BT Formatörlüğü kadroyu etkilemiyormuş.

Kodla Büyü

coolbilgisayarci

Aktif Üye
BT Formatör öğretmeniyim, 8 saat dersim var ve okulumda norm kadro fazlası olarak görülüyorum, bugün norm fazlası olduğum için dilekçe yazmamı istediler bende yazmadım, nereye atarlarsa gider görev yaparım. MEB'lığının umrunda değilsem bende bundan sonra "sadece" işimi yapacam, ötesinde özveri için parmağımı kıpırdatmam..

sevgili arkadasım pireye kızıp yorgan yapma. Dediklerinde haklısın ama işi sansa bırakma en azından kendine okul bul ve dilekcende gitmek istediğin okulu belirt derim. sonra bir kac yıl tayin isteyemezsin.

Hocam görevlendirme formatörlük tabi ki kadroyu etkilemez. Bunu yeni mi anladınız?

habbe' Alıntı:
Hocam görevlendirme formatörlük tabi ki kadroyu etkilemez. Bunu yeni mi anladınız?

hocam birçok arkadaşımız burada ne kadar dert yandılar tayin olayından siz yeni ayıktınız galiba

yanlış anlamayın aşağılamak için söylemiyorum

iş başa gelmeden bazı şeylerin farkına varamıyoruz normaldir.

başımıza daha neler gelecekte

hep sonradan farkedecez

bide şu formatörlüğün başımıza açacaklarını(açtıkları hariç) önceden farkedebeilsekte bi birlik olabilsek ne güzel olacak

Ya sabah sabah deli oldm sinirden...

Bakın benimde 4 saat dersim var aradık sorduk il'i 2005 yılında mı ne bilmem ne kampanyasından Bt sınıfı kuruldu ve ilsis'de görünüyor mu dedi evet dedik o zaman korkmayın bişi olmaz dedi. Ama bakıyorum bende norm fazlası görünüyorum ve ne olacağım kimse bilmiyor. Yok Bt sınıfına kadro verilecekmiş bilmem ne yapılacakmıs nerde yahuu neden verilmiyor hala bakın dilekçe istenen yerler var, yazıklar olsun yazıklar...

valla hocam bizim okulda da bilgisayar labı var diye kimse beni norm fazlası göstermedi bildiğim kadarı ile bizimkiler mi yanlış yapıyor - ki zaten bişey bildikleri yok- yoksa sizinkiler mi bilgisayar labı varsa norm fazlası olmazsın diyorlar ama norm fazlası olursamda şaşırmam çünkü seçilip seçilmeyeceği bile belli olmayan 6 saat dersim var

hocam bizde 6 saat vardı mecbur 2 saati medya okurluluk dersine gitti kaldı 4 saat. Okulun elinde olsa norm fazlası olmamı hiç istemiyorlar ama il yapıyor bunları. bölge normu 20 diyor ama mevcut 25 diyor anlamıyorum ne halt yapıyorlar. Bakalım sonumuz ne olacak...

Değerli arkadaşlar, dilekçe vermedim diye beni köy okulunada atasalar sorun değil gider görevimi layıkıyla yaparım ama şu üzücü MEB'lığı bu kadar özveriyle çalıştığımız halde bizi kaale almaması katlanılabilir bi durum değil, öğretmenlerini küstüren bir zihniyet ile eninde sonunda çark edecektir bu sistem..

hocam niye medya okur yazarlığına iki saat mecburi veriliyor zorunlu seçmeli ders değil ki

bakın yazı bile elimde diyor ki kısaca "yapılan değişiklikle Bt sınıflarına norm verilmesi sağlanmıştır" eee nerde norm olayı ? soruyorz bakanlıktan daha birsey gelmedi diyorlar. Bakanlık neyi bekliyor merak ediyorum...

pardus63' Alıntı:
hocam niye medya okur yazarlığına iki saat mecburi veriliyor zorunlu seçmeli ders değil ki

Hocam ikinci kademede her sınıf mecbur 3 sene içinde 1 kere medya okurluluk dersi almalı. 8. sınıflar mezun olacak ama o dersi almamışlar hiç ve mecbur seçtiler.

7. Düşünme eğitimi ve halk kültürü dersleri 6, 7 ve 8. sınıfların herhangi birinde veya
tamamında okutulabilir. Bu derslerin 7 veya 8. sınıfta seçilmesi durumunda öğretmenin uygun
göreceği önceki sınıflara ait temel kazanımlar da verilir. Ancak seçmeli medya okuryazarlığı
dersi 6, 7 ve 8. sınıfların herhangi birinde sadece bir kez okutulur.

sadece birkez diyor en az birkez demiyorki

hocam ne söylesen ne kadar içerlesende haklısın. bende norm zedeyim artık umudumu yitirdim kimse bizi duymuyor, kimse ilgilenmiyor, kimsenin de umrunda değiliz. Mail atmadığım sormadığım görüşmediğim yer kalmadı dersem abartmış olmam, ama maalesef durum yazdığım gibi millet üç maymunu oynuyor.

yapacak birsey yok hocam idare mecburuz dedi bende birsey demedim.

az önce MEb bilgiedinmeye yazdım norm olayını. biliyorum herkese gelen klasik cvp gelecek ama olsun önemli olan ses çıkarmak artık nasılsa takan yok bizleri

hep beraber beter olasın türküsünü çığıralım. Hep beraber ama ayrım göz etmek yok.

Değişen norm kadro yönetmeliği ile bt sınıflarına norm verildi ama açıklamasında bunu maliyeye danışarak pgm yapar diyordu. bir türlü danışma işi bitmedi :) ama burası Türkiye her an her şey olabilir.

benim anlamadığım şey ; şu vakitte yani ağustosta norm fazlası ataması da nedir ?

bunun bi takvimi yok muydu hani ?

Hangi ilde yapılıyor bu uygulama.

eyolcu' Alıntı:
Ya sabah sabah deli oldm sinirden...
Bakın benimde 4 saat dersim var aradık sorduk il'i 2005 yılında mı ne bilmem ne kampanyasından Bt sınıfı kuruldu ve ilsis'de görünüyor mu dedi evet dedik o zaman korkmayın bişi olmaz dedi. Ama bakıyorum bende norm fazlası görünüyorum ve ne olacağım kimse bilmiyor. Yok Bt sınıfına kadro verilecekmiş bilmem ne yapılacakmıs nerde yahuu neden verilmiyor hala bakın dilekçe istenen yerler var, yazıklar olsun yazıklar...

Ders sayısına bağlı bölge normu hesabı geçerli halen.

BT sınıfına göre norm belirleme işlemi henüz gerçekleştirilmedi.

Ne zaman gerçekleştirilir allah bilir.

norm kadro yönetmeliği değişmiş ve şimdi ders havuzu oluşturuluyor ve ona göre normlar belirleniyormuş bu durumu biraz önce meb'e ve bimer'e mail atarak belirttim ne kadar çok mail o kadar dikkat çekme şansı sonuçta beden öğretmenleri bunu başardı dersleri şimdi zorunlu ve saatleride artırıldı biz neden yapamayalım parayla değil sonuçta mail atmak..

Arkadaşlar Bölge normu 20 ama 25 mevcut var. bu ne demek simdi bölgede 5 öğretmen fazlaysa ne olacak baska ilçeye mi gidecek? ve norm fazlası olan öğretmenlerde ilk kim gider ( yıl mı puan mı önemli?)

coolbilgisayarci' Alıntı:
norm kadro yönetmeliği değişmiş ve şimdi ders havuzu oluşturuluyor ve ona göre normlar belirleniyormuş bu durumu biraz önce meb'e ve bimer'e mail atarak belirttim ne kadar çok mail o kadar dikkat çekme şansı sonuçta beden öğretmenleri bunu başardı dersleri şimdi zorunlu ve saatleride artırıldı biz neden yapamayalım parayla değil sonuçta mail atmak..

:puhaha: hocam meb sözünü dinlemedi heralde :puhaha:

eyolcu' Alıntı:
Arkadaşlar Bölge normu 20 ama 25 mevcut var. bu ne demek simdi bölgede 5 öğretmen fazlaysa ne olacak baska ilçeye mi gidecek? ve norm fazlası olan öğretmenlerde ilk kim gider ( yıl mı puan mı önemli?)

ders saati 15 saaten az olan her B.T. öğretmeni norm fazlasıdır.

15 ten az olanlar gittiği okulda ders saati 15 ten az ise o okulda 2 sene kalabilir

sonra yürü ense traşını görelim 2 sene daha başka okula
taki ders saati 15 ten fazla bir okul bulana kadar

yada derslerimiz geri verilmesi için birlik oluruz.

kadir2301' Alıntı:

komik olan nedir?

kadir2301' Alıntı:

komik olan nedir?

durumu belirttim deyince
hani sanki onlar bu durumu bilmiyorlarmış sizde onların amiriymişsiniz de onlara bu durumu öğretirmişsiniz gibi bir hava esti.

ona güldüm

seni kızdırmamışımdır umarım.

eyolcu' Alıntı:

Norm fazlası olan öğretmen belirlenirken önce hizmet puanına sonra hizmet yılına bakılır.

Puanı az olandan başlamak üzere fazla kadar sayıdaki öğretmen norm fazlası olarak belirlenir.

Bölge demek ilçe demek değildir. İlçenizde birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmuş ise eğer , aynı ilçede farklı eğitim bölgesine gönderilebilir.

Norm kadro yönetmeliği gereğince , ihtiyaç fazlası öğretmenlerden bir yere atanmak için başvuruda bulunmayanlar resen atanabilirler.

Eylülde okullar açılınca hala norm işine çözüm bulunmazsa sizce ne olabalir? 1 okula daha mı gideriz. idare başka işler mi verir? daha önce İstanbulda çalıştığım okulda 1 tane sınıf öğretmeni norm fazlasıydı. adam her gün 9- 3 arası kütüphanede görevliydi lafta takılıp gidiyordu. biz ne olucaz bakalım...

dün müdür yardımcısı arayıp formatör başvuruları başladı dedi ben de formatör olmak istemiyorum deyince(norm fazlasıyım 9 saat dersim var)formatör olmassan başka bir okula gönderirler ben ce ol dedi. onların da bişey bildiği yok zaten..

arkadaşım diğer branştaki arkadaşlarımıza saygılı olalım lütfen ne demek o öle keşke kafam biraz daha az çalışsaydı da bedenci olsaydım bir kere kafanız hala çalışmıyor ki böyle bir cümle kurdunuz ve bedenci değil beden eğitimi öğretmeni lütfen kızgınlığımız edebimizi kırbaclayıpta diğer branştaki arkadaşlarımızın hedefine dönüşmeyelim sonuçta hepimiz öğretmeniz ve sen hala şansını kaybetmiş değilsin gir tekrar sınava git eczacı ol yada diş hekimi ne de olsa kafan hala çalışıyodur.

Geri