerinde genel koordinatör görevi görmelidir. Bu projelerdeki görev dağılımını ve süreçlerini yönetmelidir.
Sizlerin düşünceleri neler acaba?
Aşağıdaki mesajlardaki önerileri fırsat buldukça ilk mesajımın altına ekleyeceğim
->Okullarda bir Ar-Ge yada BT birimi oluşturulması bt faaliyetlerinin bu biriminde yürütülmesi gerektiğini düşünüyor ve öneriyorum. Eğitim bölgesi okulun yapısı ve öğrenci sayısına göre burada istihdam edilecek personel sayısı belirlenmeli.
Bt formatörlerinin yaptığı birçok proje koordinatörlüğü bir ar-ge faaliyeti aslında. Ar-ge kimliği altında BT faaliyetlerinin daha kurumsal ve ciddi bir biçim kazanacağını düşünüyorum. Böylece sınıf sınıf koşuşturmaktan bilgisayar tamircisiymişiz algısını da ortadan kaldırmak mümkün olabilir.
-> Bu kadroya kesinlikle Branşı Bilişim Teknolojileri olanlar alınmalıdır.
->Maaşlarımızdan denge tazminatı kesilmemeli, sene başı ve sonundaki seminer ücretleri verilmeli,eğitim öğretime hazırlık ücreti de kem küm edilmeden verilmelidir.(Malum formator sıfatı alınca öğretmen değilsiniz diyerekten bu ücretleri vermeyebilirler)
->Laboratuarda ve diğer BT ekipmanları nedeni ile radyasyona maruz kaldığımız için yıpranma tazminatı almalıyız. Meslek liselerindeki bilgisayarcılar gibi.
->Her türlü resmi,bayram,yaz ve sömstr tatilimiz olmalıdır
->Bilişim ile ilgili özel kurslarda bilişim öğrertmeni lisans eğitimi almış branşlar öğretici olmaları zorunlu tutulmalı,Bilişim ile ilgili artık başka branştan görevlendirme vs. yapılmamaı,çünkü ülkemizde yeterince bilişim öğretmeni artık var.Artık ülkemizde herkes bizim işimizi yapmamalı,belli krıterler getirilmeli.