BT Öğretmenlerinin Ne Olacak Bu Hali ?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan blueand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bu yıl 9.yılımı çalışıyorum ama ben de çoook pişmanım. zamanında o kadar puan alıp gittiğim branşımdan nefret ediyorum artık. harabe bt sınıfları, derdi bitmeyen öğretmenler, her şeyi çok bildiğini sanıp bir şey bilmeyen öğrenciler.... üniversitede de bir şey öğrenmedik ki.. söke taka azcık donanım öğrendim ama yapamıyorum ki arkadaş yine de. bir bayan olarak elimden geleni yapıyorum ama tıkanıyorum. üniversitede sadece ram takıp sökmeyi gösterdiler !!! e diyceksin sen de kendini geliştirseydin, olmadı geliştiremiyorum işte :( öğretmenliği çok seviyorum ama branşımdan nefret ediyorum. bu yaştan sonra becerebilirsem ben de okumak istiyorum umut oldunuz hocam banaa
 
bende akademisyenlik düşünüyorum. yüksk lisans tezimi hazırlıyorum. bote aslında güzel ve değerli önemsenmesi gereken bir branş ama maalesef ülkemizdeki değeri bu kadar ne yapalım.
meslekte 9. yılım daha önümde uzun bir çalışma hayatı var.
Bu kursların kapanmasıyla ben tekrar ygs ve lys ye girmeyi düşünüyorum. ygs de sıkııntı yok inş ama lys zorlayacak gibi ama ben de bu bölümle olmayacağını anladım. (şükürsüzlük olmaz inşAllah)
 
Malum ortaokulda görev yapıyorum meslekte 3. yılım bilişim haricinde herşeyle dolu olan 3 yıl

Gerçekten haklısınız Bilişim teknolojileri MEB de yapılacak iş değil yaşım daha 26 arkadaşlar saygıdeğer büyüklerim gördüğüm kadarıyla en saygın öğretmenlikler ortaokulda TEOG bıranşları

aranızda bana fikir verebilecek bi yöntem gösterebilecek birisi varsa hayır duamı alır gerçekten, en kısa yoldan bir teog branşı öğretmenliğine şu vakitte nasıl geçilebilir, nasıl geçebilirim acaba

yardım yardım yardım şimdiden teşekkürler : ) : ) : )
 
Vay be yalniz degilmisim. Bende 5 yil bilgisayar ogretmenligi yaptiktan sonra idareci oldum. Bu yilda yapilan sinavda bulundugum ilde birinci oldum ama basvurmadim ve idareciligi de biraktim. Tabi gecen zamanda 4 yillik kamu yonetimi (adalet ogretmenligi icin) bitirdim. Alan degisikligi acilmadi. 2 yillik saglik bitirdim. Simdide bulundugum ilde sadece o var diye fizik tedaviyi kazandim. Sonuc olarak 2000-2004 arasi bilgisayar kazanan nesil kayip bir nesil arkadaslar. Ben bu universiteleri bitirsemde sonuc ayni ise yaramaz bilgisayarciyim. Bir sure sonra kendinizde artik boyle dusunuyorsunuz.
 
arkadaşlar ben de ilköğretim matematik öğretmenliğini kazandım. 19 dersten muaf oldum. ikinci ve üçüncü sınıftan dersler alacağım. Matematik çok zevkli bir ders, bilseydim daha önce yazardım. Böyle sıkıntılarla hiç uğraşmazdım.
 
ısrarla öğretmenlik ruhuna devam.. varsın ders vermeyip bu ruhu yaşatmaya engel olsunlar.. olduğu kadar inadına bilişim öğreteceğim.. (tamircilik yapmadan..)
arkadaşı da tebrik ederim.. maşallah ona..
ama ben göze alamıyorum sil baştan.. çok zoruma gidecek emeklerimi-umutlarımı yoksaymak... bu bizim değil sistemin ayıbıdır..
 
Ben de İlahiyat bitirdim aöf önlisans.

Destekleme kursu verdim geçen yaz okulumda.
8. Sınıf öğrenciler keşke hep siz girseniz derslerimize diyorlar.


Tabi bi ara Emlakçılık ta yaptım.
Sermayesiz tam bizim yapacağımız iş, yıllardır emlakçılık yapan birçok kişiden daha iyi yaptım işi, yalnız; beraber çalıştığım kişi kendi arkadaşını dolandırttı sonra beni de işin içine sokup dolandırılan miktarı ödetmeye kalktı , tehdit edildim, ses kaydı aldım . Dava açtım. Onlarla uğraşıyorum. Peki ben bu işe neden girdim. Ekmek Parası, ama şunu gördüm ki insanlar "emlakçıyım" deyince "bilgisayar öğretmeniyim" dediğinizden daha fazla saygı duyuyorlar.

Kendi branşımda elimden geleni yapıyorum ama, bu şekilde çözemeyeceğimiz problem ve engeller çıkınca insanın elinden bir şey gelmiyor. Ve sadece dua ediyorsun. Tabi Allah bu kadar mazlumun(bilişimci) ahını yerde bırakacak değil.
 
Merhabalar arkadaşlar .
Aranızda 2. üniyi bitirp Mebbis modülünde Eğitim Bilgileri alanında "En son Öğrenim durumu/Bölümü" kısmında bitridiği 2. üniyi ekleten var mı yada eklebiliyor mu ?Bu konuyu şundan merak ediyorum . Alana değişikliği veye ünvan değişikliği sınavlarından önce benim mezun olduğum 2. üniyi başvuru esnasında ben mi ibraz ediyorum?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa görüşlerini iletirlerse sevinirim Teşekkürler ...
 
Bu başlıkta kendimi buldum resmen öğretmenlik + idarecilik(devam ediyor).. BÖTEden sonra 2. üni kamu yönetimi bitirdim,yönetim bilimi yüksek lisansı yaptım. Ama gördüm ki bir defa başlamışız öğretmenliğe başka yerlere geçiş sanıldığı gibai kolay değil. Eczacılık gibi bir fakülte gerçekten çok güzel tebrik ediyorum umarım mezun olabilirsiniz bir an önce. Lakin şuan bulunduğumuz duruma çözüm üretmeli ve sesimizi duyurmalıyız. Bu kadar bilinçli kişilerin birleştiği başlıktan eminim bölümün geleceğine katkı sunulabilir. BİMER vb. yerlere mail atarak sesimiz duyurmalıyız. Ben kendimce şöyle bir yazı yazdım sizlerde katkı sağlarsanız ortak bir amaç doğrultusunda birleşiriz. Bu bölüm için birşeyler yapmak zorundayız. Daha önce farklı başlık altında da yazmıştım buraya yazıyorum.
"Gelecek yıl için çalışma yapmalıyız ve bir kamuoyu oluşturmalıyız. BTR diye bir kadro açılmayacağı ortadadır. Bu sebeple dersimize sahip çıkmalıyız ve BİMER başta olmak üzere birçok yere mail atarak sesimizi duyurmalıyız.Benim bu konuda ile ilgili görüşlerim şu şekildedir:
Kodlama diye farklı bir ders adı yerine bilişim teknolojileri ve yazılım dersi müfredatı kodlamayı da içine alacak şekilde sınıf seviyesine göre güncellenmelidir

Bu ders için doğru olan;
ilkokul 3 ve 4. sınıfta 2 şer saat zorunlu ve bilişim teknolojileri öğretmenlerince verilmesi gerekmektedir, dersin tohumları küçükken bu işin uzmanı tarafından atılmadığı sürece kök tutmaz sınıf öğretmenlerinin bir çoğu bilişim teknolojilerine ilgisiz ve yetersiz,sırf okutmak için okutacakları reddedilemez bir gerçektir.

Ortaokul ve liselerde biraz daha farklı olmalı sınıflar Görsel Sanatlar/Müzik dersinde olduğu gibi 2'ye bölünmelidir. Bu derse bir body(farklı) ders tanımlanmalı gerçekten ilgisi olan öğrenciler istediği derse motive edilerek gelecekteki meslek seçimlerine ışık tutulmalıdır.

Ortaokulda 5,6,7 ve 8. sınıflarda 2'şer saat zorunlu.
Liselerde 9 ve 10. sınıflarda 2'şer saat ve zorunlu. 11 ve 12. sınıflarda seçmeli 2 saat olmalıdır. ve tabiki bilişim teknolojileri branş çğretmenlerince verilmesi gerekmektedir.

Tüm kademeler için okulda BT sınıfı yapılmalı ve etkileşimli tahta kurulu olmalıdır. Tablet uygulamasından vazgeçilmelidir."
 
blueand' Alıntı:
arkadaşlar teşekkür ediyorum herkese tebrikleriniz için.
şuan haftada 1 gün gidiyorum derse matematik ve istatistik,genel kimya,tıbbi biyoloji,genel fizik ,turkçe,inkılap,ingilizce gibi derslerden muaf etti beni fakülte kurulu.sağolsunlar.
yalnız ikinci dönem nasıl yapacam bilmiyorum. kayıt olurken bir doçent vardı fakülteden, lab derslerinde devamsızlık yok onu unutmayın dedi bana napıp eder gelirim dedim ben de.yani devamsızlık bir sorun ama ben aşacağım bu sorunu bir şekilde.
nasıl yaptın diyen arkadaşlara GECELER boyu demem yeter sanırım. Uludağ mezunuyum zamanında güzel puanla gitmiştim üniversiteye ama bilseydim tef yazardım bu kötü kaderi yaşamazdım. 12 sene gitti hayatımdan :( :( ama burası türkiye... bu bizim kaderimiz sanırım. okuyanın değeri bu kadar. o yüzden öğrencilerime okuyun demek gelmiyor içimden. beni mazur görün.

hocam öncelikle tebrik eder başarılarının devamını dilerim hangi üniversiteye gidiyorsunuz ve kaç puanla yerleştiniz?(sanırım başarı sıralamasını sormak daha doğru olacak)
 
Bende bilg muh okuyorum 2. Snf ne zaman biter bilemem ancak baslamak yeni birseye rahatlatiyor insani
 
ben bu soruyu sormayı yıllar önce bıraktım..meslekte 10.yılı geride bıraktım
ikinci üniversite 4 yıllık tarih bölümünü bitirdim şimdi de yüksek lisans yapıyorum tezli tarih ana bilim dalı eskişehir anadolu üniversitesinde...
bıranş değişikliği olursa tarih bölümüne geçmeyi düşünürüm.
 
Arkadaşlar açıköğretimden felsefe okusak ki okuyorum şu an, aynı zamanda felsefe öğretmeni oluyor muyuz hali hazırda MEB'te öğretmen olmamdan ötürü. Bir de bizim branştan bu branşa bir alan değişikliği olmaz herhalde değil mi ? Nasıl felsefe öğretmenliğine geçebilirim ?
 
erdem175' Alıntı:
Arkadaşlar açıköğretimden felsefe okusak ki okuyorum şu an, aynı zamanda felsefe öğretmeni oluyor muyuz hali hazırda MEB'te öğretmen olmamdan ötürü. Bir de bizim branştan bu branşa bir alan değişikliği olmaz herhalde değil mi ? Nasıl felsefe öğretmenliğine geçebilirim ?


Ben de bunları merak ediyorum. Tek çare alan değişikliğini beklemek mi ? onun da olup olmayacağı belli olmaz sanırım.
Olsa da belli branşlara geçişe izin verilebilir sanırım nasıl oluyor bu işler ?
 
İnsan kaynaklarına dilekçe yazalım. Şu nedenlerden dolayı branş değiştirmek istiyoruz diye.
 
erdem175' Alıntı:
Arkadaşlar açıköğretimden felsefe okusak ki okuyorum şu an, aynı zamanda felsefe öğretmeni oluyor muyuz hali hazırda MEB'te öğretmen olmamdan ötürü. Bir de bizim branştan bu branşa bir alan değişikliği olmaz herhalde değil mi ? Nasıl felsefe öğretmenliğine geçebilirim ?
Felsefecilerin hali bizden beter norm yok ders yok iki okul geziyor arkadaşım.
 
Atandığımdan beri bunları düşünmediğim gün yok aöf felsefe okumaya başladım hamilelik bebek girdi araya
bu sene ösym sınavına gireceğim teknik eğitim, bilgisayar müh vb kendimi kurtaracak bişeyler istiyorum ben de :)
 
invem' Alıntı:
Atandığımdan beri bunları düşünmediğim gün yok aöf felsefe okumaya başladım hamilelik bebek girdi araya
bu sene ösym sınavına gireceğim teknik eğitim, bilgisayar müh vb kendimi kurtaracak bişeyler istiyorum ben de :)


Teknik eğitimler kapandı ama
 
bende şu son olaydan sonra seneye okumaya karar verdiğim eczacılık fakültesine gitmeye nasip se kesin gözüyle bakıyorum artık.o olmazsa fen bilgisi okuyacağım.s..m bilişimi.ne dersin ne öğretmenin kıymeti yok.gerekirse maaş karşılığı girecem.evliyim tek maaş.gerekirse az gezeceğim hatta hiç gezmayacağim.az yiyeceğim ama okuyacağım
 
delphe01' Alıntı:
bende şu son olaydan sonra seneye okumaya karar verdiğim eczacılık fakültesine gitmeye nasip se kesin gözüyle bakıyorum artık.o olmazsa fen bilgisi okuyacağım.s..m bilişimi.ne dersin ne öğretmenin kıymeti yok.gerekirse maaş karşılığı girecem.evliyim tek maaş.gerekirse az gezeceğim hatta hiç gezmayacağim.az yiyeceğim ama okuyacağım
eczacılığın ikinci öğretimi yok hocam, kazanınca derslere nasıl gideceksiniz?devam devamsızlık durumu ne olacak
 
erdem175' Alıntı:
Arkadaşlar açıköğretimden felsefe okusak ki okuyorum şu an, aynı zamanda felsefe öğretmeni oluyor muyuz hali hazırda MEB'te öğretmen olmamdan ötürü. Bir de bizim branştan bu branşa bir alan değişikliği olmaz herhalde değil mi ? Nasıl felsefe öğretmenliğine geçebilirim ?
Alan değişikliği şansı verilirse değerlendirebilirsiniz hocam.Ben de Felsefe okudum
 
Dersimizi tamamen kaldırırlarsa ne yaparlar arkadaşlar ben onu düşünüyorum pilot uygulamada 5. sınıflar ingilizce olacak ve bilişim dersi yok muş peki bize kalıyor 6. sınıf sadece 7 ye ders koyup koymayacakları belli değil sadece 6 da kalırsa herkes norm fazlası olacak peki bizi ne yapacaklar?
Aklıma gelen sadece şu Bilişim Rehberliği norm sorununu halletmiyor sadece 6. sınıf dersi de binlerce norm fazlası bilişim öğretmeni ortaya doğurur 6. sınıf dersini de kaldırılar mı bu MEB den her şey beklenir ama bizleri bir şekilde kullanmak zorundalar .Kadrolu BTR liğe deoğru mu gidiyor hani iyidir güzeldir tartışmak istemiyorum sadece durum değerlendirmesi yapmak istiyorum sizin gördüklerinizi merak ediyorum
 
Ben de marmara hukuktayım. Ne yalan söyliyim bu dediklerinizin hiç birini yaşamadım ama ben de iple çekiyorum istifa gününü..
 
Merhaba arkadaşlar okuduğum kadarıyla hepimiz haketmediğimiz muamelelere ve düşüncelere maruz kalıyoruz.bu durum bende dahil olmak üzere bizleri üzüyorsa hala üzmekte.ama bu ne kadardevam edecek böyle.Ben biraz iyiniyetli olarak şöyle düşünüyorum.Bu platform bilişim öğretmenlerinin yeriyse bizde burada bir karar alalım geleceğe yönelik sağlam adımlar atalım.şöyle bir silkelenmemiz lazım.mesela meb de veya akademisyen olarak yukarıları hedefleyen bir kitle olup sesimizi duyurmamız lazım.her sene acaba dersimiz ne olacak norm fazlası olurmuyum düşüncelerine kapılmaktansa hem bizden sonrakiler hem de şu an var olan öğretmenlerimizle dersimize hak edilen değeri vermeye uğraşmamız lazım.yoksa branş değiştirerek veya başka bölüme geçmek için üniversite okuyarak hem kendimize hem mesleğimize hemde 4 yılımıza saygısızlık ediyoruz diye düşünüyorum.illerde nasıl zümre kararı alıyorsak her arkadaşın fedakarlık yapıp bir toplantı ayarlayıp tüm Türkiye çapında haklarımızı yasal olarak almak zorundayız. Saygılarımla.
 
Bazı kelimelerim telefonun akıllı olmasından dolayı yanlış yazılmıştır kusuruma bakmayın :)
 
Geri
Üst