BT Öğretmenlerinin Ne Olacak Bu Hali ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan blueand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

blueand

Aktif Üye
BT Öğretmenlerinin ne olacak bu hali sormak istiyorum sizlere. Bir BÖTE mezunu olarak başımdan geçenleri anlatmak isterim.

BT Öğretmeni olarak liseye atandım kıvır zıvır tamir işleri,bilimum elektrik ve elektronik işlerden sorumlu tamirci durumuna düştüm okulda. Nitekim bu 2-2.5 yıl kadar sürdü.. Bilgisayar,Ders programı,Üstyazı işleri de cabası...

Sonra dedim ben enayi miyim. Bari idareci olayım hiç olmazsa ezilmem.. Oldum mdr yrd. ve başladı idarecilik serüveni. Baktım artık ben ben değilim. Mesleğim değişti şivem değişti yaptığım işler değişti. Bu da sürdü 2 yıl kadar. Dedim ters bir şeyler oluyor bu böyle gitmez. Gün geçtikçe köreliyorum tanrım yardım et..
Anladım ki bu güzel ÖSS puanıyla girdiğim bu bölümden bana hayır çıkmayacaktı,çıkmamıştı..

İstifa ettim idarecilikten..Başka bir okulda düz öğretmen oldum. Maaş karşılığını doldurmak, Fen derslerine girmek, Matematik sorularını çözmek gibi işlere de devam ediyordum. Görev yaptığım okullardaki müdürler,mdr yardımcıları beni işe yaramaz eleman olarak görüyorlardı, bundan nefret ediyordum, bilerek BTR görevlerini hep reddettim. Kararlıydım birşeyleri değiştirmem gerekiyordu. (Yıl 2014)

Başladım tekrar ÖSS yani YGS çalışmaya. İlk o sene girdim sınava. Hedefim başka bir bölüm okumaktı daha prestijli daha saygın. İlk olarak Tıp,Eczacılık idi hedefim. Ya da yapamazsam Bilgisayar Müh. okur en azından teknik öğretmenliğe geçerim diyordum.. 2014 te yeterli puanı alamadım. Ama yılmadım 2015 te bir daha girdim yine alamadım. Ve geldik 2016 ya :) Baktım ki başarabilmişim Diş Hekimliği de geliyor Eczacılık da. Sene kaybım olmasın diye bulunduğum şehirdeki Eczacılık Fakültesini yazmak durumunda kaldım.. Evet kazanabilmiştim, şuan 1.sınıfı okuyorum. Geçen onca yıla çok üzüldüm. :( Umutlarla girdim mesleğe ama umduğumu bulamadım. Ve ayrılacağım günü iple çekiyorum şuan...

Ama türkiye şartları malum o kahrolası maaşa mecburum. Ayrılamıyorum geçinmek zorundayım. En azından okul bitene kadar. Kurs iptali ile iyice moralim bozuldu kendimi ona göre ayarlamıştım. Şimdi geçinmek adına fellik fellik halk eğitim kursu arıyorum haftasonları. Ve soruyorum nolacak halimiz. Okuldaki en değersiz öğretmen konumuna düşürdüler. Ben kendimi kurtardım sayılır (bir beş yıl var ama napalım) sizin de kendinizi kurtarmanızı dilerim. 2600 maaşla nereye kadar ya. Yiğenim motor sürüyor kebap siparişleri dağıyor, en az 3000 kazanıyorum abi diyor bana.ne vergi dilimi var ne bişe. Biz bu kadar mı değersiziz.

Son söz. Bir şeyler yapın, sonunda oh be diyeceğiniz bir şeyler...

Aynı durum bende de var ama Eczacılığı kazanmam gerekli. Tebrikler bu arada

Hocam tebrik ediyorum azminden dolayı. Alkışlanacak bir performans :alkis:

Oncelikle tebrikler hocam, 10 yillik ogretmenim bu ulkede bilgisayara bakış açısı sosyal medya, oyun vs. Olduktan sonra ben pek umutlu degilim ,
Devam sorununu nasil asiyorsunuz acaba?

ben bir soru size sorayım yas 32 10 yildir sizin yaptığınızı yapmayi dusundum ama icraat olmadi bu sene bir yere yonelecegim ama neye ona karar veremedim ya ygs ye girecegim bu yastan sonra olur mu o kafamda cok buyuk soru isareti yada doktora yapıp üniversiteye gececgim ondada dil sorunum, bu kararsizlik ve yaşım bir sey yapmami engelliyor

devam problemini nasıl aşıyorsun hocam. devam sorunu olmasa kafamda 2 yıldır bende de var aynı düşünce. çalışsam yapacağıma da inanıyorum.

Bende hiç çalışmadan 14 yıl aradan sonra mersin fen bilgisi öğretmenliği kazandım, derslerin bir çoğundan muaf olma durumum var, 2 -3 yılda biter inşallah, sonra alan değişikliğini bekleyeceğim.

Okulda bizim bedenci arkadaş fencilerle dalga geçiyor, "sizin senelerce uğraşıp, çalışıp kazandığınız bölümü bu adam yatarak kazandı" diyor :)

Ama gel gör ki fen bilgisi gibi 2002 yılında 160 puanla girilen bölüm el üstü ama bizim gibi 195 puanla girilen bölüm ikinci sınıf.

blueand' Alıntı:
BT Öğretmenlerinin ne olacak bu hali sormak istiyorum sizlere. Bir BÖTE mezunu olarak başımdan geçenleri anlatmak isterim.

BT Öğretmeni olarak liseye atandım kıvır zıvır tamir işleri,bilimum elektrik ve elektronik işlerden sorumlu tamirci durumuna düştüm okulda. Nitekim bu 2-2.5 yıl kadar sürdü.. Bilgisayar,Ders programı,Üstyazı işleri de cabası...

Sonra dedim ben enayi miyim. Bari idareci olayım hiç olmazsa ezilmem.. Oldum mdr yrd. ve başladı idarecilik serüveni. Baktım artık ben ben değilim. Mesleğim değişti şivem değişti yaptığım işler değişti. Bu da sürdü 2 yıl kadar. Dedim ters bir şeyler oluyor bu böyle gitmez. Gün geçtikçe köreliyorum tanrım yardım et..
Anladım ki bu güzel ÖSS puanıyla girdiğim bu bölümden bana hayır çıkmayacaktı,çıkmamıştı..

İstifa ettim idarecilikten..Başka bir okulda düz öğretmen oldum. Maaş karşılığını doldurmak, Fen derslerine girmek, Matematik sorularını çözmek gibi işlere de devam ediyordum. Görev yaptığım okullardaki müdürler,mdr yardımcıları beni işe yaramaz eleman olarak görüyorlardı, bundan nefret ediyordum, bilerek BTR görevlerini hep reddettim. Kararlıydım birşeyleri değiştirmem gerekiyordu. (Yıl 2014)

Başladım tekrar ÖSS yani YGS çalışmaya. İlk o sene girdim sınava. Hedefim başka bir bölüm okumaktı daha prestijli daha saygın. İlk olarak Tıp,Eczacılık idi hedefim. Ya da yapamazsam Bilgisayar Müh. okur en azından teknik öğretmenliğe geçerim diyordum.. 2014 te yeterli puanı alamadım. Ama yılmadım 2015 te bir daha girdim yine alamadım. Ve geldik 2016 ya :) Baktım ki başarabilmişim Diş Hekimliği de geliyor Eczacılık da. Sene kaybım olmasın diye bulunduğum şehirdeki Eczacılık Fakültesini yazmak durumunda kaldım.. Evet kazanabilmiştim, şuan 1.sınıfı okuyorum. Geçen onca yıla çok üzüldüm. :( Umutlarla girdim mesleğe ama umduğumu bulamadım. Ve ayrılacağım günü iple çekiyorum şuan...

Ama türkiye şartları malum o kahrolası maaşa mecburum. Ayrılamıyorum geçinmek zorundayım. En azından okul bitene kadar. Kurs iptali ile iyice moralim bozuldu kendimi ona göre ayarlamıştım. Şimdi geçinmek adına fellik fellik halk eğitim kursu arıyorum haftasonları. Ve soruyorum nolacak halimiz. Okuldaki en değersiz öğretmen konumuna düşürdüler. Ben kendimi kurtardım sayılır (bir beş yıl var ama napalım) sizin de kendinizi kurtarmanızı dilerim. 2600 maaşla nereye kadar ya. Yiğenim motor sürüyor kebap siparişleri dağıyor, en az 3000 kazanıyorum abi diyor bana.ne vergi dilimi var ne bişe. Biz bu kadar mı değersiziz.

Hocam tebrikler gerçekten başarılı performans. Umarım hakettiğiniz geleceğe, yaşama kavuşursunuz.

Size benzer bir hikaye de ben yaşadım.

İdarecilik, öğretmenlik, BTR, teknik servis , teknik gereksiz eleman gibi herşeyi bir böte mezunu olarak yaşadım .

Yazdıklarınızı okurken nerdeyse aynı duyguları paylaktım .

Bu böyle gitmez diye geçen sene başladım sınavlara girmeye. Müdür yardımcılığı sınavına çalışmadan girdim barajı geçemedim, sonra iyi ki de geçemedim dedim.
Yurtdışı öğretmenlik sınavına girdim. Ankara da tek maaşla geçinme zor diye. Onda da maşallah bizim branştakiler rekor kırdılar 2 kişinin arasına giremedim. Arabistana bile gitmeyi göze almıştım siz düşünün.

En son çare ygs 'ye girdim. Ama malum işlerden hiç çalışamadım. İnanmazsınız ama bizim bölümü kazanacak puanı elde ettim hem de hacettepe bile geliyor. Lakin lys ye girmek istemedim sizle aynı sebeplerden okulda BTR mesaisi ek ders için haftasonu kursları falan ilgilenemedim LYS ile. Bir de okulla beraber üniversiteyi yürütmek gözümde büyüyor. Hiç bişey olmasa arkadaşların dediği gibi üniversitede devam sorununu aşabilir miyiz ?

Ygs puanıyla gazi de 4 yıllık tapu kadastro bölümü vardı onu bile yazmayı düşündüm. Ankarada gelip giderim diye . Ama sonra en fazla memur olacaksak o kadar emeğe ne gerek var dedim.

Böteliler bu ülkede nerdeyse TIP'tan eczacılıktan sonra en yüksek puanla o bölümlere yerleşen insanlar. Kesinlikle sıradan insanlar ya da öğretmenler değiller. Ama vaktinde bu bölümü seçerek sanki en büyük hatayı yapmışız gibi geliyor artık.

Belki sizin bu yazınız bana bir ilham olur daha somut hedeflerle yoluma devam ederim. Öyle veya böyle BÖTE'nin ,bilişim öğretmenliğinin önü kapanıyo anlamsızca...

Yeni başlayan arkadaşlara yol yakınken alternatif çözümler üretmelerini tavsiye ediyorum.

Özel üniversitelerin devam zorunluluğu var mı tam burslu kazanılan bir bölümde?

12 yıl aradan sonra tek bir soru çözmeden girdiğim sınavla en iyi üniversitelerde
böteyi kazanabiliyordum! 12 yılda bölümde gram ilerleme olmamış... Bu bölüm bu kadar
kolay kazanılabilecek bölüm değildi, olmamalıydı!!!
Lys ye girmedim hiç çalışmadım fırsatım olmadı çünkü...
Okulda yeni atanan matematikçiyle birlikte girdik ondan fazla puan aldım ve fazla matematik netim
netim var... Bana abi sen neden matematik okumadın diyor!
Bilmiyor ki ilk yılımda kazandığım bölüme gitmeme geleceğin mesleği
diye engel olan bir rehber öğretmenim(!) vardı benim... Bu sene tam burslu
ilk mat için çalışmaya çalışıcam bakalım hayırlısı...
Sizi de tebrik ederim hocam çok iyi yapmışsınız...

Hocam nasıl hazırlandın iz masallah hayran kaldım azmninize hem okul hem üniversite derslerini nasıl ayarladınız bende ınş gircem motive oldum sayenizde

öncelikle tebrik ederim. bende aşağı yukarı aynı durumları yaşadım.. 2 yıl çalıştıktan sonra idareciliğe geçtim.6 yıl idarecilik yaptıktan sonra tekrar kendi branşımda devam etmeye başladım, bu arada açıköğretimden 4 yıllık sosyoloji bölümünü de bitirdim ama bunun bana bir avantajı olmadı. bende bu bilişim teknolojileri öğretmenliği konusunda çok mutsuzum. ama şunu da merak ediyorum biz mücadele etmek yerine hepimiz ağlayıp kaçarsak asıl o zaman ne olacak sonumuz

aöf kamu yönetimi okuyorum 4.sınıftayım, bitince girebileceğim tüm sınavlara gireceğim,aklımda hep eczacılık vardı sınava hazırlanıp girerim fakat bu devam devamszlık işini iyi öğrenmek lzım.
yalnız branşımıza sahip çıkmalıyız her yerde anlatıyorum ben, öyle idarecilerle karşılalştımki Bilişim i eleştirir ama adam mail atmaktan aciz

blueand' Alıntı:

Herşey çok güzel de devamsızlık sorununu nasıl hallediyorsunuz hocam?

keşke şu yazılanları aklı başında bir bürokrat veya bakan okusa da eğitimin ne hallerde olduğunu eğitimi adam edebilecek eğitimcilerin ne hallere düştüğünü görseler.Ama nerdee? İnsanlar ya makam mevki derdinde ya para pul derdinde...Bu ülkenin geleceğini gerçek anlamda düşünen insanlar bir taraflara itilimiş horlanmış değersizleştirilmiş durumda. Makamlar mevkiler imkanlar ise vatana millete gerçek anlamda aşık değil de görüntüde aşık olanların elinde.

4 yıllık öğretmenim. Şunu gördüm bizi bizden başkası anlamıyor. AÖF Edebiyat 3.Sınıfım. Hamileydim yılmadım, geçgn sene daha yaşına girmeyen bebeğimle sınavlara girdim yılmadım..3.sınıf oldum. Ama bu yıl devam etsem ne olacak ki diye düşünüp üzülüyorum...

benimle aynı şeyleri yaşayan, düşünen bir sürü insan :(
3. yılım, ilk yıldan itibaren hep ne yapabilirim ne okuyabilirim dedim. Kararsızlıktan bitirince ne yapacağım sorularından dolayı bir adım ilerleyemedim
Farklı bölümleri bitirince öğretmenlik için tek çaremiz alan değişikliği mi ? bu işler bilen yapan arkadaşlar nasıl oluyor ?

Alan Değişimi yapan kendini kurtaran var mıı??

Öncelikle arkadaşımızı tebrik ediyorum.Bende 2009 yılında 4.sınıfta hiç çalışmadan girmiştim hacettepe fizik tedavi ve rehabilitasyon geliyordu ama
olmadı nişanlım senimi bekliyicem dedi. Yazık etmişiz kendimize dünya puanla girdik niye ilköğretim matematik yazmadım diye düşünüyorum o zaman mat alımı çok azdı yazdıgım zaman bilgisayar öğretmen alılımı çoktu.Mezun olduğumda okullarda bil der kaldırmışlardı.

Herkese merhabalar öncelikle
Zamanında 2 -3 matematik neti eksik diye giremediğim tıp veya diş hekimliği (Ailem mühendislik okumamı istemedği için yazmamıştım.)gibi bölümlerden sonra bilişim tek. öğretmenliğini istemeyerek açıkta kalmamak aile tavsiyesi sonucu bitirdim. Bitirdiğim bölümün atandığım kurumda bende yarattığı değersz hissettirme işe yaramaz tamirci muamalesi sonucu İnşaat mühendisliği okuyup bu meslekten uzaklaşmak adına bir çaba içerisine 2012 de girdim geçtiğimiz yıl İnşaat mühendisliği bölümü bitirdim . şuan alanı değiştirmek için neler yapabilirim diye araştırma yapıorum.
Sonuç olarak bizler meb daki çoğu kimseden daha az yetenekli ve daha az başarılı değiliz . İstediğimizde neler yapabileceğimizi bu başlığı okuyunca anladım . Diyeceğim hiçbirşey için geç değildir.

2004 te ilk 34,000 'de iken zar zor ikinci öğretimine girebildiğim bölümün geçen taban puanlarına baktım, kahroldum. Bu çağda bu bölüm bu kadar mı değersizleştirilebilir anlamak mümkün değil.

AOF 'yönetim bilişim sistemleri' bölümüne başladım. Artık ne işime yarayacaksa. Yeniden sınava girip, iyi puan alabilme, iyi bölümlere yerleşebilme ve buraları bitirebilme azmine sahip arkadaşları gerçekten takdir ediyorum. Hepsine başarılar diliyorum.

Klasik çıkışımı yapıyorum. Az ve öz... "BTR aşıklarına selam olsun..."

Ben de böte değiştirip başka branşta öğretmen olmak isteyenlere anlam veremedim. Bari doğru dürüst bir meslek seçimi yapılmalı. Öğretmenlikte hangi branşın itibarı var ki

İlk tercihimde eczacılığı tercih edebilirdim ama ben bilişimi seçtim. Hep merak etmişimdir bir eczacı ne kadar kazanıyor diye? Bilgisi olan var mı?

arkadaşlar teşekkür ediyorum herkese tebrikleriniz için.
şuan haftada 1 gün gidiyorum derse matematik ve istatistik,genel kimya,tıbbi biyoloji,genel fizik ,turkçe,inkılap,ingilizce gibi derslerden muaf etti beni fakülte kurulu.sağolsunlar.
yalnız ikinci dönem nasıl yapacam bilmiyorum. kayıt olurken bir doçent vardı fakülteden, lab derslerinde devamsızlık yok onu unutmayın dedi bana napıp eder gelirim dedim ben de.yani devamsızlık bir sorun ama ben aşacağım bu sorunu bir şekilde.
nasıl yaptın diyen arkadaşlara GECELER boyu demem yeter sanırım. Uludağ mezunuyum zamanında güzel puanla gitmiştim üniversiteye ama bilseydim tef yazardım bu kötü kaderi yaşamazdım. 12 sene gitti hayatımdan :( :( ama burası türkiye... bu bizim kaderimiz sanırım. okuyanın değeri bu kadar. o yüzden öğrencilerime okuyun demek gelmiyor içimden. beni mazur görün.

Geri