BT çerçeve öğretim programı revizyon çalışması

Kodla Büyü
Bilgisayar teknik servisi dalı,

1- Bilgisayarlı devre tasarımı dersi için modüller çok yetersiz. Özellikle Bilgisayarla Baskı Devre Çizimi modülünü işlemek zulüm. Modülün büyük kısmı teorik bilgi. Menüleri anlatmaktan başka bişey yok. Bunun yerine uygulama ile öğretecek bir modül hazırlanmalı.
2- Sistem kontrol uygulamaları dersi için benim önerim öncelikle akış diyagramı ile pic programlama yapılabilen flowcode programının konulması. (Ben sene başında ilk 2 ay sadece bu programı kullanıyorum. Led, buton, DC,Servo,stepper motor, PWM gibi uygulamaların mantığını görsel olarak çocuklara rahatlıkla öğretebiliyorum ve kendi hazırladığım deney setinde uygulamaları çalıştırıyorum.)
Ardından CCS-C ile pic programlama anlatılmalı.
3- Elektronik uygulamalar dersinin süresi modül içeriklerine göre az. Her konunun ardından uygulanabilir örnekler konularak modül süresinin uzatılması gerekiyor.
4- Mesleki yabancıdil dersinin içeriği de ders süresine göre çok fazla. Çevirilerin yetişmesinin imkanı yok.

şimdilik yazacaklarım bukadar. Buradan fikirlerimizi aldığınız için teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar.

modüllerde anlatılan programları okullardaki çoğu bilgisayar kaldırmıyor, bizlerde bunların yerine eski versiyonlarını gösteyirouz. bu daha büyük bir sıkıntı bizim için, konular anlatılırken bunlarda dikkate alınmalı bence.

10. sınıflarda: Programlama Temelleri dersi End. Mes. ve And. Mes. lisesinde 4 saat, Teknik lisede 3 saat.
bu ikisinin eşitlenmesi gerekiyor(her okul türünde de ya 3 saat ya da 4 saat olsun). Zümre ve plan yaparken 3 ve 4 saat göre ayrı ayrı yapılıyor.

Öncelikle bu çalışmada görev alan arkadaşlara iyi çalışmalar, ALLAH kolaylık versin.

Bence bu tip çalışmaların her sene tekrar tekrar ve hızlı bir şekilde yapılması yerine, acele edilmeden ve acele ettirilmeden iyi düşünülerek ve araştırılarak yapılması gerekir. Bu bağlamda fikirlerimizi soran arkadaşa teşekkür ediyorum.

#Mobil Programlama konusunda fikirler çok güzel, mutlaka böyle bir içerik olmalı. Ayrı bir ders olarak ele alınsa daha iyi olur gibi.
Yeni mezun arkadaşlarımızın bu konularda bilgisi olabilir, ancak benim gibi 12-13 yıllık arkadaşların, illaki istisnalar vardır, uyum sağlaması biraz zor olabilir. Ne yazık ki bakanlığımız bu duruma pek önem vermiyor. Diğer branşlar için bizdeki gibi sürekli ve devasa bir değişim söz konusu değil.

#Bu işin başından beri Teknik Servis dalının (içeriğine de bakınca) elektronik bölümlerinin dalı olarak aşılması gerektiğini savunuyorum. Çok verimli olduğunu düşünmüyorum. Teknik Servis elemanı yetiştirme konusunda ise bence öğrencilerimizin hepsi temel teknik servis bilgisine sahip olmalı. Eskiden olduğu gibi BTT dersinin süresi artırılırsa her öğrenciye uygulama yaptırmak mümkün olacaktır. Şu andaki içeriklerle çoğunlukla teorik olarak ilerlendiği için öğrencilerimizin çoğu bilgisayarlarında karşılaştıkları problemleri çözememekte ve hatta bir kısmı kendi bilgisayarına işletim sistemi dahi kuramamaktadır.

#10. sınıflarda 20 öğrenciden az olunca grup oluşmadığı için, mesela 18 öğrenci varsa BTT ve Paket Programlar derslerinde konunun hem teorik kısmının anlatılıp, hem örnek çözülüp, hem öğrencilere uygulama sorusu sorulup ve hem de tek tek hatalarını düzeltmek ve bire bir anlatmak öğretmenin verilen sürede yapabileceği bir şey değildir.

#Özellikle Programlama içerikli derslerin modülleri çok sıkıntılı. Öncelikle neredeyse örnek yok denecek kadar az. Konu anlatımları yetersiz. Bazı konularda çok gereksiz bilgiler verilmiş. Bence modüller o konunun en gereksiz yerlerine kadar konuyu aktarmaya çalışmamalı. En gerekli yerleri basit bir şekilde verip, bol uygulama ve öğrencilerin yapması beklenen problemler içermeli. Bu konuda fikir belirten arkadaşlara katılıyorum. Bence de eski temrin mantığını oluşturacak şekilde modüller tasarlanmalı.

Tabii ki bunlar ı söylemek çok kolay, davulun sesi uzaktan çok hoş geliyor.
Arkadaşlara iyi çalışmalar ve de başarılar diliyorum. ALLAH yardımcınız olsun. İNŞALLAH ortaya iyi bir şeyler çıkarırsınız.

bu arada bu saatte hiç mi işi yok diye düşünenler olabilir. Çocuğum ateşlendi de onun başında beklerken aklıma gelenleri yazdım işte.

ertsen' Alıntı:
Bilgisayar teknik servisi dalı,

1- Bilgisayarlı devre tasarımı dersi için modüller çok yetersiz. Özellikle Bilgisayarla Baskı Devre Çizimi modülünü işlemek zulüm. Modülün büyük kısmı teorik bilgi. Menüleri anlatmaktan başka bişey yok. Bunun yerine uygulama ile öğretecek bir modül hazırlanmalı.
2- Sistem kontrol uygulamaları dersi için benim önerim öncelikle akış diyagramı ile pic programlama yapılabilen flowcode programının konulması. (Ben sene başında ilk 2 ay sadece bu programı kullanıyorum. Led, buton, DC,Servo,stepper motor, PWM gibi uygulamaların mantığını görsel olarak çocuklara rahatlıkla öğretebiliyorum ve kendi hazırladığım deney setinde uygulamaları çalıştırıyorum.)
Ardından CCS-C ile pic programlama anlatılmalı.
3- Elektronik uygulamalar dersinin süresi modül içeriklerine göre az. Her konunun ardından uygulanabilir örnekler konularak modül süresinin uzatılması gerekiyor.
4- Mesleki yabancıdil dersinin içeriği de ders süresine göre çok fazla. Çevirilerin yetişmesinin imkanı yok.

şimdilik yazacaklarım bukadar. Buradan fikirlerimizi aldığınız için teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar.

Hocam önemli değil çok önemli bir konuya değinmiş.
okulumuzda tüm dallarımız okutuluyor ve aşağı yukarı tüm derslere girdim yada giriyorum.
İçeriği en iyi oturmuş olan dal WEB , ondan sonra veritabanı, sonra Ağ işletmenliği ve İçeriği hiç oturmamış bir dal varki oda Teknik servis dalı.
Elektronik uygulamaları dersinin süresi kesinlikle yetmiyor. Hazırlanan modül ve konu içeriklerine bakıyorsun içerisinde veri haberleşmesine kadar yok yok maşallah. Ya bu modülleri hazırlayanlar hazırladıkları içerikten haberleri yok kopyala yapıştır yapmış yada sürelerini kendileri belirlemiyor. Süreleri en üstten bile tutsanız dersin süresi 7 saati geçemiyor. Bu süreyi arttırmak için modüller bölünmeli ve modül sayısı çoğaltılmalı böylece dersin saati de en az 10-12 saati buldurulmalıdır. Değilse teorik ve havada kalıyor.
Buna karşılık sistem bakım onarım dersinin süresini de minimum bile tutsanız 8 saatin altına indiremiyorsunuz ve 8 saat bile fazla geliyor. böyle bir dengesizlik en büyük sorun. Sistem bakım onarım için 4 saat yeter artar bile.
Sistem kontrol uygulamaları için 3-4 saat yetiyor ancak içerik zevkli ve geliştirmeye açık olduğu için süresi 6 saate çıkarılabilir. Ertsen hocamında dediği gibi ccs-c dilinden önce ya flowcode gibi bir yazılım gösterilmeli yada ccs-c ile bilgisayarlı devre tasarımı dersi senkronize edilerek ISIS programında PIC uygulamları gösterilmelidir. Dersin modülleri bile yok sorun değil ancak en azından kullanılacak dil belli olmalı. Kimisi basic tabanlı pic yazılımları kullanıyor kimisi C tabanlı. Prtem de C dilini gören öğrencinin basic tabanlı yazılımla cebelleştirilmesinin anlamı yok bence.

Teknik servis dalının elektrik-elektronik bölümlerine bırakılmasını düşünen arkadaşlar bu derslere gerçekten giriyorlar mı ? Bu dal modüler sisteme geçilirken elektronikten son anda kurtarılan bir dal. Elimizde meslek öğretmenliğini tutabileceğimiz en önemli dal buna rağmen bu daldan vazmı geçelim?

Arkadaşlar görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkür eder. Tüm görüşleri rapor haline getireceğiz.
Bu başlık altına, sadece siz değil bildiğiniz, tanıdığınız; dersler hakkında görüş, eleştiri ve önerisi olan kişileri de yönlendirirseniz sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar.

Web tasarım son sınıfta ben php anlatmıyorum. PHP ile yapılmış olan joomla, wordpress gibi sistemleri anlatıyorum. Sık kullanılan eklentileri, ftp işlemlerini falan anlatıyorum. Nisandan itibaren proje ödevi adı altında serbest çalışma yapıyorlar ve mayıs sonunda not veriyorum. Yaptıkları proje çalışmasında minimum kriter olarak bazı şeyler belirliyorum. Şu şu şu eklentiler kullanılacak. En az bilmem kaç sayfa olacak vs. diye. İçlerinde proje çalışmasını etraftaki esnaflara site yaparak paraya dönüştürenler bile çıktı. Son sınıf öğrencisi ile ancak o yapılır. Çocuklar zaten sürekli stajdalar ve okuldan kopuk durumdalar. Üniversiteye çalışma vs. derken başka meşgaleler altında bir de for, if vs. uğraştırmamak lazım çocukları. Nisana kadar wordpress, joomla, hosting, ftp vs. anlat. Nisandan mayıs sonuna kadar proje yapsın. Ver notu geç.

Hocam öncelikle bize böyle bir fırsatı sunduğunuz için teşekkürler. Okulumuzda meslek ve anadolu meslek programları ve web programcılığı dalı mevcut buna göre yazacağım. Dilimiz sürçerse, bilmişlik taslar gibi yazmışsak haddimizi aşmışsak şimdiden affola :) Ama aklıma gelenleri yazmak istiyorum ve hemen sadede geliyorum:

1- Genel olarak programımızın ve dolayısıyla modüllerimizin daha çok ürün çıkarmaya yönelik olması gerekli diye düşünüyorum. - biz elimizden geldiğince işlenişi ona göre ayarlıyoruz fakat program da bunu desteklemesi gerekli çünkü biz bir yere kadar esnetebiliriz.- Yani parça parça bir sürü şey gösteriyoruz ve öyle kalıyor. Sonucunda bir ürün çıkmıyor. Böyle olunca da öğrenci yaptığı işin gerçek amacını, sonunun nereye varacağını kestiremiyor. Örneğin web tasarım ve programlama dersinin ikinci döneminde öğrenci asp.net'te daha şöyle kabataslak da olsa komple bir web sitesi yapamamışken detay bir konu olan Validatorlardan bahsediyoruz. Aynı şekilde javascript konuları. Programlama Temelleri işler gibi javascript işlemektense jquery gibi hazır sistemler işlesek de en azından böyle kolayca efektler animasyonlar eklesek biraz daha zevkli hale gelebilir. Kısaca program senenin veya dönemin başından başlayıp sonuna kadar giden ve sonunda komple çalışan bir web sitesi hazırlamış olmak şeklinde bir sistem izlerse daha verimli olacağı kanaatindeyim.

2- Yine web tasarım ve programlama dersi için çok önemli bir nokta yüzeysel olarak ele alınmış. Biz tasarım derken kod ile belirli nesneleri belirli yerlere konumlamak veya bu nesnelere belirli stiller uygulamayı gösteriyoruz. Ama asıl mesele bu stilleri uygularken hangi senaryo ve ihtiyaç için hangi stili veya renkleri veya görselleri kullanacağız? Ziyaretçilerin ilgisini nasıl çekeriz? Neyi nereye koymalıyız? vs gibi işin sanat ve reklamcılık yönü üzerinde daha çok durulmalı, öğrenciye profesyonel ve yaratıcı bir bakış açısı kazandırmaya yönelik çalışılmalı diye düşünüyorum. Çünkü isterse HTML profesörü olsun, oyuncağı gibi dreamweaver kullanmayı bilsin, tasarım çok farklı bir konu.

3- Bilişim Teknik Resmi dersi özellikle ikinci dönemi için el çizimlerinin artık tamamen kaldırılıp yerine SketchUp 3D modelleme programının eklenmesini ısrarla talep ediyorum hocam. Hayalinizdekini çok hızlı ve basit bir şekilde tasarıma dökebildiğiniz ürün çıkarabildiğiniz, yaratıcılığı ve 3 boyutlu düşünebilme becerisini tavana vurduran muhteşem ötesi bir yazılım. İsterseniz öğrenci bilgisayarlarına yükleyin ve boş zamanlarınızda da ek bilgi olarak anlatın. Size sadece 1-2 hafta içinde sınıftaki en ilgisiz en haylaz öğrencinin bile boş zamanlarında sketchup'ı açıp birşeyler çizmekle uğraştığını göreceğinize tereddütsüz garanti veriyorum. Çok hoşlarına gidiyor. Hatta biraz kastırırsanız çoğu mimara taş çıkaracak şeyler çizenler oluyor. Ciddiyim ve abartmıyorum deneyin kendi gözlerinizle görün. 2 senelik test edildi onaylandı :+1:

4- Programlama Temelleri dersinin en azından ikinci döneminde Form uygulamalarına yer verilebilir. -Hatta tüm sene bile olabilir- Hem seneye hazırlık olur hem de pencereler butonlar vs görsellik kattığı için dersi daha ilgi çekici hale getirir. Resimler, metin kutuları, butonlar ekleriz, tıklayınca resmi gösteririz, basit ve ilgi çekici birçok şey yapabiliriz. Bu çocuklar GUI çocukları. Hayatları boyunca konsol penceresi görmemişler. Bu yüzden yaptıkları şeylerin günlük hayatlarında işlerine yaramayacağı kanısı hakim -ki malesef haklılar da. Konsolda yapılanların sadece dersin konularından ibaret olduğunu düşünenler çoğunlukta. Hatta bilgisayar programı yazdığına bile inanamayanlar var. Ha derseniz ki peki yıldızlarla üçgen çizdirilen efsane döngüler ne olacak onu da listbox'a atarak çizdiririz çok mu zor :)

5- 12. sınıflar için İnternet Programcılığı dersi 2 saat yeterli olmuyor. Öğrenci zaten haftanın 3 günü stajda okula misafir gibi geliyor. İlk dersin yarısı adapte olmalarına gidiyor. Konular daha yüzeysel geçilebilir diye düşünüyorum. Hatta sadece joomla, wordpress gibi hazır cms sistemlerinden ibaret bile kalabilir. Çünkü hazır da olsa en azından mezun olduktan sonra veya üniversitede okurken bunları kullanarak hızlıca web sitesi yapıp para kazanabilirler.

6- Hocam sonuç olarak naçizane görüşüm program mümkün olduğunca ürün odaklı gitmeli, ürünler de ilgi çekici ve öğrenciye aa ne güzel oldu dedirtecek nitelikle olmalıdır. Meslek lisesindeki öğrenciye hesap kitap analiz algoritma yaptırmaya çalışarak hem onlara hem kendimize işkence edeceğimize -ki sonuçta mühendis yetiştirmiyoruz- , varsın hazır şeyler olsun ama bunları birleştirerek veya düzenleyerek mümkün olan en kısa sürede birşeyler üretebilsin ve işin zevkine varabilsin. Yaptığı işi çevresindekilere ailesine gösterip havasını atabilsin. - hava atmak ne alaka demeyin çok güdüleyici oluyor :) - Çünkü bunlar her ne kadar lise öğrencisi olsalar da özlerinde hala çocuklar ve biz bu faktörü işin içine katabilirsek olay bitmiştir diye düşünüyorum.

Biraz uzadı sanırım teşekkür ediyorum iyi çalışmalar..

MESLEK LİSELERİNİN AMACI ARA ELEMAN YETİŞTİRMEK. BİLİŞİM DIŞINDAKİ DİĞER ALANLAR BU AMACI YERİNE GETİREBİLİYOR.
AMA BİZDE AĞ DALI NE KADAR BU AMACA HİZMET EDİYOR BİLMİYORUM AMA TEKNİK SERVİS DALI DIŞINDAKİ DALLARIN BU AMACA HİZMET ETMESİ BANA OLASI GELMİYOR.

BENCE BİZİM ALANI MESLEKİ EĞİTİMDEN AYIRIP KENDİ BÜNYESİNDE AYRI BİR STATÜDE OKULLAR AÇILMALI.

Bilişim Teknolojileri Alanı; Ticaret Meslek, Kız Meslek ve End. Mes. Liselerinde var.
Şimdi 10 sınıf ortak derslerinden Bilişim Teknik Resmi, Temel Elektronik ve Ölçme End mes lisesinde okutulması bir nebze olsun anlaşılır. Ama Ticaret ve Kız Meslek lisesinde mantığı nedir. Esasında bu iki ders Bilgisayar Teknik Servis dalı için gerekli olabilir. Zaten Ticaret, Kız meslek liselerinin tamamında ve End. Mes Liselerinin çoğunda da genel olarak web programcılığı ve veri tabanı dalları seçilmektedir. Kısacası bu iki dersin kesinlikle kaldırılıp Bilgisayar teknik servisi dalının Elektronik Uyg. dersine monte edilmelidir. Ya da bu dersler 10. sınıflarda zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır.

Nesne Tabanlı Programlama, Programlama Temelleri, As3, vs.. diğer programlama ve tasarım derslerinde kullanılan ve modüllerde anlatılan bazı uygulamalar ya eksik anlatılmış yada hatalı olduğu için çalışmıyor, her modülle alakalı yapılan uygulamaların, modülü indirme sayfasında veya ayrı bir bölümden indirilmesi gerekir

Okulda arkadaşlarla beraber hazırladığımız rapor:
Günümüz ihtiyaçlarına göre dalların güncellenmesi gerekir. Örneğin
o Ofis programcılığı(Word,Excel,Powerpoint,donanım)
o web tasarımcılığı(10.sınıf Dreamweaver1,Photoshop1 11. sınıf Dreamweaver2,Photoshop2, java script, jQuery, mobil web tasarımı)
o web programcılığı(10. Sınıfta html, php1 11. Sınıfta php2)
o mobil uygulamalar (java, android programlama )
o web programcılığı(10.sınıf C#,aspNET1 11. Sınıf aspNET2)
o nesne tabanlı programcılığı
o veri tabanı programcılık(oracle,sql server,mysql)
o Ağ işletmenliği

- 10. Sınıf dersleri ortak olmak yerine direk dal ile ilgili temel dersler gösterilip 11. Sınıfta bunlar yoğunlaştırılıp 12. Sınıfta proje tabanlı derslere ağırlık verilebilir.
- Modüllerin ders kitabı tarzından çıkarılıp numaralandırılmış uygulama parçaları ya da proje halinde yeniden yapılandırılabilir.
- EML 12. sınıflarda 2 saatlik meslek dersi proje uygulamaları dersine çevrilebilir.
- Grafik animasyon dersinde fireworks programı yerine piyasada geçerliliği daha fazla olan photoshop ya da Corel Draw programı getirilebilir.
- Web tasarımı ve programlama dersinin programlama(AspNET) kısmı ayırıp, internet programcılığı2 adı altında ayrı bir ders olarak düzenlenebilir ya da yukarıdaki gibi ayrı dallar içerisinde değerlendirilebilir.
- Teknik resim dersi yanında autocad dersi verilebilir. Ayrıca teknik resim dersinde web sayfası planları çizdirilebilir.
- Açık kaynak işletişim sistemi dersinde pardus dışındaki açık kaynak işletim sistemlerinden birinin getirilebilir ve ders saati artırılabilir.
- Pardus ile ilgili temel konular bilişim teknolojileri temelleri dersine eklenebilir.
- Günümüzde en çok geçerliği olan ve telefon ve tabletlerde kullanılan mobil uygulamaları geliştirebilmek için 11. Sınıfta nesneye yönelik programa dersinde java, 12. Sınıfta gelişmiş internet uygulamaları dersinde mobil uygulamalar anlatılabilir.

Önerilerini yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Malesef 10. sınıf dersleri ortak olmak zorunda, gönül ister ki 9 sınıftan itibaren mesleki eğitime başlanabilsin.
@gazili hocam, dalların revizyona ihtiyacı var ama şu an yapılan çalışma bunu öngörmüyor. dalların kendi içinde revize edilmesi gerekiyor.
bu konular hakkında daha ayrıntılı görüşmek isteyen özelden yazabilir, telefon ile görüşebiliriz.

10. sınıflarda bazı dersler ortak olabilir. Ama hala bazı derslerin ortak ve zorunlu olmasında ısrar edilmesini anlayamıyorum. Temel elektronik ve ölçme, Bilişim meslek derslerini End. Mes. lisesinde okutulmasını anlarımda; Ticaret ve kız meslek liselerinde bu dersleri kim verecek ve okutulması mantığı nedir. Alanımızın okutulacak derslerini belirleyenler bilişimci yoksa başka alanların öğretmenlerimidir?

Öğrencileri okulda belli saatlerde tutmak zorundayız, öğretmenlere de doyurucu bir maaş + ekders ücreti vermeliyiz mantığıyla seçtiğimiz dersler faydadan çok dolgu amaçlı olmaktadır.

expert1972' Alıntı:
10. sınıflarda bazı dersler ortak olabilir. Ama hala bazı derslerin ortak ve zorunlu olmasında ısrar edilmesini anlayamıyorum. Temel elektronik ve ölçme, Bilişim meslek derslerini End. Mes. lisesinde okutulmasını anlarımda; Ticaret ve kız meslek liselerinde bu dersleri kim verecek ve okutulması mantığı nedir. Alanımızın okutulacak derslerini belirleyenler bilişimci yoksa başka alanların öğretmenlerimidir?

Ticaret ve kız meslek liselerindeki bilişimci arkadaşlar verecek hocam. Sıkıntı tüm genel müdürlüklerin (kız, erkek, teknik, ticaret), mesleki ve teknik eğitim genel müdürlüğü altında toplanmasında. böyle olunca da alanların açılmasının önü açıldı. en kolay açılabilecek bölümde bilişim olunca (sadece laboratuvar lazım), hepsinde bilişim açıldı.

Temel elektronik ve ölçme dersinin, Teknik servis dalı altına alınması yönünde görüş bildirildi.

Başka önerileriniz varsa, yazabilirsiniz.

Nesne tabanlı programlama dersi içeriği çeviri bir kitabın içindekiler sayfasından alınmış. bu içeriğin özgün bir biçimde hazırlanması ve wpf uygulamalarının yanı sıra windows uygulamalarına (Windows Application) da ağırlık verilmesi gerekmektedir. yenilenen ders içeriklerinde mobil programlama da olması gerektiğinden bahsedilmiş ve katılıyorum, mobil programlama hem web tasarımı gibi derslerde hem de nesne tabanlı prog. gibi derslerde dersin içeriğine uygun olarak konular içinde yer almalıdır.
Temel Elektronik ve Ölçme dersi kaldırılmayacaksa müfredatında ağırlıkla Dijital Elektronik olmalıdır.
Bilişim Teknik Resmi gibi bir çok dalda uygulaması dahi yapılamayan (Teknik Servis Hariç) bir ders yerine de eskiden kız meslek liselerinde okutulan temel sanat eğitim gibi renk uyumlarını öğreten, yaratıcılığı tetikleyen bir ders daha faydalı olacaktır.
Grafik ve animasyon dersi için adobe firması fireworks yazılımını artık geliştirmemektedir. buna uygun başka bir program tavsiyesi yerinde olacaktır.

bir dersin modülleri arasında programların versiyon farklılıkları olmamalı ya da ders içeriklerinde güncellenebilecek şekilde programların hangi versiyonlarının o ders için uygun olduğundan bahsedilmelidir. bu durum boyumuzu aşar mı bilmiyorum ama bazen terreddütte kaldığımız hususlarda ve yaşadığımız hukuksuzluklarda anında destek alabileceğimiz özellikle mesleki ve teknik eğitime ve bilişim tekn. alanına hakim bakanlık da görevli danışman öğretmen de bizim sorunlarımızın hızlıca çözümüne olanak sağlayacaktır.

Geri